homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-171

#3231 2012-06-06 20:10:03

Ruxandra89
New member
Inregistrat: 2011-09-23

Re: candidoza 2

Multumesc smile Sper sa te fi ajutat informatiile oferite si sa rezolvi problema smile

#3232 2012-06-06 23:42:16

gabytza_g
New member
Inregistrat: 2008-12-14

buna ziua!mi-am facut analiza de secretie si am urmatorul rezultat  "examen microscopic frontiu colorat gram: frecvente pmn si celule epiteliale superficiale,flora mixta polimorfa(bacili gram pozitivi,bacili gram negativi,coci gram pozitivi). nu s-a izolat flora cu semnificatie patogena(candida), secretie vaginala streptococ beta hemolitic grup b"
m-ar putea ajuta cineva cu o explicatie...am candida cumva? sau ce am mai exact? si streptococul acela ce e cu el? multumesc

Ultima oara a fost editat de gabytza_g (2012-06-06 23:46:21)

#3233 2012-06-07 08:03:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu ai nimic, pe scurt...uite de aceea buletinul de analize e o cale de comunicare intre laborator si medic, nu intre pacient si oricare dintre cei doi....oricum, cuvintele nu s-a izolat flora cu semnificatie patogena inseamna ca nu ai nimic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3234 2012-06-07 11:53:08

gabytza_g
New member
Inregistrat: 2008-12-14

multumesc...dar streptococul? este ceva grav? si de la ce poate aparea? eu am intrebat-o pe doamna doctor la care am mers dar m-a expediat repede pt ca avea multi pacienti. mi-a dat augmentin, nistatin, doxiciclina si inca ceva dar nu inteleg ce scrie...ce parere aveti?

#3235 2012-06-11 11:06:23

Dutzica
New member
Inregistrat: 2012-06-11

Buna ziua nu stiu daca aici e sectiunea indicata unde as putea sa postez problema mea....de fapt a sotului meu. La sfarsitul lunii martie am fost la un control ginecologic, dorim sa avem un bebelus si vroiam sa stiu daca  totul e ok. MEdicul mi-a spus ca am o roseata, ca e posibil sa am o candidoza netratata de ani de zile, dar dupa ce au venit analizele secretiei abia daca s-a uitat pe analize si mi-a zis ca nu am absolut nimic: la infectii pe analiza era bifat BACTERII, INFLAMATIE,ASPECT HORMONAL COMPATIBIL CU VARSTA SI ANAMNEZA(am 24 ani), MODIFICARI CELULARE BENIGNE,FLORA NESPECIFICA COCO-BACILARA. Pt aceste analize mi-a dat ovule 6 zile si spalari cu tablete Bioclin(jum de tableta pe zi 1 sapt si apoi 1 pe saptamana). Acum sotului meu i-a aparut de vreo 2 zile un miros ffff urat pe penis, desi aman2 avem o igiena impecabila, suntem impreuna de 9 ani nu ne-am schimbat partenerii, si acest miros apare chiar dupa 5 minute dupa efectuarea igienei. El este extrem de ocupat cu munca numai duminica ar avea ceva timp sa mearga la un medic ce as putea lua pt chestia asta urat mirositoare  pana ajungem la medic? El e atat de pasionat de munca, foarte greu il conving sa isi faca timp sa mergem la medic si nici asa nu putem sta. Mi-e frica sa nu ma afecteze pe mine in vreun fel avand in vedere ca incercam sa avem un bebelus. Chiar as dori niste sfaturi va rog, as fi recunoscatoare, va multumim

Publicitate

loading...

#3236 2012-06-11 13:12:26

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

trebuie sa mearga la medic... stiu ca nu-i raspunsul pe care il astepti dar eu una nu vad alta solutie.

#3237 2012-06-13 01:01:32

florik2000
Membru
Inregistrat: 2012-06-13

Am si eu o intrebare legat de tratamentul pe care l-am primit pentru candidoza. Timp de 6 zile mi s-a spus sa iau ovule Poligynax in fiecare seara. Este neaparat nevoie sa le iau inainte de culcare, sau e suficient sa stau intinsa in pat un anumit timp dupa ce mi-am introdus ovulul?
Si inca o chestie....(tinand cont ca este prima oara cand fac tratament cu asa ceva, sper sa imi scuzati naivitatea intrebarii), dar este cum imi pot da seama daca am introdus ovulul suficient de adanc incat sa isi faca efectul scontat?

