homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

In doubt

#1 2008-12-22 02:43:17

space
Hero member
Inregistrat: 2008-03-14

In doubt

Imi cer scuze ca mai deschid inca un topic cu problemele mele, cand stiu ca nu sunt singura care are probleme...si sunt altii cu probleme mult mai grave..dar in acelasi timp stiu ca ma voi simti mai bine dupa ce scriu putin ce ma framanta si dupa ce voi vedea ce cred si altii...

Am plecat in strainatate la facultate cu prietenul meu, de anul acesta. Din septembrie si pana acum, am fost o singura data acasa in noiembrie si a fost groaznic din punct de vedere sentimental...Ii vedeam pe parintii mei cat se bucura, pe bunici la fel, cat se straduiau sa imi faca pe plac..In plus, in cele 5 zile petrecute acasa, parca ma durea cum trece timpul, ma gandeam in permanenta ca iar voi pleca, iar voi plange parintii (inclusiv tata) cand ma conduc la aeroport..Pratic n-am putut sa ma bucur de sedere deloc...

Acum am venit acasa de Craciun si vad ca povestea se repeta. Totul e bine si frumos,dar nu mai pot dormi de neliniste...Nu vreau sa irosesc nicio clipa petrecuta acasa...Si ma gandesc cu asa de multa groaza la momentul plecarii, cand iar ii voi vedea tristi pe toti...Acum mi-a povestit mama ca in noiembrie cand a plecat, a crezut ca tata va face un infarct (mi-a zis ca dupa ce am plecat a inceput sa tremure si nu se mai putea opri..si stiu ca are probleme cu inima).

Si totusi..imi place foarte mult ce fac acolo, nu am deloc de ce sa ma plang...Am toata libertatea pe care stiu ca aici acasa nu as avea-o..sunt impreuna cu prietenul meu si totul e bine...Dar asa ma doare cand ii vad pe toti tristi ca plec si ma gandesc ca nu merita sa le fac asta..Parca nicicum nu e bine: daca ma hotarasc sa ma intorc in tara, imi va parea rau, stiu ca relatia noastra se va termina , nu voi sti niciodata cum ar fi fost sa ramanem impreuna acolo, si probabil as fi foarte distrusa daca motivul despartirii ar fi distanta...Pe de alta parte, cand ma duc acolo...cateva zile sunt trista si apoi imi revin, dar parca de fiecare data cand vorbesc cu ai mei la telefon ma gandesc ca sunt egoista ca am plecat si ca i-am facut sa sufere din cauza mea.

#2 2008-12-22 03:23:27

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

Re: In doubt

stii k parintii mai pot exagera cateodata.... nu?
mi se pare normal situatia mai ales k nu te vad deloc ... yo stau in buc si vin in fiecare weekrnd aksa si tot mi e dor de mami si ei de mn si vb de 10 ori p zi la tel.... asta e... nu ai c sa faci .... si dc sa renunti la ceva c iti place.... probabil k daca vei ramane acolo dupa fac si nu t vei intoarce in tara o sa faci tot posibilu sa itii aduci fam q u smile yo asa as face big_smile
mai bine profita de dragostea lor de tot ce te inconjoara si nu iti mai face griji .... o sa fie bne ... smile

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#3 2008-12-22 07:27:06

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

space, asta e cursul firesc al vietii...
la un moment dat copiii pleaca de langa parinti... sunt convinsa ca ei sunt foarte mandri de fiica lor care studiaza in straintate, chiar daca din cauza asta iti duc dorul. dar sunt sigura ca si eu stiu ca iti este mai bine asa, sa studiezi ce iti place. normal ca e greu, pt ca distanta e foarte mare, dar se vor vedea si avantajele.

#4 2008-12-22 08:02:56

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

space,nu te mai chinui cu idei din astea,ca doar faci ceea ce trebuie,chiar u ai zis ca intoarcerea ta acasa ar insemna sfarsitul relatiei voastre,din cauza distantei.
dar u cat ai de gand sa stai acolo?definitiv sau doar pana termini facultatea?
e normal sa te gandesti si la ai tai,ca nu le e bine fara tine,da ia zi,fara el cum ar fi?  neutral

#5 2008-12-22 08:23:36

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

asa sunt parintii... daca n-ar fi asa, nu te-ar iubi smile
tu trebuie sa ai incredere in alegerile tale, sa te gandesti ca asa e viata, trebuie sa zbori din cuib odata si odata, si fii convinsa ca parintii sunt destul de puternici sa se obisnuiasca cu situatia... mai ales ca te-ai dus undeva iti e bine, esti cu iubitul tau, iti faci un viitor! ei cu gandul asta se consoleaza, ca fii convinsa ca, daca te duceai undeva unde ti-era rau, nu te lasau ei sa pleci wink

Just like a tattoo
I'll always have you...

