homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-128

#2414 2010-06-24 10:01:57

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

pai eu am baut ieri un pic de cafea cu lapte si vad ca nu a fost vreo schimbare in rau la Alisia. asa ca voi bea cate una mica cu lapte. ciocolata mai pap si eu uneori. ceapa si usturoi nu am mancat f mult, decat asa in mancare puse.

sterilet ma gandeam si eu candva dar nu mai vreau. o sa folosim caciulitele pana vine ciclonul si se regleaza cat de cat. apoi mai vedem.

fetelor ce stiti daca alaptez pot face anestezie  sa scot o masea?

criss bravoooo. dar de cate ori te trezea inainte? pe mine alisuca ma trezeste o data pe noapte de la inceput. uneori de doua ori dar mai rar.

fetelor la voi bebeii dorm in patutul lor? ca a mea doarme cu mine in pat. pt ca atunci cand o puneam in patut se trezea la fiec juam de ora si eu nu rezistam. din comoditate stiu. dar am zis ca o mai tin asa si poate mai incolo o pun iar in patutul ei. sa vedem

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-24 10:04:07)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2415 2010-06-24 10:10:30

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Alina, Vlad doarme in patutul lui de la inceput. Sincer, eu nu cred ca Alisia va dormi in patut pentru ca s-a invatat cu tine in pat.

Vlad se trezeste o singura data noaptea pe la 3. In rest doarme dus de la 10, 11 dupa ce papa.

#2416 2010-06-24 10:25:00

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ally_na a scris:

ne-a spus sa il plimbam in marsupiu ptr ca sta cu capul si coloana dreapta, in acelasi timp ni l-a mai recomandat si o dr ortoped ptr hidrocelul lui bebe si sa nu faca displazie de sold, ni l-a recomandat la fel cum ne-a recomandat 2 pampers ( unul normal si celalalt peste body), astea au fost sfaturile, astea le spun.Ca sunt bune , ca sunt rele, oricum uneori stau si ma intreb pe cine sa mai cred.

de la ce varsta asta? eu ce zic is tot studii facute de medici... uite aici:
http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=54
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=105
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=113

iar faza cu 2 pampersi... o aplici? mie mi se pare super aiurea, nu se supraincalzezte? acu ideea in sine o fi corecta, da' cel putin pe vara... e crunt pt fundu lui, zic eu

alina, la cris e mixta treaba. adica il adorm in brate/la tzatza/langa mine in pat, il pun in patut...si spre dimineata il iau inapoi in pat. asa incat are acces liber la tzatzane, tzocaie prin somn (al meu si/sau al lui), se trezeste cu mine, se joaca cu parul meu, ma trage de sunci rotfl2 si se simte ocrotit smile

teoria zice ca e mai bine sa doarma bebe cu mama... ca doar asa is programati toti puii, de la natura. patutul e o chestie pt parinti comozi. daca tie ti-e comod cu ea in pat (mie mi-e sa nu-l facem sanwich intre mine si sot noaptea, in somn profund, altfel am desfiinta patutul)... eu zic ca e minunat, las-o asa smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2417 2010-06-24 10:35:47

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Oricat de frumos suna cat sunt micuti, ce facem pe la 3-4  ani sau mai tarziu? Asistenta pediatrei si-a obisnuit fetita in pat cu parintii si acum are 4 ani si urla efectiv cand e lasata sa doarma singurica chiar si dupa-amiaza.
Pe de alta parte, o cunostinta are un baietel de 5 ani obisnuit tot in pat si acum va veni un ale bebe, iar cel mare nici nu concepe sa doarma in alta parte decat lipit de mama.

Pe masura ce va trece timpul, cred ca e mai greu sa invete sa accepte anumite schimbari... mai ales daca s-a format intr-un anume fel.

E adevarat katami ce spui tu, dar sa nu uitam ca animalele isi lasa puiutii singuri de multe ori mai ales cand dorm...
Eu prefer sa-l invat pe Luca  sa doarma in paturi diferite (are 2 patuturi ... si la casuta unde mergem in wk)in centrul de activitati, in pat cu mami sau tati (cateodata ziua) si cu lumini dierite. Nu-l educ in mod spartan ci doar verau sa fie capablil sa vada normalitatea inca de mic... . Ocrotiti si iubiti se simt nu numai cand dorm cu mama ... ci si cand mama se joaca cu ei, cand il plimbam in swing, cand ii hranim... etc.

La 6-7 ani se va simti neocrotit daca doarme la el in camera?!
Sa nu uitam ca perioada 0-24 luni este perioada in care se invata principalele sentimente ca si baza a unor "reflexe" ulterioare.

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-06-24 10:38:28)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2418 2010-06-24 10:50:40

Alina Elena
Insomniac member

eu acu dorm doar cu ea. tati doarme in alta camera ca sa se odihneasca mai bine. nu stiu daca e corect dar asta e. o sa incerc si eu faza ta Kata, sa o adorm langa mine si sa o duc apoi in pat. sa vad de cate ori se trezeste noaptea? ca la inceput se trezea f des si de aia am luat-o cu mine in pat.sincer si eu as vrea sa o invat sa doarma in patul ei. poate reusesc

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-24 10:50:54)

Publicitate

loading...