#3238 2012-06-13 09:20:08

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, e neaparat necesar, fiindca altfel curge... oricum va curge si noaptea si a doua zi, deci sa pui protejslip
il introduci cat ajungi cu degetul, ca pe tampon, astfel incat sa nu-l mai simti

#3239 2012-06-13 11:01:22

florik2000
Membru
Inregistrat: 2012-06-13

Si in legatura cu aceasta "curgere"....nu mi-a curs decat in aceasta dimineata si nu foarte mult. E vreo problema in acest caz?

#3240 2012-06-13 11:26:02

heimdall
Diamond member

nu e nicio problema, e posibil sa curga si mai tarziu... unele ovule sunt mai messy decat altele smile

#3241 2012-06-22 14:53:43

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

heim, iti scriu aici pt ca nu vreau sa fiu offtopic in partea cealalata.
Ziceai ca ai eliminat din alimentatie elementele care favorizeaza candida.
cand ai tu timp liber si esti dispusa sa il pierzi cu/pt mine, imi poti zice cam de ce ti tu cont?
intr-un timp stiam si eu multe elemente dintr-astea favorizante dar pt ca nu am mai avut asa probleme, cred ca le-am mai uitat.
Te rog smile

si un P.S.: in cazul in care am tratament cu antibiotic si apoi am si pt candida iar eu, simultan, iau anticonceptionale, ar trebui sa le intrerup sau continui cu ele? ca am vazut recomandari de  genul asta prin diverse locuri. Oare dereglez organismul mai rau? asa cred..
Intreruptul in cazul meu, acum, ar insemna sa nu incep folie noua saptamana cealalta pt ca azi o termin pe cea de luna asta

Ultima oara a fost editat de crid (2012-06-22 15:09:04)

That which doesn't kill us makes us stronger!

#3242 2012-06-22 15:26:48

heimdall
Diamond member

ia anticonceptionalele in continuare, nu-ti face alte probleme acum

in general candida se hraneste cu alimente acide, deci ar trebui sa elimini tot ce e foarte acid din alimentatie, in primul rand zaharul, fainoasele, alcoolul, fructele foarte dulci; acide mai sunt si produsele animale, nu-ti zic sa le elimini de tot, dar sa ai grija sa ai un procent mai mare de legume in alimentatie si mai mic de carne si lactate
cauta pe net "dieta alcalina" si o sa vezi acolo lista cu ce alimente sunt acide si care sunt alcaline
incearca sa le privilegiezi pe cele alcaline pe cat posibil
in general aciditatea e cauza multor boli grave si daca ai tendinta spre asta e bine sa incerci s-o tii sub control... nu pot sa-ti zic ca tii regimul asta o luna si apoi o sa poti manca dulciuri toata ziua ca nu faci candida
eu din motivul asta + alte motive legate de sanatate si silueta evit cat pot zaharul si faina si nu simt ca mi-ar lipsi ceva

#3243 2012-06-22 15:58:29

crid
Full member

pai imi dau si eu seama ca nu e regim de o luna si apoi e totul roz. de asta si intrebam.
partea urata e ca eu chiar tind sa mananc mai gras, dulce + fainoase dar am avut de la Paste o perioada in care reusisem sa le mai limitez.
sa vad cum o sa fie cu mai putin zahar. Acum 1 2 saptamani simteam nevoia sa mananc dulce, f dulce, si am cam cedat o vreme, desi stiu ca zaharul favorizeaza candidoza..
Lactatele/iaurtul nu se presupunea ca sunt chiar bune/indicate cand tratezi o candidoza, pt ca are lactobacili si alte elemente benefice?  va

Inca un lucru (offtopic) desi stiu ca trebuia sa intreb doctora aazi, nu acum pe forum: ovulele alea oare ar trebui luate in paralel cu antibioticele sau dupa antibiotic? Pt ca diflucanul il iau ca prim medicament din toata lista aia

#3244 2012-06-22 16:37:31

heimdall
Diamond member

dintre lactate da, iaurtul e mai ok fiindca are lactobacili

antibioticele si ovulele ar trebui luate in acelasi timp

#3245 2012-06-28 15:32:07

Elenaa20
Membru
Inregistrat: 2012-06-28

Buna ziua, am fost acum 2 saptamani la medic deoarece aveam niste secretii foarte suparatoare si dureri ft mari la contactul sexual. Mi s-a spus ca am vaginul inflamat si mi-au fost recoltate probe de secretie din vagin si de pe col. Am primit rezultatele de la analize si din pacate nu am reusit sa ma programez iar la medic decat peste foarte mult timp. Va rog sa ma ajutati daca imi poate spune cineva cum se interpreteaza rezultatele analizelor si ce as putea avea. Multumesc mult!

EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE)
Levuri = Absent
Examen secretie vaginala
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena.
EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU (PREPARAT PROASPAT SI/SAU COLORAT)
Celule epiteliale poligonale = Relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde = Rare
Celule cu aspect de "clue cell" = Absente
Leucocite = Frecvente
Hematii = Absente
Levuri = Absente
Trichomonas vaginalis = Absent
Flora microbiana
Relativ frecventa flora lactobacilara.
Rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi.
Rari cocobacili si bacili Gram negativi.
ANTIGEN CHLAMYDIA = Negativ - Negativ
MYCOPLASMA HOMINIS + UREAPLASMA SPP. (CULTURA, IDENTIFICARE, ANTIBIOGRAMA LA NEVOIE)
Ureaplasma urealyticum = Echivoc
Mycoplasma hominis = Echivoc
Comentarii
Posibile interferente cu flora saprofita sau patogena din sfera urogenitala.
Obs: Se recomanda repetarea recoltarii.

#3246 2012-06-29 09:48:56

Calypso01
Membru
Inregistrat: 2012-06-29

Buna ziua! Am si eu nevoie de putin ajutor.
In urma cu 4 zile dupa ce am fost la ginecolog pentru a-mi da tratament in urma consultatiei, avand candida, am primit lomexin 1000 mg o data la 3 zile si omicral 3 pastilute. toate bune si frumoase,seara am pus ovulul,dar a doua zi m-am trezit cu o usturime si nevoie de urinare incredibila,exact ca atunci cand racesti la rinichi si ai mereu senzatia de urinare si de usturime atunci cand fac pipi. au trecut deja 3 zile de atunci si usturimea persista,nu stiu ce sa ma mai fac,am luat in paralel cu tratamentul de la ginecolog si Urinal Akut ( am zis ca poate am o raceala usoara). Poate fi de la Lomexin aceasta senzatie?? trebuie sa precizez ca desi aveam candida,nu aveam simptome si nici scurgere,insa acum la 3 zile dupa ce am luat primul ovul din cand in cand pe hartia igienica ramane o substanta alba destul de tare care seamana cu bucati din ovul.
Sfaturi? sa iau totusi si al doilea ovul?
M-a scuzati pentru post-ul dublu.

P.S : a mai patit cineva sa aibe usturimi dupa administrarea Lomexinului?

Ultima oara a fost editat de Calypso01 (2012-06-29 09:55:23)

#3247 2012-06-29 17:37:08

crid
Full member

fetelor am nevoie de un sfat destul de urgent sad

zilele astea trebuia sa incep un tratament si pt candida, pe langa altul. candida apare rezistenta la fluconazol iar doctora mi-a prescris inainte de antibiotic doza unica de diflucan, cu rezultatele in fata (neserioasa!), pe langa celelalte medicamente.
Faza trista e ca abia acum, dupa ce am cumparat diflucanul am vazut ca substanta activa este fluconazol.
Eu acum ce fac? il iau pe asta sau mai bine merg la o farmacista mai luminata si sa imi recomande ceva la care e sensibila ciupercuta asta??

Sensibila la:
      Amfotericina B
      Clotrimazol
Econazol
Ketoconazol
Myconazol
Nystatin.

Oare doar sa schimb doza unica cu una din medicamentele astea, adica ma rezum la doza unica de 150 mg sau cum fac?
precizez ca pe perioada tratamentului am oricum ovule meclodin si crema clotrimazol pt candida dar diflucanul zisese ca sa il iau inainte de antibiotic.

Ultima oara a fost editat de crid (2012-06-29 17:48:03)

#3248 2012-06-29 17:38:39

heimdall
Diamond member

ia unul din cele la care e sensibila, in niciun caz diflucanul
scrie aici la ce e sensibila, ca nu stiu unde ai postat

doza e valabila doar pentru flucovim, pe astea nu stiu exact in ce doza ar trebui sa le iei
meclodin contine clotrimazol, deci din punctul asta de vedere e ok... ma intreb daca e suficient tratamentul local

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-06-29 17:58:38)

#3249 2012-06-29 17:56:12

cristina82
Membru
Inregistrat: 2012-05-09

Buna ziua,

Mi-am refacut secretia si as dori va rog frumos sa imi spuneti ce am, sa stiu ce fac mai departe:)

Celule epiteliale plate: relativ frecvente
Leucocite (polimorfonucleare) : relativ frecvente
Trichomonas vaginalis: nu se observa
Levuri: rare filamente miceliene
Flora lactobacilara ( bacili Doderlein): absenta
"clue cells": nu se observa
Flora mixta: frecventa

Multumesc frumos!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.