Fetele destepte poarta masca
- bela
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-11-03
Fetele destepte poarta masca
am ales sa deschid acest topic din idignare
toata lumea vorbeste peste tot dar in afara de hai sa ne panicam, hai sa me vaccinam, hai sa ne spalam nu mai zice nimeni nimic....
parca am fi un neam de nespalati care foloseste un sapun un an de zile...
problema e de mentalitate,....am fost de cateva ori in afara tarii si acolo "cultul" mastii era ceva obisnuit....nu trebuai sa ai porcina/aviara sau alte natii de gripe ca sa porti...acolo porti masca din respect pt cel de langa tine...orice boala ai avea, punand masca, il protejezi pe cel de langa tine intr-o OARECARE masura (nu spun 100%)
la fel si pt prevenire....
eu sunt de parere ca daca am purta mastio chirurgicale, boala poate s-ar raspandi mai lent.... sau macar am contacta-o mai greu
problema e ca la noi se dau cifre: 3 000 000 de masti vandute....si unde sunt? ca nu le vad...tot ce aud e ca sunt sute de bolnavi zilnic...
toti isi iau masti chirurgicale si le tin in punga acasa ca " de ce sa port doar eu daca nu poarta toata lumea" de parca masca ar fi un accesoriu la moda...un fel de "cizma de cauciuc" a zilelor noastre....si din pacate doar cand e prea tarziu se gandesc ca"ce bine era sa o port"
apelul meu se indreaopta catre toate fetele destepte si nu numai intrebarea este: doriti sa ingrosati randurile la matei bals decat sa purtati o masca? sau trebue sa apara masti botezatu, sau de cauciuc cu floricele ca sa incepem sa purtam?
sunt sigura ca dc ar purta cateva persoane ar incepe sa poarte mai multi...
eu mi-am cumparat masca...si o port mereu cand merg in locurile aglomerate: magazin, metrou ,ratb...si credeti-ma ca nu se uita decat f putini la tine...asa aleg eu sa ma protejez pe mine si pe cei din jur (dc ma imbolnavesc eu ii imbolnavesc si pe altii, nu?)
Eu am ales sa port masca, tu ce alegi?
Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
Re: Fetele destepte poarta masca
bela a scris:sau trebue sa apara masti botezatu, sau de cauciuc cu floricele ca sa incepem sa purtam?
]
daca topicul deschis de tine ar fi continut fraza asta doar...aveai deja sugestii referitoare la designul noilor masti ...si se unpleau cateva pagini bune... recunosc ca dac aas vedea pe strada oameni (macar cativa)purtand aceste masti..as purta si eu...dar un singur om nu intalnesti in tot orasul,chiar daca ne aflam extrem de aproape de aceasta gripa,la granita cu ucraina
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Ai citit un pic despre cat de eficienta e masca aia? E apa de ploaie Eu nu as purta.
- maryu
- Hero member
- De la: Honolulu
- Inregistrat: 2007-08-27
da, dar sunt masti cu filtru, care sunt mai eficiente decat cele clasice numai ca sunt un pic mai scumpe..intre 10 si 30 de lei
În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. What will it take for us to realize, The more we provoke, winter will come twice...
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
blueeyes a scris:Ai citit un pic despre cat de eficienta e masca aia? E apa de ploaie Eu nu as purta.
Ai citit un pic CUM se transmite gripa asta?poate te mai gandesti.
- bela
- Sr. member
divya a scris:bela a scris:sau trebue sa apara masti botezatu, sau de cauciuc cu floricele ca sa incepem sa purtam?
]
daca topicul deschis de tine ar fi continut fraza asta doar...aveai deja sugestii referitoare la designul noilor masti ...si se unpleau cateva pagini bune... recunosc ca dac aas vedea pe strada oameni (macar cativa)purtand aceste masti..as purta si eu...dar un singur om nu intalnesti in tot orasul,chiar daca ne aflam extrem de aproape de aceasta gripa,la granita cu ucraina
eu sunt un om...si am mai vaszut un cuplu in tramvai.... idee e dc te intereseaza mai mult ce spune lumea decat propria ta sanatate
si da mastile astea de 1 leu sunt bune ( a zis si streinu-cercel-care are toata stima mea)
altfel toti dentistii si medicii nu le-ar mai purta
Ultima oara a fost editat de bela (2009-11-05 18:26:14)
- blueeyes
- Platinum member
divya a scris:blueeyes a scris:Ai citit un pic despre cat de eficienta e masca aia? E apa de ploaie Eu nu as purta.
Cred ca stiu destule despre gripa asta, ca sa poti decide ce o sa fac. Sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic cu tine sau cu ideea de a purta masca, ci pur si simplu consider purtarea inutila. In conditiile in care va fi pandemie, nu masca te va salva, ci un sistem imunitar puternic si bine intretinut. Masca de 1 leu valoreaza 1 leu Iti scade sansele de a contacta virusul cu 2-3%. Masca cu filtru in schimb are o eficienta de 30%. Daca o schimbi o data la 2 zile.
