homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-141

#2661 2011-02-22 19:03:50

tequila
New member
Inregistrat: 2011-02-17

Re: candidoza 2

lili88 a scris:

Buna
De 2 saptamani am aflat vestea buna ca sunt insarcinata, insa la analize mi-a iesit ca am vaginoza bacteriana. Doctorita mi-a prescris Fluomizin, vreau sa va intreb, poate stiti, intradevar pot sa fac tratamentul in timpul sarcinii? Sunt insarcinata in saptamana 7-a, inca nu am cumparat Fluomizin, mie frica sa nu cumva sa afecteze sarcina. Am cautat pe net, dar nu am gasit un prospect, presupun ca pe prospectul din  cutie o sa scrie daca am voie sau nu, dar nu vreau sa cumpar pana nu sunt sigura. A mai avut cineva problema asemanatoare? A mai folosit cineva Fluomizin in timpul sarcinii?
Multumesc

Imi pare rau, dar nu cred ca ai de ales, si iata de ce:

1. Doctorita ti-a prescris clar medicamentul fiind in cunostinta de cauza ca esti insarcinata;
2. Nu poti sa risti ca aceasta infectie sa-ti afecteze organismul, si sa capete si mai multa amploare nefiind tratata - pt ca asa se va intampla.

Daca esti nelinistita mai mergi o data la doctorita si discuta cu ea exact ce te framanta, poate iti inlocuieste medicam. cu unul mai indicat in situatia ta, sau macar iti va da niste explicatii concrete. smile
Sanatate multa! smile

verze.ro - simtul umorului nu a murit!

#2662 2011-02-22 21:44:56

lili88
Membru
Inregistrat: 2011-02-21

Multumesc,
Din cele scrise de tine inteleg ca Fluomizin nu este tocmai indicat in timpul sarcinii, sau am inteles eu gresit?
Am incredere in doctorita, doar ca incerc sa strang cat mai multe informatii inainte sa fac ceva.
Poate apare cineva pe aici care a facut tratament cu Fluomizin in aceleasi conditii.
Seara buna

#2663 2011-02-22 23:03:57

szandel1
Membru
Inregistrat: 2011-02-22

Buna sunt Alex am si eu o problema poate ma puteti ajuta, prietena mea a fost bolnava si ia prescris doctorul multe antibiotice de la care a inceput sa ii apara o rana destul de mare:( si sa ii curga un lichid alb problema e ca trebuia sa ii vina ciclul si nu mai vine a trecut deja ceva timp, am facut 2 teste de sarcina deja sa vedem poate asta ar fi problema dar a iesit ca nu este gravida, imi puteti spune va rog daca de la candida nu a venit ciclul?sau daca stiti ce e de facut sad daca stiti ajutati`ma va rog. multumesc frumos

#2664 2011-03-04 20:19:15

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

trebuie sa ma spal inauntru  inainte de introducerea unui nou ovul(fluomizin)?

#2665 2011-03-04 20:20:51

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

doar daca ti-a recomandat medicul

Publicitate

loading...

#2666 2011-03-04 20:37:07

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

nu mi-a recomandat, doar ca am impresia ca nu-l mai pot introduce cat trebuie.adica mi se pare ca e multa secretie inauntru de la candida si de la ovulul introdus anterior.

#2667 2011-03-04 22:00:38

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu stiu ce sa zic. vezi ce scrie si pe prospect, ca la unele ovule sunt interzise irigatiile vaginale

