Sindromul ovarelor micropolichistice-4
- briana_maria
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-06
Re: Sindromul ovarelor micropolichistice
si mie mi se pare mult 9 luni cu clomifen mie dr mi-a zis ca la 3 luni ne oprim si incercam altceva
eu trompele nu le-am investigat deocamdata (si eu am auzit ca e dureroasa operatiunea) nici dr mea nu mi-a recomandat , dar poate pt ca ea e dr endocrinolog nu e gineco cu toate ca am inteles ca la echo cu sonda se vede daca trompele sunt inflamate, (sau gresesc....??)
nici sotul nu si-a facut analize pt ca am zis ca din moment ce eu nu am ovulatie.......e clar ca la mine e ceva in neregula (in momentul cad eu o sa am ovulatie o sa faca si el niste analize...)
faza cu ciclu asa e si la mine, daca nu iau duphaston nu-mi mai vine (asa a fost dintotdeauna)
sanatatea e mai buna decat toate
- mary_ela
- New member
- Inregistrat: 2010-01-30
briana_maria a scris:si mie mi se pare mult 9 luni cu clomifen mie dr mi-a zis ca la 3 luni ne oprim si incercam altceva
eu trompele nu le-am investigat deocamdata (si eu am auzit ca e dureroasa operatiunea) nici dr mea nu mi-a recomandat , dar poate pt ca ea e dr endocrinolog nu e gineco cu toate ca am inteles ca la echo cu sonda se vede daca trompele sunt inflamate, (sau gresesc....??)
nici sotul nu si-a facut analize pt ca am zis ca din moment ce eu nu am ovulatie.......e clar ca la mine e ceva in neregula (in momentul cad eu o sa am ovulatie o sa faca si el niste analize...)
faza cu ciclu asa e si la mine, daca nu iau duphaston nu-mi mai vine (asa a fost dintotdeauna)
eu am facut 9 luni pt k am incercat primele 3 cu o pastila timp de 5 zile incepand din a 3 zi de ciclu,,,dupa urmatoarele trei mi-a marit dozajul adica 2 si in ultimele 3 cu trei ,,si tot nu am ovulat...nu stiu dak se vede cu sonda ...Asa am crezut si eu k numai eu sunt problema dar din pacate si sotul are o mica problema..si nici nu ma gandeam...e bine sa le faca..dar de ce nu margi la un gineco?ai facut analizele hormonale banuiesc nu? ...deci tu acu iei si duphaston si celelate doua...eu am facut o gresala cu 4 ani in urma...m-am mutat cu sotul pana ne casatori si am luat niste anticonceptionale fara sa mi le prescrie cineva..si le-am luat pt 1 an...ma ingrasasem de la ele si ma simteam si rau...cand le-am last nu mi-a mai venit deloc ciclu...pana le lua imi venea singur dar o data la 3 sau 4 luni...de atunci numai probleme...eu pe 10 vad dak e totul bine cu trompele..si dup SA vad ce tratament si o sa-ti scriu ...ce fac...dak vrei sa ma mai intrebi ceva chiar te rog... ..
