homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum le spun parintilor?-3

#39 2009-06-04 11:21:44

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: cum le spun parintilor?

Ai mei n-au avut nimic impotriva sa ne mutam impreuna. stiau ca avem planuri de casatorie, ca vrem sa muncim si sa facem ceva impreuna...eu aveam 22, el 24. ne-au ajutat parintii foarte mult, e adevarat, insa amandoi eram deja plecati de acasa cu facultatea de la 18-19 ani, cu exceptia vacantelor... Probabil e o chestie de alegere si de matur esti...eu de cand am terminat liceul mi-am dorit sa plec de acasa...intr-adevar, nu se compara cu statul la mama acasa, insa esti liber sa faci ce vrei, pe propria raspundere. Oricata bunavointa ar avea parintii, tot mai exista frecusuri cand locuiesti la ei acasa. Noi am avut salarii foarte mici la inceput, ne-am descurcat greu si nici acum nu putem avea tot ce vrem, chiar daca am muncit si ne-am facut cateva lucrusoare... Pentru mine insa perioada cat am stat impreuna si nu aveam aproape nici un ban conteaza mai mult acum decat daca as fi avut atunci un parfum sau o rochie in plus si sa nu fi fost impreuna. De altfel, noi am stat aproape 2 ani separati din cauza serviciilor in orase diferite si nu prea ne-a incantat sistemul de "dating in weekend".
Si da, viata pe propriile picioare in cuplu sau nu implica multe responsabilitati, asa ca e bine sa va doriti cu adevarat asta inainte sa plecati de acasa.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#40 2009-06-04 11:22:21

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

anca9 a scris:

persifona a scris:

Mel, nu-l inchid, poate mai sunt fete in aceeasi situatie si vor vrea sa posteze aici.

sincer, eu o inteleg pe Melany. eu am terminat facultatea de 3 ani, am loc de munca stabil si tot nu am curajul sa cartesc o vb despre asa ceva, in fata alor mei. cand nu esti suficient de apropiat de parinti, iti este ft, ft greu sa deschizi gura neutral

nici eu nu sunt apropiata de paritni dar daca as avea sal cat de cat  decent m-as duce si le-as spune. Imi iau inima in dinti fug la ei le zic si dup-aia o iau la fuga in directia opusa rotfl

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#41 2009-06-04 11:30:01

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

Melany,eu cred k e cel mai important daca va iubiti si vrei intr-adevar sa faceti pasul asta.dupa cum am citit,ati avea vreo 30 mil in casa daca te-ai angaja si tu,din care v-ati descurca bine.
inteleg si punctul de vedere al fetelor care zic k intai trebuie sa ai o situatie materiala f buna ca sa pleci...dar va puteti descurca si cu mai putin,fara lux,doar sa fiti impreuna zi de zi smile
iar in ceea ce priveste responsabilitatile zilnice(curatenie etc) le puteti imparti in 2 si nu ar fi problema.

Ultima oara a fost editat de OneOnly (2009-06-04 11:30:51)

They can because they think they can.

#42 2009-06-04 11:37:21

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

anca9 a scris:

cum si-au dat seama "pe parcurs"? smile

pai la inceput le-am zis ca stau cu niste colege si nu stiu de ce dar nu m-au crezut, apoi a venit mama o data la iasi si am dus-o la prietena mea, unde bieninteles ca a vazut ca am 3 haine, si inainte sa plece mi-a zis...'' vad si eu unde stai ca sa ma linistesc?''
si at nu am mai zis nimic, am mers cu ea acasa, unde stau de fapt si acum, cu bogdan si cam asta a fost
nu stiu daca le-a convenit de la inceput, dar s-au conformat si niic eu nu mai stau cu stres ca vezi doame vine mama si unde ii zic ca stau

Ultima oara a fost editat de ionela (2009-06-04 11:39:24)

#43 2009-06-04 11:40:21

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

anca9 a scris:

a, deci tu erai deja plecata de acasa. e mult,mult mai simplu cand faci desprinderea de parinti de dinainte, cu alta ocazie.

dap, eram deja la facultate, nu stau in acelasi oras cu ei
daca eram acasa probabil mi-ar fi fost mult mai greu sa vb depre asta, tinand cont ca tata e mai autoritar

Publicitate

loading...