#2419 2010-06-24 10:50:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ina, da eu n-am zis nicaieri sa-l pazesti cat doarme. si eu il las cat doarme si imi fac treburile (sau stau p forum lol ). dar TOCMAI, cu atat mai mult... macar noaptea, cat oricum dorm si eu, sa ii fiu langa, sa ma simta etc. impusc 2 iepuri dintr-o lovitura, e mai simplu asasi pt mine.

cat despre "a nu mai scapa de el cand creste", inclin sa cred ca mai degraba "scapi" mai repede daca nu dezvolta frici si alte prostii. eu am dormit in patut cand eram bebe... si ai mei nu scapau de mine pe la 3-6 ani. mai degraba un copil invatat cu apropierea se va desprinde mai repede, va prinde curaj mai repede sa-si cucereasca "spatiul lui", decat unul fortat sa se incadreze in el de mic.

si pana la urma... chiar daca nu e asa... care e pb ca doarme copilul cu tine la 3-4 ani sau mai mult? smile

alina, e normal sa se trezeasca des, asa ebiologic pt bebei... si incomod pt noi lol

cum fac eu nu e prea sanatos, cica un bb adormit in brate si care se trezeste singur ar prinde o "frica de sentimentul de parasire" si va adormi greu, ca sa nu fie "lasat". acu nu stiu daca e asa, sens are... dar eu alta solutie n-am gasit. in timp, nu stiu de ce, cred ca ne vom obisnui cu el calare pe noi si gata lol

Ultima oara a fost editat de katami (2010-06-24 10:53:45)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2420 2010-06-24 10:56:27

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

witty_ina a scris:

Camy, si eu ma gandesc la sterilet. Sunt inca in etapa de documentare... Tu ce fel de sterilet vrei sa-ti pui?

neata mamici

ina inca nu stiu ce fel de sterilet imi voi pune...oricum ma consult cu dr inainte....cand am vorbit cu dr la controlul de 6 sapt mi-a recomandat unul pe care il poti scoate oricand ( cica ar conta ff mult asta) si costa cam 400 lei ( nu stiu mai multe despre el pentru ca a ramas sa vorbim mai multe la 4 luyni ).......eu am avut sterilet chiar daca nu nascusem ( a fost inconstienta stiu  rodnar ) si stateam linistita.....l-am pus pe 5 ani dar din prostie l-am scos la 5 ani si cateva luni si de aici si problema mea cu extrauterina ..........am citit ca multe dintre voi nu sunteti de acord cu el dar eu sunt pentru.....este o treaba prea importanta sa ma joc sa raman acum

pupici la bebeii scumpici  par

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2421 2010-06-24 11:13:36

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

camy, cand afli ceva... pls spune-mi si mie.  big_smile

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2422 2010-06-24 11:33:30

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

in prima luna ii luam pe amandoi in pat lg mine...s-a intamplat asta de 3-4 ori, pt ca eram ffff obosita si daca ma simteau ii mai palaceam sa adoarma...imi pare rau ca nu mi-a facut tati poze atunci...unul pe burta si altul pe mana, iar eu nu ma miscam deloc, ma trezeam f "odihnita"  lol ... eu am zis de cand eram gravida ca vreau sa-i invat in cam lor, doar de aia le-am facut camera LOR ... acolo au aerul lor curat, nu-i trezim noi ca mai visat urat sau ca sforaie tati, in cam la noi cand poate ne mai vine si noua cheful de o iubire si trebuie sa zic "hai in cam cealalta" sau "stai ca se foieste copilul si sa nu se trezeasca" .... daca se poate (adk aveti spatiu) cel mai bine e ca un bebe sa aiba cam lui...tocmai in felul asta il invatam sa se descurce in viata si sa aiba incredere in el, asa la primul scancet il luam in brate nu cred ca-l face mai puternic...asta e doar parerea mea, nu-mi dati in cap  puss
si pe mine ma bate gandul sa-mi pun sterilet, dar am auzit tot felul de pov...ba ca s-a miscat (nu i l-a pus cum treb) si a ramas, ba ca s-a infectat de la el...si sincer mi-e cam teama  supa
vreau in aug-sept sa mergem cu copii 3-4 zile la suceava, stim noi o pesiune suberba acolo...e de vis...dar al meu sot a inceput "ca nu e prea devreme (atunci vor avea 10-11luni)? daca uitam ceva? "... nu mi se pare deloc devreme, au si ei nevoie de aer curat, ca in buc nici in parc nu mai e aer curat...si daca uitam ceva asta e, ne descurcam....de ce trebuie sa fie unii barabtii asa speriati? cred ca noi, mamele nu le vrem binele copiilor?  supa

Ultima oara a fost editat de fleurette (2010-06-24 11:37:08)

