homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fetele destepte poarta masca-3

#39 2009-11-06 12:34:08

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: Fetele destepte poarta masca

Mda, eu am purtat masca ptr ca doar asa  mi s-a permis accesul intr-o institutie! Am mai vazut si pe strada, mai ales in preajma universitatii persoane care poarta! Nu ma deranjeaza ca cei din jurul meu o folosesc, insa mie nu mi se pare eficienta!

#40 2009-11-06 13:53:29

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

LadyPink a scris:

Chiar dimineata citeam in ziar ca scria foarte clar ca nu exista o rata a mortalitatii mai mare la gripa asta. E aceeasi cu celelalte tipuri de gripa daca e netratata. Nu se moare pe capete de la ea, e vreo 0,3% sau cam asa ceva...

nu cred ca a spus cineva ca se moare mai mult de la asta

tocmai...problema e ca e FOARTE CONTAGIOASA....si nu iti dai seama imediatr ca ai pt ca simptomele sunt putine si usoare  si doar dc nu te uci la medic faci complicatii si ai probleme

masca se [poarta tocmai pt ca boala e foarte contagioasa (nu pt ca mor mai multi din cauza ei)

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#41 2009-11-06 13:58:08

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Eu cred ca panica asta s-a nascut de la ce s-a auzit initial, cu cati au murit din cauza asta. Pandemii de gripa au mai fost si pana acum si nu imi aduc aminte sa fi fost asa de mare tam-tam-ul ca acum. Toate sunt contagioase, dar pana acum parca nu vuia peste tot despre gripa... de cand cu asta porcina si cu debutul cu nush cati morti din cauza ei, toti sunt speriati. Da, se sperie ca or sa o ia, dar se sperie si de ce vor pati.

Si apropo de simptome: de unde, ca tot ce am citit si am auzit la tv pana acum despre subiectul asta spunea ca simptomele se vad foarte repede si ca nu sunt minore... febra, dureri musculare, tuse seaca, dureri de cap etc. Care apar la cateva ore de la contactarea virusului

Ultima oara a fost editat de LadyPink (2009-11-06 13:59:28)

#42 2009-11-06 14:15:47

bela
Sr. member

LadyPink a scris:

Eu cred ca panica asta s-a nascut de la ce s-a auzit initial, cu cati au murit din cauza asta. Pandemii de gripa au mai fost si pana acum si nu imi aduc aminte sa fi fost asa de mare tam-tam-ul ca acum. Toate sunt contagioase, dar pana acum parca nu vuia peste tot despre gripa... de cand cu asta porcina si cu debutul cu nush cati morti din cauza ei, toti sunt speriati. Da, se sperie ca or sa o ia, dar se sperie si de ce vor pati.

Si apropo de simptome: de unde, ca tot ce am citit si am auzit la tv pana acum despre subiectul asta spunea ca simptomele se vad foarte repede si ca nu sunt minore... febra, dureri musculare, tuse seaca, dureri de cap etc. Care apar la cateva ore de la contactarea virusului

exact aici e greseala...astea sunt simptomele unei gripe banale...

grpa noua se caracterizeaza DOAR prin:tuse seaca, secretii nazale apoase, jena in gat, temperatura, atentie, intre 37,5-38,5 C  (pe care uneori nici nu o sesizezi)

gripa sezoniera in schimb: frisoane,  febra  de la 39 in sus, tuse, secretii nazale apoase, dureri in gat, musculare, de cap si ale globilor oculari

si a purta masca nu inseamna a te panica...inseamna a preveni

fiecare hotaraste acum dc poarta sau nu masca...

Ultima oara a fost editat de bela (2009-11-06 14:16:30)

#43 2009-11-06 14:18:53

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

sa va spun de ce nu protejeza?? In primul rand nu-s sterile..so pun mana pe ele toti..de la cel care l distrubuie pana la femeia de serviciu care le mai muta din farmacie sa searga praful,nu sunt tinute intrr-un mediu septic.
in al2lea rand trebuie sa porti o alta masca zilnic..nu poti purta aceaisi masca 3 zile
si ca sa-i rspund si lu katami:sunt obligati sa vanda mai ales daca produsul mai are 3-4 luni si expira.Altfel te ia patronu la suturi si nu-ti motivezi salariu ala mare
al meu nu ia salariu din comision ca la ei e salariu fix,doar la lanturile mari gen sensiblu se da comision

Publicitate

loading...

#44 2009-11-06 14:22:08

bela
Sr. member

ideea e ca oricum ar fi probabilitatea sa iei gripa e mai mare dc nu port decat dc port masca

ganditi-va ca sunteti pe hol la matei bals intre 50 de persoane care stranuta si tusesc...stati relaxata dc nu aveti masca? (nu ca dc ai avea nu ai fi stresat, dar totusi)

ideea topicului a fost sa vedem cine poarta masca si cine nu...nu neaparat argumente pro/contra mastii...si cum comentati faptul ca s-au vandut 3 milioane de masti dar nu poarta nimei...tocmai ce ziceam in primul post...nu e la moda....si toti suntem mai catolici decat papa

cum zicea badea :eu ma pup cu porcul in bot si nu iau" pt ca mai acum cateva zile sa zica"oricine se poate imbolnavi de porcina,....deci abia dupa ce atrecut glontul pe la ureche recunosti in sfarsit...

