Fetele destepte poarta masca-4
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Re: Fetele destepte poarta masca
Eu cred ca bela a avut reactia adversa de care vorbesti Ea incerca sa convinga pe toata lumea sa poarte masti...
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
wild, fiecare si-a spus si si-a ARGUMENTAT parerea proprie.... atata tot. nu putem fi toti de acord cu aceeasi chestie, nu? si daca tot e libertate de exprimare, macar sa nu ne suparam unii pe altii... sunt parerile fiecaruia si ar trebui sa le respectam, chiar daca nu ridica in slavi parerea noastra proprie despre un anumit subiect...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
stiu katami...iar eu am scris ceva...si fiecare intelege ce vrea...sau ce trebuie... forumul este deschis tuturor si fiecare ne spunem punctul de vedere propriu..
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- angel89
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-11-07
pink_martini a scris:angel89 a scris:Pai cu totii intram in contact cu cel putin o persoana necunoscuta pe zi,si daca mai ai si sistemul imunitar slab,asa ca mine, e jale..Mor cand ii vad pe oamnei ca stranut sau tusesc fara sa puna mana la gura. imi vine sa-i strang de gat! Maine o sa mi iau si eu,si mamei mele.Mai ales ca vine Mihail si Garvriil,n-as vrea sa mi petrec ziua cu gripa porcina dupa/in mine!
De unde stii ca ai sistemul imunitar scazut ? Cum iti poti da seama ? exista anumite analize ?
Pai pt ca mie in tot sezonul rece imi curge nasul, eu mereu is prima care races ori primvara,ori iarna..Si da aveam carente de calciu,dar acum i au mereu in fiecare luna cate 10 pliculete cu D3,si carente de zic,fier.. la un set de nalize iti iese ce iti lispseste din organism..
Ultima oara a fost editat de angel89 (2009-11-06 19:21:54)
In America, in sfarsit!
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
O masca e de unica folosinta sau o poti purta mai multe zile la rand?
We Have To Be Strong !!!
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Eu am vazut ca la metrou toti bodyguarzii au masti la nas
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- bela
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-11-03
katami a scris:bela a scris:...esti bolnav pui masca sa ii protejezi pe ceilalti nu esti bolnav porti ca sa previi
deci dupa parerea ta, de cum incepe iarna (sau de cand, mai exact?) ar trebui ca TOATA LUMEA sa umble cu masca chirurgicala la nas? acu pe bune... mie mi se pare mai mult decat deplasat... mi se pare deja ca suna a scenariu sf... a ipohondrie, nu a normalitate....
cine e bolnav, sa stea acasa, frate!!
si cine e ignorant si nu intelege o idee ar trebui sa taca din gura...dar stii cum e ...niciodata nu se intampla asta...asa ca nici un bolnav nu o sa stea acasa
Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...
- bela
- Sr. member
pink_martini a scris:Eu am vazut ca la metrou toti bodyguarzii au masti la nas
da...am intalnit pe 41 si controlori care aveau...daar nu la fel ca cei de la metrou...care erau un pic altfel
- bela
- Sr. member
life a scris:O masca e de unica folosinta sau o poti purta mai multe zile la rand?
depinde de masca...alea cu filtru nu stiu..astea sumple trebuie schimbate macar o data pe zi
- bela
- Sr. member
wild_wind a scris:adevarul este ca bela si-a spus punctul ei de vedere si a intrebat,nu a ,,impus,, nimic.. eu nu am inteles niciodata de ce trebuie sa avem mereu reactii din acestea ,,adverse,, la orice intrebare...fie ea buna sau tampita...
sindromul "gica contra" (nu inteleg ca normal e ca unii sa fie pro masca si unii contra...argumentand asta...dar se pare ca argumentarea deja pt unii suna a "obligatie"...propun sa nu mai purtam nici prezervative sau AC ca oricum nu sunt sigure 100%)
Ultima oara a fost editat de bela (2009-11-07 00:43:37)
- bela
- Sr. member
Libertatea ?ţi spune cum te poţi feri de gripa porcină 7 Noiembrie 2009 | Articol semnat de Oana Timar Mareste fontul| Trimite pe yahoo messenger| Trimite pagina unui prieten| Printeaza pagina
Farmacistele ridică din umeri şi vă spun politicos că nu mai au de nici un fel. Este vorba despre măştile medicale care vă asigură o protecţie de peste 90% ?mpotriva gripei porcine. Organizaţiile internaţionale susţin ?nsă că şi alte ?bariere? pot fi folosite, chiar dacă eficienţa lor este mai mică. Fularele, eşarfele, batistele, şerveţelele sau chiar gulerele ?nalte şi care vă acoperă gura şi nasul ?mpiedică contractarea virusului A(H1N1).
