homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Boala de reflux gastro-esofagian de la anticonceptionale?-3

#39 2009-01-14 13:07:32

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Boala de reflux gastro-esofagian de la anticonceptionale?

da, e legal
nu-ti cere buletinul, ci reteta in cazul ideal, pentru ca nu ar trebui sa se dea fara reteta

#40 2009-01-14 14:13:01

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

mihaela, am cateva colege de clasa care nu iau ac si nu folosesc nici prezervativ
nu prea sunt de acord ca se renunta la prezervativ din cauza ac
unele mi-au zis ca nici nu vor sa incerce cu prezervativ pt ca au auzit ca "e asa nasol". din pacate sunt asa inconstiente ca nici la scrcina nu se mai gandesc

Ultima oara a fost editat de lady in black (2009-01-14 14:14:19)

#41 2009-01-14 14:38:05

lady in black
Insomniac member

offtopic  nici eu nu inteleg de ce nu se face educatie sexuala in scoli..eu sunt a 12-a si nu a venit nimeni pana acum si sunt la cea mai buna scoala din oras(sa nu intelegeti ca ma laud) nu la ceva liceu uitat de lume
in ultima vreme parca a avut loc o explozie, toata lumea numai despre sex vorbeste..cand vine vorba de mijloace contraceptive pauza neutral

Ultima oara a fost editat de lady in black (2009-01-14 14:44:20)

#42 2009-01-16 13:02:46

MEEA
New member
Inregistrat: 2007-01-08

Buna!am mai intrat si ieri insa am uitat sa mai intreb ceva,dupa cum v-am spus am fost diagnosticata cu boala de reflux gastroesofagian...daca ma poate ajuta cineva cu un regim..nu stiu ce sa mai mananc...pls..multumesc

#43 2009-01-19 14:07:51

MEEA
New member

Buna..mihaela pai fac tratament cu nexium,sunt sigura k e BRGE,am fost mi-am facut si endoscopie,stomacul meu este ok...dr prima data imi zisese k e ulcer duodenal,dar in urma endoscopiei mi-a spus k e BRGE,insa el mi0a dat o foaie cu alimentele pe care trebuie sa le evit..dar nu stiu mi-e frica sa incerc sa mananc si altceva..de ex eu mananc dimineata o felie de paine prajita si beau o cana de ceai de sunatoare,la pranz mananc supa de legume si seara mananc macaroane cu branza,am mai mancat si placinta de mere sau de branza...atata tot...nu stiu ce sa mananc...ciorba acrita cu bors am voie de exemplu??sau carne cum sa mananc??ou fiert??tu ce mancai de exemplu?dak ma poti ajuta,te rog!!! grater

Ultima oara a fost editat de MEEA (2009-01-19 14:11:32)

Publicitate

loading...

#44 2009-01-19 16:09:21

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Mai bine mancati o mancare gatita, ciorba, nu mai macati tot felul de croissanturi si biscuiti ca nu sunt bune.
Vedeti ce fructe va cad bine si ce iaurturi suportati si mancati intre mese. Si eu am BRGE si sunt atenta la ce mananc si nu am probleme.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#45 2009-01-19 16:51:55

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Mihaela, vezi sa nu ai altceva.
Eu am luat 5 ani de zile pastile si nu am avut probleme.
Ai facut endoscopie? Nu are nimic daca ragai, elimini gaze.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#46 2009-01-19 20:46:14

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

MEEA, poti manca supa de pui sau vita, poti manca virgula carne de pui fiarta sau facuta la gratar, poti manca banane si ananas crud. in rest....ma abtin pentru ca am constatat pe mine ceva: desi unele alimente sunt indicate - eu am gastrita- eu nu le suport. pe langa nexium, inainte de masa cu 30 de minute ia si un motilium...

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#47 2009-01-21 21:05:40

ceckyou
New member
Inregistrat: 2009-01-21

mihaela03 a scris:

sunt site-uri de profil pe care gasesti ce trebuie sa mananci
in principiu "uscaturi" (biscuiti, paine prajita) mancare necondimentata, fara cafea si ciocolata, fara tigari, alcool
mie imi facea bine daca mancam des si putin
si mai mancam o banana dimineata pe stomacul gol

poti sa faci tratament cu omeran sau nexium, daca esti sigura ca e BRGE
de obicei simptomele dispar cand faci tratamentul

Mie treaba cu painea uscapa mi se pare ciudata. Am citit in mai multe locuri ca creste secretia acida a stomacului, la fel ca ciorba/supa de carne.
!!

