homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test de sarcina

#1 2009-06-12 10:31:22

Neraida
New member
Inregistrat: 2009-06-12

Test de sarcina

Hello, tuturor! Sun noua pe site, dar tare fericita ca v-am gasit! Asadar, sunt casatorita de 2 ani, dar de luna aceasta ne-am hotarat ca vrem si nou un  bebic Asadar, mi-am facut testele de ovulatie (am un CM ceas, care nu intarzie niciodata) si ovulatia s-a petrecut exact la data preconizata (9 iunie). Ne-am pus pe treaba si as vrea sa stiu cam la cate zile as putea sa fac un test de sarcina. Un semn care ma face sa sper este ca de cateva zile temperatura bazala nu scade sub 37 de grade. Nici peste, nici sub. Stiu ca aceasta creste dupa ovulatie si se mentine cam 2 zile, dar iata ca sunt 4 deja. Sper, cumva, degeaba? Ma autosugestionez? E drept, dupa cate am citit pe forumuri, sunt fete care incearca de ani si nu sunt asa disperate ca mine, dar stiti cum e, cand e vorba despre tine.... dance  Va pup pe toate si inca o data felicitari pentru site! Neraida

#2 2009-06-12 10:37:22

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Test de sarcina

Deocamdata eu zic sa nu te agitit. Asteapta sa vezi daca apare sau nu menstra. Apoi ... poti pune problema unei sarcini.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-06-12 10:38:20

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

dak nu vine menstra, testul il poti face la 3 sapt dupa contact sau 7 zile de la intarziere.
bafta !

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#4 2009-06-12 11:26:31

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nereida, temp bazala creste dupa ovulatie si se mentine ridicata pana la menstra sau pe toata durata sarcinii. nu doar 2 zile! daca se mentine ridicata mai mult de 15-16 zile dupa ovulatie, abia atunci te poti gandi la o sarcina, altfel n-ai motive. multa bafta!

#5 2009-06-12 11:38:48

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Daca ovulatia a fost pe 9, e foarte devreme pt un test.
Eu zic sa ai rabdare vreo 2-3 saptamani ca sa poti fi sigura de sarcina, printr-un test de sarcina. Restul testelor si temperaturilor te vor duce in eroare si mai rau te streseaza.
Cel mai bine este sa astepti. Oricum mare lucru nu ai de facut, chiar daca ai ramas sau nu.

Succes!

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

Publicitate

loading...

#6 2009-06-12 11:40:02

d3vildelia
Hero member
Inregistrat: 2009-05-18

o mik intrebare....temperatura bazala ce e ??big_smile

hjartahjartahjarta Daca iubesti pe cineva ierti orice greseala...daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din dragoste...hjartahjartahjarta

mereu voi spera ca voi avea parte de o iubire ideala sad, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va intampla niciodata , ci doar in cele mai fermecatoare vise ale mele (http://www.youtube.com/watch?v=U1dwdKkIbBQ)

#7 2009-06-12 11:55:44

andreea_andy2
Moderator

Temperatura la nivelul organelor genitale. In mod normal,  in faza foliculara si in faza luteala, ea este undeva 36.7 grade. In timpul ovulatiei si al sarcinii temperatura creste la 37 - 37.2 grade.

#8 2009-06-12 11:59:26

d3vildelia
Hero member

aaaa asta nu am stiut si nici nu am masurat pana aq acea temperatura:D...se poate masura cu orice fel de termometru???

Ultima oara a fost editat de d3vildelia (2009-06-12 12:07:02)

hjartahjartahjarta Daca iubesti pe cineva ierti orice greseala...daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din dragoste...hjartahjartahjarta

mereu voi spera ca voi avea parte de o iubire ideala sad, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va intampla niciodata , ci doar in cele mai fermecatoare vise ale mele (http://www.youtube.com/watch?v=U1dwdKkIbBQ)

#9 2009-06-12 12:18:39

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

temperatura bazala este temperatura corpului in stare de repaus complet si se ia dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a face orice altceva, mereu la aceeasi ora. se ia vaginal, da, dar nu din cauza asta se chiama bazala.
se poate masura cu orice fel de termometru.