Pentru a vă proteja de virusul gripei porcine se recomandă să vă acoperioei perfect nasul şi gura / Foto simbol - arhiva ShutterstockMăştile de unică folosinţă se v?nd ca p?inea caldă imediat ce ajung pe stocul farmaciilor, astfel că doar cu mult noroc ajungi să mai pui m?na pe una. Mai mult, pentru pensionari sau rom?nii cu venituri modeste, această protecţie poate fi un adevărat lux (o mască de unică folosinţă costă ?ntre 1 şi 5 lei). Este bine ?nsă de ştiut că, dacă vă aflaţi ?n aglomeraţii, acoperirea gurii şi a nasului vă poate feri de infecţia cu virusul A(H1N1).
?Măştile medicale asigură cea mai mare protecţie, cu condiţia să fie folosite o singură dată şi să fie păstrate ?n condiţii igienice. ?n lipsa lor, orice altă barieră ?n faţa picăturilor de salivă cauzate de strănut, tuse sau chiar de vorbirea cu precipitaţii a unei persoane poate preveni ?mbolnăvirea?, ne-a explicat dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii atenţionează că sunt total greşite ?n cazul gripei porcine automedicaţia şi, ?n special, tratarea acasă cu antibiotice.
Cu ce vă mai puteţi proteja
* batiste curate * şerveţele de h?rtie * gulerul cămăşii sau al hainei * eşarfe, fulare * o făşie de bumbac * bandane
35 de cazuri noi
Autorităţile au raportat ieri la amiază 35 de noi ?mbolnăviri de gripă porcină, numărul total al acestora ating?nd 818 cazuri confirmate.
Dintre acestea, doar 364 sunt ?ncă sub tratament, ?n timp ce restul bolnavilor s-au vindecat complet. Doctorul Adrian Streinu-Cercel a anunţat ieri că Rom?nia ar putea să ?nregistreze p?nă la 6.000 de decese din cauza gripei porcine.
Elevi şi studenţi din mai multe localităţi - trimişi acasă
Din cauza cazurilor de gripă porcină confirmate ?n ultimele două zile, autorităţile sanitare au dispus suspendarea cursurilor, ?n mai multe instituţii de ?nvăţăm?nt.
Colegiul ?Mihail Cantacuzino? din Sinaia a fost ?nchis, iar pe uşa lui a fost lipit un afiş (foto mic jos) ?n care se specifică data reluării cursurilorGalaţi. 15.000 de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea ?Dunărea de Jos? au intrat forţat ?n vacanţă, de joi p?nă pe 11 noiembrie. Decizia a fost luată după ce o studentă de 21 de ani a fost depistată cu gripă porcină.
Constanţa. Cursurile Universităţii ?Ovidiu? au fost suspendate, de ieri p?nă pe 9 noiembrie, după ce o profesoară a fost depistată cu gripă nouă.
Iaşi. Cursurile a două clase din Colegiul Naţional au fost suspendate pentru şapte zile, ?ncep?nd de ieri.
Prahova. Colegiul ?Mihail Cantacuzino? din Sinaia (foto dreapta) a fost ?nchis p?nă pe 12 noiembrie, după ce au fost depistaţi ?ncă doi bolnavi.
Bacău. Seminarul Teologic Dorohoi a fost ?nchis aseară, după ce un preot profesor şi cinci elevi au fost depistaţi cu gripă nouă.
O elevă poartă masca făcută de eaSe apără de gripă cu tifon
Elevii unei clase cu profil textil de la Colegiul Tehnic ?I.C.Ştefănescu? din Iaşi ?şi confecţionează singuri măştile pentru a se proteja de o posibilă infectare cu virusul gripal AH1N1, deoarece nu au bani să le cumpere din farmacii.
?Suntem producători de tifon. P?nă acum ne-a ocolit gripa porcină şi sperăm ca aceste măşti să ne protejeze. Sunt doar de uz intern?, a declarat directoarea Dolores Voinea.
Vaccinul este sigur pentru sănătate
Oficialii internaţionali au anunţat ieri că numeroase persoane au fost imunizate ?mpotriva gripei porcine şi că nu au existat reacţii adverse, ?n afară de cele minore, obişnuite pentru acest tip de vaccin. ?Nu numai că vaccinurile constituie cea mai bună barieră ?n calea virusului gripei noi, dar, ?n plus, acestea sunt ?ntr-adevăr sigure?, a declarat dr. Keiji Fukuda, directorul general adjunct al OMS. Astfel, printre posibile efecte secundare ce pot apărea după administrarea se numără:
* ?nroşirea sau umflarea locului injecţiei; * Uşoare stări febrile; * Ameţeală; * Alergii minore.