- briana_maria
- Full member
povestea mea am mai scris-o aici pe forum
am fost timp de 4 ani la un gineco care m-a tinut numai pe anticonceptionale la un moment dat mi-a zis ca am rana pe col,.... am consultat un alt medic care mi-a zis ca nu am nimic pe col, nici urma de rana si care mi-a zis ca problema mea este de natura endocrinologica i-am urmat sfatu si asa am ajuns la endocrinolog
acest dr endocrinolog m-a diagnosticat cu SOP si mi-a dat tratamentul de care ti-am zis in prima luna am luat clomifen cate 1 cps/zi in zilele 5-9 a doua luna 1 si 1/2 cps/zi in zilele 3-7
acum in a treia luna (incep din seara asta) cate 2 cps/zi in zilele 3-7 ...(sper ca luna asta sa fie cu noroc cu toate ca sunt slabe sanse sa se produca o minune acum cand deja sunt in a 3 a luna)..........mai am totusi speranta ca luna asta o sa iau pastilutele la aceeasi ora ca in primele luni nu prea am respectat ora....si poate trebuia
acum imi este si un pic frica pt ca am tot auzit ca in timpul stimularii trebuie monitorizare serioasa si pe mine m-a chemat dr doar in ziua 14 aCM
- mary_ela
- New member
briana_maria a scris:povestea mea am mai scris-o aici pe forum
am fost timp de 4 ani la un gineco care m-a tinut numai pe anticonceptionale la un moment dat mi-a zis ca am rana pe col,.... am consultat un alt medic care mi-a zis ca nu am nimic pe col, nici urma de rana si care mi-a zis ca problema mea este de natura endocrinologica i-am urmat sfatu si asa am ajuns la endocrinolog
acest dr endocrinolog m-a diagnosticat cu SOP si mi-a dat tratamentul de care ti-am zis in prima luna am luat clomifen cate 1 cps/zi in zilele 5-9 a doua luna 1 si 1/2 cps/zi in zilele 3-7
acum in a treia luna (incep din seara asta) cate 2 cps/zi in zilele 3-7 ...(sper ca luna asta sa fie cu noroc cu toate ca sunt slabe sanse sa se produca o minune acum cand deja sunt in a 3 a luna)..........mai am totusi speranta ca luna asta o sa iau pastilutele la aceeasi ora ca in primele luni nu prea am respectat ora....si poate trebuia
acum imi este si un pic frica pt ca am tot auzit ca in timpul stimularii trebuie monitorizare serioasa si pe mine m-a chemat dr doar in ziua 14 aCM
buna! am inteles acum ce se intampla...nu iti face probleme k e posibil sa ai ovulatie..pt k in primele 2 luni ai luat un dozaji mai mic..si acu in a treia luna isi face mai bine efectul tratamentul...sa stii k nu conteaza ora,important e k le iei cand a zis cu aproximatie ...da intradevar trebuie urmarite dar e bine si asa...te chiama intr-a 14 pt a vedea dak ai ovulatie si atunci vede si ovarele cum sunt,dak s-au ingosat ...PE mine ma chema o data la 2 luni chiar si trei si degeaba...stai linistita k eu am luat 9 kuni cum ti-am mai zis si nu ma vedea dr.luna de luna...si nu am patit nimik...pa si sper sa-mi zici dak i ovulatie...aaaaa si inca ceva ...mie imi zicea doctorul k dak nu merge cu pastile o sa fac injecti k raspund mai bine ovarele...cica sunt mai buna...mie mi-e frica de ele
- briana_maria
- Full member
am fost la monitorizare se pare ca am ratat si luna aceasta dr mi-a zis ca se vad 2 foliculi dar care sunt prea mici eu fiind in ziua 18 a CM ei pareau de ziua a 10 a acum dr ma pregateste pt histero (si apropo am auzit ca e ffffff dureros:( ) dupa histero o sa primesc un alt tratament pt stimulare (inca nu stiu ce ca dr nu mia zis)
- ratuscamica2003
- New member
- Inregistrat: 2010-03-05
gargarita, iata ca din intamplare, am ajund si eu aici si am sesizat si tu ai somp, ma intrebam dacaam gresit facand analizele din a 21a zi inaintea celor din a2a, fiid parte a 2 cm diferite. plecand din tara in 2 sapt eu am considerat-o singura solutie. ce crezi?
- mary_ela
- New member
briana_maria a scris:am fost la monitorizare se pare ca am ratat si luna aceasta dr mi-a zis ca se vad 2 foliculi dar care sunt prea mici eu fiind in ziua 18 a CM ei pareau de ziua a 10 a acum dr ma pregateste pt histero (si apropo am auzit ca e ffffff dureros:( ) dupa histero o sa primesc un alt tratament pt stimulare (inca nu stiu ce ca dr nu mia zis)
buna ...eu nu cred k ai ratat nimik cred k esti pe drumul cel bun dak ai ovulat ,se pare k tratamentul da roade...nu iteleg de ce nu iti mai da sa iei o luna vazand k ai avut 2 foliculi poate isi fac mai bine efectul... Histero e cumva HISTEROSALPINOGRAFIA,k dak e asta am facut si eu acu o luna..si nu ma dururt absolut nimik...toata lumea zicea k doare dar nimik..dak e asta...dar am auzit k pe unele le doare,dak au trompele inchise...dar nu trebuie sa te speri k asa eram si eu depinde de la persoana la persoana....Si eu marti pe 9 merg sa vad ce tratament o sa-mi dea te pup si curaj....
