ADOLESCENTA SI VIATA SEXUALA-47
- annna
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-07
- Site
Re: ADOLESCENTA SI VIATA SEXUALA
El, poate e singurul ce poate Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate...
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
mmaayyaa20 a scris:pai hai sa facem copii:) si facem dragoste neprotejat si daca apar copiii sunt bineveniti
maya, daca tot esti online si inca postezi, explica-mi si mie sa inteleg de ce nu-i bine sa te protejezi cu prezervativ? e vb ca te opui vointei lui D-zeu de a crea copii, sau mai e ceva pe langa asta? vb serios, sunt curioasa de ce nu e bine.
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
- siminica
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-09
eu nu pot sa cred ca subiectul asta a fost luat in serios si s-a discutat atata despre el! am citit si eu din el azi ca nu aveam ce face si era urat afara. da, se zice ca e pacat sa folosesti metode de contraceptie, dar daka te gandesti si sexul in afara casatoriei e pacat, nu? si atunci sa nu mai facem? hai sa fim seriosi! cand e atat de bine sa faci! iarta Dumezeu crime! crezi, Maya, ca nu ne iarta pe noi care ne bucuram de placerile vietii fara a da in cap nimanui? prefer sa fac dragoste, sa ma protejez si sa aduc copiii pe lume atunci cand ma voi simti suficient de responsabila ca sa ii cresc. si pana atunci nu ma voi calugari, ci voi face muuuuuuuuuuuuult sex!
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Gandire tipic adolescentina. Si nu etichetez pe nimeni cand spun asta. Caci si eu am fost ca voi. Cu totii avem o oarecare cultura intelectuala -si e un lucru foarte bun; dar cel mai mult ne lipseste educatia morala. Ea este chiar Legea lui Dumnezeu -cele 10 porunci. Da, stiti voi... poruncile acelea care ne invata sa nu furam, sa nu mintim, sa nu preacurvim,etc.; toate restrictiile acelea se refera la moralitate. Am vazut ca oamenii nu pot sa traiasca fara ele, dar nici sa le respecte pe toate. Si strans legat de topic, am vazut ca tinerii vor sa faca sex/dragoste fara sa aiba mustrari de contiinta. Ei nu stiu cum sa imbine placerea data de Dumnezeu cu nevoile si dorintele lor. Luam acum sex-ul ca fiind o nevoie, si nu ca o dorinta. Apostolul Pavel ne spune ca este mai bine sa ne casatorim decat sa ardem. In mintea celor mai multi tineri se da o lupta destul de puternica, nestiind cum sa procedeze atunci cand au ajuns la o rascruce de drumuri. Dati-mi voie sa spun ca parintii sunt de vina aici, in afara de cazurile cand copilul se incapataneaza si face tot cum 'il taie' capul. De ce parintii? Pentru ca ei au facut copii, si nu au stiut sa ii educe. Iar copilul crescut fara acesta educatie morala, crescut astfel fara un viitor, fara o nadejde si fara credinta in Dumnezeu, nu va stii cum sa treaca mai tarziu peste lucrurile dificile pe care le va intampina in viata sa. Nu va stii ce sa faca atunci cand va trebui sa ia hotarari. Si nu ca adaug la cele ce spune Biblia, la ce spune Pavel cand zice ca dragostea nu va pieri niciodata(1Corinteni13:8), dar pot spune si ca educatia morala nu va pieri niciodata. Aceasta este ceea ce conteaza nu numai inaintea lui Dumnezeu, dar si inaintea oamenilor. Este ce-a mai inalta educatie pe care o poate primi un copil. "?nvaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi c?nd va ?mbătr?ni, nu se va abate de la ea." spune Solomon (Proverbe22:6) Cat adevar exista in cuvintele acestea. Dar cine sa invete pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, cand parintii lui nu cunosc acesta cale? Nu degeaba spunea Domnul Iisus despre cei nestiutori: "Lasa mortii sa-si ingroape mortii"(Matei8:22). "Nevoiţi-vă să intraţi pe uşa cea str?mtă." Asa suntem sfatuiti. Nevoiti-va sa cunoasteti adevarata educatie, atat pentru voi, cat si pentru copii vostrii. E si normal ca atunci cand copii ajung la 15-16 ani sa 'trezeasca dragostea' mai inainte de a veni ea. Si fac asta pentru ca ei nu au fost invatati, si au primit o 'educatie' de frica, si nu una care sa stie ca l-ar intrista pe Dumnezeu, si ar pacatui