homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-132

#2490 2010-06-25 23:20:06

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

kata...mama...al meu face 11 luni si e mereu calare pe mine. si nu exagerez. eu fac mancare cu el pe mine, dau cu aspiratorul cu el pe mine, stau la computer si gadil purcelu in fund. Victor nu sta singur o clipa. il iau cu mine si cand merg sa ma pis pentru ca urla de zici ca il ard cu tigara. Treburi fac mai mult cand el doarme, cateodata nu pot sa fac nimic pt ca e cu fundul in sus si nu are chef de somn. ma doare spatele de mor. dimineata intai tre' sa fac intinderi ca sa ma pot da jos, dar cred ca ti-am mai povestit asta.
au trecut lunile si eu i-am tot gasit cate o scuza.
in primele 3 luni: awww hai mah ca e miiiic, tzucu-i sufletelul. mai o colica mai un ragait intarziat.(oricum turbez cand aud, lasa-l sa planga ca nu mai scapi de el...pai d-aia il faci? ca sa ai de ce scapa? geez)
apoi ca nah, mai o constipatie mai una alta...dadeam vina pe alea
au urmat dintii am dat vina pe ei (si acum tot ei sunt de vina, da?)
cand ma pun si analizez mai amanuntit imi dau seama ca puteau foarte bine sa lipseasca toate astea ca purcelus tot in barte la mami ar fi vrut smile.asa e el. eu m-am resemnat (era si timpul lol ) si am cautat sa fac cat mai usoara munca mea de mamica cangur tongue.la inceput a fost un cearsaf, apoi un sling...etc etc.
eu nu pot sa intorc capul in partea cealalta cand el ridica manutele in sus si cu ochii in pozitie de smiorcaiala lasa gurita lui mica sa scape cate un maaaa ma. cum sa fac asta?
ce-i drept kata, lui Vic ii place sa se converseze in jurul lui. daca vb cu tati e numai ochi si urechi si nu il deranjeaza daca nu sunt numai a lui atunci smile. macar atat.

Ultima oara a fost editat de pipacslany (2010-06-25 23:25:43)

#2491 2010-06-25 23:52:42

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pipa rotfl mi-ai facut seara mai senina rotfl2 pup canguroaica si puiutu de cangur smile

ely, bun venit. nu stiu c sa rasp, eu inca nu am bagat deversificare, astept sa faca 6 luni, dar iti vor rasp fetele smile

LE: "deversificare" rotfl cred ca scria subconstientu', parca il vad "deversand" tot ce ii dau sad sau oboseala. noapte buna!!

Ultima oara a fost editat de katami (2010-06-25 23:59:57)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2492 2010-06-25 23:56:18

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

La fel ca si Pipa!
Si eu sunt mamica-cangur  rotfl dar o mai pacalesc, o pun in premergator si ii dau 2-3 pufuleti si sta 20-30 de minute, mai mult nu.

De 2 zile dorm cu ea in pat ( am gasit plosnite la ea in dormitor si i-am chemat pe aia de la deratizare ) si in fiecare seara pe la 3 se trezeste, zambeste si se cuibareste in mine. Sigur ii place ca dormim impreuna  hjarta  hjarta

In rest, fiecare zi e diferita. Se trezeste la ore diferite, mananca la ore diferite, se joaca la ore diferite.
Nu o oblig sa manance la ore fixe, dar cat de cat un program incerc sa tin.
Daca intr-o zi nu are chef sa manance mancare, e ok... mananca branza topita, ba un iaurt, ba painica, cateva linguri de supa si lapte la greu.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2493 2010-06-26 10:16:58

katami
Platinum member

love, e clar, nu ma mai simt singura in univers lol

adevarul e ca, oricat de greu e, ma bucur ca am asa un copil.aveam nevoie sa rezolv niste chestii cu mine... si el ma forteaza s-o fac. terapie moca se numeste big_smile

uitati o dedicatie pt noi, mamicile cu copii "anormali" chicot mie mi-a placut la nebunie: http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=47