?Orice persoană poate refuza vaccinarea, dar trebuie să ştie că aceasta e singura modalitate de a se proteja?, a declarat prof. dr. Adrian Streinu- Cercel, secretar de stat ?n Ministerul Sănătăţii.
Injecţia poate fi cumpărată din străinătate
Pentru că vaccinul Institutului Cantacuzino nu are ?ncă aprobarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, iar campania de vaccinare e programa?n Statele Unite, părinţii ?şi vaccinează deja bebeluşiită să ?nceapă abia pe 26 noiembrie, mulţi angajatori şi-au anunţat salariaţii că se vor putea imuniza mai repede cu produse din import. Acestea pot fi deja cumpărate din alte ţări, precum Ungaria. La vecinii noştri, o doză costă 7 euro, iar achiziţionarea se face pe bază de reţetă, fiind valabile şi cele eliberate de doctori rom?ni.
Şi bebeluşii vor fi imunizaţi
Copiii ?ntre şase luni şi şase ani, categorie de v?rstă neacoperită de vaccinul rom?nesc, vor fi imunizaţi contra gripei porcine cu doze din import.
Acestea vor fi achiziţionate de la producătorul internaţional GlaxoSmithKline, acest vaccin fiind deja administrat pe scară largă micuţilor din Statele Unite ale Americii.
Pentru fumători, boala este mai periculoasă
Fumătorii sunt mai sensibili dec?t celelalte persoane la infecţia cu virusul A(H1N1). Studiile au demonstrat că dependenţii de tutun fac forme mai grave de gripă porcină. Plăm?nii lor sunt deja slăbiţi de fumul de ţigară, aşa că, la ei, pneumonia sau bronhopneumonia se pot instala mai repede. Aceste două boli sunt extrem de periculoase, pentru că pot conduce la apariţia unor complicaţii severe, chiar fatale.
Şi v?nzătorii se protejează
Comercianţii din pieţele din sectorul 4 al Capitalei au fost printre primii care au pus ?n practică măsurile de protecţie ?n faţa gripei porcine. Oamenii v?nd fructe şi legume cu măşti pe faţă, de teamă să nu fie victime ale virusului A(H1N1).
Vasile Scheianu vinde mere cu mască pe faţă
??mi e frică să nu mă ?mbolnăvesc de gripă porcină, mai ales că aici vin mulţi clienţi. Aşa că am luat măsuri?, ne-a spus Vasile Scheianu (52 de ani), un v?nzător de fructe din Piaţa Progresul. (Delia Chilianu)
Călătorii CFR primesc măşti
Persoanele care pleacă azi din Gara de Nord către Sinaia, Braşov şi Iaşi vor primi gratuit măşti, precum şi o sticluţă cu spirt sau un săpun pentru curăţarea m?inilor.
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Vad ca s-au mobilizat lucrurile.
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
bela eu stiu ce ai incercat sa faci dar nu cred ca in Anglia sau Elvetia toti poarta masti.Cine vrea poarta ,cine nu..nu asa cum e si cu vaccinul pe care am decis sa nu-l fac
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
eu nu sunt gica contra,dar sincer in austria...aici si acum...nimeni nu poarta..eu nu am vazut...de fapt nu prea sunt asa de ,,panicati,, ca noi.. eu am fost cu al meu,dar vad ca i-a trecut....
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
Nu e o idee rea bela ca ai deschis acest topic insa eu cred ca ai inceput gresit inca de la titlu: "fetele destepte poarta masca"...(ceea ce sugereaza direct sau indirect ca cine nu poarta nu e destept, ca sa nu zic altfel )... In alta ordine de idei fiecare suntem indeajuns de maturi incat sa consideram singuri daca vrem sau nu sa purtam aceasta masca!
