Facultate pentru viitor-3
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
Re: Facultate pentru viitor
1ul1an a scris:BratzG a scris:1ul1an,nu lua in nume de rau dar mie mi se pare tare aiurea ca tu sa nu stii ce sa faci cu viata ta si sa intrebi pe ce domeniu te poti axa.Daca tu nu stii,noi de unde sa stim?Eu zic sa te gandesti bine si sa`ti stabilesti domeniile pe care la stapanesti,apoi sa iei o decizie.
Dupa cum am spus, mie mi-ar place sa continui pe partea de IT, insa problema este ca nu stiu daca am formata baza necesara. Pe langa asta, consider ca sunt destul de descurcaret incat sa excelez in domenii diverse. Si, in plus, imi place munca, nu astept sa-mi pice banii din cer. Insa, asa cum se observa in ziua de azi, unele domenii sunt moarte (vezi postul lui Almi Ingerash), iar altele sunt suprasolicitate, exista foarte multi oameni pe post. Nu ma tem de concurenta, insa, ca orice om care se gandeste la viitor, vreau un job stabil, in care munca sa fie rasplatita cum se cuvine; nu vreau bani degeaba, dar nici sa muncesc si sa nu fiu rasplatit pe masura. In concluzie ti-am argumentat grija mea si de ce doresc sfatul unor oameni ce activeaza in prezent in domenii diverse si sunt sau nu multumiti de deciziile facute. Sper ca am reusit sa demontez ipoteza ta eronata cu privire la constientizarea mea in ceea ce-mi priveste viitorul.
desi nu sunt de profil, am lucrat numai in companii tehnice pana acum si pot sa-ti spun ca inginerii castiga extrem de bine. iar daca mai prinzi si o perioada de lucru in afara, te-ai scos cu banii. in aeronautica, energie, auto cat de cat (chiar daca e o perioada cam moarta, se fac totusi proiectari), industrie, electrotehnica, se plateste foarte bine, e suficient sa termini politehnica la o specializare de genul asta si apoi gasesti ceva. dar nu te astepta sa-ti pice bani din cer din prima, pentru ca la inceput, fara experienta la activ, vei fi platit prost si va trebui sa dovedesti ca meriti din ce in ce mai mult, iar asta nu-i tocmai usor. iar joburi sigure...sa stii ca doar la stat mai exista, unde nu prea te da nimeni afara, in cel mai rau caz te reprofileaza sau te reloca. si da, sa stii ca totusi domeniul IT ramane acum la putere, oricat de teama ti-e de partea asta...
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
iulian, si dupa parerea mea domeniul IT e de viitor, mai ales daca iti place si incerci sa inveti cat poti de mult...oricum, ceea ce inveti in facultate n-o sa fie litera de lege ci mai mult o baza, pe care probabil o vei exploata la locul de munca...chiar daca n-o sa-ti gasesti de la inceput un job mirobolant e domeniu, sa nu disperi...o iei usor usor, capeti experienta si vine si promovarea...sfatul meu...ia-ti si un job pe domeniu, ca atunci cand termini facultatea sa ai si un pic de experienta in domeniu, o sa te ajute enorm...bafta!
a|3, eu am terminat limbi straine in iunie, cautat job pana acum rezultate 0...la fel si colegii de la romana-engleza...mai de viitor mi se par domenii ca relatii internationale si studii europene sau comunicare si relatii publice, ceva pe resurse umane...acum depinde si ce ti-ar placea tie sa faci si ce ti s-ar potrivi...dar pe filologie greu o sa-ti gasesti ceva de munca...sau, in caz ca dai de ceva, sigur o sa fie un salariu de mizerie
- anabella_n
- Hero member
cinthya a scris:a|3, eu am terminat limbi straine in iunie, cautat job pana acum rezultate 0...la fel si colegii de la romana-engleza...mai de viitor mi se par domenii ca relatii internationale si studii europene sau comunicare si relatii publice, ceva pe resurse umane...acum depinde si ce ti-ar placea tie sa faci si ce ti s-ar potrivi...dar pe filologie greu o sa-ti gasesti ceva de munca...sau, in caz ca dai de ceva, sigur o sa fie un salariu de mizerie
daca stai in bucuresti incearca in diviziile client service, e imposibil sa nu gasesti de lucru in companii mari, care sa si plateasca bine cat de cat (accenture, genpact, ascenta, HP, oracle, microsoft, IBM, etc) atata timp cat stii bine de tot niste limbi straine si faci fata multitudinii de interviuri si teste pre-angajatoare, garantat ai un loc in una din aceste companii
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
eu pot spune ca lucrez in domeniul IT , si sunt multumita , cat timp este ceea ce vrei sa faci go4it iti recomand partea de programare daca te pasioneaza , este frumoasa si se cauta programatori peste tot , dar trebuie sa fii chiar foarte bun , mai ales in contexul actual al crizei ... pe de alta parte este un domeniu in care experienta isi spune cuvantul , daca esti la primul job nu ti se va oferi prea mult, daca esti trecut de primii 3 ani de experienta atunci e bine .... plus ca nu ai prea mult siguranta zilei de maine , totul depinde de compania ptr care lucrezi ... in rest , daca te mai poti orienta catre ceva iti pot recomanda facultatea de farmacie , fata de medicina este mai usor de "digerat", a absolvit-o fratale meu anul asta si munceste doar de un an , a inceput pe bani putini , dar imediat cum si-a luat diploma i s-a dublat salariul , pentru un proaspat absolvent sa ajunga la aproximativ 1000 euro pe luna nu e putin lucru , nu iti trebuie prea multe pile sa intrii in sistem , este foame de farmacisti , si e cat de cat mai sigur ; si daca ajungi sa lucrezi pe vanzari in farmaceutice , apai....