Ultima oara a fost editat de bela (2009-11-06 14:24:25)

#45 2009-11-06 14:23:38

Melany1
Banat

in spital oricum nu se mai intra asa usor...si esti obligat sa poti acolo

#46 2009-11-06 14:24:46

bela
Sr. member

Melany1 a scris:

in spital oricum nu se mai intra asa usor...si esti obligat sa poti acolo

si de ce te obliga dc oricum e inutila?

#47 2009-11-06 14:27:20

bela
Sr. member

doctoressa, avand in vedere faptul ca esti medic, tu ce ne sfatuiesti, sa purtam sau nu?

#48 2009-11-06 14:35:48

Melany1
Banat

mai ei spun sa porti masca de fapt cam toti medicii,astentele si farmacistele recomanda sa porti masca
daca tu vrei sa porti poarta,eu nu stiu cine nu te lasa .Eu mi-am exprimat opinia de ce nu port

#49 2009-11-06 15:10:34

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

angel89 a scris:

Pai cu totii intram in contact cu cel putin o persoana necunoscuta pe zi,si daca mai ai si sistemul imunitar slab,asa ca mine, e jale..Mor cand ii vad pe oamnei ca stranut sau tusesc fara sa puna mana la gura. imi vine sa-i strang de gat! Maine o sa mi iau si eu,si mamei mele.Mai ales ca vine Mihail si Garvriil,n-as vrea sa mi petrec ziua cu gripa porcina dupa/in mine! rotfl

De unde stii ca ai sistemul imunitar scazut ?
Cum iti poti da seama ? exista anumite analize ?

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#50 2009-11-06 15:14:13

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13

forgetit
atata tam-tam cu gripa asta porcina.e o gripa ca si orice alta gripa.si da...se moare si din gripa sezoniera roll
noua de exemplu nu ne-a zis nimeni sa purtam masca pentru a da exemplu celorlalti.nici macar cand intram in clinica de infectioase nu purtam masca forgetit daca e asa,ar trebui sa purtam masca ori de cate ori avem vre'o viroza,nu numai acum in isteria asta cu gripa porcina.cine vrea sa poarte,s-o poarte,dar asta nu iti garanteaza ca nu o sa te imbolnavesti.masca aia nu e sterila si cum zicea cineva mai sus,a trecut din mana in mana pana sa ti-o pui tu pe fata.cred ca ar fi mult mai eficient sa ne spalam mai des pe maini,sa nu mancam fructe si legume nespalate,sa nu mancam pe oriunde si sa avem mai multa grija de sistemul nostru imunitar.parerea mea!

Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

#51 2009-11-06 15:18:53

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Si inseamna ca astia toti mint la tv cand spun ca febra e ridicata, durerile musculare mari etc? hmm ca eu nu mai inteleg. Dimineata in ziar scria altceva, chiar o paralele intre gripa sezoniera si asta noua...

#52 2009-11-06 15:21:31

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

pink_martini a scris:

angel89 a scris:

Pai cu totii intram in contact cu cel putin o persoana necunoscuta pe zi,si daca mai ai si sistemul imunitar slab,asa ca mine, e jale..Mor cand ii vad pe oamnei ca stranut sau tusesc fara sa puna mana la gura. imi vine sa-i strang de gat! Maine o sa mi iau si eu,si mamei mele.Mai ales ca vine Mihail si Garvriil,n-as vrea sa mi petrec ziua cu gripa porcina dupa/in mine! rotfl

De unde stii ca ai sistemul imunitar scazut ?
Cum iti poti da seama ? exista anumite analize ?

Daca racesti de fiecare data, daca te ia orice viroza neinsemnata foarte des - de exemplu - e clar ca ai sistemul imunitar slabit.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#53 2009-11-06 15:46:00

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

bela, daca te simti mai in siguranta, poarta masca. Dar pe bune, ai grija s-o schimbi zilnic, altfel faci si mai mult rau...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#54 2009-11-06 15:57:23

bela
Sr. member

Melany1 a scris:

daca tu vrei sa porti poarta,eu nu stiu cine nu te lasa .Eu mi-am exprimat opinia de ce nu port

eu am spus clar ca port de cateva zile...am vrut doar lansez un apel la respect....asa cum se intampla oriunde afara...esti bolnav pui masca sa ii protejezi pe ceilalti
nu esti bolnav porti ca sa previi

acum suntem in romania ...cine vrea sa poarte bine, cine nu sa fie sanatos (la propriu)

am vrut doar sa stiu cine mai poarta masca indiferent de  "ce spune lumea"

si cu asta am incheiat orice interventie pe topicul asta

#55 2009-11-06 17:30:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

bela a scris:

...esti bolnav pui masca sa ii protejezi pe ceilalti
nu esti bolnav porti ca sa previi

deci dupa parerea ta, de cum incepe iarna (sau de cand, mai exact?) ar trebui ca TOATA LUMEA sa umble cu masca chirurgicala la nas? acu pe bune... mie mi se pare mai mult decat deplasat... mi se pare deja ca suna a scenariu sf... a ipohondrie, nu a normalitate....

cine e bolnav, sa stea acasa, frate!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#56 2009-11-06 17:36:44

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13

katami a scris:

cine e bolnav, sa stea acasa, frate!!

Exact!!!!!!!!! Asa ar trebui...

Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

#57 2009-11-06 17:38:35

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

adevarul este ca bela si-a spus punctul ei de vedere si a intrebat,nu a ,,impus,, nimic..
eu nu am inteles niciodata de ce trebuie sa avem mereu reactii din acestea ,,adverse,, la orice intrebare...fie ea buna sau tampita...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.