Ultima oara a fost editat de ceckyou (2009-01-21 21:06:29)

#48 2009-01-27 16:11:18

MEEA
New member

buna!mihaela03,am o intrebare in mod special pt tine:tie ti-a trecut BRGE??sau asta ramane toata viata?ma poti ajuta si tu lucia??

Ultima oara a fost editat de MEEA (2009-01-27 16:31:28)

#49 2009-02-02 16:52:11

Cat86
Full member
De la: Kiwi Land
Inregistrat: 2007-06-29

La mine refluxu asta gastroesofagian s-a vindecat in momentul in care am inceput sa am grija ce mananc,cand mananc,cum mananc si cat mananc.Conteaza foarte mult...crede-ma!M-am luptat vreo 3 ani cu boala asta.Si exact cum zice si mihaela,cand luam Nexium si Omez ma simteam nemaipomenit,iar cand terminam tratamentul revenea totul.La mine a contat foarte mult faptul ca am eliminat total din viata mea bauturile acidulate.
Eu zic ca si in cazul mihaelei,boala a disparut in timpul sarcinii,deoarece a fost muuult mai atenta asupra alimentatiei...parerea mea.

Nu beti apa!!!!Pestii fac sex in ea!

#50 2009-02-03 09:41:53

Cat86
Full member
De la: Kiwi Land
Inregistrat: 2007-06-29

Depinde.Eu am tinut regim strict o luna.Adica...fara cafea,ciocolata,prajeli,piper,ardei iute,sucuri cu acid etc.Asta se intampla in septembrie.Dupa terminarea regimului,m-am simtit ok (ca si acum de altfel).Cu toate ca acum am inceput iar sa beau cafea,sa mananc condimentat si alte chestii care numa "bine" fac la stomac ,eu ma simt ok in continuare.

Nu beti apa!!!!Pestii fac sex in ea!

#51 2009-02-05 12:45:57

MEEA
New member

buna!multumesc pt raspunsuri,eu azi am fix o luna de cand tin regim,ma simt mai bine,dar mi-e frica sa incerca sa introduc ceva nou in alimentatia mea,in afara de cate o banana pe zi nu am introdus nimik nou,mananc in fiecare zi acelasi lucru:peste fiert sau piept de pui fiert,paste fainoase cu sos alb,supe de legume(care nu-mi plac delok)si cam atat...mai am nexium fix pt o luna...nush ce sa fac..cat sa mai tin regimul asta...

#52 2009-02-05 13:19:27

MEEA
New member

multumesc mihaela,eu ma simt oricum mult mai bine,nu ma mai doare decat foarte rar,dar in afara de peste fiert sau piept de pui fiert,paste fainoase cu sos alb,supe de legume(care nu-mi plac delok)..ce mai pot manca?sad...

#53 2009-02-16 15:23:20

ceckyou
New member

Juli a scris:

Mama si tata au boala de reflux gastro esofagian, bunica la fel si nici unul nu au luat anticonceptionale.....
Ref la cancerul de san la toti medicii pe care i-am intrebat mi-au spus: faptul ca iei anticonceptionale, nu te mai protejeaza de infectia cu HPV, care este una din cauzele cancerului de col, asa ca daca ai parteneri multipli sau partenerul iti este infidel iar tu iei anticonceptionale si nu folosesti prezervativ, atunci riscul de a te infecta e mai mare.
Am o prietena care are cancer de col si nu a folosit niciodata anticonceptionale.

Mama a avut un copil si n-a luat anticonceptionale. Eu iau si am 4 copii>
Ce dovedesti cu exemplul tau?
Nimic.
Hai sa fim serioase; ce daca vecina mea e gravida ,trebuie a fiu si eu?
Comparatii de genu lasta se fac pana in clasa a 5-a.

