Femei,femei...-3
- BratzG
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-12
Re: Femei,femei...
In fond nu e vorba de ce inseamna iubirea.E vorba de respectul de sine si demnitatea fiecarei femei.Multe se complac in niste situatii incredibile.Stau alaturi de un barbat care nu dau 2 bani pe ele.
eu,tu si restul lumii...
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
E vorba si de educatie, mediu, cultura... de exemplu, la un topic de aici se scandalizau fetele ca iubitul uneia i se adreseaza cu "fa", dar intr-un sat din fundul pamantului asta n-ar fi lipsa de respect, ci ceva normal. Ca sa nu mai vorbim de culturi in care statutul femeii e cum e... in tarile islamice credeti ca se gandeste vreo femeie la independenta si respect ? unde sa le gaseasca ?
- BratzG
- Sr. member
E o porcarie cu tarile islamice.Ele si`ar dori libertate,dar femeile din occident o au,dar nu se folosesc de ea.Paradoxal..
eu,tu si restul lumii...
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
lala20 a scris:Doamne fereşte de asemenea cazuri. Oricum, trebuie să fii dură sau absolut convinsă că jignirile şi batjocura sunt de fapt manifestări de iubire.
Sau ca sunt meritate
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- my_aa
- Insomniac member
Si eu cunosc pe cineva, care sta cu o tipa foarte draguta, de 1 an de zile, si nu da 2 bani pe ea. O insala cu cine apuca, nu pierde nici o ocazie, dar de fatada se comporta frumos cu ea, si ea e comvinsa ca e de vina, pentru ca nu e in stare sa-l schimbe Si el ii spune tot timpu' ca ea e de vina pentru tot, ca ea incepe, ca nu se poarta frumos. Si culmea, ea il crede. El nici nu considera ca are o relatie serioasa cu ea, spune pe la toata lumea ca numai ea are o relatie serioasa cu el. Dar asta e fiecare are ce merita.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
fff tare topicul! imi place cum gandesti Bratz!
They can because they think they can.
- my_aa
- Insomniac member
imediat
- my_aa
- Insomniac member
Ultimul articol aparut, despre cum sa faci un barbat sa fuga : .........
"Vrei să ştii cum să te scapi de un bărbat fără să vrei?
Urmează modelul de mai jos şi singură pe viaţă vei răm?ne.
Povestea săptăm?nii
Merg la aceeaşi sală ?mpreună de ceva vreme, mai exact de c?nd s-au remarcat.
Mergeau şi ?nainte dar separat fără să ştie că-n cur?nd salutul amical se va transforma ?n sărutari, tandreţuri şi partide de sex sălbatic.
Toate bune şi frumoase p?nă aici?
Nu ştiu de c?t timp sunt ?mpreună, eu aseară am aflat. Dar ce-i mai interesant este CUM am aflat..
Discuţia noastră din sala de sport a fost ?ntreruptă de ea, femela agitată din cauza prezenţei mele. Ieşise ?n alergare din ora de kick-box la vederea mea şi a lui angajaţi ?ntr-o discuţie relaxată. M-a salutat şi l-a răpit ?ntr-o clipă de l?ngă mine ca să-i comunice ceva vital, care nu suportă aşteptare.. M-a ?ntristat strategia ei ?matură?. Cu 10 ani ?n plus faţă de el şi faţă de mine nu reuşeşti să păstrezi altfel privirea, atenţia şi iubirea partenerului tău? Ce-i cu at?ta disperare? Să fie tocmai v?rsta de vină? Te simţi ?n pericol de prima venită ?n sală? Unde crezi că vei ajunge cu o astfel de atitudine? M-am retras, am simţit-o c?t e de disperată şi am aşteptat să-mi ?nceapă clasa de cycling. S-a ?ntors şi ea la ora ei după ce a ??nlăturat? pericolul din viaţa ei.
Mă pregăteam de clasă, m-am aşezat pe bicicletă, şi discutam cu colega din dreapta, cine crezi că apare? Ea, disperata!! Şi-şi ?ncepe a doua strategie de ?nlăturare a ?concurenţei?.
Scuză-mă pentru mai devreme! Eu sunt cam mioapă şi din sală am crezut că eşti altcineva, te-am confundat, nu ştiam că eşti tu. Ştii e una care tot se dă la prietenul MEU şi nu o mai suport, vreau să-i dau o lecţie, să-i zic vreo două, să o fac de r?s, că altfel nu se potoleşte. Ne uitam toate la ea şi ?i ?nţelegeam necazul. I-am zis: Stai liniştită, nu e nici o problemă şi am z?mbit. Şi-n timp ce se pregătea să-şi ?ncheie convingătorul discurs, nu m-am putut abţine şi i-am zis, ai grijă să nu te faci tu de r?s şi să nu te sabotezi. Ea: nicidecum, ştiu eu ce să-i zic ca s-o liniştesc!
