Cand parintii nu sunt de acord...ce e de facut???-8
Pagini: 1 … 6 7 8 9
Subiect inchis
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
Re: cand parintii nu sunt de acord...ce e de facut???
Love_t chiar nu-mi pasa daca esti sau nu de acord cu felul meu de a gandi. daca mama lui al meu ar fi asa si i-ar baga tot felul in cap as intelege-o pt ca ma pot pune in locul ei,dar el ar fi destul de barbat ar sti si singur care este adevarul,indiferent ce i-ar spune mama. Eu sunt in situatia asta cu socrul....eu nu il suport de nici o culoare si nu sunt genul care sa ma prefac si bineinteles ca si-a dat seama si acum nici el nu ma suporta si de mai multe ori m-a barfit la sotul meu(spunea niste chestii aberante cum ca am pisic si distruge casa )iar al meu i-a inchis gura.Nu-i permite sa ma vb de rau. Si eu am spus ca daca copilul meu ar umbla cu o persoana care as crede eu ca are o influenta negativa i-as atrage atentia de mai multe ori,i-as spune ce mi s-a parut mie dubios la pers respectiva,iar daca ii face vreo faza aiurea i-as explica de ce nu se face asa ,dar daca vad ca el nu ma asculta atunci ma las pagubasa,in nici un caz nu o bag strambe si sa o barfec intruna sau eu stiu ce chestii de zgribturoaica pt ca nu e felul meu de-a fi. Oricum dupa felul asta de gandire(ca il lasati sa se dea singur cu capul si sa faca ce vrea ca e viata lui)au ajuns copii astfel in ziua de astazi.Niste drogati si fetele toate curve. Si mama mea a fost extrem de severa cu mine si nu am putut sa o inteleg la timpul respectiv,dar acum ii pup si mainile si picioarele ca a fost asa pt ca datorita ei sunt cine sunt si nu am ajuns ca majoritatea colegelor/vecinelor mele carora parintii le "respectau"decizile.Stiu ca tot ce a facut a facut din iubire si asta este tot ce conteaza,iar datoria mea de copil(daca esti copil bun,daca nu.....)este sa o rasplatesc. Si mama mea ne-a facut probleme cand am vrut sa ne casatorim,nu i-a placut de iubitul meu,a spus ca este un smecheras care vrea doar sa se culce cu mine,ca sunt prea tanara,ca nu mi-am terminat facultatea si ne-a pus tot felul de piedici.Nu a venit nici cand ne-am casatorit,dar pt toate am iertat-o si o inteleg.Era normal sa-si faca griji.Apoi cand a vazut ca s-a inselat si ca el ma iubeste f mult si ca sunt fericita si ca n-am renuntat la faculta si-a dat seama ca a gresit.
Ultima oara a fost editat de Andra123 (2009-06-01 12:59:01)
★★★ Candle light, moon light, star light, The brightest glow is from love light ★★★
- bucklucica
- Hero member
- Inregistrat: 2009-01-26
Love_t, in primul rand nu am zis ca un parinte trebuie sa se bage cu forta si sa dicteze ce sa faca copilului.Citeste mai atent mesajele mele.Eu am zis ca nu sunt de acord ca parintele sa fie respins sau indepartat daca isi da cu parerea, atata timp cat nu-si da copilul afara din casa sau sa-i impuna sa faca ceva...scuze daca tu ai inteles altceva.Si crede-ma ca cunosc un caz f aproape de mine in care e f posibil ca parintii sa fie indepartati absolut aiurea, doar pt ca unii au aplecat urechea la barfe si prostii spuse de altii tocmai ca sa-i desparta si sa nu fie intelegere.Eu cu asta nu sunt de acord.Am spus fffff clar ca intr-o familie trebuie discutat tot, bune sau rele.Repet, daca nu ai citit calumea mesajele mele si ai tras concluzii gresite, comunicarea este baza unei relatii, indiferent de care...
Eric 3 ani si 7 luni Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
bucklucica (de la bucluc?), tu nu concepi ca sunt parinti "esuati"? Exista multi oameni care nici macar nu stiu de ce au facut copii. E trist...