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2423 2010-06-24 12:05:02

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

neata,  si eu stiu o poveste ca s-a infectat de la un sterilet pus aiurea si a dus la deces, eu acum spune povestea care o stiu deci nu imi dati in cap daca vorbesc aiurea.

referitor la tinut in pat big_smile, cunoastem situatia, eu am incercat sa ii fac diferenta intre zi si noapte in acest fel, in timpul zilei sa il las sa doarma in patul nostru,( acolo montez si paturica de joaza, mai adoarme acolo) , si noaptea in patutul lui, dar vad ca smecherul a inceput sa faca el programul, de adormit adoarme la tzatza si il pun in patul lui..doarme cu intreruperea de tzatzica pana pe la 6-6.30 cand surpriza baiatul vrea in patul mare cu tzatza in gura big_smile....daca incerc sa il pun in timpul zilei sa doarma in patutul lui...mai mult de 30-40m in nu doarme, daca il las in patul mare doarme 3 ore tongue.....

daca am procedat bine sau nu ..nu stiu, oricum eu am experienta dormitului cu mama in pat pana la 12 ani sad     ( cu toate ca pana la 3 ani am dormit singurica in patut )   , si nu a fost usor ptr mama mea draga,  va dati seama ce viata sexuala a avut cu tata ( pe fuga, cand eu dormeam profund, sau cand eram plecata in vacanta ).
EU cred  , ca depinde de piticii copilului si de cata putere avem noi sau nu sa ii facem pe plac

INtrebare care este temperatura normala RECTALA la un bebe????

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-24 12:07:26)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2424 2010-06-24 12:14:07

fleurette
Hero member

intre 37-38, ce e peste 38 treb consultat medicul sau sa-i dai un supozitor cu novocalmin sa-i scada temp

#2425 2010-06-24 12:32:19

Alina Elena
Insomniac member

fleur nasa mea s-a dus cu bebe la mare la 8 luni si a fost f bin e. eu zic ca 11 luni nu e deloc devreme pt o pensiune. mergeti . le va face bine.

o sa incerc si eu sa o pun in paty dupa ce adoarme. sa vedem ce iese.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-24 12:32:34)

#2426 2010-06-24 12:43:36

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu nu stiu daca am procedat corect sau nu dar l-am pus in patutul lui de la inceput. Ziua sta in patul mare fie ca doarme fie ca nu dar daca il pun in patut adoarme si acolo. L-am invatat cu camera lui si este ok. Oricum sunt tot timpul in preajma lui smile

#2427 2010-06-24 12:47:44

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

noi am fost cu fetita la munte cand avea 9 luni,iar la mare cand avea un an si o luna;la noi eu eram stresata ca trebuie sa luam foarte multe cu noi si mi-era frica sa nu uit ceva,dar mi-am facut din timp o lista cu ce trebuie sa iau,iar inainte sa ies pe usa verificam lista.
Mie mi-a zis pediatra sa-i pun supozitor doar daca depaseste 39 de grade,sub 39 i-am dat Calpol sau Nurofen.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#2428 2010-06-24 12:50:28

Alina Elena
Insomniac member

la fetita mea de 2 luni ce pot sa ii dau in caz de temperatura peste cea normala. ca sa stiu sa am in casa.

ruxx si eu am pus-o de la inceput in patut dar se trezea noaptea si plangea mama mama. si are un plans, nui de gluma. trezeste tot blocul. plamani nene. si se trezea la juma de ora. nu mai faceam fata. asa ca am luat-o in pat langa mine. aici se trezeste doar o data

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-24 12:50:47)

#2429 2010-06-24 12:57:28

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Pana in 3 luni Calpol,dupa 3 luni poti sa-i dai si Nurofen.Dar nu ai vorbit si cu pediatrul despre asta?

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#2430 2010-06-24 13:05:49

ally_na
Hero member

alina, eu stiam de supozitor cu paracetamol pana in 3 luni

pai normal ca nu plange...e langa mama smile..si miroase laptic

#2431 2010-06-24 13:15:16

fleurette
Hero member

asa ziceam si eu ca e buna o iesire...eu deja am incep sa fac lista pt mini vacanta  chicot

fetele..am si eu o probl: dupa nastere am ramas cu os curgere mucilaginoasa...analizele mi-au iesit bune, cu toate ca si la incep actului sex ma jenaza putin (pana ne "incazlim" bine) ...oare sunt eu nebuna? nu-mi place secretia asta...cam toata ziua o am si e destul de consistenta  supa ....nu am mancarimi, nu ma ustura, nu miroase

#2432 2010-06-24 13:45:33

ally_na
Hero member

ce va invidiez....noi nu puetm sa plecam suntem prea mici, si cand te gandesti ca am socrii la constanta big_smile,  totusi ma gandeam sa dau o fuga pana la tara ( jud dambovita, langa pucioasa< zona de deal , aer curat , liniste )...dar nu stiu daca avem voie sad.
Fleurette, astept cu interes detali despre minivacanta ta big_smile

Si eu mai am niste scurgeri de la nastere, nici eu nu le dau de cap

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.