Ea a plecat, noi am rămas să privim la cei doi ?ndrăgostiţi ?ntreb?ndu-ne c?t poate dura o astfel de iubire posesiune? E jucăria mea, nu te atinge de ea!
Da. Aşa mă g?ndeam şi eu?o lună?!
Şi nici bine ?ncheiată cugetarea şi frumosul nostru cuceritor s-a aşezat ?n faţa geamului de unde mă ?ncuraja ?n urcarea mea, hai, mai tare, poţi!
Fetele din sală glumeau, ai grijă Andreea că ţi-o iei!
Blonda, iubita-mamă ?şi aştepta frumosul cuceritor să-şi ?ncheie antrenamentul şi să iasă ?n tandem din sala ca să-nţeleagă lumea că ei formează un cuplu şi că t?nărul fiu, iubit, amant e al EI. El păşea ?n faţă şi ea ?l urma. Ce tablou trist. Să-ţi păzeşti iubirea?să nu scape ?n braţele alteia, şi uite că tocmai asta e strategia de a te scăpa de un bărbat fără să vrei. Ea ?l ?mpinge ?n braţele mele azi, m?ine ?n braţele alteia, p?nă va răm?ne fără jucărie ca să-şi ?mplinească profeţia, care sigur sună astfel, toţi sunt la fel!
Nu de asta ţi-am scris povestea săptăm?niii, ca să ne dăm cu părerea asupra longevităţii cuplului, ci ca să ?nţelegi ce să nu faci ?n relaţia ta.
Dacă vrea să plece, să plece. Nu te arunca la g?tul alteia şi nici la picioarele lui! Stai, nu mă lăsa pentru ea, eu sunt mai bună, eu te iubesc, ea ?ţi vrea doar banii.
Diferenţa de v?rstă ?şi spune cuv?ntul?
Povestea familiei spune ?ntotdeauna ceva şi vei vedea ?n cele ce urmează.
?nt?mplarea face ca eu să cunosc povestea de viaţă a t?nărului cuceritor. El e ?n căutarea mamei ce n-a avut-o spiritual şi emoţional pe c?t a avut nevoie. Mama recăsătorindu-se t?nărul s-a procopsit cu un frate vitreg căruia a trebuit să-i suporte toanele de răsfăţat şi de prim iubit ?n ochii mamei lui noi. Şi apariţia unui tată vitreg care era prea ocupat să-i arate atenţie şi iubire unui copil care nu-i aparţine n-a ?mbunătăţit imaginea cu care t?nărul a plecat ?n viaţă. ?i ?nţeleg drama şi ?i ?nţeleg şi alegerea de faţă. După nenumărate decepţii sentimentale ?n viaţă ?n care a dat totul şi n-a primit mare lucru ?n schimb, şi-a găsit ?n sf?rşit mama , pe care n-a avut-o niciodată, care ?i oferă dragoste necondiţionată, ?l plimbă prin lume şi-l răsfaţă. Pe scurt, trecutul familial ?şi pune amprenta pe viitoarele noastre relaţii. Şi dacă nu-nţelegi repede că repeţi un tipar familial s-ar putea să nu guşti niciodată din adevărata fericire. ?ntoarce-te ?n trecut, la familia de origine, la fostele relaţii eşuate şi omoară tiparul repetitiv şi disfuncţional. Sau vrei să te măriţi şi tu cu tata?
1+1= 1?
NU
1+1=2
DA
Două entităţi, individualităţi unice şi speciale. Tot ce vrea să se unească ?ntr-unul va ajunge să sufere o moarte ?nainte de vreme. Au mai fost cazuri şi ?naintea ta, la fel a procedat şi Romeo cu Julieta. El i-a spus, fugim ?n lume ca să fim aceeaşi fiinţă, şi ea l-a ?ntrebat: ?Care fiinţă??
Nimeni nu vrea să fie ?nchis ?n personalitatea celuilalt. Fiecare vrea să-şi păstreze unicitatea, personalitatea şi libertatea individuală. Chiar dacă ?nceputul poveştii de dragoste este guvernat de ?ndrăgostire şi ale ei truisme, suntem acelaşi suflet, unirea dintre cele două jumătăţi pierdute ne-a adus ?mpreună, inima mea ?ţi aparţine, fuziunea, simbioza, unde călătorim prin lume ţin?ndu-ne de m?nă, se transformă mai tarziu, după ce aburii ?ndrăgostelii se evaporă fiecare se ?ntoarce la cel care este ?n dependenţă, posesivitate, alienare, luptă, ură, despărţire, moarte.