impotriva Lui daca incalca vreuna din invataturile primite. Ba inca altii nu au primit nici un fel de educatie si au fost lasati 'in voia firii lor'. Gresit este sa fii educat din frica; dar mai gresit este sa nu fii educat deloc. Multi tineri au fost educati moral ca sa se abtina de la sex pana la casatorie. Iar abstinenta pana la casatorie o practica datorita faptului ca ei stiu ca asa este bine. Si in ziua cand nu vor mai fi nevoiti sa o tina, nici mustrari de constiinta nu vor mai avea, dar si vor oferi partenerului/partenerei o inima curata. Oamenii trebuiesc in primul rand sa fie educati moral pentru ca sa fie fericiti in viata. Mai bine este sa asculti de Dumnezeu si sa te sprijinesti pe El in tot timpul vietii tale; caci atunci cand vei fi la nevoie El te va asculta, El va fi sprijinul tau -pentru ca stii ca ai facut ce este bine inaintea Lui. Chiar si in suferinta va fi cu tine. Nu zic ca Domnul nu va asculta si pe cel rau atunci cand va fi la nevoie; dar... Iacov5:16 spune: "Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit." Totul tine de a avea o relatie stransa cu Dumnezeu inca din copilarie; inca de cand cel mic incepe sa rationeze. Daca de mic el va fi educat in felul acesta, atunci, mai tarziu cu deplina incredere va avea pe ce sa se sprijineasca -pe bratul Domnului; si nu numai el -dar si tu ca parinte te vei putea sprijini pe el.
"O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel ?n căile Mele! ?ntr-o clipă aş ?nfrunta pe vrăjmaşii lor, Mi-aş ?ntoarce m?na ?mpotriva potrivnicilor lor".(Psalm81:13,14) siminica a scris:iarta Dumezeu crime
Nu zic ca Dumnezeu nu ne-ar ierta, dar daca ma gandesc putin la versetele de mai sus, tind sa cred ca Domnul ar infrunta pe vrajmasii nostrii, ca El ar fi cu noi in nevoie, numai daca L-am asculta -daca si noi am fi cu El. Este adevarat ca Domnul "nu oboseste iertand"(Isaia55:7), dar daca omul merge pe principiul ca 'hai sa pacatuiesc ca Domnul tot ma iarta', atunci el nu face altceva decat voia celui rau. Si in loc sa-si insuseasca o educatie sanatoasa, mai tarziu va vedea ca nu va mai putea sa scape de propriile vicii. "Nevoiti-va". Omul trebuie sa se sileasca in a cunoaste adevarata educatie.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
extra a scris:Nu zic ca Dumnezeu nu ne-ar ierta, dar daca ma gandesc putin la versetele de mai sus, tind sa cred ca Domnul ar infrunta pe vrajmasii nostrii, ca El ar fi cu noi in nevoie, numai daca L-am asculta -daca si noi am fi cu El. Este adevarat ca Domnul "nu oboseste iertand"(Isaia55:7), dar daca omul merge pe principiul ca 'hai sa pacatuiesc ca Domnul tot ma iarta', atunci el nu face altceva decat voia celui rau. Si in loc sa-si insuseasca o educatie sanatoasa, mai tarziu va vedea ca nu va mai putea sa scape de propriile vicii.
Cu asta sunt de acord.
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- siminica
- Full member
extra a scris:Gandire tipic adolescentina. Si nu etichetez pe nimeni cand spun asta. Caci si eu am fost ca voi.
de ce gandire tipic adolescentina? crezi ca mai sunt o adolescenta? te inseli! si referitor la ce ai scris mai departe, de acord ca nu trebuie sa perseveram in pacat, dar nici sa nu faci dragoste cu cel iubit decat in cazurile in care vrei sa procreezi. hai sa fim seriosi; pana la castorie faci dragoste de cate ori simti nevoia cu cel iubit. si dupa casatorie ce sa facem: dragoste doar cand vrem copiii?
- extra
- Banat
siminica, am vorbit intr-un topic despre sex premarital(inainte de casatorie). Biblia nu interzice sa te culci cu sotul/sotia ta chiar si daca nu e in scopul procrearii; dar interzice sex-ul premarital. daca omul vrea sa se culce cu cel pe care-l iubeste, atunci sa se casatoreasca.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
extra a scris:daca omul vrea sa se culce cu cel pe care-l iubeste, atunci sa se casatoreasca.
si daca nu se mai inteleg si divorteaza pe urma ce se intampla? mai au voie sa se casatoreasca cu alte persoane? si daca da, atunci tot asa, sa nu faca nimic pana se casatoresc sau a doua oara nu mai conteaza?