A propos de mame&co, eu citesc un forum si multe din cazurile de acolo te-ar contrazice. Nu stiu daca pot posta link-ul, dar voi fiind viitoare mamici cred ca stiti despre ce e vorba, mai ales ca e un forum...despre copii.
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Andra, chill out Daca mama lui s-ar baga intre voi, iti spun eu ca nu ai intelege-o. Si daca el ar fi destul de barbat, cum zici, atunci ar face exact ce a facut Bucklucica... Ar alege sa fie cu persoana iubita si sa intoarca spatele parintilor...parca nu erai de acord cu asta.... Si iti spun eu ca daca ai fi o mama care controleaza cat de cat viata copilului, adica sa iti spui parerea despre fiecare prieten/ prietana in parte, nu te-ai opri numai la asta. Mai vorbim cand vei avea copii
Bucklucica, i-ai multumit Andrei pt sustinere ceea ce prentru mine inseamna ca esti de acord cu ce a spus Andra Tu nu ti-ai respins mama? Eu sunt de parere ca ar trebui sa nu te bagi in problemele altora, si sa nu iti dai cu parerea, indiferent cat de bine cunosti cazul... si indiferent cat de apropiati iti sunt.. Adevarul este undeva la mijloc si cei care sunt implicati, pot rezolva ( sau nu, asta e problema lor.. ) conflictul fara ajutorul celor "din afara"
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- serene
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-04
bucklucica a scris:Love_t, in primul rand nu am zis ca un parinte trebuie sa se bage cu forta si sa dicteze ce sa faca copilului.Citeste mai atent mesajele mele.Eu am zis ca nu sunt de acord ca parintele sa fie respins sau indepartat daca isi da cu parerea, atata timp cat nu-si da copilul afara din casa sau sa-i impuna sa faca ceva...scuze daca tu ai inteles altceva.Si crede-ma ca cunosc un caz f aproape de mine in care e f posibil ca parintii sa fie indepartati absolut aiurea, doar pt ca unii au aplecat urechea la barfe si prostii spuse de altii tocmai ca sa-i desparta si sa nu fie intelegere.Eu cu asta nu sunt de acord.Am spus fffff clar ca intr-o familie trebuie discutat tot, bune sau rele.Repet, daca nu ai citit calumea mesajele mele si ai tras concluzii gresite, comunicarea este baza unei relatii, indiferent de care...
iubita scuza'ma ca iti zic asta dar declaratiile tale se cam bat cap in cap pe de o parte m'ai judecat pe mine ca am zis sa'l de'a dracului pe tatal lui si ai zis ca prin ce am spus eu inseamna ca imi arunc parintii la gunoi (sau ceva de genul ai zis in mare) si ca nu ar trebui sa facem asta .... intr'un cuvant ii iei apararea tatalui ..... iar pe de alta parte tu nu ai m'ai vb cu mama ta timp de 2 ani pt ca a gresit ceva in legatura cu sotul tau (corecteaza'ma daca am gresit descrierea ca nu m'ai tin minte exact ce ai scris si mi'e lene sa ma uit in urma sa vad ce ai scris) ....deci in concluzie nu prea inteleg parerea ta ...... esti si de o parte si de cealalta....
- bucklucica
- Hero member
Dap, ET, de la bucluc...... Ai dreptate ca sunt multi parinti care nu sunt parinti in sensul ca-si abandoneaza copiii sau nu si-i doresc, dar eu nu ma refer la cazurile astea, ci la o familie normala, in care copii sunt doriti si crescuti intr-un mediu ok...
Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-06-01 12:52:03)
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
- bucklucica
- Hero member
love_t a scris:Bucklucica, din cate am citit aici, tu nu ai vorbit cu mama ta 2 ani. Si ai spus ca mama ta a pierdut foarte multe in 2 ani. Dar tu oare nu ai pierdut nimic? Gandirea ta si comportamentul sunt total diferite una de cealalta. Daca o iubesti atat de mult si esti de acord cu Andra, ca "Parintii sunt parinti si nu merita orice ar face sau ar spune sa le intoarceti spatele.Exagereaza ei de multe ori si fac lucruri care ii ranesc pe copii,dar o fac din iubire,pt ca ei cred ca le fac un bine.Si nu este corect pt un barbat/femeie pe care l-ati cunoscut de catvea luni/ani sa le intoarceti spatele celor care v-au dat viata si s-au sacrificat sa va creasca" de ce ai asteptat 2 ani ca sa repari relatia cu mama ta?