Nu te sfătuiesc să fugi de aceste delicioase ?nceputuri dar nici să o dai ?n patetic şi să-l ?nspăim?nţi pe celălalt. Hai să răm?nem cu picioarele pe păm?nt şi să privim aceste etape ale iubirii fără voalul idealizării. Repet, ?ndrăgostirea este esenţială, fără ea nu ne-am apropia de iubirea matură, adevărată. Avem nevoie de ea ca să ne apropiem , ca să ?nvăţam să ne iubim diferenţele, polarităţile." ..... Continuare:
"Ce păzeşti mai tare scapă mai repede!
Fuziunea absolută provine din fuziunea infantilă din prima copilărie, vrei să te ?ntorci ?n p?ntecul şi apoi braţele mamei, unde ai fost at?t de iubită. Ia-mă cu tine, la sală, la lucru, peste tot!!! Te iubesc! Fără tine nu pot să trăiesc!
?nvaţă să trăieşti cu tine dacă vrei să trăieşti cu el!
?nvaţă că intimitatea invită doi protagonişti autonomi, responsabili şi puternici ?n s?nul ei.
?nvaţă că celălalt are nevoie de spaţiul său, nu trage de el, dacă vrei să-l păstrezi.
?nvaţă să te iubeşti şi să-ţi iubeşti viaţa!
?nvaţă să crezi ?n tine şi-atunci nu te mai temi că alta ţi-l va răpi de l?ngă tine.
?nvaţă să te bucuri de momentul prezent!
?nvaţă că tu eşti singura responsabilă de succesul sau eşecul tău!
Tu eşti privilegiată acestor poveşti săptăm?nale pe care ţi le voi scrie ?n fiecare joi de acum ?ncolo, pe l?ngă articolul de luni. Nu există scuze pentru o viaţă trăita prost!
Ai tot ce-ţi trebuie pentru a trăi o poveste de iubire ca-n filme!"
Interesant ce povesteste. Si amuzant totodata.
Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-11-12 13:43:13)
- BratzG
- Sr. member
OneOnly a scris:fff tare topicul! imi place cum gandesti Bratz!
Multumesc!
...nu`mi vine sa cred ce citesc
eu,tu si restul lumii...
- my_aa
- Insomniac member
OneOnly a scris:fff tare topicul! imi place cum gandesti Bratz!
Si mie
- Monya
- Full member
- Inregistrat: 2008-04-14
o alta latura femeii: am o prietena care stie multa teorie, ce sa faci, cum sa faci, ce e bine, ce nu, dar degeaba, practica o omoara
putem scrie pagini intregi aici, cine vrea sa auda, aude doar citind 3 randuri, cine nu, citeste cat incape si continua sa faca "aceleasi" greseli
Ultima oara a fost editat de Monya (2009-11-12 15:22:42)
I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...
- BratzG
- Sr. member
Cunosc si eu personal un caz.Critica pe altele ca de ce stau,dar ea se afla in aceiasi situatie.
eu,tu si restul lumii...
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
ce mi-a placut ce am citit!!!si chiar este adevarat,doamne,cat e de adevarat... si la fel cum zice monya,cine vrea sa auda aude imediat,nu trebuie sa fie convinsa...
imi pare rau ptr multe fete si femei ca nu au putere sa se smulga din relatii inutile.. eu am reusit sa fac asta de 2 ori in viata mea-prima oara am fost nevoita sa renunt la sotul meu,ptr ca mi-am dat seama ca deveniseram 2 straini,iar copilul pe care il astepta de la una,avea nevoie de un tata(copilul meu nu mai avea de mult timp un tata),iar a doua oara,ptr ca simteam ca sunt intr-o relatie in care numai eu dadeam si nu primeam,l-am parasit iubindu-l...si mai apoi i-am mai dat o sansa(dupa 11 luni).,ptr care nu imi pare rau acum. pacat ca,desi multe povestesc pe aici ce si cum,aceste fete nu invata chiar nimic si se agata disperate de acele faramite de ,,dragoste,, pe care cred ca le primesc...si uite asa trec anii si apoi se uita in urma si se intreaba-unde am ajuns? sau se gandesc-doamne,de as fi avut un pic de curaj.... pacat!!!
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
They can because they think they can.
