Discutii de tot felul intre mamici si burtici-127
- dana82
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-11
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici
katami a scris:ally_na a scris:are dreptate love...nici eu nu sunt pro sterilet, mai ales ca am o cunostinta care nu a avut o experienta tocmai plcauta cu steriletul
oricum sterilet for ever nu am auzit. Uite cum e omul, ne chinuim sa facem un bebe si apoi ne bagam orice ca sa nu mai facem
exact, de acord si eu cu love
si cu atat mai mult n-as fol o chestie data moca... experiment scrie pe ea si cobai pe tine
subscriu si eu
- witty_ina
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-09-11
nici eu nu am auzit de un sterilet pt toata viata...
Oricum, tine de optiunea fiecareia de a pune sau nu. Importanta este documentarea, iar decizia finala sa fie luat si cu ajutorul medicului
- tomina
- Hero member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2007-01-19
eu am ramas cu ideea ca steriletul favorizeaza o viitoare sarcina extrauterina. ca dovada, era o tipa in salon la cu mine care asa patise. i-au scos tot...
iubesc+Camelia+Matei
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Da, normal ca este optiunea voastra daca puneti sau nu, doar ziceam ca nu e sanatos si e pacat sa va faceti rau singure.
Eu nu iau nici ac, nu folosesc nici prezervativ si nicio alta metoda de contraceptie. Nu spun sa faceti ca mine, sunt sanse sa raman insarcinata asa, dar macar nu iau pastile care nu stiu ce contin si cu siguranta nici astea nu sunt sanatoase si nici nu imi bag un sterilet in mine 5 ani de zile doar ca sa imi satisfac barbatul. Poa' sa isi dea drumul si in alta parte, nu e asa o tragedie...
Ultima oara a fost editat de love_t (2010-06-23 14:14:12)
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- krisgeorgi
- New member
- Inregistrat: 2008-08-29
am citit azi ce s-a mai scris in ultimul timp.referitor la sterilet,eu am cezariana si ma gandeam sa-mi pun dupa 6 luni cand se poate.pana atunci prostioare cu caciulita la sf evenimentului(cum zicea cineva pe aici).ac nu vreau sa iau,nici inainte nu am luat ci ne-am pazit cu "pazeala lui" sa zic asa insa acuma nu m-as mai baza exclusiv pe asta pt ca avand cezariana as risca foarte mult,tre sa astept min 2 ani.risc de extrauterina exista intr-adevar la sterilet dar se poate intampla oricum si doct mi-a spus ca si sarcina e posibila cu el.deci 100%sigura este doar abstinenta(exclus):-) bebitza mea de cand papa 2 linguritze(aprox)de suc(fara pulpa)de morcov,face kaka de 1-2 ori pe zi(aspect normal)si doarme mult mai bine nemaichinuind-o burtica prea tare ca inainte. aaaaa,vroiam sa va mai intreb ceva,legat de port bebe.bianca mea are 2 luni si cel mai mult ii place daca o tii cu spatele lipit de tine,vertical sa vada lumea.in cazul asta ma gandeam s-o pun intr-un port bebe,ii sustin funduletul ca si cum as tine-o fara si spatele sta drept lipit de mine.oare e o problema,de cat v-ati tinut bebele in asa ceva(daca l-ati tinut).problema mea e ca nu-i prea place in carutz si incerc sa gasesc alternative pana cand o sa stea in fundulet.
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
la 2 luni ii dai suc de morcov.....oho ce fata mare...
din cate stiu eu 1 an de cand ai ramas insarcinata nu trebuie sa ramai iar ( la cezariana ) + 1 an + 9 luni = aprox 2 ...merge
referitor la ham, noi avem unul care merge sigur si de la 2 luni si l-am purtat si atunci, dar ai grija cu sustinerea funduletului ca pozitia de stat in fund la 2 luni nu ii face bine la coloana....( mamici ma contraziceti dc gresesc, eu un asta stiu )
Am cocolosit baiatul o saptamana ( ca eram cu morcovul ...in f....) si acum nu mai sta singurel ..ce mama rea sunt, dc e baiatl bine il trec iar la program
katami si dedicatie ptr noi ( care ne bazaie copii la san) Să ai răbdare, m?ngăie- mă cu bl?ndeţe,
"Laptele, căldura şi dragostea ta să mi le dai,
At?t ?ţi cer mămico,de la tine ?n dar,
Şi ?ţi promit că nici n-o să mai pl?ng,
Mămico! Dă-mi odată să măn?nc!"
Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-23 15:24:36)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
ally, stiam poezioara, e superba sa fie dedicatie pt cat mai multe mamici!!!
kris, eu am studiat mult problema port bebe-urilor, pt ca nici cristianul meu nu sta in carut. concluzii: 1. marea marjoritate a marsupiilor de pe piata nu asigura DELOC o pozitie corecta a copilului.
- in primul rand pt ca POZITIA CORECTA A NOU NASCUTULUI ESTE CRACANAT, tip "broscuta". ori in marsupiile clasice (inclusiv chicco sau alte firme cu pretentii), intre picioare exista doar o bucatica infima de material, care, in loc sa ajunga SUB GENUNCHII COPILULUI, ii lasa picioarele sa atarne (intr-un articol despre purtatul bebelusilor scria f bine: imaginati-va cum ar fi sa mergeti o ora intr-un ham de parasutist, cu picioarele spanzurand). ori faza asta favorizeaza displazii de sold si alte prostii.
- in al doilea rand, intr-un marsupiu copilul nu este tinut strans legat de tine... el sta "ca pe scaun" cu muuult inainte de a putea sta in fund, fapt care produce tasari de coloana
- in al treilea rand, minunatul purtat "cu fata spre public" nu numai ca se spune ca da un sentiment de insecuritate (da, copiii sunt curiosi si vor sa vada, si al meu e exact la fel... dar, cand obosesc, nu se mai pot cuibari inspre mama).... ci si dauneaza coloanei. copilul are, pana pe la 4-5 luni, ceea ce se numeste CIFOZA TOTALA, adica o coloana perfect convexa, "cocosata". pe la 4-5 luni coloana devine dreapta, sub forma literei I... iar pe la 6-9 luni se formeaza curburile toracala si lombara. asa ca PANA LA 4 LUNI, copilul tre sa stea CU COLOANA GHEMUITA. fapt care nu prea ai cum sa-l faci cand il lipesti cu col,oana de tine (doar sa ai tu burta negativa )
2. ca solutii de purtat "ergonomic", eu am dat peste ESARFELE PORT BEBE (wrap, sling). da o cautare pe google, poate iti fac cu ochiul. nu numai ca sunt f frumoase, ci si super practice (ieri ne-a prins o ploaie torentiala... am saltat copilu' in sling, l-am invelit cu wrapul impaturit in 5..... a adormit pana acasa, unde a ajuns PERFECT USCAT. in loc sa car cu carutul o paturica, il invelesc/pun pe iarba pe o esarfa port bebe. si multe altele). SI ASIGURA O POZITIE CORECTA, atat la picioare, cat si la spate. inconvenientul lor? trebuie sa te obisnuiesti cu folosirea lor, cu metodele de legare... si, evident, sa le legi corect, ca sa nu faci mai mult rau decat bine.
3. or fi si marsupii care asigura o pozitie corecta.... dar eu una n-am vazut decat in poze daca nu te bagi la esarfe, iti recomand un marsupiu no name, ceva chinezesc, CHUAN QUE... costa 50 de lei... noi avem unul si il folosim in casa pt comoditate. e ceeeeva mai ok intre picioare, cu o mana plasata sub genunchii copilului rezolvi o pozitie acceptabila.
4. daaaaar... nu l-as baga, repet, in marsupiu pana la 5 luni. in wrap sau sling da, acoloo sta legat, tensoiunile se distribuie uniform pe material, nu se duc fix in coloana lui. eu pe cris l-am bagat in wrap la 2 luni jum, direct vertical... il puneam mai repede daca descopeream chestiunea mai repede
5. in locul pozitiei cu fata la public, pana mai creste putin... as incerca pozitia in esarfa pe sold. asa, copilul vede peste umarul tau... si majoritatea se declara multumiti
sper ca ai avut rabdare sa citesti si te-am lamurit cat de cat.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
krisgeorgi a scris:am citit azi ce s-a mai scris in ultimul timp.referitor la sterilet,eu am cezariana si ma gandeam sa-mi pun dupa 6 luni cand se poate.pana atunci prostioare cu caciulita la sf evenimentului(cum zicea cineva pe aici).ac nu vreau sa iau,nici inainte nu am luat ci ne-am pazit cu "pazeala lui" sa zic asa insa acuma nu m-as mai baza exclusiv pe asta pt ca avand cezariana as risca foarte mult,tre sa astept min 2 ani.risc de extrauterina exista intr-adevar la sterilet dar se poate intampla oricum si doct mi-a spus ca si sarcina e posibila cu el.deci 100%sigura este doar abstinenta(exclus):-) bebitza mea de cand papa 2 linguritze(aprox)de suc(fara pulpa)de morcov,face kaka de 1-2 ori pe zi(aspect normal)si doarme mult mai bine nemaichinuind-o burtica prea tare ca inainte. aaaaa,vroiam sa va mai intreb ceva,legat de port bebe.bianca mea are 2 luni si cel mai mult ii place daca o tii cu spatele lipit de tine,vertical sa vada lumea.in cazul asta ma gandeam s-o pun intr-un port bebe,ii sustin funduletul ca si cum as tine-o fara si spatele sta drept lipit de mine.oare e o problema,de cat v-ati tinut bebele in asa ceva(daca l-ati tinut).problema mea e ca nu-i prea place in carutz si incerc sa gasesc alternative pana cand o sa stea in fundulet.