#44 2009-06-04 13:13:13

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

copilu a scris:

cel mai bine e sa te gandesti daca vrei intr-adevar sa faci pasul acesta si de ce.. si le spui parintilor atunci cand sunt bine dispusi avantajele si de ce iti doresti tu sa te muti.. si ar trebui sa inteleaga.. eu dupa ce am terminat liceul si m-am mutat in Bucuresti tot asa a trebuit sa ii conving sa ma mut cu logodnicul meu (pe atunci) si le-am zis in fata ce si cum de ce ar fi mult mai bine pentru mine sa ma mut cu el.. si desi aveau conceptie dinaceea ca e rusine sa stai cu baiatul inainte de nunta si in familie nu s-a aflat ca am stat asa tot au fost deacord pnaa la urma.. le-am expicat o gramada ca e mai bine pentru mine si pana la urma au inteles.. e greu dupa cum au zis si fetele sa stai cu prietenul te maturizeaza mult dar sunt de parere ca e fffff bine sa stai cu viitorul sot inainte de a te casatori caci difera f mult de relatia cand sunteti fiecare la mama acasa.. intervin probleme cotidiene si oboseala si te trezeste mult la realitate o experienta dinaceasta.. si te maturizeaza foarte mult!
bafta!

eu sunt de acord cu tine. la fel am facut si eu smile si nu-mi pare rau DELOC. nu cunosti un om in momentul in care te vezi cu el... filtrat... chiar daca te vezi aproape zilnic, e distanta aia care totusi separa REALUL de un imaginar bine construit de fiecare din cei 2 (te aranjezi cand pleci la intalnire, lasi in camera ta varza dar tu esti macho tot, ai avut o zi proasta la munca/scoala, iti versi nervii pe parinti si apari ingeras de fata cu el/ea). oricat ati sta impreuna fara sa locuiti impreuna, chestiile astea apar... fara sa vreti. si nu IUBESTI PE CINEVA REAL.... ci o imagine pe care tu/el/amandoi o proiectati si o mentineti.

imaginea asta cade odata cu mutatul impreuna.... SI E UN SOC. incat sunt de parere ca e mai bine sa EVALUEZI OBIECTIV daca poti sau nu sa treci peste soc INAINTE de casatorie si nu dupa.

si pink... si fetele care au fost impotriva.... sunt lucruri mai importante pe lume decat sa ai bani sa-ti iei diverse smile eu am prins perioade cum spuneti voi, in care veneam rupta acasa si 20 de mii in buzunar erau sarbatoare.... dar, acum, daca ma uit in urma... a fost TARE FRUMOS smile si nu-mi pare rau deloc pt perioada aia smile si intre a trai cu omul iubit si a trai "pe picior mare".... nush care se poate numi O AMBTITIE PROSTEASCA smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#45 2009-06-04 13:18:45

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

katami a scris:

si pink... si fetele care au fost impotriva.... sunt lucruri mai importante pe lume decat sa ai bani sa-ti iei diverse smile eu am prins perioade cum spuneti voi, in care veneam rupta acasa si 20 de mii in buzunar erau sarbatoare.... dar, acum, daca ma uit in urma... a fost TARE FRUMOS smile si nu-mi pare rau deloc pt perioada aia smile si intre a trai cu omul iubit si a trai "pe picior mare".... nush care se poate numi O AMBTITIE PROSTEASCA smile

da, asta voiam sa spun si eu.. cand m-am mutat impreuna cu fostul meu prieten aveam impreuna 100$ pe luna si ne mai ajutau parintii cum puteau... nu prea ne permiteam multe, dar cu mana pe inima va spun ca niciodata n-am fost mai fericita ca atunci si n-am avut nicio clipa sentimentul ca ma privez de ceva. si nici nu am simtit apasarea treburilor casnice, desi nu aveam masina de spalat, de exemplu, si spalam de mana  neutral faceam totul impreuna cum puteam si ne bucuram de faptul ca suntem impreuna

#46 2009-06-04 13:27:17

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Eu zic ca perioadele de vacanta sau weekendul nu sunt suficiente. Noi, inainte sa ne mutam, stateam impreuna in fiecare weekend, si totusi cand am ajuns sa locuim in aceeasi casa, eu am avut un soc, exact asa cum a scris katami...

Deci trebuie o perioada mai lunga, o luna-doua, ca sa-ti dai seama ce inseamna convietuitul in aceeasi casa.