Publicitate

loading...

#6 2008-12-22 09:59:19

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

space, trebuie sa te gandesti ca momentul acesta oricum trebuia sa vina intr o zi.despartirea de aripa parintilor este inevitabila si trebuie acceptata si de parinti si suportata si de copii.
e greu si pt tine ca ii vezi ca le e dor si le e greu si lor pt ca abia acum vad cum e fara copilul lor.tu trebuie sa ti faci un viitor si daca acest viitor consta in sederea ta in alta tara, eu zic ca se merita.
o sa se obisnuiasca cu ideea, cu timpul o sa vezi tongue
curaj space! nu te lasa usor ! tongue

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#7 2008-12-22 11:10:17

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

nu'i poti multumi pe toti,asa ca incearca macar sa faci in asa fel incat sa'ti fie bine acum si sa nu ai regrete ma tarziu  hjarta

#8 2008-12-22 11:45:12

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

eh space..acum cateva zile m-am intalnit cu o prietena care e 1 an la fac in Anglia..si parintii la fel spuneau ca le e greu..da acum sa nu exageram...e ptr binele tau ca esti acolo...
si familia asta zicea la fel ca e greu fara copil sa nu o vada 3-4 luni ..si ca taicasu plange cand vb cu ea la telefon ..dar sunt si rationali ca acolo ii va fi mai bine.scoala de acolo nu se compara cu cea de aici.
crede-ma ca si daca stai cu ei bot in bot te vei certa ,vor exista neintelegeri etc...plus ca vei regreta sansa asta care ti-o ofera viata

#9 2008-12-22 12:08:08

Cat86
Full member
De la: Kiwi Land
Inregistrat: 2007-06-29

Space,si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine!Doar ca la mine,eu sunt in Romania iar ai mei la celalalt capat la lumii.Ne despart 18000 de km.Eu sunt departe de ai mei de 2 ani jumate,timp in care ne-am vazut o sigura data.Eu nu ma vad cu ei de sarbatori sau cu alte ocazii.Urmatoarea data cand ne vom vedea va fi in august,cand voi merge si eu acolo definitiv.
La mine mama a plans 3 luni dupa ce m-am intors in Romania.Nu puteam sa schimb 2 vorbe cu ea,ca mi se rupea sufletul cand o auzeam plangand.E distanta f mare si in caz k.Doamne Fereste!,se intampla ceva cu vreunul din noi,nu avem nici o sansa sa ajungem unii la altii.Si mie mi-a fost f greu la inceput,dar in timp...m-am obisnuit.Ma simt de parca as locui fara ei de o viata.Si sa fim seriosi...nu putem sta langa parinti pana la adanci batraneti...va trebui sa ne facem si noi un rost in viata.
Si eu imi fac o gramada de ganduri negre,si mie sooper sooper frica sa nu pateasca ceva pana ajung la ei.
Sfatul meu:linisteste-te...incearca sa te bucuri de clipele pe care le petreci acum alaturi de ei,dar in momentul in care te intorci la facultate,vezi-ti de viata ta.Incearca sa nu te mai gandesti,ca iti faci mai mult rau.Toti parintii sufera in momentul in care pleaca "puiul" de langa ei,dar in adancul lor sunt fericiti daca ii merge bine copilului....parerea mea.

Nu beti apa!!!!Pestii fac sex in ea!

#10 2008-12-22 12:18:21

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

citeste de 10 ori ce au scris fetele, apoi mergi si petrece fiecare clipa cu parintii tai; este inevitabila o noua despartire, dar vine o noua revedere si asa, zi dupa zi, timpul trece, tu te faci mare si desteapta, vei fi mai matura si vei lua decizii mai usor, iar ele vor fi mai bune; nu te mai gandi la renuntare; putini au sansa ta; succes! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!