Eu cred ca esti foarte confuza, incerci sa te scoti pe tine nevinovata din toata povestea asta si esti mandra si multumita ca mama ta, pana la urma a venit sa se impace cu tine. Si prin asta, ti-a dovedit tie ( asa crezi tu ) ca ea este vinovata de tot ce s-a intamplat... altfel nu mai venea sa se impace cu tine..
Asta e parere mea
Pai sa te lamuresc, daca are rost...... Eu am facut multi pasi ca sa ma impac cu mama in aia 2 ani, inclusiv mi-am calcat mandria aia de care voi sunteti foarte convinse ca are ce cauta in relatia cu parintii, am invitat-o la cununie, dar mereu ea a fost cea care nu mi-a vb si nu a vrut sa ma vada...sper ca te-ai lamurit in privinta asta.Da, o respect pe mama chiar daca a gresit, pt ca o iubesc ca am sentimente, fetelor...sentimente fata de persoana care m-a conceput ca fiinta, in corpul careia m-am dezvoltat si pe care am chinuit-o la nastere si mai apoi cand m-a crescut...asta e ideea...De aia am vrut EU sa ma impac cu ea...Ce nu intelegeti???Dar, repet, e NUMAI parerea mea si ceea ce simt eu...Ce faceti si simtiti voi, ca va iubiti sau nu parintii, ca-i respectati sau nu, nu ma priveste, eu am zis parerea mea referitor la relatia mea cu mama...Si consider ca la fel cum voi ca si copii aveti pretentia sa fiti intelesi, iertati cand gresiti si altele, poate si parintii au aceleasi drepturi, zic eu...nu stiu, poate s-o fi schimbat democratia si acum parintii au doar obligatia de a creste copilul si de a suporta, cum de multe ori am vazut pe la stiri, sa fie aruncati in strada...Revenind, nu sunt deloc confuza, mi-am dorit ca mama sa realizeze ca a gresit si s-a intamplat asta, nu aveam nevoie sa-si ceara iertare, a facut-o pt ca asa a simtit ea si DA, Love_T, sunt nevinovata in toata povestea asta...in fata mea si a lui Dumnezeu sunt chiar nevinovata.Ce crede unul si altul nu ma intereseaza...
Serene, daca citesti ce i-am scris lui Love_t, sper sa intelegi si tu, ca nu sunt tampita sa nu stiu ce spun...mama a fost cea care nu a mai vb cu mine, nu invers
Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-06-01 15:40:38)
- Victorash222
- New member
- Inregistrat: 2008-08-03
Mda am citit si eu ce s-a scris pe aici. Eu sunt cel despre care tot se vorbeste pe aici, Victor, cand defapt ar trebui sa se vorbeasca despre aceea fata care a inceput topicul, si sa o lamuritzi pe ea nu sa se vorbeasca despre situatia mea. Vroiam sa zic ca nu stiu de unde atata contradictie cand unii au o parere si altzii alta parere, asa e lumea fiecare cu parerea lui ca nu cred ca se mai traieste in comunism cand toti aveau aceeasi parere sau cel putin o spuneau doar pe aceea care trebuie. Si vad 'amenintzari' din astea care nu sunt, si replici din astea care nu isi au rostul. Daca Ramona a considerat ca asa trebuie sa vorbeasca despre lucruri care sincer nu o privesc si care nu le intelege pe acest forum, in loc sa vorbeasca cu mine si sa imi spuna ce are de zis in fatza, atunci o sa spun si eu ce am de spus tot aici. Situatia este cea care este nu din cauza Andrei pentru ca Andra intotdeauna de la inceput a vrut sa se faca placuta, de cele mai multe ori a adus flori mamei mele vitrege de cate ori a fost cate o ocazie, bomboane si altele si tatalui mei la fel vin, tuica, carne afumata si altele, a incercat si fata cat a putut. Chiar si dupa ce a fost facuta curva de cineva din familie impreuna cu mama ei tot a venit si a adus cu toate ca nu mai trebuia sa aduca, si pe bun drept nu stiu cate persoane dupa ce au fost jignite asa de