homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Boala de reflux gastro-esofagian de la anticonceptionale?-4

#58 2009-08-12 17:11:40

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

Re: Boala de reflux gastro-esofagian de la anticonceptionale?

Si eu am fost diagnosticata cu brge, dar asa..din ochi..din 4 intrebari..i-am spus ca am o senzatie permanenta de greata, si mi-a trecut vreo 3 diagnostice, printre care si asta. Nu m-as baza asa mult pe asta, dar fie ca dansa. N-am nici o reactie la grasimi, cafea, ciocolata...dar ma gandesc, daca totusi am, n-ar trebui sa ma simt rau dupa ce mananc alimentele acestea "intersize"...Si-n plus, anticonceptionalele agraveaza boala? tillfreds

when the pomp lights up,you shoot.

#59 2009-08-19 09:45:53

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Jessie a scris:

Am si eu niste intrebari legate de BRGE pentru cei ce au aceasta boala.

1. Exact ce simptome ati avut?

2. In afara de Nexium, Motilium sau Metoclopramid ce alt tratament v-a mai fost prescris?

3. Ce regim alimentar tineti? Stiu ca sunt interzise prajelile, grasimile, tutunul si alcoolul, dar exact ce alimente sunt permise?

Multumesc!

kapitulation  Nimeni?  sad

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#60 2009-08-24 12:39:30

ceckyou
New member
Inregistrat: 2009-01-21

Jessie a scris:

Jessie a scris:

Am si eu niste intrebari legate de BRGE pentru cei ce au aceasta boala.

1. Exact ce simptome ati avut?

2. In afara de Nexium, Motilium sau Metoclopramid ce alt tratament v-a mai fost prescris?

3. Ce regim alimentar tineti? Stiu ca sunt interzise prajelile, grasimile, tutunul si alcoolul, dar exact ce alimente sunt permise?

Multumesc!

kapitulation  Nimeni?  sad

Mie doctorul Ditoiu care mi-a facut endoscopia la Fundeni mi - a spus sa nu mananc:
-Dulciuri concentrate - dulceata, gem, marmelada, ciocolata, rahat, inghetata, bauturi dulci
-Fructe si legume nefierte
-Condimente
-Bauturi gazaose, cafea, tutun (nu fumam!)
-Fasole, varza, afumaturi
Sa mananc mese mai reduse cantitativ si eventual mai dese, si sa nu ma culc cca doua ore dupa masa (masa de seara pe la ora 19 maximum).
Simptomele nu conteaza, ca diagnosticul se pune prin endoscopie nu prin simptome; poti sa ai simptome fara reflux si invers.
Am luat Nizatidina     150mg una dimineata si una seara o luna, si - desigur- am intrerupt anticonceptionalele in perioada aia. coffestudiu
Oricum , simptomele au inceput sa mai se amelioreze dupa cam o saptamana de la inceperea regimului si tratamentului.
Sa fii sanatoasa!

Ultima oara a fost editat de ceckyou (2009-08-24 12:44:05)

#61 2009-08-24 12:45:00

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Multumesc mult de tot, checkyou!
Si ca tratament, doar Nizatidina ti-a dat?
Prietenului meu i s-a pus acest diagnostic dupa 2 radiografii cu bariu si un consult mai amanuntit, la endoscopie nu i-a iesit nimic desi am unele indoieli ca a fost bine facuta.

Multa sanatate si tie!

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.