#2668 2011-03-04 23:56:35

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

candidoza se poate lua de pe vase si tacamuri? hmm

#2669 2011-03-08 15:46:43

cosanzeana_fromhell
Membru
Inregistrat: 2009-06-07

@lidia 123. yasmin e hormonal, n-are treaba cu tratamentele locale
@szandel1: candida nu intarzie ciclul. are de obicei ciclu regulat? daca da, mai faceti teste peste vreo saptamana. daca nu, a mearga la un ecograf, sa n-aiba probleme cu ovarele

ok, hai sa vorbim despre candida, prietena noastra cea de toate zilele. cred ca am citit tot ce se putea despre ea, am inteles-o si am acceptat-o asa cum ea m-a acceptat pe mine. CANDIDOZA NU "SE IA", ci se inmulteste. candida albicans, ciupercuta cu pricina exista si vietuieste in fiecare dintre noi, mica si cuminte. daca apare un factor care s-o ajute sa prolifereze, atunci se extinde. alt lucru care trebuie luat in considerare: candida nu e doar vaginala. poate ca cea vaginala e cea mai vizibila, dar ea poate fi la fel de grava la nivel intern (intestinal) cat si bucal. e vizibila (simtibila, daca imi permiteti termenul) pentru ca ingreuneaza lubrifierea si atunci "doare".
factorii care infulenteaza aparitia: 1. (nu, nu sexul) ZAHARURILE, 2. drojdia (bere, panificatie), 3. antibioticele 4. substantele care modifica ph-ul vaginal, aici poate intra sexul, anticonceptionalele (ea se accentueaza inainte ce ciclul menstrual tocmai din cauza acidifierii), 5. scaderea imunitatii ...
tratamentele sunt variate. pot sa spun din experienta ca am incercat de toate de la spalaturi cu bicarbonat, pelin, usturoi, propolis(ustura infiorator, e eficient pe moment, exista si supozitoare/ovule, e haios ca mirosi a rasina de pin), etc, la medicamentoase de sapte-mii de feluri, si doar unul are eficienta, adica cervugid-ul (care are spectru destul de larg, chiar si vaginite si hpv). tratamentele mai complexe pun accent pe schimbarea stilului de viata, mai ales cel alimentar: fara ZAHAR!!!, carbohidrati (cartofi, fasole, orez), cafele, fermenti (otet, sos soia, alcoale), alune si neamul lor. depinde cat de strict vrei sa-l tii, pot sa caut mai precis.
alte teorii spun ca bolile sunt felul corpului de a manifesta nemultumiri psihice. cred ca mai mult decat cervugidul, m-a ajutat faptul ca m-am impacat cu sexualitatea mea. am acceptat cine sunt si am inteles ca a ma iubi e mai important decat orice (a-l multumi pe partener, a-mi bucura parintii, a ma integra in grupuri de prieteni). nu va mai simtiti vinovate daca va place/nu va place sa faceti sex. exista cineva care sa va accepte si sa va iubeasca exact cum sunteti, dar mai intai, incepeti cu voi. am 23 de ani, nu 100, nu mi-e usor nici mie, fac greseli (tocmai planuiesc un avort), dar le accept ca parte a cresterii mele.
postul e prea lung, imi cer scuze!

Ultima oara a fost editat de cosanzeana_fromhell (2011-03-08 15:51:40)

#2670 2011-03-08 19:14:21

mikymiky
Membru
Inregistrat: 2011-03-08

lili88 a scris:

Buna
De 2 saptamani am aflat vestea buna ca sunt insarcinata, insa la analize mi-a iesit ca am vaginoza bacteriana. Doctorita mi-a prescris Fluomizin, vreau sa va intreb, poate stiti, intradevar pot sa fac tratamentul in timpul sarcinii? Sunt insarcinata in saptamana 7-a, inca nu am cumparat Fluomizin, mie frica sa nu cumva sa afecteze sarcina. Am cautat pe net, dar nu am gasit un prospect, presupun ca pe prospectul din  cutie o sa scrie daca am voie sau nu, dar nu vreau sa cumpar pana nu sunt sigura. A mai avut cineva problema asemanatoare? A mai folosit cineva Fluomizin in timpul sarcinii?
Multumesc

Nu stiu de Fluomizin, trebuie sa intrebi medicul, dar stiu ca poti lua in timpul sarcinii Gyniel. SUnt capsule cu probiotice care ajuta sa tratezi candida, dar mai ales sa o previi. Eu am luat si mi-a fost foarte bine.
In ceea ce privese Candidoza, am gasit un site care mi s-a parut foarte complet despre aceasta afectiune: candidoza.ro

Ultima oara a fost editat de mikymiky (2011-03-08 19:18:40)

#2671 2011-03-08 19:23:04

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Din cate am inteles eu de la doamana doctor candidoza se ia de la partener, prin contact sexual si mi-a prescris medicamente si mie si prietenului meu. Cosanzeaza spune destul de mare ca nu se ia. In final cum este?

