Retete in imagini - 3-53
- pipacslany
- Hero member
- De la: Kolozsvar
- Inregistrat: 2008-12-09
- Mesaje: 2895
Re: Retete in imagini - 3
pai camy ce sa zic? 10 min pana faci aluatul+1 ora la racit+10 min pana intinzi si ornezi fiecare tura (30 in total)+cate 20 min in cuptor fiecare tura (60 min in total). cam 2 h si 40 min ? dar poti face o cantitate mai mica, nu? ideea e sa pui cantitati egale de faina, branza si margarina(unt) cand faci aluatul sper sa iti placa daca le faci
- persifona
- Vizitator
Re: Retete in imagini - 3
Eu le-as numi saratele rotunde
Beton de tot arata, pipa, bravo!
- pipacslany
- Hero member
- De la: Kolozsvar
- Inregistrat: 2008-12-09
- Mesaje: 2895
Re: Retete in imagini - 3
multumesc fetele o sa incerc sa va pun mai des ce mesteresc eu, de multe ori am vrut doar ca atunci cand sunt murdara pe maini nu-mi mai arde sa fac poze si tot zic: "data viitoare"
- Infinity
- Hero member
- Inregistrat: 2006-01-02
- Mesaje: 3368
Re: Retete in imagini - 3
vreau si eu choix-uri, de unde le-ai luat annabel? sau pe unde as putea gasi, in hipermarket-uri/supermarket-uri?
Ultima oara a fost editat de Infinity (2009-05-31 15:40:07)
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
- Mesaje: 11424
Re: Retete in imagini - 3
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 3
Infinity a scris:vreau si eu choix-uri, de unde le-ai luat annabel? sau pe unde as putea gasi, in hipermarket-uri/supermarket-uri?
eu am cumparat de la cofetarie-patiserie.nu am vazut la magazine gen carrefour
pipa fie-ti mila de oamenii care sunt la dieta
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
- Mesaje: 9529
Re: Retete in imagini - 3
anna, in kaufland n-am vazut lately forme de briose ca si eu caut
Sim y
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
- Mesaje: 9742
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
- Mesaje: 2053
Re: Retete in imagini - 3
fetelor dintre pavola cu mango, lychee si zmeura baked alaska si diplomat ... pe care sa o fac de ziua lui robi ?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: Retete in imagini - 3
?! a scris:fetelor dintre pavola cu mango, lychee si zmeura baked alaska si diplomat ... pe care sa o fac de ziua lui robi ?
prima reteta nu stiu cum e, eu una as alege ceva cu fructe de sezon, capsuni sau cirese, e pacat sa nu faci ceva cu fructe proaspete
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
- Mesaje: 2053
Re: Retete in imagini - 3
heimdall a scris:?! a scris:fetelor dintre pavola cu mango, lychee si zmeura baked alaska si diplomat ... pe care sa o fac de ziua lui robi ?
prima reteta nu stiu cum e, eu una as alege ceva cu fructe de sezon, capsuni sau cirese, e pacat sa nu faci ceva cu fructe proaspete
zmeura e in sezon acum ... iar mango si liches se gasesc oricand .... si atunci tort diplomat cu capsiuni si cirese ?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: Retete in imagini - 3
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
- Mesaje: 2053
Re: Retete in imagini - 3
seamana reteta cu diplomatul , dar daca o fac ce este creme of tartar , cronstrach
Ultima oara a fost editat de ?! (2009-06-01 11:41:12)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: Retete in imagini - 3
cornstarch e amidon, tartar cred ca sare de lamaie... unde scrie cream of tartar ? eu n-am incercat-o, dar as vrea
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
- Mesaje: 2053
Re: Retete in imagini - 3
heimdall a scris:cornstarch e amidon, tartar cred ca sare de lamaie... unde scrie cream of tartar ? eu n-am incercat-o, dar as vrea
Pavola with mangos, lychee nuts, and raspberries 1/2 cup egg whites, at room temperature (from about 4 eggs) 1/8 teaspoon creme of tartar 1/8 teaspoon salt 1 cup granulated sugar 1 1/2 teaspons cornstrach 1/2 teaspoon pure vanila extract 1 tablespoon rasberry vinegar or red wine vinegar 1 1/4 cups of heavy cream 2 tablesoons light brown sugar, packed 2 mangos, peeled and cut up 1 can lychees nuts, drained 1/2 pint raspberries
preheat the oven to 350 degrees In a mixer fitted with a wisk attachament (or using a hand mixer) whip the egg withes, creme of tartar and salt in a clean, dry bowl until foamy. Add the granulated sugar, cornstrach, vanilla and vinegar and continue whipping until stiff, smoth and glossy, about 8 minutes more. On a sheet of parchment paper cut to fit a sheet pan, use a pencil to draw or trace a circle 9 inches in diameter. line the sheet pan with parchment, pencil slide down (you should still be able to see the circle) . Spoon the egg whites into the circle, using the back of the spoon to smooth the top and slides of the disk. Bake into tehe center of the oven for 10 min, then reduce heat to 300 degrees and bake until the meringue has puffed up and cracked on the top and the surface is lightly browned to the color of cafe au lait, about 45 minutesmore. Turn off the oven, prop the oven door open, and let the pavola cool in the oven at least 30 min, to room temperature. this ensures a gradual cooling, which protects the delicate meringue Whip the creme and brown sugar together until stiff. spoon it in the center of the cooled pavola and spread out to within 1/2 inches of the edge. sprinkle the slice mango, lychee nuts and raspberries around the top. to serve, slice into wedges with a serrated knife.
Ultima oara a fost editat de ?! (2009-06-01 12:19:22)
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
Prajitura simpla cu cirese. Aluatul este exact acelasi pe care il folosesc si la pandispan.
Ingrediente: 6 oua, 1 cana de zahar, 1 cana si jumatate de faina, 6 linguri de ulei, 3 plicuri zahar vanilat, esenta rom, cirese ( puneti cate credeti, eu am pus cat sa umplu toata suprafata tavii ), ulei si faina pt tapetat tava.
Aprindem cuptorul la 150 de grade celsius. Spalam si curatam ciresele
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu mixerul si treptat adaugam zaharul si zaharul vanilat
amestecam galbenusurile cu 6 linguri de ulei si esenta de rom si le adaugam peste albusurile batute spuma
adaugam faina treptat si amestecam usor cu lingura
tapetam tava cu ulei si faina si punem aluatul pentru pandispan
adaugam ciresele
si dam la cuptor la 200 de grade celsius, pentru primele 15 minute si apoi dam focul mai mic, la 180 de grade. In cuptor, nu bagam tava chiar la mijloc, dar un pic mai jos.
dupa aprox 40 de minute, verificati cu o scobitoare daca este gata. este gata atunci cand pe scobitoare nu se lipeste aluat.
Se poate pudra cu zahar, dar eu prefer fara
Ultima oara a fost editat de love_t (2009-06-01 14:17:35)
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- emmerich
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-27
- Mesaje: 1587
Re: Retete in imagini - 3
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
- Mesaje: 13180
Re: Retete in imagini - 3
arata super, love_t, eu fac din asta cu visine sau caise .
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 3
Saru' mana fetelor! Visine nu am, decat din alea in dulceata si nu am vrut sa stric dulceata... nu de alta, dar dupa aia, dulceata ma face al meu
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|