parintzii celuilalt ar incerca sa faca tot ele primul pas sa fie bine si sa 'COMUNICE'. Si dupa toate acestea si tot sunt niste faze care le fac ai mei de kkt, dar mai nou trebuie sa vorbeasca lumea pe seama mea si mai ales cei din familie, ca sa vada toata lumea ce se intampla, de parca ar fi deschis topicul asta Andra. La mine nu se poate sa fie bine pentru ca deocamdata nu se vrea, si daca nu se vrea nu o sa fie nimic si gata. Poate mai incolo vor intelege si altzii cum sta treaba si poate ne vor sustine, dar sincer daca nu se intampla chestia asta chiar nu ma intereseaza. Nu vrea sa intru in detalii ca as putea sa vorbesc toata ziua si sa spun intamplari si altele, dar nu are rost. Si Ramona si Andra eu zic sa incheiatzi subiectul asta ca nu isi are rostul si Ramona ai un sotz si un copil pe drum care sper sa fie sanatos si voinic, si mai bine sa te gandesti la ei. Si nu cred ca Andra merita sa o jignesti asa subtil si sa spui nu stiu ce chestii despre ea atata timp cat ea chiar nu ti-a facut nimic si nu a zis nimic rau despre tine si despre familia ta niciodata. Felicitari ca te intelegi bine cu socrii, Andra nu poate sa faca asta daca nu exista si parere de rau din partea celor care au gresit si nu exista intelegere. Astea vor fi problemele noastre fie ca vom vi impreuna sau nu si numai ale noastre. SI cine nu stie cum sta treaba cu adevarat mai bine nu mai zice nimic. Cam atat am avut de spus restul ma priveste numai pe mine si pe Andra. Papa
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Cred ca in a-ti indruma copilul pe calea cea buna e nevoie de mult mai mult decat de autoritate. Este foarte importanta imaginea ta, ca parinte, pe care o afisezi in fata copilului, ca sa te lasi "indrumat" de cineva, trebuie in primul rand sa ai o parere buna despre acea persoana, si sa constituie pentru tine un exemplu demn de urmat. Asta in primul rand. Dupa, conteaza sa ii asiguri copilului iubire neconditionata, sa ii arati unde greseste, si sa gasesti modul in care mesajul care ajunge la el, sa fie cel corect. Nu este suficient sa ii spui: "Nu umbla cu X ca e golan!" sau, " Mi se pare ca Y nu e prea bun pentru tine, iti trebuie o persoana mai educata/inalta/frumoasa", etc. Astfel de afirmatii vor fi luate ca un atac, si in consecinta vei fi indepartat, pentru ca pentru copil constitui o amenintare.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Eu as sugera sa se inchida topicul. E clar ca o sa se continue cu jigniri si e pacat, pentru ca teoretic suntem oameni maturi si ar trebui sa respectam parerea celorlalti chiar daca difera de a noastra
Ultima oara a fost editat de blueeyes (2009-06-01 17:21:18)
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
daca se va transforma in scandal topicul va fi inchis
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
eu orice s-ar intampla nu cred ca as putea rupe relatia cu ai mei ... daca m-ar pune vreodata sa aleg intre ei si cel pe care il iubesc probabil l-as alege pe el, nu fara a avea totusi o parere de rau, pentru ca se stie ca sunt cazuri in care s-au impacat parinti cu copii dupa ani de zile, dar daca dai cu piciorul la dragostea adevarata a doua oara nu o mai gasesti. S-au spus aici multe pareri, nu pot spune ca sunt de acord nici sa "iti arunci la gunoi" parintii, pana la urma parintii raman parinti si ei s-au chinuit sa te creasca si sa te faca ceea ce esti, dar, pe de alta parte, nu sunt de acord nici sa iti faci viata pe baza parerilor lor, sa fii cu cine vor ei etc.