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- extra
- Banat
dea_di a scris:extra a scris:daca omul vrea sa se culce cu cel pe care-l iubeste, atunci sa se casatoreasca.
si daca nu se mai inteleg si divorteaza pe urma ce se intampla? mai au voie sa se casatoreasca cu alte persoane? si daca da, atunci tot asa, sa nu faca nimic pana se casatoresc sau a doua oara nu mai conteaza?
Pai aici este piatra de poticnire a multor religii crestine: nu ai voie sa divortezi(userii mai vechi stiu despre topicul in care am vorbit despre asta; ma ajutati sa-l gasesc?) Astfel au luat nastere si religii care iti da 'voie' sa divortezi(?!) Suna ciudat, dar e adevarat. Cui nu-i plac altfel de religii? Si daca ar fi si vre-un stat in care nu ai fi obligat sa platesti pensie alimentara, in cateva zile ar fi... neincapator! shine, aici nu e topic pt starea civila
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Da,extra,stiu ca nu e topic pentru starea civila,dar eram curioasa daca esti casatorit. Daca mi-ai fi raspuns,si mi-ai fi zis 'nu',te-as fi intrebat daca mai esti virgin (desi nici topic despre virginitate nu e). Si daca mi-ai fi raspus,si mi-ai fi spus tot 'nu' ,ti-as fi spus sa ne scutesti de discutiile despre sexul premarital. Dar n-ai avut bunavointa sa raspunzi,for who knows what reasons. Si daca tot vorbim de sexul premarital,hei,macar I get to enjoy things. O tipa poate ramane fata batrana si moare virgina datorita ideii asteia a crestinismului,si stii ce? Pana la urma ajungem la fel. Pentru ca daca exista Dumnezeu,he would welcome that girl,and he would welcome me,too,pentru ca se zice ca Dumnezeu iarta. Deci chinurile fetei/femeii aleia vor fi fost in zadar. Zi-mi si mie care e logica in chestia asta,then?
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-09-06 21:20:36)
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Subsciu la ce spune Shine, cu mentiunea ca nu stiu cat de binevenita ar fi o femeie care moare virgina la 80 de ani. Spun asta pentru ca o femeie de 80 de ani nef***ta dau in scris ca a fost o scorpie toata viata din cauza frustrarii. Si dau in scris ca a injurat in gand pe Dumnezeu de nenumarate ori, tot din cauza frustrarii.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
deci sa inteleg ca e mai pacat sa divortezi decat sa stai intr-o casnicie care nu mai merge si sa iti blestemi zilele din cauza asta! oare Dumnezeu chiar tine mortis ca oamenii sa fie nefericiti? nu pot sa cred asa ceva!
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- extra
- Banat
parca mai stiam si eu ceva engleza -dar incerc sa dau vina pe faptul ca e trecut de 22:00, ca eu nu prea am reusit sa fac legatura la ultimul text scris in engleza. dar la ce am priceput iti voi raspunde. "O tipa poate ramane fata batrana si moare virgina datorita ideii asteia a crestinismului" -la intrebarea asta eu cred ca deja stii raspunsul meu. exista intr-adevar fameni; dar acestia sunt foarte rari -chiar foarte rari pe fata pamantului. si acestia care sunt, s-au facut ei singuri pentru ca asa au vrut, sau, s-au facut asa pentru ca Dumnezeu i-a chemat sa fie asa. nu toti au darul casatoriei, la fel cum nici toti nu au darul celibatului. nu suntem in masura sa judecam lucrurile acestea. Biblia nu interzice casatoria. poate intr-un alt topic(sau chiar aici) o sa va spun si de ce apostolul Pavel nu incurajeaza casatoria. oricum, stiam ca Enoh si Moise au fost casatoriti si au fost luati la cer; Ilie nu a fost casatorit, dar si el a fost luat la cer. inaintea lui Dumnezeu nu conteaza daca esti casatorit sau nu. trebuie doar sa aduci problemele, dorintele si nevoile tale inaintea Lui; sa ai incredere ca El te-a ascultat, si ca la momentul potrivit iti va raspunde. si fie ca veti crede, fie ca nu, Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. cat despre curiozitatea ta shine de a cunoaste trecutul meu nu stiu ce sa iti spun. stiu doar ca Dumnezeu sterge trecutul nostru odata ce stim ca suntem ai Lui, si... "nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor". Pavel, care este considerat cel mai mare dintre apostoli, nu a facut parte dintre cei 12 ucenici ai Mantuitorului; el chiar era prigonitor al crestinilor. da' ce prigonitor! "In purtarea mea nebuna" spunea el, "ma duceam pana in cetatile straine dupa ei". elcauta sa stranga semnaturi de la mai marii cetatilor ca sa poate intra in ele si sa-i elimine pe crestini. citeste cartea Faptele Apostolilor sa vezi cat de frumos Domnul i s-a descoperit, si cum timp de 3 zile a meditat si s-a convertit.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-06 22:11:30)
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Extra,vorbesti pe langa subiect. Ideea era ca si alea care se marita virgine (sau care raman virgine toata viata),si alea care nu,ajung in acelasi loc. Pai zi-mi care-i rostul ( o luam cu mere si cu pere,daca nu intelegi un post mai lung ).
