In tara sau in afara tarii??
- Ewelina
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
In tara sau in afara tarii??
Voi ce credeti? Eu pot sa va povestesc experienta mea ca nu mai stiam cum sa ies din Romania si e ok in strainatate din multe puncte de vedere, dar nu stiu daca sunt cele care conteaza in viata cu adevarat. Oricum dupa studii ma gandesc sa ma intorc. Voi ce ziceti? Cele care sunteti in tara vrei sa plecati sau sa ramaneti? Si cele care sunteti deja in strainatate ce planuri aveti?
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
Re: In tara sau in afara tarii??
si io as pleca ....serios ....aici nu viata sa faci ceva ...n-ai cum ...
..be the best ...fuck the rest ))
- Mandy
- Hero member
- De la: Bucuresti most of the time
- Inregistrat: 2006-04-15
Eu am destule motive si sa raman in tara, si sa plec. Acum ce-o fi, o sa vad ce-mi rezerva viitorul
- dt
- Full member
- De la: analele moldovei.
- Inregistrat: 2007-10-26
eu traiesc clipa... apreciez prezentul... dar greu m-as desparti de casa
cuc.
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
un singur lucru stiu: voi accepta orice provocare . de va fi bine de va fi rau asta ramane de vazut....nu-mi place sa ma limitez....
- danny
- Full member
- Inregistrat: 2007-05-22
valy_creata2000 a scris:si io as pleca ....serios ....aici nu viata sa faci ceva ...n-ai cum ...
daca credeti ca in strainatate aveti mai multe sanse va inselati amarnic!!! Ok, hai sa lamuresc cateva lucruri, ca in ultima vreme tot aud chestii cum k "plec frate, ca sa ma realizez"...sa ne intelegem: 1. da, este adevarat ca in strainatate esti mai bine platit, si se gasesc poate mai multe locuri de munca (desi asta cu job-urile este discutabila de ceva vreme) DAR si in tara este la fel - ai scoala? esti bun? te pricepi la ceva cu adevarat? atunci esti angajat! Ok, inca nu se platesc salariile in euro si evident, nu se castiga ca in UE, dar si cheltuielile sunt mai ieftine la noi.
2. daca vrei sa te realizezi cu adevarat in strainatate, inteleg ca trebuie sa fii considerat "realizat" si in comunitatea in care traiesti - degeaba speli tuh podele in wc-urile publice din Viena, de ex, si vi in Romania cu euroi si te consideri mare si tare - nu rezolvi decat sa te injosesti asha. In consecinta, daca vrei sa fii "mare" si "dincolo" atunci poate ar trebui sa se ia in calcul si faptul ca: - in straintate sunt o gramada de oameni (ganditi-va ca nu emigreaza doar romanii, mai sunt si altii...poate mai multi ca noi) care sunt intradevar buni....mai buni ca noi. Am fost crescuti cu replica "in Romania se face scoala" - pe dracu!!!...e cel mai mare bullshit pe care l-am auzit! Da, sunt cateva facultati unde poate chiar se face scoala serios dar acelea abia ajung la nivelul celor medii de aici...no comment deci si la faza asta. - trebuie sa le vorbesti limba...corect. Multi nu stiu sa vorbesca romaneste corect, dar vor sa devina "oameni mari" in strainatate... - trebuie sa muncesti...cu adevarat. Opt ore pe zi, de multe ori si peste program si cu o pauza de masa de 30 de min. Si repet, munca, nu vorbit cu tanti Mitza la telefon mai pilit o unghie si etc. Asha e cam peste tot, fara exceptie. - trebuie sa te adaptezi foarte bine culturii, sa te integrezi in comunitate, sa fii acceptat printre ei...nu e asha de simplu nici asta.
3. Consider ca daca vrei sa faci ceva in viata, o faci mai bine in tara in momentul de fata. Firmele mari oricum sunt straine, sau cel putin merg pe principii furate din marile companii din strainatate. Nu o sa isi mai permita nimeni sa angajeze/promoveze pe ochi frumosi la fel cum nu o sa isi mai permita nici sa tina angajati care nu isi fac treaba sau nu o fac cum trebuie. Asta e deja valabil in majoritatea locurilor. In curand o sa fie peste tot.