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#47 2009-06-04 13:29:31

Soleil
Addicted member

heimdall a scris:

katami a scris:

da, asta voiam sa spun si eu.. cand m-am mutat impreuna cu fostul meu prieten aveam impreuna 100$ pe luna si ne mai ajutau parintii cum puteau... nu prea ne permiteam multe, dar cu mana pe inima va spun ca niciodata n-am fost mai fericita ca atunci si n-am avut nicio clipa sentimentul ca ma privez de ceva. si nici nu am simtit apasarea treburilor casnice, desi nu aveam masina de spalat, de exemplu, si spalam de mana  neutral faceam totul impreuna cum puteam si ne bucuram de faptul ca suntem impreuna

exactly. nu stiu cum se face, dar tare frumos a mai fost. e bine acum, caci treburile casnice de exemplu, le impartim...si daca n-am chef, nu fac nimic, pur si simplu, ma odihnesc, nu are cine sa vina sa ma puna sa fac curat lol...daca sunt prea obosita sa gatesc, gateste el sau facem ceva rapid sau cumparam...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#48 2009-06-04 13:34:08

Soleil
Addicted member

depinde, anca...o saptamana poate sa fie indeajuns incat sa descoperiti unele chestii unul la altul...dar e altfel totusi cand stii ca saptamana aia nu e permanenta, ca nu vei fi acolo si luna viitoare, ca nu trebuie sa faceti curat saptamana dupa saptamana, sa vezi cine plateste facturile, de unde, cu ce...

si intr-adevar, socul e marisor! pai noi ne-am certat cateva saptamani pana ne-am acomodat cat de cat lol

Thé à la menthe hjarta

#49 2009-06-04 13:37:12

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Si eu sunt intr-o situatie destul de ciudata... cu mutatul.
Eu am 19 ani, termin clasa a 12a... si mai am o sora, de aceeasi varsta tongue. Parintii mei stau in america de 2 ani si ceva.. adica de cand aveam 17 ani. Am ramas singure in casa iar de 1 an s-a mutat prietenul meu la mine (ei nu stiu asta, desi nu cred ca ar fi foarte socati daca ar afla)... In fine.. problema este urmatoarea: ei ne-au impus (de curand) ca la vara, dupa ce terminam liceul, sa ne mutam cu ei acolo.. Eu nu sunt pregatita sa fac un pas atat de mare, vreau sa raman cu prietenul meu cu care am planuri de viitor, etc. I-am anuntat, la inceput nu au fost prea incantati, dar au zis ca e decizia mea.. La toamna ma voi muta in bucuresti cu facultatea. (am uitat sa mentionez, sora mea va ramane acolo).
Ieri am primit viza, pe 4 august am bilet si voi merge la ei. Ma voi intoarce cel mai probabil in septembrie inapoi.
Au facut ei niste calcule si mi-au spus urmatoarele lucruri : ca imi aloca 1000$ pe an pentru facultate, 100$ pentru chirie (ceea ce e f putin...) si inca 500$ pe luna pentru intretinere, mancare si alte cheltuieli...
Nu stiu exact cum o sa ma descurc... banuiesc ca in primul an de facultate o sa fie dificil sa si lucrez (plus ca nu am nicio specializare)... dar ramane de vazut..
Iar legat de statul impreuna.. intr-adevar... sunt anumite sacrificii dar eu nu pot sa zic ca mi-a fost deosebit de greu.. atata timp cat pana acum parintii ne-au sustinut financiar cu cat am avut nevoie, nu cu o suma fixa lunara.

#50 2009-06-04 13:57:42

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

referitor la melany..si eu am zis ca trebuia sa aiba ceva bani inainte sa faca pasul asta sau sa o sustina parintii. am vazut ca a zis de salariu destul de maricel+ bonuri+ ce va mai lua ea si se vor descurca cu banii aia. dar sunt cazuri cand ambii castiga in jur de 15 mil pe luna sau lucreaza doar unul din ei pe 10 mil de exemplu...tre sa fii inconstient sa te muti in conditiile astea, fara sa va ajute parintii. ganditi-va ca trebuie platita o chirie, celelalte cheltuieli: lumina, apa, etc, pe mancare se duc enorm de multi bani...plus ceva cheltuieli personale...si cu 15 mil pe luna nu prea vad roz situatia in conditiile in care o chirie ajunge 7-8 milioane pe luna..poate si mai mult in functie de orase.
alex in bucuresti chiriile sunt scumpe. daca va mai combinati cu cineva la un apartament iti ajung 100 pe luna. si la facultate poti sa intri la buget si aia 1000 dolari ii tii pt tine ca la buget nu prea vad pe ce ai cheltui atatia bani pe an. si 500 dolari pe luna pt diverse mie mi se par suficienti. doar sa te gandesti bine daca asta e ceea ce iti doresti

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#51 2009-06-04 14:05:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

blueeyes a scris:

Eu zic ca perioadele de vacanta sau weekendul nu sunt suficiente. Noi, inainte sa ne mutam, stateam impreuna in fiecare weekend, si totusi cand am ajuns sa locuim in aceeasi casa, eu am avut un soc, exact asa cum a scris katami...