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-09-06 22:22:50)
- extra
- Banat
PillBlast, pai sa stii ca asa cum tu nu ai inteles femeie aceea, nici eu nu am inteles-o. daca dorit sa se casatoreasca, cine a oprit-o? apropo, eu nu cred ca numai crestinismul practica abstinenta sau celibatul; chiar daca nu cunosc, ceva imi spune ca exista si religii pagane care sunt de acord cu asta...
dea_di a scris:deci sa inteleg ca e mai pacat sa divortezi decat sa stai intr-o casnicie care nu mai merge si sa iti blestemi zilele din cauza asta! oare Dumnezeu chiar tine mortis ca oamenii sa fie nefericiti? nu pot sa cred asa ceva!
am mai discutat despre casatorie dar nu mai stiu in ce topic. "Nu va injugati la un jug nepotrivit" ne spune Pavel. iar poporului israel din vechiul testament le era interzisa cu desavarsire casatoria cu femeile straine. si asta pentru ca femeile acelea nu Il cunosteau pe Dumnezeu. de aceea si astazi este interzisa casatoria intre religii diferite. hai sa-ti dau un exemplu. daca eu as fi singur, si sunt impotriva divortului, as putea sa iau o fata care nu are aceleasi convingeri ca ale mele? nu numai ca am calcat porunca lui Dumnezeu, dar deja mi-am cladit viitorul pe... nesiguranta. lucrurile sunt destul de simplu de inteles. important e ca in inimile celor doi sa existe teama de Dumnezeu. celelalte lucruri vor veni de la sine... si cu toate acestea, exista multi crestini care divorteaza din motive neingaduite de Dumnezeu...
ShineOfBlood a scris:Extra,vorbesti pe langa subiect. Ideea era ca si alea care se marita virgine (sau care raman virgine toata viata),si alea care nu,ajung in acelasi loc. Pai zi-mi care-i rostul ( o luam cu mere si cu pere,daca nu intelegi un post mai lung ).
si cu toate cele ce am spus mai sus, Biblia ne spune ca "din doi care dorm in acelasi pat, unul va fi luat si altul va fi lasat." cum am mai spus: lupta crestinului este pentru mantuire, pentru viata vesnica. si asta nu conteaza daca ai fost, esti, sau vei ramane pentru totdeauna virgin. mantuirea tine de relatia ta cu Dumnezeu. si nici macar daca esti bogat sau sarac.
ShineOfBlood a scris:Si daca te indragostesti de o fata care nu-ti impartaseste credinta,extra? Renunti la iubire pentru convingeri?
Domnul Iisus a spus: "Cine iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine". Ai auzit de Samson si Dalila? Dumnezeu a avut un plan cu Samson, fiul unei evreice. Prin el, Dumnezeu a vrut sa izbaveasca pe poporul israel de filisteni, cu care erau in razboi. Dar Samson s-a indragostit de o fata a filistenilor si a stricat planul Sau. Filistenii l-au prins, i-au scos ochii, si si-au batut joc de el; ce puteau sa faca niste oameni care nu se temeau de Dumnezeu? Si da, in ce ma priveste, pentru Dumnezeu renunt la tot.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-06 23:02:14)
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Si daca te indragostesti de o fata care nu-ti impartaseste credinta,extra? Renunti la iubire pentru convingeri?
- siminica
- Full member
Dumnezeu e mare si puternic, El le poate pe toate si asta nu o sa mi-o scoata nimeni din cap! dar cate unii dau chiar in fanatism cand vine vorba de iubirea pentru Dumnezeu, zau asha!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|