In schimb, da, sunt de acord cu studiatul in strainatate - inveti cu adevarat niste chestii si plus te trezesti la realitate. Faptul ca nu mai stai cu mami si tati si cand vii de la fac nu e buni sau mai stiu eu cine care sa iti puna papica calda in fata, la care normal se adauga multe altele cu adevarat serioase....te trezesc. Pur si simplu. Esti pe cont propriu si tre sa te intretii (asta normal, daca nu vin parintii cu sponsorizari lunare, caz in care....poate nu te trezesti nici atunci). Concluzia la care vreau sa ajung, rezultat al unor macinari profunde in ultimele luni este ca: mai bine te realizezi in tara. Acolo stii ce misca, esti in elementul tau, cunosti natiunea, obiceiurile, limba, totul....astea sunt lucruri foarte importante! Daca esti bun cu siguranta vei fii recunoscut si in tara (exclud unele categorii gen actorii, scriitorii etc. Din pacate aici e treaba destul de urata si nici nu am cunostinta de cauza despre situatia lor in strainatate). Si la noi firmele bune incearca sa isi tina oamenii buni - e normal, pentru ca altfel vin cele din afara si le fura clientii. Daca esti bun, o vei duce bine cu banii si la noi (daca asta e de fapt scopul emigrarii). Totul depinde daca ceea ce faci...faci bine. Atata tot. Dupa principiul nemtilor : ce stii sa faci? aia - atunci fa "aia" (dupa cum f bine a exemplificat Mircea Badea intr-una din recentele emisiuni). Nu stii sa faci "aia" - atunci pa tati...cautati vocatia! Cam asta as avea de spus. Multi considera o plecare ca fiind "solutia".....dar nu e chiar asha. Asta cel putin din punctul meu de vedere. Lucrurile pe care le-am spus mai sus se adreseaza in special oamenilor cu invatamant superior si celor care chiar vor sau considera ca ar avea ceva de facut in viata. Desigur ca cei care vor doar sa supravietuiasca probabil o sa ajunga vanzatori de kebap prin UE....dar asta e alta mancare de peste, care incepe sa cam miroasa by the way. Sper sa nu fiu criticata cu privire la ce am scris mai sus. Este normal, parerea personala....s-ar putea sa gresesc.
Si ca sa raspund si topicului: vreau sa ma intorc dupa ce termin studiile.
Ultima oara a fost editat de danny (2009-01-09 00:54:41)
- Ewelina
- Full member
danny a scris:valy_creata2000 a scris:si io as pleca ....serios ....aici nu viata sa faci ceva ...n-ai cum ...
daca crezi ca in strainatate ai mai multe sanse te inseli amarnic!!! Ok, hai sa lamuresc cateva lucruri, ca in ultima vreme tot aud chestii cum k "plec frate, ca sa ma realizez"...sa ne intelegem: 1. da, este adevarat ca in strainatate esti mai bine platit, si se gasesc poate mai multe locuri de munca (desi asta cu job-urile este discutabila de ceva vreme) DAR si in tara este la fel - ai scoala? esti bun? te pricepi la ceva cu adevarat? atunci esti angajat! Ok, inca nu se platesc salariile in euro si evident, nu se castiga ca in UE, dar si cheltuielile sunt mai ieftine la noi.
2. daca vrei sa te realizezi cu adevarat in strainatate, inteleg ca trebuie sa fii considerat "realizat" si in comunitatea in care traiesti - degeaba speli tuh podele in wc-urile publice din Viena, de ex, si vi in Romania cu euroi si te consideri mare si tare - nu rezolvi decat sa te injosesti asha. In consecinta, daca vrei sa fii "mare" si "dincolo" atunci poate ar trebui sa se ia in calcul si faptul ca: - in straintate sunt o gramada de oameni (ganditi-va ca nu emigreaza doar romanii, mai sunt si altii...poate mai multi ca noi) care sunt intradevar buni....mai buni ca noi. Am fost crescuti cu replica "in Romania se face scoala" - pe dracu!!!...e cel mai mare bullshit pe care l-am auzit! Da, sunt cateva facultati unde poate chiar se face scoala serios dar acelea abia ajung la nivelul celor medii de aici...no comment deci si la faza asta. - trebuie sa le vorbesti limba...corect. Multi nu stiu sa vorbesca romaneste corect, dar vor sa devina "oameni mari" in strainate... - trebuie sa muncesti...cu adevarat. Opt ore pe zi, de multe ori si peste program si cu o pauza de masa de 30 de min. Si repet, munca, nu vorbit cu tanti Mitza la telefon mai pilit o unghie si etc. Asha e cam peste tot, fara exceptie. - trebuie sa te adaptezi foarte bine culturii, sa te integrezi in comunitate, sa fii acceptat printre ei...nu e asha de simplu nici asta.
3. Consider ca daca vrei sa faci ceva in viata, o faci mai bine in tara in momentul de fata. Firmele mari oricum sunt straine, sau cel putin merg pe principii furate din marile companii din strainatate. Nu o sa isi mai permita nimeni sa angajeze/promoveze pe ochi frumosi la fel cum nu o sa isi mai permita nici sa tina angajati care nu isi fac treaba sau nu o fac cum trebuie. Asta e deja valabil in majoritatea locurilor. In curand o sa fie peste tot.