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
ratusca, normal ar fi sa se faca in acelasi ciclu. nu stiu daca e asa mare problema dar mai bine spune-i medicului cand te duci pt interpretare.
LE pe mine m-a durut destul de tare la HSG si am ambele trompe permeabile. nu o spun ca sa se sperie ci doar ca sa fie pregatita. pentru mine a fost ok ca am stiut ca e posibil sa ma doara f tare si m-am bucurat ca nu m-a durut chiar asa de tare pe cat ma asteptam. e aiurea sa te duci acolo ca o floare si apoi sa te doara, mai bine sa fii pregatit. cel putin asa e in cazul meu.
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-03-06 18:41:35)
- ratuscamica2003
- New member
- Inregistrat: 2010-03-05
ms mult pt raspunsuri, luni fac analizele si joi merg la dr, dar cu siguranta am sa revin cu niscavai nelamuriri. e super site-ul, iar voi sunteti asa de saritoare...... inca o data ms
- gargarita
- Moderator
tine-ne la curent ratusca. bafta!
- aancaa
- Membru
- Inregistrat: 2010-03-07
buna!
am 20ani si in urma unui echo intrauterin la ginecolog am fost diagnosticata cu distrofie ovariana micropolichist. Mentionez ca nu am avut niciodata ciclu regulat, imi venea la aproximativ 2-3 luni. Anul trecut am luat yasmine timp de 8 luni dupa care le-am intrerupt si prima menstruatie am avut-o dupa 1 luna si 3 saptamani, apoi pana acum nu mi-a mai venit deloc. Au trecut de atunci 2 luni si o saptamana, de aceea m am hotarat sa merg la ginecolog. Mi a dat duphaston pe care trebuie sa-l iau 3 zile; sunt in a treia zi si nu mi-a venit inca. Intrebarea mea este: daca nu vine pana maine, mai iau duphaston sau ma opresc? Dr. ginecolog mi-a prescris si 2 tincturi: una de mladite de zmeu si una de mur, pe care trebuie sa le iau timp de 2-3 luni. A mai facut cineva tratament cu aceste 2 tincturi? Ar fi indicat sa merg si la un endocrinolog si un homeopat, eventual? Nu sunt maritata si inca nu e cazul de a ramane insarcinata. Dar pe viitor imi doresc mult copii si vreau sa fac tot ce pot pentru a ma vindeca, cat mai devreme.
Aceasta boala se agraveaza in timp? Adica scad sansele de a putea face copii odata cu varsta? Un tratament cu anticonceptionale ar putea da rezultate?
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
daca medicul a zis sa iei doar 3 zile duphaston, nu lua mai mult. ar tb sa vina ciclul la cateva zile dupa ce termini tratamentul. cele doua tincturi ar tb intr-adevar sa ajute, insa pana acum eu n-am auzit cazuri care chiar sa se fi vindecat de la ele. da, ar fi bine sa te vada un endocrinolog, sa faci niste dozari hormonale. din pacate da, sopc si distrofia ovariana cauzeaza infertilitate, deci tb tratate din timp. nu stiu in ce masura te-ar ajuta anticonceptionalele, cu atat mai mult cu cat la doar 2 luni dupa ce le-ai oprit esti in situatia asta. mergi la un endocrinolog si vezi ce-i de facut.
- Miladymiha
- Membru
- Inregistrat: 2010-12-30
Buna.Ma numesc Mihaela.Am 16 ani si in urma cu un an de zile am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor micropolichistice.Mama mea a fost hotarata sa ma duca la un medic endocrinolog deoarece ma ingrasam pe zi ce trece,pana cand am ajuns un balon,ca sa zic asa.La doctor,dupa o saptamana de analize,raspunsul a fost foarte clar.De 1 an de zile iau 21 zile/luna Diane35,si pana acum ciclul menstrual venea regulat,pana acum 2 luni cand nu a mai venit deloc.Si nu stiu ce s-a intamplat.A mai patit cineva asa ceva?