- bela
- Sr. member
blueeyes a scris:divya a scris:blueeyes a scris:Ai citit un pic despre cat de eficienta e masca aia? E apa de ploaie Eu nu as purta.
Cred ca stiu destule despre gripa asta, ca sa poti decide ce o sa fac. Sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic cu tine sau cu ideea de a purta masca, ci pur si simplu consider purtarea inutila. In conditiile in care va fi pandemie, nu masca te va salva, ci un sistem imunitar puternic si bine intretinut. Masca de 1 leu valoreaza 1 leu Iti scade sansele de a contacta virusul cu 2-3%. Masca cu filtru in schimb are o eficienta de 30%. Daca o schimbi o data la 2 zile.
am rude care lucreaza la urgenta si la smurd si mi-au zis ca mastile astea de 50 bani-1 leu sunt foarte bune...nu preotejeaza 100% dar sunt bune...ei din astea folosesc acum dc nu o fi bine ca astia de la urgenta/smurd...asta e ... nu purtam nimic si o sa facem toti porcina
ideea asta era:ne protejam intr-un fel sau altul (masca cu filtru fara filtru/poleita cu aur etc) sau ne doare mai tare de ceea ce zice lumea?
Ultima oara a fost editat de bela (2009-11-05 18:36:25)
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
blue, nu e adevarat. masca ajuta intr-o proportie destul de mare. asta a spus acum cateva zile Streinu la tv si eu il cred. nu 100% dar oricum... din pacate, starea sistemului imunitar te poate ajuta fata de alti virusi, virusi pentru care organismul are "memorie", asta e un virus nou asa ca imunitatea nu iti mai foloseste la mare lucru...decat poate la a dezvolta o forma mai usora doar ca forma ta mai usoara o poti transmite altuia care poate dezvolta o forma mai severa sau poate chiar muri...
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- blueeyes
- Platinum member
Eu am date de la unul din producatori, lucia Acuma Dumnezeu stie care din informatii sunt reale...
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
Am vazut un reportaj despre personalul primariei sect 6 din Bucuresti care se lauda ca purtau masca...si chiar purtau..numai ca aveau acoperita doar gura, nasul nu
Ultima oara a fost editat de Soleil (2009-11-05 18:39:29)
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- bela
- Sr. member
Soleil a scris:Am vazut un reportaj despre personalul primariei sect 6 din Bucuresti care se laudau ca purtau masca...si chiar purtau..numai ca aveau acoperita doar gura, nasul nu
ca in romania...lucru facut pe jumatate
revenind la intrebare....cine mai poarta masca?
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
blueeyes a scris:Eu nu as purta. In conditiile in care va fi pandemie, nu masca te va salva, ci un sistem imunitar puternic si bine intretinut. .
amin for that!!!
mie toata chestia asta mi se pare o isterizare inutila a populatiei.... am mai scris si la un alt topic, stiu de la un medic pediatru in varsta ca "noua" si infricosatoarea gripa e DOAR o gripa, care se trateaza LA FEL cu oricare alta....
nu stiu astia cum sa ne mai controleze si baga virusi si, evident, "antidotul minune", vaccinul era un link destul de destept pus de wild wind la "am citit astazi ca..."... trecand peste tonul nitel fatalist specific american, esenta e foarte corecta.........
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
pe mine nu m ar deranja sa port, ba chiar cred ca mi-ar sta bine
pe de o parte mi se pare putin exagerata toata treaba asta, nu vreau sa ma panichez, sa fiu stresata din cauza asta... le am eu pe ale mele, dar pe de alta parte nu pot nici sa zic ca ma lasa rece faptul ca se imbolnavesc din ce in ce mai multi
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- angel89
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-11-07
Chair azi eram in maxi taxi,la noi in galati e un mijloc de transport in comun si ma gandeam sa deschid un topic referitor la purtatul mastii. Eu as vrea sa imi cumpar si sa o port..Voi purtati?
In America, in sfarsit!
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
eu i-am zis lui al meu sa cumpere maine de la farmacie ptr mine si ptr el..si noi nu suntem in rom si lumea nu am vazut sa poarte,dar eu mai intru in contact cu lumea si aici deja e gripa,dar cea sezoniera,deci incerc sa previn,cat pot... angel,nu conteaza cine poarta sau cum se uita lumea la tine,e o masura de prevedere ptr tine de ex in fata celor care iti tusesc sau stranuta in fatza
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- angel89
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-11-07
Pai cu totii intram in contact cu cel putin o persoana necunoscuta pe zi,si daca mai ai si sistemul imunitar slab,asa ca mine, e jale..Mor cand ii vad pe oamnei ca stranut sau tusesc fara sa puna mana la gura. imi vine sa-i strang de gat! Maine o sa mi iau si eu,si mamei mele.Mai ales ca vine Mihail si Garvriil,n-as vrea sa mi petrec ziua cu gripa porcina dupa/in mine!
In America, in sfarsit!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|