In schimb, da, sunt de acord cu studiatul in strainatate - inveti cu adevarat niste chestii si plus te trezesti la realitate. Faptul ca nu mai stai cu mami si tati si cand vii de la fac nu e buni sau mai stiu eu cine care sa iti puna papica calda in fata, la care normal se adauga o altele....te trezesc. Pur si simplu. Esti pe cont propriu si tre sa te intretii (asta normal, daca nu vin parintii cu sponsorizari lunare, caz in care....poate nu te trezesti nici atunci). Concluzia la care vreau sa ajung, rezultat al unor macinari profunde in ultimele luni este ca: mai bine te realizezi in tara. Acolo stii ce misca, esti in elementul tau, cunosti natiunea, obiceiurile, limba, totul....astea sunt lucruri foarte importante! Daca esti bun cu siguranta vei fii recunoscut si in tara (exclud unele categorii gen actorii, scriitorii etc. Din pacate aici e treaba destul de urata si nici nu am cunostinta de cauza despre situatia lor in strainatate). Si la noi firmele bune incearca sa isi tina oamenii buni - e normal, pentru ca altfel vin cele din afara si le fura clientii. Daca esti bun, o vei duce bine cu banii si la noi (daca asta e de fapt scopul emigrarii). Totul depinde daca ceea ce faci...faci bine. Atata tot. Dupa principiul nemtilor : ce stii sa faci? aia - atunci fa "aia" (dupa cum f bine a exemplificat Mircea Badea intr-una din recentele emisiuni). Nu stii sa faci "aia" - atunci pa tati...cautati vocatia! Cam asta as avea de spus. Multi considera o plecare ca fiind "solutia".....dar nu e chiar asha. Asta cel putin din punctul meu de vedere. Lucrurile pe care le-am spus mai sus se adreseaza in special oamenilor cu invatamant superior si celor care chiar vor sau considera ca ar avea ceva de facut in viata. Desigur ca cei care vor doar sa supravietuiasca probabil o sa ajunga vanzatori de kebap prin UE....dar asta e alta mancare de peste, care incepe sa cam miroasa by the way. Sper sa nu fiu criticata cu privire la ce am scris mai sus. Este normal, parerea personala....s-ar putea sa gresesc.
Si ca sa raspund si topicului: vreau sa ma intorc dupa ce termin studiile.
Unde studiezi si ce anume? Si eu vreau sa ma intorc dupa ce termin. Am fost plecata acum de Craciun acasa si toti imi spuneau ce urat o sa ma simt cand ma intorc, ca o sa compar intruna cu tara in care studiez, ca o sa mi se para totul murdar si tot felul de chestii. Dar stiam ca nu va fi asa, a fost super, m-am simtit de parca nici nu as fi plecat din tara. Dar am romani aici care nu mai vor sa se intoarca in tara.
- danny
- Full member
- Inregistrat: 2007-05-22
ewelina eu sunt la Viena. Am venit cu o bursa in anul 2, dupa care am hotarat sa ma inscriu aici la fac. In prezent studiez wirtschaftsinformatik (cibernetica) la technische universitaet wien, in tara imi dau licenta in vara si termin Mate-Info si lucrez si ca programator. Si eu am fost de Craciun acasa - pe mine insa nu m-a deranjat mizeria sau mai stiu eu ce (lucky me, stau si in Brasov care e un oras curat) insa m-a deprimat total rautatea oamenilor. Pana nu te injura, pana nu te certi cu ei nu e normal...noi ca si natie trebuie sa invatam ca in viata trebuie sa muncim si sa ii respectam pe altii daca vrem la randul sa fim respectati. Insa privind la cei din generatia mea, si chiar mai in varsta un pic....stiu ca o sa fie altfel in viitor. Ne mai trebuie cateva decenii ...pana o sa se "duca" oamenii astia "rai". Dar o sa fie ok... am cativa profesori tineri la fac din tara si tot respectul pentru ei - fac ceea ce fac pe bani putini dar cu toate astea sunt oameni de onoare. Ceea ce demostreaza ca se poate si ca o sa avem o civilizatie normala mai incolo.