- briana_maria
- Full member
am revenit o sa continui cu povestea mea care sper totusi sa aiba un final fericit ramasesem la histerosalpinocografie....... asadar am facut-o si pe-asta nu m-a durut absolut deloc..... rezultatul : trompe permeabile, uter retrovers l a urmatorul control dr mi-a descoperit o leucoplazie pe col pe care mi-a scos-o (totul a decurs ok....am facut biopsie....rezultat bun)
cu o spermograma a sotului perfecta si cu rezultatul la histero satisfacator, singura problema a mea a ramas cea legata de chisturile de pe ovare ,care nu-mi dau voie sa ovulez.....
asadar ....... am ajuns la laparoscopie... drilling ovarian a decurs ok si aceasta operatie (la giulesti, dr cristescu ciprian)
prima menstruatie dupa laparoscopie a venit indusa de duphaston (si inainte de operatie luam duphaston pt ca altfel nu-mi venea menstruatia)
la eco (ziua 12) din timpul primului ciclu dupa drilling, s-a constatat din nou lipsa ovulatiei
hotararea definitiva luata de dr mea ginecolog impreuna cu dr endocrinolog a fost urmatoarea: -timp de 6 luni de zile sa nu mai iau duphastonul -nu am primit nimic nici pt stimulare -iau in continuare metformin -daca menstruatia se incapataneaza sa apara, si nici nu raman gravida, dupa 3 luni sa merg la control
mentionez ca prima parere a doctoritei ginecolog a fost sa-mi dea anticonceptionale vreo 2 luni ca sa-mi puna in repaus ovarele......apoi....dupa o discutie cu dr endocrinolog s-au hotarat cele de mai sus
din cate am citit si eu pe net am inteles ca posibilitatea unei sarcini este mare in primele luni dupa laparoscopie dar eu mai am si problema cu menstruatia.... ca nu-mi venea fara duphaston acum ar trebui sa-mi vina cam pe 30 ianuarie dupa calculul meu.....si daca nu mi-o mai veni ...... SA FIE SARCINA....
asadar .....ce parere aveti? astept raspunsurile voastre
- briana_maria
- Full member
- Lunatica
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-21
Buna.
Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema. Acum 3 ani am avut un chist ovarian de aproximativ 5cm. In urma unui tratament de 6 luni cu melleva am reusit sa scap de el. De atunci am trecut pe anticonceptionale karrisa, pentru efectul contraceptiv. De curand am mers la un control ginecologic de rutina. Doamna doctor mi-a spus sa renunt la partile pentru ami face niste analize. Am renuntat la pastile, iar in a 14-a zi mi-am facut urmatoarele analize:
- TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana ) : ?UI/mL 2,34 limite: 0.27 - 4.2 - FSH (hormon de stimulare foliculara) : mUI/mL 9,2 limite: Femei : faza foliculara: 3.5 - 12.5 faza ovulatorie: 4.7 - 21.5 faza luteala:1.7 - 7.7 menopauza 25.8 - 134.8 - LH (hormon luteinizant) : mUI/mL 41 limite: Femei : Faza foliculara:2.4-12.6 Faza ovulatorie:14-95.6 Faza luteala: 1-11.4 Menopauza: 7.7 - 58.5 - Cortisol : nmol/L 618,8 limite: 7-10 a.m. : 171 - 536 4 - 8 p.m. : 64 - 340 (acesta a revenit la normal dupa niste pastile) -Testosteron liber (Free testosterone) : 0,019 limite: Femei : < =0.014 contraceptive orale : 0.001 - 0.0069 post menopauza : 0.0003 - 0.0058 - Insulina : ?U/mL 14,2 limite: 2.6 - 24.9
Doamna doctor a zis sa merg la endocrinolog pentru a-mi une diagnostic de SOP deoarece raportul LH / FSH este mai mare decat 3. Totusi eu nu prezint simpotomele cele mai comune: - ciclu neregulat sau absent ... din contra, inainte de contraceptive aveam ciclul regulat, fara sangerari abundente, chiar si dupa incetarea contraceptivului a venit menstra in prima zi de pauza - nu am pilozitate in exces - la ecografie a vazut niste foliculi dar a spus ca e normal - acnee nu am (mai am eu puncte negre si mai apar uneori 2-3 cosuri dar nu cu puroi sau ceva de genul)
Totusi, nu reusesc sa slabsc (prin urmare e partea de obezitate ...) si aveam dureri f mari si nu doar in prima zi de menstra. Anticonceptionalele mi-au eliminat durerile. Mi-a spus ca in urma diagnosticului sa incep tratament cu contraceptive puternice (gen diane, melleva) pentru a evitatea partea de infertilitate (desi am avut lunar menstra) si un tratament antidiabetic.