Deci trebuie o perioada mai lunga, o luna-doua, ca sa-ti dai seama ce inseamna convietuitul in aceeasi casa.

asa zic si eu....

cat despre partea financiara... cred ca pana la urma depinde de ce-ti doreste fiecare smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#52 2009-06-04 14:19:18

pink_martini
Hero member
Site

katami a scris:

Hei nu a zis nimeni sa traiesti pe picior mare, ma refeream sa nu stai si sa mananci ceai cu paine de 3 ori pe zi.
Depinde de fiecare ce asteptari are de la viata, daca tie ti-a placut sa mananci paine cu ceapa nu e nicio problema. Eu sunt genul de persoana care vrea sa aiba totul sau nimic.
La topicul asta sunt si fete pe care nu le deranjeaza sa stea cum ai zis si tu cu 2 lei in buzunar si le tine dragostea de foame, dar sunt si fete care vor sa aiba o baza in viata.
Fiecare cu alegerile lui

#53 2009-06-04 14:25:30

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

katami a scris:

cat despre partea financiara... cred ca pana la urma depinde de ce-ti doreste fiecare smile

maaare adevar graiesti applause
imi regasesc inceputurile relatiei in povestea lui heimdall, cu bani putini si fara masina de spalat big_smile
spalam de mana tot in afara de lenjeria de pat (aia o duceam la parinti la spalat): eu lucrurile mai marunte, el, in cada, blugi, pulovere, etc... asta in conditiile in care tocmai terminasem facultatea si nu aveam servici, muncea doar el. mama ne mai facea mancare, ne mai dadea un ban... in rest, ne descurcam cum puteam. si acum imi amintesc cu multa placere de vremurile alea, cand o bere insemna sarbatoare, iar iesirile adevarate prilejuri de bucurie.
si revin la ce a spus katami: depinde de ce-si doreste fiecare, de cat e de indragostit si de "nebun" in momentele alea.
pink martini, e si asta un mod de-a vedea lucrurile ("vreau totul sau nimic"), insa in zilele noastre, "totul" asta e cam relativ. risti sa astepti o viata intreaga sa locuiesti cu persoana iubita doar din cauza ca nu ti s-a indexat salariul in raport cu indicele inflatiei...

Ultima oara a fost editat de alinda (2009-06-04 14:30:10)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#54 2009-06-04 14:28:56

Soleil
Addicted member

Eu am noroc ca mi-am cam invatat ambele lectii: si ca dragostea trece prin stomac, dar si ca banii nu aduc fericirea.... da, da, stiu, nu o aduc dar o intretin lol insa banii...multi, putini, vin si se duc...e mai greu sa gasesti o persoana care sa fie langa tine no matter what, in cocioaba sau pe plaja in Bali.
cand vrei totul sau nimic, exista o mica sansa ca viata sa treaca pe langa tine...in timp ce astepti totul... nu, nu judec pe nimeni, imi expun din experienta pe care zic ca am castigat-o cat de cat... cu riscul de a parea "nefrumoasa, nedesteapta si neambitioasa lol", eu zic ca totusi am obtinut o baza in viata in felul meu. Si uitandu-ma in urma, nu as proceda altfel. Pana la urma, nu suntem la fel si pink are dreptate...fiecare are dreptul sa faca propriile alegeri in viata. smile

Thé à la menthe hjarta

#55 2009-06-04 14:35:27

pink_martini
Hero member
Site

alinda a scris:

pink martini, e si asta un mod de-a vedea lucrurile ("vreau totul sau nimic"), insa in zilele noastre, "totul" asta e cam relativ. risti sa astepti o viata intreaga sa locuiesti cu persoana iubita doar din cauza ca nu ti s-a indexat salariul in raport cu indicele inflatiei...