Ultima oara a fost editat de katami (2010-06-26 10:21:12)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2494 2010-06-26 10:44:45

pipacslany
Hero member

cool
purci nu-i "normal" din niciun punct de vedere.
ah...poate vreti sa vedeti potty training la casa morteci. luati de aci  rotfl2

asa-i ce parinti exagerati suntem? big_smile
cu un drum reusim sa taiem si unghiutele de la picioare lol "facem si o ciorbita si o tocanita" big_smile

Ultima oara a fost editat de pipacslany (2010-06-26 15:26:06)

Publicitate

loading...

#2495 2010-06-26 12:53:36

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

rotfl  rotfl  rotfl  rotfl ...de azi m-am hotarat sa imi premiez baiatul.....pai Andu sta si singurel pe paturica lui de joaca....sau in patut la carusel.....Am ras cu sotul la povestile voastre....Vorba lui...." sa te mai aud ca te  plangi de Andu "....Oricum cei mai "cuminti" sunt Luca ( al Inei ) si al lui camy...imi scapa numele...ei parca stateau mai mult singurei
In rest progarmul nostru zilnic, iesim afara la 9-930, pana pe la 11-11.30, daca avem chef dormitm afara o ora , si cand intram in casa ne trezim, apoi papam si ne jucam ( singurei sau cu mama , pe burta sau pe spate ) pana pe la 13-14 cand mama are dorinta sa adorm, acum depinde poate sa ma apuce si 15.00 sau poate sa nu mai dorm neam, ( ma incearca, ba un leagan, ba un plimbat prin caSA, ba un cantat, sau adorm eu pe paturica de joaca...) daca nu...continuam joaca ...de 2 saptamani chinuiala cu statul pe burta, mancam cam din 3 in 3 ore ( hai 4 )....si daca dormim suntem baiat bun de distractie la ora 18 cand vine tata acasa...daca nu, suntem carait si suparat pana la ora 19 00 cand mergem toti 4 ( a se include si catelul) la plimbare , la ora 21.00-21.30 facem baita , masaj si apoi ma cert cu tzatza lui mama, ba ca nu o vreau pe stanga, ba ca o vreau...mai trga cu ochiul la TV , mai bag un deget in gura si uite asa adorm pe la 22 -23 .Ufffff ce viata grea are si baiatu meu.Eu recunosc , mai am noroc ca vine si mama pe la noi ( cand nu are ore la scoala, iar acum o sa fie mai des ca e sesiune si apoi vacanta ) incat imi permit luxul sa mai lucrez si eu ceva cu un elev sau sa mai spal, gatesc ceva

Pipa misto poze, si bine ai venit smile,
Acum Andu doarme ( norocul lui tasu care e acasa ) si eu ma duc sa ii fac sucul Mar, piersica si portocale .smile  ( in weekend programul se schimba ,  cam greu sa il scoatem pe tata afara la 9 din casa, plus ca dimineata il iau cu noi in pat si ne povesteste 2 ore ce a visat, timp in care mai trage o tzatzica ca tot este la indemana )

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-26 12:58:09)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2496 2010-06-26 13:11:25

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Kata nu te mai simti sg in univers . cred ca vin si eu , dupa ce program avem noi. nici a mea nu sta mai deloc sg. vrea in brate, vrea atentie, ii cant, o tin in brate, fac si eu multe cu ea in brate. sta f putin sg, pe pat, sau in scaunel- avem un fel de sezlong. asaca eu cred ca te urmez. eu nu i-am facut un program fix. incerc cat de cat, dar ii dau sa pape si cand cere . eu ii dau 3 biberoane pe zi, relativ la ore fixe- la 12, la 17, la 21. si intre ele san. de cate ori cere. a mea nu doarme in casa decat f putin, asa ca ea papa cam la 2 ore. i se face foame. si nu papa f mult. cand e cald afara si eu stau ca Kata mult afara si papa mai rar si mai mult la o masa. trec si 4 ore intre mese.