Totusi mi se pare destul de dur sa sar direct in tratament pt diabet cand nu sufar de asa ceva. Credeti ca in urma raportului dintre cei 2 hormoni, sa sufar de SOP? Sincera sa fiu, m-a speriat foarte rau ceea ce mi-a zis. Eu merg la endocrinolog vineri, insa as vrea o parere pana atunci ... momentan sunt putin socata si mi-e foarte frica de diagnosticul si tratamentul acesta
Ultima oara a fost editat de Lunatica (2011-10-31 23:47:38)
A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!
- gargarita
- Moderator
analizele hormonale nu sunt relevante in prima luna dupa oprirea anticonceptionalelor. raportul LH/FSH eu stiam ca nu mai reprezinta criteriu de diagnostic pentru PCOS. si oricum, era vorba de valorile LH si FSH din zilele 2-3 ale ciclului... cand a zis de tratament antidiabetic probabil s-a referit la metformin, se foloseste adesea in caz de PCOS fara legatura obligatorie cu diabetul. din ce povestesti eu nu cred ca e cazul de PCOS la tine dar e o parere neavizata. mergi la endocrinolog, ar trebui sa se priceapa mai bine la SOPC decat ginecologul si va fi in masura sa confirme/ infirme suspiciunea.
- Lunatica
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-21
da, aveam oricum programare, deoarece urmez un regim alimentar, si ma monitorizeaza. mie asa mi s-a spus, sa imi fac in ziua 13-14 analizele hormonale. Mie mi-a spus ca este un tratament antidiabetic, si ca ma pot astepta si la crize hipoglicemice etc. Asta m-a speriat rau ... sper intradevar sa nu fie vorba de asa ceva ... o sa innebunesc pana vineri
Nu ma supar deloc daca si alte persoane isi expun parerea in functie de cunostinte si experiente (sunt stresata rau)
Ultima oara a fost editat de Lunatica (2011-11-01 00:20:26)
A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!
- puiumeumic
- New member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-02-21
- Site
Buna ziua. Va rog mult ajutati-ma si pe mine cu o problema pentru ca sunt foarte speriata. Am fost la gineco pentru ca nu-mi mai vine menstruatia (au trecut cam 2 luni de la ultima menstra) si mi s-a efectuat o ecografie endovaginala in urma careia pe FO scrie: "Uter AVF 36/46 mm OD - 30/23 mm cu multipli foliculi, cel mai mare de 4.5 mm OS - 27/20 mm - cativa foliculi mici, lama de lichid retrouterin" Eu am luat anticonceptionale Karissa timp de 3 ani, apoi le-am intrerupt cam 2-3 luni, dupa care le-am luat din nou (acum nu le mai iau, nu mai iau nici un fel de anticonceptionale). Din momentul in care am inceput a 2-a oara sa iau anticonceptionalele m-am ingrasat ff mult cam 15 kg intr-un an. Eu inainte de a lua anticonceptionale aveam deasemenea ciclul foarte neregulat. Iar acum de 2 luni nu mi-a m-ai venit si chiar m-am speriat. Doctora mi-a zis ca pare a fi SOP si ca trebuie sa fac niste analize hormaonale (FSH, TSH, prolactina...etc) care se fac in timpul ciclului, numai ca inca nu mi-a venit...si incep sa ma sperii foarte tare, mai ales dupa ce am citit despre SOP. Initial doctora mi-a prescris antibiotice cifran, flamexin si supozitoare clafen timp de 1 sapt... apoi am revenit la ea si mi-a prescris ovule Feminelle Hyalsoft si Nistatina pt mine si partener (deoarece aveam niste mancarimi, cu toate ca la examenul de secretie nu a iesit nimic anormal). In fine, va rog mult daca se poate sa-mi interpretati ce a scris doctora...si totodata ce-mi recomandati sa fac in continuare.
Multumesc mult de tot!
Corina
God bless me soon as He has blessed all you mommies
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|