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
bela a scris:katami a scris:bela a scris:...esti bolnav pui masca sa ii protejezi pe ceilalti nu esti bolnav porti ca sa previi
deci dupa parerea ta, de cum incepe iarna (sau de cand, mai exact?) ar trebui ca TOATA LUMEA sa umble cu masca chirurgicala la nas? acu pe bune... mie mi se pare mai mult decat deplasat... mi se pare deja ca suna a scenariu sf... a ipohondrie, nu a normalitate....
cine e bolnav, sa stea acasa, frate!!
si cine e ignorant si nu intelege o idee ar trebui sa taca din gura...dar stii cum e ...niciodata nu se intampla asta...asa ca nici un bolnav nu o sa stea acasa
miroase a atac la persoana, a incalcare de regulament si a warn aici
iar daca tot e vorba sa comentam si sa catalogam O IDEE (si NU O PERSOANA, cum ai facut tu mai sus, chestie care nu mi se pare o alegere matura si civilizata intr-o discutie... dar sa vedem si parerea moderatorilor )... dau o extreeeem de mare dreptate ryannei: inca din titlu si din ton, puneai etichete. asa cum a explicat ryanna f corect... si nu numai. sincer, DE FOARTE MULT TIMP n-am citit un text care sa-mi zgarie urechile a propaganda ca cel pe care l-ai scris tu. dar asta e problema mea. problema ta e ca, in repetate randuri in cadrul acestui topic, "tai macaroana" oricarei persoane care are o parere diferita de a ta. ceea ce nu e normal, pe un forum PUBLIC si atata timp cat exista LIBERTATE DE OPINIE SI EXPRIMARE.
ultimul rand din primul post e o intrebare ("tu ce alegi?" sau asa ceva). si uite ca au fost persoane care au ales ALTCEVA decat propunea povestea ta... si, ca niste "fete destepte", au si ARGUMENTAT de ce. sau intrebarea aia era asa... de decor?
si din nou... in vreo 3 locuri faci apel la un foaaaarte democratic "SA TACA DIN GURA" , cum mi-ai scris mie mai sus (sau chestii echivalente) si nu, argumetarea e ceva extrem de NORMAL, in conditiile in care avem o discutie bazata pe logica si exprimare verbala (poate daca ne-am conversa intuitiv si telepatic ar fi altfel.... dar am avut grija sa ne vaccinam destul incat sa pierdem aceste calitati).
anormale sunt iesiri de tipul "sa taca din gura".... repet, libertatea opiniei proprii si libertatea exprimarii ei sunt drepturi fundamentale ale omului. asa ca.... dragut ar fi sa STIM SA CONVERSAM CA OAMENII. nu incisiv, nu arogant, nu propagandist si nu cu etichete.
pt ca "fetele destepte" oricum au destula materie cenusie incat sa DISCEARNA si sa ALEAGA ce considera ca e mai bine, oricum nu se isterizeaza la primul apel lacrimogen citit pe un forum si, oricum, nu-si modifica parerea decat IN URMA UNEI ARGUMENTARI coerente. pana atunci... isi sustin parerea si si-o exprima cat se poate de.. civilizat.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- bela
- Sr. member
@ katami
se pare ca tu esti cea care nu intelege...si o iei personal ...propozitia mea este (dc ai avut curiozitatea sa o citesti pana la sfarsit) a fost "cine e ignorant si nu intelege o idee ar trebui sa taca din gura...dar stii cum e ...niciodata nu se intampla asta...asa ca nici un bolnav nu o sa stea acasa"
asta ca sa explic asa...mai pe intelesul tututor este ceva de genul
c ai sida nu faci sex neprotejat dc esti oligofren nu e indicat sa faci copii dc nu vrei copii porti prezervativ daca esti ignorant e bine sa taci din gura
daca esti bolnav e normal sa stai in casa
dar de obicei nici una din regulile de mai sus nu se aplica.... se face in continuare sex neprotejat dc ai sida, bolnavii nu stau niciodata in casa, si ignorantii nu tac niciodata din gura....
dc tu te-ai simtit cumva...e pb ta....dc stii ca nu esti in nici una din categoriile de mai sus de ce te ataci...e ca si cum eu m-as ataca dc mi-ar zice cineva ca sunt roscata cand eu stiu ca nu e asa...
in ceea ce priveste atacul sa ne amintim cine pe cine ar fi facut "deplasat, ipohondra etc"... (lovind in mai mult decat o persoana)...ghici ghicitoare
"acu pe bune... mie mi se pare mai mult decat deplasat... mi se pare deja ca suna a scenariu sf... a ipohondrie, nu a normalitate." (recunoastem de undeva?
deci warn-ul dc ar fi ar trebui indreptat in alta parte....
acum te rog politicos, dc nu iti place subiectul, sa nu mai intervii
multa sanatate!
Ultima oara a fost editat de bela (2009-11-07 16:20:12)
- bela
- Sr. member
- bela
- Sr. member
wild_wind a scris:eu nu sunt gica contra
nu ti-am zis tie gica contra
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|