homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sindrom astenic (depresiv)-8

#134 2009-06-05 15:40:57

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: Sindrom astenic (depresiv)

Ei uite ca la schimbarea jobului nu a fost asa smile
Aveam atacuri de panica din cauza jobului vechi, asa ca schimbarea aceasta a fost binevenita si m-am riscat...
La restul schimbarilor sunt praf neutral La fel ca si deliav, trebuie s-o planific si sa ma pregatesc pentru ea cu luni inainte  disperat

Ultima oara a fost editat de blueeyes (2009-06-05 15:58:33)

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#135 2009-06-05 16:20:26

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

blueeyes a scris:

Ei uite ca la schimbarea jobului nu a fost asa smile
Aveam atacuri de panica din cauza jobului vechi, asa ca schimbarea aceasta a fost binevenita si m-am riscat...
La restul schimbarilor sunt praf neutral La fel ca si deliav, trebuie s-o planific si sa ma pregatesc pentru ea cu luni inainte  disperat

mda...eu zic ca usor usor vei scapa de ele blue...mai fa  o pauza din stres si pregatiri de nunta...stati o zi singuri...relaxati-va, rasfatati-va unul pe celalalt ... uitati-va la tv...deci efectiv pierdeti vremea...incearca sa stai de vorba cu el..si sa-i spui ca ti-e teama de schimbarile astea...nu pentru ca nu-l iubesti ci pentru ca s-a acumulat mult prea mult stres si presiune...nu te "inchide" blue..e cea mai mare greseala, mai ales cu el...

baby Dragos hjarta rugaciune

#136 2009-06-05 16:31:25

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Nu prea am cum sa-i zic tot ce am pe suflet, pentru ca stiu ca ar intra in panica... El stie ca mi-e rau, stiu cum sa ma suporte si sa ma ajute atunci cand ma apuca, insa nu cred ca ar intelege si ar interpreta corect temerile mele. Gandeste altfel, e mai practic, mai orientat pe probleme si solutii, iar la mine nu exista nici probleme (reale) nici solutii cu care el ar putea veni.

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#137 2009-06-05 17:20:32

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Delia, la cine ai fost?

#138 2009-06-05 19:21:33

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

nici eu nu ii spuneam pritenului meu k imi era rau desii era evident nu i.am spus niciodata diagnostigul real pana mai curand a stiut si el..........erau zile in care ieseam in parc si practic ma taram pana colo cu medicamente dupa mine si multe altele..........l.am indepartat d mine  nu mai raspndeam la tel vroiam sa fiu singura ajungeam sa ne vedem 1 data p sapt iar el in tot acest timp imi repeta k  totul va fii k inainte si k ma iubeste azi imi dau sseama ce inseamna sa comunici cu pers d langa tine iar in mom d panica singurele kre ne pot ajuta sunt parintii ,sotul iubitul si un medic bun

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

Publicitate

loading...

#139 2009-06-05 19:27:11

skumpi
Vizitator

adina15 a scris:

pai mi.a zis k nicodata nu ma mai fac bine si .......d fiecare data knd imi era rau imi aduceam aminte d cuv ei.....si mi se facea si mai rau........am renuntat sa ma mai duc la ea si am cautat p altcineva si azi sunt bine

probabil vroia sa`ti spuna ca astea nu se vindeca...se tzin sub control... ca si orice tulburare`

#140 2009-06-05 19:33:23

adina15
Hero member

skumpi a scris:

adina15 a scris:

pai mi.a zis k nicodata nu ma mai fac bine si .......d fiecare data knd imi era rau imi aduceam aminte d cuv ei.....si mi se facea si mai rau........am renuntat sa ma mai duc la ea si am cautat p altcineva si azi sunt bine

probabil vroia sa`ti spuna ca astea nu se vindeca...se tzin sub control... ca si orice tulburare`

defapt ea vroia sa.mi spuna defapt ca aceste tulburari vor aparea frecvent in viata mea numai k mintea mea trebuie sa le perceapa k p niste stari care vor trece........stiu k de multe ori in cabinetele d psihoterapie se practica sa provoci pacientului starile de panica pt a i se demonstra k nu moare nu lesina nu pateste nimik ci sunt trecatoare........dar eu sincer nu prea sunt d acord cu asa ceva

#141 2009-06-05 19:37:12

ET
Addicted member

Adina, dar nu la inceputul terapiei ci dupa ceva timp cand esti pregatit sa faci fata provocarii. Pe de alta parte, nu toti terapeutii s-au detasat de problemele lor (in propria analiza) si pot infunda un client si mai tare.

Ultima oara a fost editat de ET (2009-06-05 19:40:18)

#142 2009-06-05 19:42:32

adina15
Hero member

nu stiu parca m.ar durea sufletul sa i le provoc pacientul ..........oricum se pp k sunt benefice pt pacient

#143 2009-06-05 19:44:08

ET
Addicted member

Probabil, stiu ca in cazul fobiilor se procedeaza asa, dar (repet) gradat si nu de la inceput.