eu ma minunez cand vad ca ai vostri, unii, dorm asa bine, cate 4-5 ore in casa. si au 4-5 ore intre mese. la mine nu. in casa , mananca la 2 ore. cand cere ii dau

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-26 13:12:00)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2497 2010-06-26 15:17:03

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Si la mine este de bine...nu plange ca vrea in brate sau cu mine. Daca ii dau jucarii sau carti ma mai cheama cand ii este foame si atat. Noi ne jucam alternativ: o mai las singura sa se joace, apoi mai intervin si eu si ne uitam impreuna pe o carte sau ii explic ceva o o jucarie. Cand gatesc o iau cu mine in bucatarie, sta in bouncer (un scaunel care vibreaza) si ii arata: asta-o morcov, asta-i ou etc. Dupa 20 de min se plictiseste si atunci ii dau linguri de lemn sau de silicon ca sa ii distrag atentia. In casa suntem foarte cuminti...la noi problema este afara, in carut. Dar o sa ane vina sling-ul si rezolvam si asta (sper)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2498 2010-06-26 21:18:56

katami
Platinum member

pipa, am pierdut pozili sad

da, azi si al meu a facut pe nebunul la taiat unghiile... nu stiu de ce, de obicei era cumintel.

flower, si voi cu lingurile? lol cris e absolut fascinat de ele. mi-a parut rau ca n-am facut o poza... cu una buc copil, in fata unui raft plin cu jucarii de tot felul... rozand de zor si bucuros o lingura de lemn rotfl2

#2499 2010-06-27 00:16:37

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Crssy85 a scris:

Indie, ai incercat mameloanele de silicon de la avent? Pe mine m-au salvat. Al meu manca 120-160, dupa toane, e f bine stai linistita wink

Le-am luat pe cele de la chicco, dar nu prea m-au ajutat...este prea mare distanta intre mamelonul de silicon si sfarcul meu, astfel incat imi prinde doar varful sfarcului si ma doare pana in creier! El saracul vrea sa suga...n-are ce sa apuce... Mi-am comandat de la Medela un "nipple former", trebuie sa vina zilele urmatoare, sa vad ce rezolv cu el.

Ultima oara a fost editat de indie (2010-06-27 00:18:04)

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2500 2010-06-27 00:43:11

pipacslany
Hero member

medela sunt foarte buni in materie de pompe si tot ce ajuta in usuratul alaptatului.
indie maseaza-ti sfarcurile. poate suna brutal dar trage un picut de ele rasucindu-le.nu pana nu mai poti de durere, ci cat suporti. cate putin. prinde intre aratator si police, rasuceste si trage usurel.cand stai la un film, sau pe canapea merita sa faci asta. iti calesti sfarcurile.e ca si cu bataturile la pantofi. dupa ce s-au vindecat poti purta din nou pantofii respectivi ca nu-ti vor mai face rani (nu stiu daca e cea mai potrivita comparatie tongue). daca te ajuta poti pune un picut de ulei de masline, sau crema de galbenele si evident laptele de mama, care este miraculos. lasa garmastanul (poate nu-l folosesti dar stiu ca e la moda). yuck. mi se parea ingrozitor cand vedeam in spital mamici ce-si puneau pe sfarcuri si apoi direct bebele sa suga sad ca deh...asa scria in prospect ca e ok)
te pup si multa bafta, lupta pt laptic ca se poate wink

#2501 2010-06-27 09:48:23

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Ce de canguroaice pe aici chicot

Vlad al meu sta singur pe paturica si bombane, nu plange deloc sa-l iau in brate, bazaie doar cand ii este foame. Stiu ca inca este mic, poate mai incolo se va schimba, eu sper sa nu big_smile

#2502 2010-06-27 12:11:40

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Indie, ia-ti Avent, trust me... eu am incercat toate celelalte firme si degeaba.