#10 2009-06-12 12:24:44

d3vildelia
Hero member

aha am inteles deci nu are treaba cu felul de a se lua temperatura normal ....se ia numai vaginal:D

#11 2009-06-12 12:45:25

Neraida
New member

Salutare si va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Aveti dreptate, trebuie sa astept ca altceva nu e de facut! bang Dar tare stau prost la capitolul asta! Si cred ca toate dintre voi care va doriti bebe stiti cum e....Parca vrei sa il tii deja in brate! Eeee...nebunii! Va pup pe toate si promit sa va tin la curent cu ce se mai intampla! Poate, cine stie, spermatozoid a ajuns la tinta! A! si as vrea sa va mai intreb ceva! Arsurile la stomac pe care nu le-am avut niciodata dar care au aparut de vreo 2 zile nu sunt un semn, nu? Cred, uneori, ca am luat-o razna, zau asa!

#12 2009-06-12 13:01:28

andreea_andy2
Moderator

Neraida simptomele de sarcina nu apar atat de devreme. Arsurile stomacale pot fi de la ceva ce ai mancat.
Mult noroc iti doresc. Sa iti dea Doamne Doamne bebele pe care ti-l doresti.

#13 2009-06-12 13:03:10

Juli
Hero member

Stim cum e  big_smile
Arsurile nu apar asa devreme. Daca le ai, probabil e din alta cauza (mancare, caldura, alte probleme de sanatate, etc).
Arsurile de sarcina apar pe la 5-6-7 luni, depinde de fiecare si se datoreaza uterului tot mai mare.
Oricum daca acum nu e bebe, vine el data viitoare. De obicei vine cand nici nu te astepti  big_smile
Sa ne tii la curent! Pana atunci ocupa-ti timpul cu altceva ca sa treaca mai repede  big_smile

#14 2009-06-12 13:31:21

Neraida
New member

Aveti dreptate, fetelor! Cand te gandest prea mult, ti se pare ca si felul in care respiri e un semn! Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru incurajari! Chair daca nu va cunosc,  kram Sa va dea Dumnezeu si voua numai bine si tot ce va doriti! Pupici!

#15 2009-06-12 13:36:29

camysh
Moderator

multa bafta neraida sa fie cu ochisori smile
noi avem si un forum de mamici, daca vrei sa intri. acolo sunt multe burtici cu care te poti sfatui smile

#16 2009-06-12 15:27:17

d3vildelia
Hero member

Juli a scris:

Stim cum e  big_smile
Arsurile nu apar asa devreme. Daca le ai, probabil e din alta cauza (mancare, caldura, alte probleme de sanatate, etc).
Arsurile de sarcina apar pe la 5-6-7 luni, depinde de fiecare si se datoreaza uterului tot mai mare.
Oricum daca acum nu e bebe, vine el data viitoare. De obicei vine cand nici nu te astepti  big_smile
Sa ne tii la curent! Pana atunci ocupa-ti timpul cu altceva ca sa treaca mai repede  big_smile

doamne cat mai putut linistie k eu in ult sapt am avut cam zilnic arsuri de stomac....si la me ult contact a fo aq 7 sapt si 3 zile si am sp k dak e a trecut destu timp sa apara la o sarcina pt k nu gasisem nikaieri la cat tp apar arsurile:D

#17 2009-06-12 15:47:22

Neraida
New member

Va multumesc mult, fetelor! E super sa ai cu cine vorbi si impartasi intrebari, nesigurante, dubii...Eu sunt inca la inceputul incercarilor, ca sa zicem asa, si sper sa nu devin veterana! bang Adica, sper ca in curand sa pot sa va trimit doar atat  gravida  Va pup pe toate!

#18 2009-06-12 15:50:38

Juli
Hero member

big_smile Nu-ti apareau asa repede.
Chiar si o gravida in primele saptamani, chiar daca are arsuri nu sunt datorate sarcinii, ci pt ca a mancat ceva. Si asta apare la oricine.
Probabil tu ai mancat ceva care ti-a zgandarat stomacul: fructe mai necoapte, prajeli, sucuri acidulate.

#19 2009-06-12 15:58:05

maria-luiza
New member

Buna! am nascut in urma cu o luna si 3 saptamani , menstruatie am avut in 27.05.09, adica la 34 de zile de la nastere, a durat 5 zile , iar de doua zile am o scurgere maro inchis  la 10 zile dupa ,  nu am avut niciodata , nu stiu ce poate fi , si sunt igrijorata pt ca doctorul meu e in concediu pana la sfarsitul lunii , trebuie sa recunosc ca am avut si un contact neprotejat .daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii !

Fericirea are ochii verzi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.