Ultima oara a fost editat de danny (2009-01-09 01:05:03)
- Ewelina
- Full member
danny a scris:ewelina eu sunt la Viena. Am venit cu o bursa in anul 2, dupa care am hotarat sa ma inscriu aici la fac. In prezent studiez wirtschaftsinformatik (cibernetica) la technische universitaet wien, in tara imi dau licenta in vara si termin Mate-Info si lucrez si ca programator. Si eu am fost de Craciun acasa - pe mine insa nu m-a deranjat mizeria sau mai stiu eu ce (lucky me, stau si in Brasov care e un oras curat) insa m-a deprimat total rautatea oamenilor. Pana nu te injura, pana nu te certi cu ei nu e normal...noi ca si natie trebuie sa invatam ca in viata trebuie sa muncim si sa ii respectam pe altii daca vrem la randul sa fim respectati. Insa privind la cei din generatia mea, si chiar mai in varsta un pic....stiu ca o sa fie altfel in viitor. Ne mai trebuie cateva decenii ...pana o sa se "duca" oamenii astia "rai". Dar o sa fie ok... am cativa profesori tineri la fac din tara si tot respectul pentru ei - fac ceea ce fac pe bani putini dar cu toate astea sunt oameni de onoare. Ceea ce demostreaza ca se poate si ca o sa avem o civilizatie normala mai incolo.
Super. In Brasov studiaza fratele meu. Da, am zis ca la un moment dat ma voi intoarce in tara, dar mai am. Pana anul viitor in vara aici in Copenhaga si apoi ma duc undeva unde gasesc un top-up programme bun ca sa-mi iau licenta. Oricum altundeva, abia astept sa scap de Danemarca:D Si ce studiezi tu e foarte interesant. Succes in continuare.
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
danny ....stiu cum e daia si zik ....am fost, am vazut ,...m-am plimbat .,...si spun k imi place mai mult ....acolo ....unde am fost ....din toate pc de vedere ...si ma gandesc chiar serios sa plec definitiv ....mai am de terminat ceva si ...imi iau zborul ....
..be the best ...fuck the rest ))
- Ewelina
- Full member
valy_creata2000 a scris:danny ....stiu cum e daia si zik ....am fost, am vazut ,...m-am plimbat .,...si spun k imi place mai mult ....acolo ....unde am fost ....din toate pc de vedere ...si ma gandesc chiar serios sa plec definitiv ....mai am de terminat ceva si ...imi iau zborul ....
Unde anume ai fost?
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
Eu nu as pleca. In primul rand nu as face-o pt ca mi-am ales o meserie in care e 'musai' sa stii sa scrii/vorbesti limba respectiva dumnezeieste. Si niciodata nu vei putea sa pronunti perfect intr-o alta limba, oricat de bine ai vorbi. Si, dupa cuma spus Danny, prefer sa fiu 'stapan' intr-o tara mai saraca, decat 'sluga' intr-una mai bohata. Si acum nu vreau sa ma apuc sa vorbesc despre rasism, despre dorul de familie, despre..., despre... despre...
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- kadome
- Full member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-24
eu nu as putea sa plec,pur si simplu nu as putea sa ma despart de familie,de puiu sa las totul si sa plec,sunt si aici destule posibilitati de a te realiza si e chiar mai bine pentru ca esti printre ai tai si cu ai tai. am avut ocazia sa plec in germania pentru 2 sapt,mi-a placut nik de zis dar sa locuiesc acolo singura nu.am avut povesti destul de triste despre cei plecati si am si vb cu unii din ei si li se citea nefericirea in ochi si in glas..exista si reversul dar rar
Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende. Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.
Lev Tolstoi
- Ewelina
- Full member
De asta am zis si eu, o sa ma intorc, plus ca vin cu idei si concepte noi, de ce sa nu-mi ajut tara? Tin minte ca mi-a zis cineva sa plec, sa fac scoala, dar daca dupa un timp o sa constat ca sufletul imi e tot in tara, atunci sa ma intorc fara sa ma gandesc ca o viata am nu are rost sa stau departe:D Mi-a umplut sufletul de bucurie cand am auzit:D
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
daca ar fi sa plec.... as pleca pentru o viata mai buna, in sensul unei tari cu institutii care sa respecte si sa ajute cetateanul, nu sa-si bata joc de el, pentru o educatie mai buna pentru copiii mei, pentru un sistem sanitar cu respect pentru oameni... bani poti face si aici, si in alta parte, dar astea sunt mai greu de cumparat...
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- ioana.cristina83
- Full member
- De la: cluj napoca
- Inregistrat: 2008-11-06
eu am fost plecata in italia si as fi putut ramane sa lucrez...inainte sa ajung acolo,asta era visul meu:sa plec dincolo.odata ajunsa ,m am razgandit fara ezitare.ca acasa nu e niciunde in lume ...si daca vrei se poate si aici la noi sa trai bine...numai sa vrem asta
one day we're gonna get somehow...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|