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- A|3
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-02
cinthya, m-ai cam descurajat. stiam si eu ca e greu, dar oare chiar e imposibil?
Ultima oara a fost editat de A|3 (2009-11-30 17:00:02)
Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald...
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
nu e imposibil A|3 dar nu se merita crede-ma..si eu am terminat aceiasi facultate si majoritatea colegilor au ajuns profesori si in cel mai bun caz poti fi si traducator
- A|3
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-02
si totusi ce fac. as putea urma k sa fie o profesie buna? timpu' nu mai pot sa-l intorc k sa sch profilu' din lic...
Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald...
- 1ul1an
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-08
- Site
Multumesc whitneyfree, anabella_n si cinthya. Sunt din ce in ce mai hotarat, determinat de voi fiind, sa imi duc la capat visul si sa imi incep o cariera in IT.
O femeie ar dori ca un singur barbat sa-i satisfaca toate dorintele, pe cand un barbat si-ar dori ca toate femeile sa-i satisfaca singura lui dorinta
- Lelaina
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-02
Iulian, si eu zic ca merita sa continui pe IT. Acum e o situatie nasoala cam peste tot, dar pana la urma se va redresa, mai ales pana iti vei termina tu studiile. Fa ce simti ca-ti place cu adevarat, pana la urma asta e cel mai important. Daca iti place si faci ceva cu pasiune, automat faci acel lucru bine si in mod normal de acolo ar trebui sa vina si banii
Cu facultatea ce sa zic... ma mir ca pana acum nimeni nu a zis ceva de faptul ca una ce facultate faci, alta e la ce job ajungi. Stiu o gramada de persoane care au facut limbi straine, pr sau alte dracii si au ajuns pe un post in care s-au specializat direct la locul de munca. Meseria o inveti cu adevarat la fata locului, lucrand si prinzand experienta.
Poor is the man whose pleasure depends on another
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
A|3 a scris:si totusi ce fac. as putea urma k sa fie o profesie buna? timpu' nu mai pot sa-l intorc k sa sch profilu' din lic...
eu am terminat uman-stiinte sociale si 60% din colege sunt la ASE mai am cateva la drept am avut 3 colege care s-au mutat la noi in clasa in a12a si veneau de la bio chimie..una dintre ele a fost colega cu mine la limbi straine(franceza-spaniola) si imi spunea acum dupa 3 ani de facultate ca a fost o fraiera ca nu a urmat altceva,ca potential exista
- anabella_n
- Hero member
Melany1 a scris:nu e imposibil A|3 dar nu se merita crede-ma..si eu am terminat aceiasi facultate si majoritatea colegilor au ajuns profesori si in cel mai bun caz poti fi si traducator
eu ca si traducator, am ajuns dupa 2 ani de munca (niciodata fix in traduceri, ca astea erau asa, de timp liber si de un ban in plus), project manager la o companie cu profil tehnic. evident si pe un salariu foarte bun. nu conteaza prea mult ce termini, ci mai degraba ce abilitati si ce ambitii ai. si normal....in ce oras al acestei tari locuiesti... evident, n-as putea conduce dpdv tehnic o echipa de ingineri, dar voi putea oricand sa-i conduc dpdv managerial, care n-are treaba cu ceea ce presupune munca lor.... nu va mai descurajati atat de usor, fetelor, puneti pret pe ce stiti ca aveti de oferit. eu, cand am iesit din facultate eram hotarata sa mut muntii din loc, aveam ambtie cat pentru 10 oameni si nu a trebuit decat sa muncesc pe rupte pentru a ajunge acolo unde mi-am dorit, ca sa-mi dovedesc mie ca se poate. din punctul meu de vedere, facultatea terminata m-a ajutat mult in cariera, important e sa stii tu incotro sa te orientezi din start si eventual ce masterat sa faci...nu mai luati exemplu de la ce au ajuns altii, cu aceeasi facultate, ganditi-va la ce puteti face voi cu ea!
- oricine25
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-26
1ul1an a scris:Multumesc whitneyfree, anabella_n si cinthya. Sunt din ce in ce mai hotarat, determinat de voi fiind, sa imi duc la capat visul si sa imi incep o cariera in IT.