cat are fetita ta? doua luni? si ii dai suc de morcov? si ii place? o hranesti exclusiv la san sau si lapte praf? i-ai mai bagat ceva? suc de mar? sau doar de morcov? cum i-ai dat ? cat la inceput? as incerca si eu cu suc de morcovel
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-23 16:20:42)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- katami
- Platinum member
alina, nu o grabi, are toata viata inainte sa manance mancare... si doar 6 luni in care sa fie alaptata exclusiv
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- ally_na
- Hero member
katami noua ne-a fost recomandat de dr marsupiu..exact ptr coloan ...si sa il tin cu picioarele cracanate, noi avem unul d ela baby bjorn luat d epe amazon Acum cand citesc ce ai scris tu pae logic, dar de ce recomanda uni doctori?
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- katami
- Platinum member
ally, o fi ala al vostru mai destept (marsupiul, nu dr )... eu repet, am vazut marsupii bune, nu neg ca exista.... dar... never in magazine
cum ti l-a recomandat "pt coloana"? pt ce mai exact?
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Alina, de ce vrei sa-i dai de acum suc de morcov?
Nici eu nu sunt de acord cu steriletul, nu ma impac deloc cu ideea de a avea un corp strain in mine. Iau anticonceptionale pentru protectie dar mai ales ca eu sunt varza cu ciclul sau cel putin asa eram inainte de sarcina. Fara ac sau progesteron imi venea la 3, 4 luni. Posibil sa ma fi reglat cat de cat dar nu am rabdare sa astept sa vad.
- ally_na
- Hero member
ne-a spus sa il plimbam in marsupiu ptr ca sta cu capul si coloana dreapta, in acelasi timp ni l-a mai recomandat si o dr ortoped ptr hidrocelul lui bebe si sa nu faca displazie de sold, ni l-a recomandat la fel cum ne-a recomandat 2 pampers ( unul normal si celalalt peste body), astea au fost sfaturile, astea le spun.Ca sunt bune , ca sunt rele, oricum uneori stau si ma intreb pe cine sa mai cred. alina , de ce vrei tu sucul d emorcov? mie mi-a fost recomandat sucul de porto , mar, etc...ptr ca Andu are probleme cu cacutza.Oricum cel mai bine sa te sfatuiesti cu dr curent al lui Bebe, noi am inceput 5 ml pe zi ,( apoi 10 ml,...etc pana la 30ml) dar la 3 luni si 3 saptamani
- daniele_co
- Full member
- Inregistrat: 2009-11-01
si eu ca si Love.....noi nu folosim nik....nici inainte de Gab nu am folosit....am incercat cu AC dar nu mi-au priit asa ca NO THANKS......facem atentie ....macar stiu ca nu bag nik in organismul meu............
cat despre diversificare eu sunt PRO dar de la 4 luni in colo,atat ca sa simta gustul alim.....alaptarea nu este influentata cu nimic daca bebele papa laptic inainte si gusta alim pe urma
dar dpinde de copil
It's so much easier to be happy ! It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing ! It is so much more peaceful !
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Ina te rog mai da-mi odata linkul l despre alaptat de l-ai postat acum cateva zile la alt topic. Multumesc mult.
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- witty_ina
- Sr. member
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
witty_ina a scris:http://www.alaptare.home.ro/
Dar cand mi l-ai mai cerut?
Multumesc. M-am exprimat gresit...l-ai postat tu pe alt topic si eram foarte incantata -ca si cum l-ai fi postat pt mine
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- Crssy85
- Hero member
- Inregistrat: 2008-11-09
- Site
Fericita mamica de Davidutz, din 19.11.2009 si Cezarel, din 29.10.2011
- witty_ina
- Sr. member
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|