- deealexx
- Hero member
- De la: Hu
- Inregistrat: 2009-07-30
- Site
BratzG a scris:Am fost.1 singura data.Si momentu ala m`o determinat profund sa gandesc altfel.Si aia era cand aveam 15 ani.In relatia mea,nu sunt probleme,dat eu i`am spus de la capu locului cu cine are de a face.Eu sunt o egoista,in sensul bun.Eu sa fiu fericita.Al meu stie ca in mom. in care calca pe bec nu are rost sa se mai scuze.O sa primeasca un adio.Nimic mai mult
mie una imi pare ca nu te`ai indragostit inca asa cum trebuie daca poti renunta asa usor
ai dreptate ca unele fete/femei chiar nu se trezesc la realitate. si pe mine ma enerveaza la culme cand le aud cum se plang ca vai cum se poarta cu ele sau ce le face.. nu trebuiau sa permita astea de la bun inceput.
si da, fetele ar trebui sa invete din experientele altora si sa nu faca aceleasi greseli, insa atunci cand o patesc, cred ca sunt prea disperate ca`l pierd pe cel iubit si nu se mai gandesc ele la cutare ce a patit...
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
nu cred ca e vb de criticat,ci mai degraba cred,ca vrea sa le trezeasca la realitate...fara sa fie brutale. acum ,tu cum te-ai simti daca cineva de aici,cand ai povesti ceva,ti-ar spune direct-baiiii,tu nu vezi cat de ,,proasta,, esti??? deschide ochii... nimeni nu isi permite asa ceva,cred...cu toate ca eu una personal,dupa ce am trecut prin experientele specifice varstei...cand citesc,ma apuca asa o milaaaa de ele si nu pot decat sa le sfatuiesc ,,diplomatic,, ce sa faca...dar cine face ceva, ce zice altul??? nici macar eu nu am ascultat atunci...ptr ca a dracu DRAGOSTE,maaaaaare mai era.
Ultima oara a fost editat de wild_wind (2009-11-12 20:29:07)
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
Ca sa fiu scurta si la obiect, cred ca la topicul asta si daca s`ar scrie 100 pagini tot degeaba s`ar scrie. Fiecare face tot cum gandeste si simte indiferent de ce se zice...
- skumpi
- Vizitator
eu am zis tot timpul faptu ca conteaza mult primele experiente ! sa luam exemplu o fata, cu un fond sensibil, o personalitate nu foarte bine conturata... apare un tip care`si bate joc de ea( aici intra bataie, jigniri, gelozie & co ) probabil va accepta saraca multe si marunte pt. ca nu se poate desprinde de el din tipicul motiv : il iubesc ! se despart intr`un final si daca nimereste un alt specimen de genu probabil ca lucrurile vor sta la fel ! Aceiasi persoana, care are o prima exeperienta frumoasa, normala, o relatie de iubire dar care se sfarseste dintr`un motiv sau altu, apare urmatoru un specimen nu tocmai okey , putand face o difere intre ce a avut si ce are, sunt mai mari sansele sa se rupa ! Vroiam sa scot in evidenta importanta primei relatii, care poate sa te afecteze sau sa te ajute pe tot restu vietii ! Din cauza asta ma doare cumva cand vad atatea fete tinere care se complac in relatii proste, n`au idee cat de mult poate sa le afecteze asta pe viitor, cu ce trauma pot sa ramana, cat de greu le va fi sa aiba incredere in altcineva, cu ce stima de sine scazuta s`ar putea alege si cat rau le`ar face asta pe toate planurile ! Doar atat mi`as dorii sa inteleaga fetele astea !!!
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Mai, eu nu am fost intr.o situatie de genul, dar am avut si relatii nu foarte reusite, mai ales cand eram micuta, ca deh, tipii rai aveau un aer aparte Oricum, vroiam sa spun ca cel mai mult conteaza ce vezi acasa (cred). Eu una nu as accepta sa urle al meu la mine sau sa dea in mine. Nu i-am vazut niciodata pe ai mei facand asa ceva, desi sunt sigura ca s.au mai certat si ei.
Ma ganesc ca daca acasa vezi violenta, o accepti mai usor. Nu zic ca toate fetele care accepta asa ceva au probleme acasa, dar am vazut cateva cazuri. Sincer ca spun ca incerc sa nu judec nici o persoana care scrie pe forum fel de fel de probleme cu iubitul, pentru ca de multe ori vazand unele intrebari si sfaturi am inceput sa realizez multe lucruri despre oameni si relatii in general.
Poate topicul asta nu o sa ajute prea tare, dar daca ajuta pe cateva fete sa realizeze ce si cum, tot si.a atins scopul.
Vroiam sa mai spun ceva legat de feminismul du la extrem, nu sunt de acord cu el, pentru ca si noi, femeile gresim in relatii, nu numai barbatii. Cate.odata chiar meritam felul in care suntem tratate, esentialul este sa ne dam seama cand gresim(si sa nu acceptam violenta nici macar cand choiar e vina noastra!)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|