#54 2009-02-16 15:30:14

lady in black
Insomniac member

sterge al doilea mesaj ca iei warn

#55 2009-03-03 12:00:03

ceckyou
New member

Mihaela03, am vazut la tine un raspuns dat de un doctor de la Fundeni, Ditoiu.
Am fost la el la endoscopie, sa tii ca este un meserias, cred ca poti avea incredere in sfaturile lui. cool

Ultima oara a fost editat de ceckyou (2009-03-03 12:01:39)

#56 2009-08-08 15:43:03

ceckyou
New member

doctoressa a scris:

mihaela03 a scris:

Am relatat cazul meu pe www.sfatulmedicului.ro. Postez aici ce mi s-a raspuns, poate ajuta pe cineva vreodata:

Eu banuiesc ca boala a debutat din cauza unui dezechilibru hormonal creat de administrarea de anticonceptionale. Este posibil, din punct de vedere medical? -este posibil

Sa evit sa mai iau din nou anticonceptionale pentru a nu risca sa reapara boala sau doar sa incerc o alta marca de anticonceptionale? -ar fi bine sa le evitati

Multa sanatate!

Dr Ditoiu Alecse Valerian
Medic primar boli interne
Medic primar gastroenterologie si endoscopie digestiva
Doctor in stiinte medicale
Institutul Clinic Fundeni Bucuresti
Centrul de Medicina Interna

Nu vreau sa comentez decit ca e raspunsul tipic atunci cind habar nu ai ce sa raspunzi

1 nu faci boala de reflux de la estroprogestative, poti afla asta de pe orice site de profil din strainatate
2 sarcina nici nu te curata si nici nu te incarca hormonal, ba mai mult, cind iei contraceptive combinate organismul se comporta ca si cum ai fi gravida cam in 2-3 luni
3. nu exista analize ce se pot face pentru a vedea cu ce progestativ de sinteza ai putea fi compatibila
4 nu a fost nevoie de utrogestan din pricina contraceptivelor, ci din pricina organismului tau
5 alegerea metodei contraceptive cu care sa fii impacata iti apartine in exclusivitate, atita tot ca e bine sa iei decizia fiind informata corect si complet...
oricit ar parea de la indemina tuturor, contraceptia asta nu e ca fotbalul totusi si, iti vine sa crezi sau nu, anual se publica ghiduri de practica aduse la zi si se studiaza constant...cei care lucreaza efectiv in domeniu le citesc...

.

Acum vad ca raspunsul asta absolut aiurea este de la moderatoare!!!!!
Adica de la DOCTORITA!!!!

Cred ca i se aplica PEREFCT ce a spus "Nu vreau sa comentez decit ca e raspunsul tipic atunci cind habar nu ai ce sa raspunzi"  -daca tot se merge pe citate...

Cred ca ar trebui sa ii ceara scuza doctorului de la Fundeni (desigur...daca ar avea onoare sa ceara scuze recunoscand ca a gresit. Oricum, daca te uiti ca doctorul este chiar in specialitate si doctor in stiinte medicale.... riscul asumat de dottoressa(asa este corect in italiana)este evident, iar sansa de a a se discredita... imensa.

Desi limbajul ei fata de cel de la Fundeni este jignitor, probabil.... voi fi amenintata... ca.... nu vorbesc frumos...

PS : decat sa modificati textul acum, dupa atatea luni, mai bine cereti-va scuze si gata. Asa ar face un om cu onoare!!!

Oricum, textul inital, ramane pe google in cash..

Este NORMAL sa gresesti cand nu esti in specialitate, si la fel de normal este sa iti ceri scuze daca ai gresit fata de cineva.

Ultima oara a fost editat de ceckyou (2009-08-13 18:41:38)

#57 2009-08-12 08:11:24

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Am si eu niste intrebari legate de BRGE pentru cei ce au aceasta boala.

1. Exact ce simptome ati avut?

2. In afara de Nexium, Motilium sau Metoclopramid ce alt tratament v-a mai fost prescris?

3. Ce regim alimentar tineti? Stiu ca sunt interzise prajelile, grasimile, tutunul si alcoolul, dar exact ce alimente sunt permise?

Multumesc!

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.