In terapie se zice client, nu pacient.  tongue

Ultima oara a fost editat de ET (2009-06-05 19:44:44)

#144 2009-06-05 19:47:14

adina15
Hero member

da corect;))).....dar tot pacient ii zic eu chiar daca se zice k axiosul este cel kre se crede bolnav ("bolnav inchipui")

#145 2009-06-05 19:47:35

adina15
Hero member

sorry am papat un n ......anxiosul

#146 2009-06-05 20:13:08

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

adina15 a scris:

Durata unui atac de panica este de aproximativ 20 de minute, de la debut si pana la scaderea in intensitate a simptomelor.
In cursul atacului de panica, frica sau disconfortul sunt insotite de cel putin patru  simptome.
batai puternice sau neregulate sau rapide ale inimii
senzatie de dificultate sau incapacitate de a respira
senzatie de sufocare
durere sau disconfort toracic
transpiratii
tremuraturi sau contractii localizate ale muschilor
greata sau jena abdominala
ameteli sau senzatie de instabilitate sau senzatie de lesin
senzatie de irealitate
frica de a-si pierde controlul sau de a innebuni
frica de a muri
furnicaturi
frisoane sau valuri de caldura

luati si de la mine smile va dau si eu smile

ce bine ca am descoperit topicul asta..
blue, nu stiam de atacurile tale de panica... sper sa fii mai bine puss

Ultima oara a fost editat de Loveable (2009-06-05 20:13:36)

hjarta

#147 2009-06-05 20:19:03

adina15
Hero member

Tulburarile legate de panica constau in episoade de atacuri de panica. Nu oricine care are atacuri de panica dezvolta o tulburare. O persoana este diagnosticata cu tulburare daca are cel putin doua atacuri pe neasteptate plus frica sau ingrijorarea ca poate avea si altele evitand situatiile care le-ar putea declansa.Atacurile de panica pot fi declansate de o anumita actiune (se utilizeaza prea multa cofeina), situatie (mare aglomeratie) sau fara cauza aparenta. Persoanele care au trecut printr-un atac de panica dezvolta frica de a mai trece prin aceasta experienta (anxietate anticipativa) si evita activitatile sociale (agorafobia). Aproximativ jumatate din persoanele care au tulburari legate de panica au agorafobie. Izolarea interfereaza cu serviciul si cu relatiile interpersonale, in special cu rude si prieteni apropiati.Medicamentele folosite pentru tratarea tulburarilor cauzate de panica pot preveni atacurile de panica, dar nu inlatura frica de un posibil nou atac. Consilierea este cea mai buna pentru inlaturarea fricii. Frica in sine poate cauza un nou atac de panica.

#148 2009-06-05 20:24:55

Loveable
Diamond member

la mine e invers. cand raman singura ma apuca...

hjarta

#149 2009-06-05 20:25:54

adina15
Hero member

dc?.........dar la tine dc au aparut starile?

#150 2009-06-05 20:28:29

Loveable
Diamond member

nu stiu... as tinde sa dau vina pe o anumita persoana, dar e cam aiurea, pt ca nu e persoana vinovata, ci ceva ce tzine de tine...
zilele astea vreau sa merg la medic si atunci poate o sa inteleg mai multe smile

ultima data cand am ramas singura...nu stiu.. m-am vazut asa...singura pe lume (cu toate ca nu e o explicatie logica, ca doar nu`s singura...)
parca nu mai gandeam cu creieru... cum scrie si in chestiile alea...senzatia de irealitate...
am vb cu exu la telefon, coroborat cu faptu ca a plecat mama pt un weekend de acasa.... nu stiu sa explic logic

Ultima oara a fost editat de Loveable (2009-06-05 20:31:13)

hjarta

#151 2009-06-05 20:31:24

adina15
Hero member

eu de multe ori knd eram inconjurata de prea multa lume simteam k ma sufoc si ma retrageam in camera mea.singura ma simteam bine dar nu pt mult timp............

#152 2009-06-05 20:38:22

Loveable
Diamond member

si mie mi`e mai bine singura...adica nush cum sa zic, ca ma contrazic vad smile
atacurile proprii...fizice...de panica...le am cand sunt singura...
dar per ansamblu asa..nu am chef sa vb cu lumea... nu raspund la telefoane, nu ies la sucuri, evit prietenii...vreau sa fiu lasata in pace... mi-e frica de orice ar putea sa imi provoace o stare nasoala (aflarea unei vesti, etc)...orice
pe forum ce tastez de nebuna, in rest deloc neutral

Ultima oara a fost editat de Loveable (2009-06-05 20:38:55)

hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.