Mie nu mi se pare ca trebuie sa astepti o viata intreaga sa ai un salariu de 20 de mil. Avand 40 de mil per familie e destul de bine. (pentru inceput)
Nu stiu de ce dar am impresia ca toata lumea pe aici crede k viata ti se termina la 30 de ani. "Vai cum sa astept atata pana castig k lumea sa ma mut cu iubitul" Fratilor viata nu se termina peste 1 an asa ca nu mai ganditi asa prapastios. N-au intrat zilele in sac

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2009-06-04 14:38:41)

#56 2009-06-04 14:58:22

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

anca9 a scris:

nu se termina la 30 ani, dar nici sa te duci cu copilu' la gradinita si sa-i spuna educatoarea: "vai, ce bunica tanara ai!"

asta pe de-o parte. in cazul copiilor, tendinta e clar spre cresterea varstei potentialilor parinti si e de inteles. cresterea unui copil chiar costa multi bani, timp, etc...
pink_martini, nu stiu cine a afirmat ca se termina viata la 30 de ani. dimpotriva, atunci incepe!  wink insa mie personal varsta de 30 de ani ca reper pentru "oficializarea" relatiei (adica mutat impreuna) mi se pare cam inaintata. pentru ca, daca n-ai fost pe picioarele tale pana la varsta aia, s-ar putea sa resimti schimbarea (care e majora) ca fiind o corvoada. la 30 de ani caracterul si comportamentul unui om sunt bine definite si deja foarte greu de modelat.
pe de alta parte, sunt oameni care, datorita calificarii sa zicem, nu vor castiga niciodata 20 de milione pe luna. sa inteleg de aici ca locuitul impreuna e doar apanajul oamenilor bogati?

Ultima oara a fost editat de alinda (2009-06-04 14:58:41)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#57 2009-06-04 15:07:59

pink_martini
Hero member
Site

alinda a scris:

anca9 a scris:

nu se termina la 30 ani, dar nici sa te duci cu copilu' la gradinita si sa-i spuna educatoarea: "vai, ce bunica tanara ai!"

asta pe de-o parte. in cazul copiilor, tendinta e clar spre cresterea varstei potentialilor parinti si e de inteles. cresterea unui copil chiar costa multi bani, timp, etc...
pink_martini, nu stiu cine a afirmat ca se termina viata la 30 de ani. dimpotriva, atunci incepe!  wink insa mie personal varsta de 30 de ani ca reper pentru "oficializarea" relatiei (adica mutat impreuna) mi se pare cam inaintata. pentru ca, daca n-ai fost pe picioarele tale pana la varsta aia, s-ar putea sa resimti schimbarea (care e majora) ca fiind o corvoada. la 30 de ani caracterul si comportamentul unui om sunt bine definite si deja foarte greu de modelat.
pe de alta parte, sunt oameni care, datorita calificarii sa zicem, nu vor castiga niciodata 20 de milione pe luna. sa inteleg de aici ca locuitul impreuna e doar apanajul oamenilor bogati?

huh? nu imteleg, e cineva pe aici care are pprieten care e strungar sau lucrator la rebu? Am plecat de la premiza ca toti suntem oameni inteligenti cu anumite calificari sau studii in viata. (Nu ca as vrea sa jignesc pe cineva care are 3 clase) Dar discutia pe baza acestui fapt se face. Alinda, un salariu de 20 de mil nu prea e mare scofala, e un salariu mediu ca sa nu zic chiar mic, in anumite contexte sociale.

insa mie personal varsta de 30 de ani ca reper pentru "oficializarea" relatiei (adica mutat impreuna) mi se pare cam inaintata. pentru ca, daca n-ai fost pe picioarele tale pana la varsta aia, s-ar putea sa resimti schimbarea (care e majora) ca fiind o corvoada. la 30 de ani caracterul si comportamentul unui om sunt bine definite si deja foarte greu de modelat.
yikes Totusi vorbim de 30 de ani nu de 40 sau mai mult. Deci ti se pare k daca la 30 de ani nu esti deja pe picioarele tale, deja au plecat niste trenuri din gara ta?
Poate asta e valabil in alte tari calde, dar in Romania intervalul 20-30 de ani e de formare di de-abia dupa 30 de ani , daca merg toate ca pe roate. te poti numi o persoana pe picioarele ei, cu o cariere in mana, si cu conditie materiala substantiala.
Nu inteleg de ce va autofortati si va autoinduceti aceste ganduri ca daca pana la 30 de ani nu ti-ai oficializat relatia intr-un fel sau altul gata esti mama-bunica, o sa fie ami greu sa te muti impreuna sau varsta e deplasata.
Te intrebai cine a zis k viata se termina la 30 de ani, pai dupa cate vad eu toate cam ganditi acelasi lucru dar formulat altfel.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.