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- persifona
- Vizitator
Bucklucica, reporturile ajung tot la noi. Love ti-a dat un sfat cand a zis sa nu vbesti de problemele altora, nu ti-a interzis nimeni nimic. In fond pentru asta a fost topicul de la bun inceput, dar hai sa nu amestecam viata reala cu forumul, pentru ca nu cred ca ii convine nimanui, cum ti-a zis si Andru.
Si cu asta basta, va rog sa incetati cu discutiile pe langa subiect, postati doar daca aveti ceva de spus vizavi de cazul fetei care a deschis topicul
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
cred ca ne potolim, da....cum bine zice Victor...e problema lor... ca Andrei ii e greu sa o duca si mai povesteste aici cu prietenele...cred ca e ok...ruga e sa nu facem din problemele ei motive de scandal pe forum, ca nu e cazul....sa ma ierti bucklucica, insa desi ti se pare ca esti defavorizata , parca, citind si ce a avut de spus Victor, cred ca nu esti....ai dreptul sa iti dai cu parerea...insa nu ai dreptul sa lovesti in alt membru al forumului
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- bucklucica
- Hero member
Ok, Persifona...iti spun eu ce am inteles...toata lumea da sfaturi aici, eu o sa ma abtin pt ca se pare ca deranjez...nu am particularizat eu cazul, am dat sfatul sau mai bine zis mi-am dat cu parerea la ceva pus aici.Imi cer scuze, nu o sa se mai repete.E f clar ca unii pot sa o faca si altii nu...In definitiv, nu vb aici despre cazuri reale, exemple din viata noastra si a familiilor noastre?Daca e sa vb din basme, atunci e ok, m-am lamurit si eu in final...Multumesc!
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
offtopic: offf...iar v-ati aprins.oricum cand incepem sa povestim despre viata noastra pe forum treebuie sa ne asumam si consecinta ca vom avea comentarii rautacioase sau ca nu toata lumea e de acord cu modul nostru de a privii lucrurile...da acum nu trebuie sa ne suparam...doar daca se incepe cu jigniri. asa ca nu va mai suparati fetelor.... bucklucica...daca lu Andru ii place relatia in care e nu vad rostul afirmatiilor...sincer.daca ea simte ca e fericita dc sa ne bagam noi cu bocancii Si Andru cum ziceam mai sus...daca expui ceva si ceri pareri trebuie sa te astepti si la asemenea replici....chiar daca nu-i convine lui Victor.In fond tu ai cerut parerea si nu el....
- bucklucica
- Hero member
Mi-am recitit acum toate mesajele si chiar nu inteleg.Chiar Andru a spus inainte de a da eu ex din familia mea despre seara cand s-a dus la prietenul ei cu tortul.De ce deranjeaza asa mult ca vb despre familia mea si eu, cand de fapt au inceput altii, in speta Andru???Lamuriti-ma si pe mine...ca nu mai inteleg nimic...
- persifona
- Vizitator
bucklucica a scris:Ok, Persifona...iti spun eu ce am inteles...toata lumea da sfaturi aici, eu o sa ma abtin pt ca se pare ca deranjez...nu am particularizat eu cazul, am dat sfatul sau mai bine zis mi-am dat cu parerea la ceva pus aici.Imi cer scuze, nu o sa se mai repete.E f clar ca unii pot sa o faca si altii nu...In definitiv, nu vb aici despre cazuri reale, exemple din viata noastra si a familiilor noastre?Daca e sa vb din basme, atunci e ok, m-am lamurit si eu in final...Multumesc!
Bucklucica, repet: una e sa iti dai cu parerea, alta e sa vii cu chestii din viata reala si sa ataci un membru al forumului. Daca vrei sa intelegi, ok, daca nu, chiar nu am ce face. Citeste ce a zis si Doctoressa, poate o sa intelegi mai bine diferenta.
Subiect inchis
Pagini: 1 … 6 7 8 9
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|