Fetelor, cum adorm bebeii vostri? Singuri sau "ajutati"? David adoarme ori la plimbare, ori leganat de ma-sa pe picioare big_smile, ori la tzitzi.

Pipa, pe mine m-a salvat garmastan-ul; si pediatrii ( si din spital si cea actuala ) m-au sfatuit sa-l fol; David sugea fara probleme....; l-am fol si cand am renuntat la mameloanele de silicon.

Si ca sa ma laud... Aseara am fost la dezmatz tongue si am aj acasa la 1, s-a trezit piciu', l-am adormit, iar s-a trez... si tot asa...... ca un rezumat : a dormit 2 ore toata noaptea... grater

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2503 2010-06-27 15:14:03

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Cryss, nu ai ce sa faci daca ai un barbat adevarat care are stilul si ritumul lui de viata...  chicot Stiu ca nu e usor, ma tarnspun in urma cu 3 luni... te inteleg. Sper ca si David sa intre in randul copiilor "normali" ( ca  tot vorbeati voi pe aici) cu acest aspect.

Eu nu sunt pe post de cangur ci mai degraba de taxi chicot . Am ajuns deja la 4 centre de activitati si preconizez ca vom ajunge in curand la 5  chicot . Prcatic, atunci ca Luca se plicitseste de unul, pleaca taras la celalat aflat la 1-2 m distanta. Pt el drumul ar dura cam 30 minute asa ca ... la un moment dat, cheama taxiul  chicot  Petrec cu el mult timp dar lui ii place f mult sa se joace in centre... Citind povestile vostre, ma bucur ca nu sunt mama-cangur pt ca, fiind singuri, nevasta are de facut de toate  chicot

In rest, fac si eu ce face flower.

Ultima noutate a personajului a fost sa tipe EXACT cabd trece pisoiul pe langa el. Incerc sa va descriu: intra N tacticos in camera si lUca l-a vazut asa ca nu mai zici NIMIC. Pisoiul se apropie de el (ie ca e in bouncer, fie pe paturica...) si in momentul in care N e f aproape... se aude un tipat. Il distreaza pt ca N sare in sus  rotfl2
Azi, ca sa nu mai doarma omu' pe jos, il duc pe pat la noi. Dupa 10 minute face ochii, iar eu alerg sa-l mangai si adoarme... Evident, dupa 10 minute... iar... DE 3 ori a facut asta asa ca l-am adus si l-am pus jos, in centrul de activitati unde doarme de 2 ore  lol

Mamici cu diversificarea, voi ce ati mai pus in supa?

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2504 2010-06-27 16:13:29

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

OMG nu dai pe forum de cateva zile si deja am pierdut firul la discutii.....

witty eu pun in supita : ceapa, cartof, morcov,ardei,rosie,orez si le las sa fiarba (le pun cand deja apa clocoteste)....apoi le fac piure...uneori pun si telina, am pus si radacina de patrunjel....

eu as fi intre mamica cangur si mamica taxi rotfl...eu il plim dintr-o parte intr-alta si deja cand nu mai are chef il iau in brate si fac treaba cu el ....lol....noi avem doar un centru de activitatea si alte chestii prin casa.....ieri l-am pus pe jos si l-am gasit sub patutul lui...rotfl2 ce m-aqm speriat, dar n-a avut nimic porumbelul...