#11 2008-12-22 12:33:23

skumpi
Vizitator

offf asa sunt si eu...de fiecare data cand plec undeva....ma duc cu inima indoita..primele zile is vai d capu meu...numa la ai mei ma gandesc...desi ei tot tp ma incurajeaza...nu se arata tristi da stiu ca nu`i asa...si cand ma gandesc la mami grater imi vine sa nu merg nicaieri! eu sunt fffffff atasata de ai mei...am zis ca si cand va fi sa plec de acasa nush cum o sa fac da o sa ma mut in apropiere !!!!!!!!
ma tot gandesc ca dak va fi sa plec la master la cj...aoleooo.....o sa fac cu capu sad nici nu vreau sa ma gandesc ca nu mai merg nicaieri sad

#12 2008-12-22 22:25:27

space
Hero member

theSame_ElaElis a scris:

citeste de 10 ori ce au scris fetele, apoi mergi si petrece fiecare clipa cu parintii tai; este inevitabila o noua despartire, dar vine o noua revedere si asa, zi dupa zi, timpul trece, tu te faci mare si desteapta, vei fi mai matura si vei lua decizii mai usor, iar ele vor fi mai bune; nu te mai gandi la renuntare; putini au sansa ta; succes! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!

Multumesc  sad Chiar asa o sa ma gandesc! Adica..o sa ma gandesc ca dupa fiecare despartire urmeaza o noua revedere smile
Sarbatori fericite si tie!

#13 2008-12-23 12:42:19

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

am citit povestioara ta si eu zic la fel ca si celelalte fete sa nu renunti la ce-ti place. e normal dorul de parinti, dra ei vazand ca iti este bine le vor fi si lor bine. se vor gandii ca fiica lor e undeva sus, se descurca. parintii vor fi intodeauna langa tine sa stii. fie ca te vei duce la celalat capat al lumii sau vei locui la o srada distanta de ei. si nu renunta nici la iubitul tau. poti impaca si capra si varza dupa parerea mea.
sarbatori fericite si pace-n suflet!

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#14 2008-12-23 20:38:38

space
Hero member

multumesc puss  puss Sarbatori fericite tuturor! santa

#15 2008-12-23 20:42:22

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

space imi pare rau ca te aflii intr-o asemenea situatie si nu-mi pot decat imagina ce e in sufletul tau. Sper ca cu timpul sa se schimbe lucrurile si ai tai sa se mai obisnuiasca cu situatia.
Multumim pentru urari

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#16 2008-12-24 11:35:05

maria 2020
New member
Inregistrat: 2008-11-21

uneori parintii mai sunt si egoisti, si a  mei fac cm la fel desi distanta nu e decat de cateva sute de km si ne vedem cam o data la 2 luni dar asta e viata, trebuie se ne desprindem de ei, sa ne croim propriul drum, propriul destin, iar daca al tau e acolo departe de ce sa-i dai cu piciorul?pana la urma se vor obisnui, atat ei cat si tu trebuie sa intelegeti k faptul k studiezi in  strainatate e o sansa pe care nu toti o pot avea, iti doresc sarbatori fericite si sa petreci cat mai mjulte clipe de neuitat alaturi de parintii tai si sa treci mai usor peste despartire

viata e frumoasa,  deci sa ne bucuram de ea :-*

#17 2010-12-04 21:06:15

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

space, din pacate cred ca va trebui sa devii o mica scorpie si sa ramai in acel apartament cu el pana iti gasesti ceva, dormitul pe la prieteni nu e o solutie si din punctul meu de vedere nici impacarea nu e o solutie (mie una mi s-a parut cinic si rece sa pretinda ca ati ramas prieteni si ca tu de ce nu poti face la fel)

#18 2010-12-04 21:29:18

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

space, am scris ca cel mai bine e sa ramai in apartament pana iti gasesti ceva stabil...nu sa pleci acuma la suparare fara sa ai ceva clar aranjat

#19 2010-12-05 10:33:36

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

atata timp cat este apartamentul amandurora nu trebuia neaparat sa fi tu cea care pleaca ...el a fost cel care s-a despartit de tine...nu tu de el
ok ...te-ai simtit jignita dar atata timp cat nu ati avut macar o discutie mai serioasa in care sa vedeti de ce v-ati despartit si ce se poate face ...daca se poate face ceva sau nu ...tu ti-ai luat jucariile si ai plecat la prieteni dar fara sa sti macar motivul despartiri
cel mai bine este sa mergi acasa, sa discutati cu calm si daca nu este sa mai fiti impreuna sa stai acolo pana in gasesti altceva stabil .... adik sa stai la prieteni nu e o solutie cand tu ai casa ta si atata timp cat aveti 3 camere puteti sa va separati cat de cat

eu una nu as fi plecat din loc...vrei sa te desparti de mine...i-ati valiza si pleaca  nustiu

Ultima oara a fost editat de pink_pop (2010-12-05 10:34:44)

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.