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#2672 2011-03-08 19:25:43

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Sincer acum e prima oara cand aflu ca nu se ia. Atunci, daca nu se ia, cum se face ca si barbatii au simptome? Si sincer, si sa stiu ca ii bag cu forta pastilele alea pe gat (nu e cazul, ziceam doar asa), tot o fac. Decat sa risc, mai bine imi iau masuri suplimentare de protectie.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2673 2011-03-08 19:34:30

cosanzeana_fromhell
Membru

si barbatii "fac candida", doar ca mediul de pe penis e mai ostil. la noi e cald si umed si intuneric, la el e...in aer liber. serios, am citit publicatii straine numeroase pe tema asta. la noi doctorii inca se uita urat la tine, de parca ar fi vina ta. preventia principala consta in limitarea "instigatorilor", cum am mai spus, zahar, drojdii si antibiotice. se intampla ca barbatii sa faca o reactie alergica la mediul vaginal

#2674 2011-03-08 19:44:16

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

cosanzeana_fromhell a scris:

la noi doctorii inca se uita urat la tine, de parca ar fi vina ta.

Asta-i drept, am o prietena care a patit-o cu o doctorita care a tratat-o ca si cum ar fi avut nu stiu ce bts forgetit

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2675 2011-03-08 22:36:07

cosanzeana_fromhell
Membru

doamnele doctor de la noi inca traiesc in alte timpuri, in care orice act sexual era reprobabil si imputabil, murdar, vulgar, mizerabil, etc in afara casatoriei. stiu multe tipe care au facut candida avand un singur/ niciun partenet sexual, iar medicii ginecologi s-au uitat la ele ca si cum ar avea felinar rosu la geam. serios, prima problema cu candida e sentimentul de vinovatie!!! bai copii, bai, am avut noroc de oameni in jurul meu care m-au ajutat sa inteleg, panica si vinovatia aduc toate relele!

#2676 2011-03-09 08:39:37

ela_is_sweet
Sr. member
Inregistrat: 2006-08-10

Buna ziua fetelor! Cam in cat timp de la administrarea unui tratament pentru candida ar trebui sa se vada rezultatele. Adica sa dispara complet mancarimile? Am facut tratamentul cu lomexin, ovul in doza unica (600) si cu crema lomexin, pe care am folosit-o la exterior. Ovulul l-am pus duminica seara si tot de atunci am inceput sa ma dau cu crema. Senzatia de mancarime si de usturime s-a diminuat, insa o mai simt putin. Este posibil sa nu-si fi facut efectul? Sa mai astept?Ms

#2677 2011-03-09 20:34:53

ela_is_sweet
Sr. member
Inregistrat: 2006-08-10

pai nu m-am spalat in vagin, deloc. offf....nu mai am senzatia de mancarime ff tare, dar uneori mai simt cate putin cum ma "inteapa"

#2678 2011-03-10 11:06:11

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

fetelor, ma puteti ajuta cu niste sfaturi pentru cadidoza bucala?  nustiu ma dau deja cu o solutie prepara la farmacie, recomnadata de medicul de familie, nu stiu exact ce contine, parca o vitamina, nistatina si inca ceva....dar nu imi dispare din contra se tot agraveaza-am limba din ce in ce mai alba si puncte rosii pe toata limba, din ce in ce mai multe  bang imi dau cu acea solutie seara si cu apa de gura corsodyl dimineata.
Mentionez ca iau ac si fumez nustiu .

Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat  kram

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#2679 2011-03-10 11:12:07

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

tinctura de propolis mai poti folosi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.