Pot să-ţi zic că ?n IT se fac bani buni destul de uşor, fără stress prea mare (există şi excepţii); partea proastă e că nu prea ai unde avansa. Dacă eşti programator, programator răm?i...poate ai noroc să devii un project manager, dar ?n principiu nu sunt perspective ca de la programator să ajungi mare CTO/CEO/whatever. Deci să nu tragi speranţe la salariu fabulos ?n IT, gen 3000-4000? , cel puţin nu la noi (dacă şi ăsta e un parametru relevant pt tine).
- sushi
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-11
Fetelor, este vreo una dintre voi la stiinte politice?
- ToandMe
- Full member
- Inregistrat: 2008-03-18
anabella_n a scris:Melany1 a scris:nu e imposibil A|3 dar nu se merita crede-ma..si eu am terminat aceiasi facultate si majoritatea colegilor au ajuns profesori si in cel mai bun caz poti fi si traducator
eu ca si traducator, am ajuns dupa 2 ani de munca (niciodata fix in traduceri, ca astea erau asa, de timp liber si de un ban in plus), project manager la o companie cu profil tehnic. evident si pe un salariu foarte bun. nu conteaza prea mult ce termini, ci mai degraba ce abilitati si ce ambitii ai. si normal....in ce oras al acestei tari locuiesti... evident, n-as putea conduce dpdv tehnic o echipa de ingineri, dar voi putea oricand sa-i conduc dpdv managerial, care n-are treaba cu ceea ce presupune munca lor.... nu va mai descurajati atat de usor, fetelor, puneti pret pe ce stiti ca aveti de oferit. eu, cand am iesit din facultate eram hotarata sa mut muntii din loc, aveam ambtie cat pentru 10 oameni si nu a trebuit decat sa muncesc pe rupte pentru a ajunge acolo unde mi-am dorit, ca sa-mi dovedesc mie ca se poate. din punctul meu de vedere, facultatea terminata m-a ajutat mult in cariera, important e sa stii tu incotro sa te orientezi din start si eventual ce masterat sa faci...nu mai luati exemplu de la ce au ajuns altii, cu aceeasi facultate, ganditi-va la ce puteti face voi cu ea!
ai mare dreptate si felicitari in acelasi timp!. Si eu cand am terminat fac am iesit plina de sperante numai ca m-am ivit numai de porti inchise...Nu mi s-au dat sanse sa arat ce stiu. E dureros. Chiar mi-am pierdut ultima sperantza/anul asta termin si masterul si e dureros sa vezi ca nimeni nu-to ofera macar o sansa....Pur si simplu nimeni nu te baga in seama:(
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- ToandMe
- Full member
asa e
- ToandMe
- Full member
free a scris:Bullshit total. Sistemul nu este facut de asa natura incat sa ofere oricarui imbecil sanse egale cu ale unui care e capabil sa-si ia acele sanse pe cai propii. Si aici nu ma refer la nimeni, cat la faptul ca exista o serie enorma de imbecili care freaca degeaba hainele cumparate de parinti pe bancile liceului/facultatii si sunt incapabili de maturitate pe un anumit nivel sau mai multe. Un personaj matur stie ca nu pilele sau sistemul ii pot oferi niste sanse, cat el insusi sau ea insasi. Astea cu sistemul nu-ti ofera ceea ce vrei sunt spuse de oameni care nu sunt la curent cu realitatea si au impresia ca cineva trebuie sa le puna mura-n gura niste chestii pe care ar putea bine mersi sa si le procure singuri.
Cred ca u nu esti la curent...U stii ce inseamna sa-ti cauti de lucru si nimeni sa nu-ti acorde o sansa/macar sa te evalueze sa vada macar dc ai naiba ceva in cap?Asa ca...
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
a terminat cineva facultatea de tehnica dentara ? sau stiti pe cineva care lucreaza in domeniu ?
- anabella_n
- Hero member
ToandMe a scris:ai mare dreptate si felicitari in acelasi timp!. Si eu cand am terminat fac am iesit plina de sperante numai ca m-am ivit numai de porti inchise...Nu mi s-au dat sanse sa arat ce stiu. E dureros. Chiar mi-am pierdut ultima sperantza/anul asta termin si masterul si e dureros sa vezi ca nimeni nu-to ofera macar o sansa....Pur si simplu nimeni nu te baga in seama:(
mulțumesc crezi că mie mi s-a dat vreo șansă? m-au dat afară pe ușă, am intrat pe geam, am devenit nesimțit de insistentă, apoi am muncit aproape pe gratis ?n primul an, doar ca să capăt experiență profesională. insistă, ?ntr-o zi vei avea norocul să dai peste cineva interesat să-ți dea o șansă e mai greu ?nsă ?n perioada asta, pentru că e criză. și cei mai mulți dau afară, nu mai angajează. dar și asta, ca toate celelalte, va trece
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|