acum HELP....Gab e constipat.....nu mai stiu ce sa-i dau, daca este de la alimente sau laptic......prima oara a fost constipat pe laptic, la 3.5 luni cand inca nu mana alimente.....mi-am zis ca-i lapticul gras si din cauza asta..am fost la doctor, ne-a dat pastile, evident ca nu i-am dat nimic, i-am pus supozitor., a trecut, si-a revenit, iara a facut cacuta bine si des, papa si alimente , ii mergea tare bine, apoi a fost constipat a 2 oara....iara supozitor, ...a 3-a oara a fost sapt trecut si am dat--o pe piure de prune .........mi-a facut a 2 -a zi....dupa asta iara-i constipat....de 4 zile deja....in astea 4 zile i-am dat si piure de par, pruna,piersica, nu i-am mai dat supita crezand ca-i de la asta, apoi i-ar i-am dat sa vad daca-l ajuta, dar nimic.........ce sa mai fac? asa o fi stomacelul lui sau eu nu fac ceva cum trebuie...i-am pus si laptic in piureul de prune si nimic....mananca tare bine dar nu scoate icrele....ce solutii aveti?

inca ceva, trebuie sa-mi cumpar o pompa de stors, ce-mi recomandati cele care au asa ceva?.........aici cica medela e cea maqi buna dar si banii pe masura, vreo 220 $.......pai dau faliment....si m-as baga la una medie la pret dar calitate buna , dar nu stiu ce sa aleg....si nu vreau sa pierd banii degeaba

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2505 2010-06-27 17:20:34

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

danielle, dar avent cat costa la voi, eu din aia am , nu pot sa zic nimic de ea, ca na nu am apucat sa o folosesc, dar toata lumea o lauda, dar ce ce iti trebuie pompa? tocmai acum, vrei sa mi pleci si sa-i lasi astuia mic laptic....

ma gandesc sa nu mai pui in supa orez, poate de la ala se constipa, nu stiu zic si eu....

apropo voi l-ai botezat pe baietel, ca nu mai stiu exact....

9 ani de copilarie ....

#2506 2010-06-27 17:28:35

ally_na
Hero member

eu folosesc avent manuala si ma inteleg bine cu ea

indie...iti descriu o metoda brutala ( la o verisoara de  a mea ,dar a prins),uneori isi prinvea carlige de san,,,,,cred ca o durea de murea, dar nu avea sfarcuri neam

Andu adoarme la san, in carucior, leganaat ( cand e caz de forta majora) , in leagan sau uneori cand e f obosit singurel pe paturica de joaca

Mamici...Andu are 37.6-37.7, sa imi fac probleme? Maine ar trebui sa ii fac infarixul....oare il paste o raceala sau e el mai "febril " azi?

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-27 17:30:49)

#2507 2010-06-27 20:09:57

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

temperatura: mai mare de 38.5 rectal; 37.5 gurita; 37 la subrat (daca nu ma insel, asa scrie in cartea mea)....

vreau pompa ca o sa incep scl si va trebui sa-l obisnuiesc cu biberonul si nu vreau sa-l trec pe lapte praf....am vazut si eu Avent, era vreo 65 $ dar vroiam sa stiu daca-i buna, pisca la san sau nu.....am auzit si de Lansinoh (e mai ieftina un pic) dar iara nu stiu daca-i buna....

adina, orezul este o cereala, tocmai asta se si sfatuieste sa le dai cand sunt constipati....problema este ca el a fost costipat tocmai cand nu manca supita cu orez....azi i-am dat suc de mar, pana acum nimic, ii dau si niste piure de prune....nu mai stiu ce sa ma fac..e deja a -4-a zi...sad

da, l-am botezat pe cuc, la 3.5 lunite...acum are 5.5. si cateva zile...mergem pe 5 luni si 3 sapt....la 5luni si 1 sapt Gab avea 7.790 kg si 68 cm smile un adevarat bucalat frumos, o sa pun poze zilele astea

Ultima oara a fost editat de daniele_co (2010-06-27 20:12:04)

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2508 2010-06-27 20:23:23

ally_na
Hero member

multam ptr temperaturi

andu are 37,3 si max 37,7 rectal si mai avem termimetru de ureche....dar nu conteaza...

pe mine nu m-a piscat pompa de la avent ( eu ma refer la cea manuala), dar pe amazone nu e mai ieftina????

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.