homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-140

#2642 2010-07-03 00:20:04

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

carra_verona a scris:

fetele la o luna cat timp trebuie lasat bebe sa stea pe burtica.
eu o mai pun pe Nati pe burtica, mai ales dupa baie sa o dau pe spate cu ulei, cateva minute e okay sa o tin asa?
stiu ca nu e bine sa fie tinuti pe burtica sa nu-i forteze gatul.
e adevarat ce stiu?
pupici.

eu pe fi-miu l-am culcat pe burta din maternitate si nu a avut nimic...
mie mi se pare mult mai sigur. un copil are instincte...nu e prost ...isi intoarce capul ca sa nu se sufoce....ce putin al meu asa a facut...el si-a tinut capul fara probleme de la inceput...si cand il puneam dupa baie pe burta se facea arc...se ridica in manute

cat despre decalotat...parerile sunt impartite...eu l-am declaotat treptat si nua avut nimic
cat despre smegma aia care ramane in pliurile nedecalotate....daca nu i-o curatam se irita f rau
stiu dela doctori ca cica se vede de la inceput daca e predispus la fimoza
eu am unverisor care sta la ny si parintii amandoi medici....e operat de fimoza pe motiv de nedecalotare
acum fiecare face cum vrea si cum ii zice doctorul

#2643 2010-07-03 09:27:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu pe cris nu l-am culcat pe burta... si nici acu nu ii prea place sa stea asa.

fetele, intrebare: voi simtiti ca bebeii vostri au nevoie 100% de atentia voastra? ma refer la faptul ca am observat (si ras-observat si verificat in 5 luni, deci pls nu-mi spuneti ca-am luat-o razna) ca daca ma joc cu cris, il tin in brate, il ingrijesc etc FARA SA FIU CU GANDUL LA EL, SIMTE. si e marait, agitat, urlacios. pot sa stau eu si-n cap, daca sunt "absenta", observa si cade toata distractia. de ex, ieri... am fost cu el in parc de la 12 la 18 si a venit si taica-meu... am mai vb cu el una alta, dar eram amandoi calare pe cris, nu l-am lasat din brate decat cand a adormit, l-am dat in leagan, ne-am jucat... dar tot in maraiala si scandal s-a incheiat ziua. iar eu recunosc in momentele astea ca nu am 100%  atentia centrata pe el. daruneori chiar NU POT, sunt deconcentrata, absenta... pur si simplu. si faptul ca el isi da seama ma ruupe. a mai patit careva asa?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2644 2010-07-03 09:59:09

maryland
Sr. member

kata cica asa eram eu...fi-miu nu are treaba dar eu cica daca vb dar nu cu mine faceam urat. imi povestea mama ca citea cu voce tare ca sa cred eu ca imi vb....dar cica ma prindeam si faceam scandal

aly am vazut ca ziceai de Andu ca are hidrocel....mie lui petru mi-a dat sa-l dau cu lioton gel de 3 ori pe zi si pana la 4 luni i-a trecut

Ultima oara a fost editat de maryland (2010-07-03 10:02:07)

#2645 2010-07-03 10:25:58

katami
Platinum member

mary, ms. stii cumva CAT te-a tinut faza asta? lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2646 2010-07-03 10:58:17

maryland
Sr. member

sincer nu imi amintesc  rotfl
banuiesc ca pana am putut sa ma joc singura...
cred ca si Cris dupa 6-7 luni incolo cand o sa poata sta in fundulet sigurel, o sa se joace mai mult singur
acum cred ca depinde f mult si de firea copilului....eu si acum sunt f dependenta de mama

Publicitate

loading...

#2647 2010-07-03 11:18:46

katami
Platinum member

aoleu, eu nu-mi doresc asta sad sper ca va fi cum zici si se va desprinde cand va simti nevoia :kiis:

#2648 2010-07-03 15:30:51

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

eu nu am probleme de genul asta cu Gab....deci kata, curaj, sper sa-i treaca perioada....

da fetelor, am alte probleme MARI de tot........marti si miercuri noaptea a urlat ca niciodata.....a trebuit sa ies cu masina ca sa-l adorm.(marti mi-a adormit abia la 12 noaptea in masina; miercuri s-a trezit la 12.30 am si pana la 3 am nu a inchis ochii).....refuza sanul, nu vroiam sa adoarma in brate, nu suzeta, nu singur, nu mancat, era mai linistit cand era in brate si apoi iara urla....(am crezut ca o fi de la piureul de mazare si  para asa ca am incetat sa-i mai dau si i-am cumparat cereale pt bebei pe care le fac cu lapticul meu).. joi si aseara nu a mai plans asa tare, in schimb se trezea la fiecare 30 min-1 h....
extrem de agitat...

l-am luat in pat cu mine, adormea , se trezea plangand , in urlete ca eu nu eram inca culcata...imi zic ca poate o fi visat urat...apoi pe la 12.30 am ne-am bagat la somn, a adormit si el, dar atata s-a foit toata noaptea.....si mereu cauta sa suga, ii dadeam, nu sugea mai mult de 5 minute....si asa toata noaptea...cred ca a facut ture la tot patul

ce-o fi avand.....sa dau o fuga cu el la pediatru ?  nu mi-a facut niciodata asa......aseara a si varsat dar imi zic ca era prea plin de laptic....ziua este f energic, noaptea in schimb este un cosmar.....si voi fi singurica cateva sapt....nu stiu ce sa ma fac si cum sa-l ajut

am vazut ca gingia de jos este umflata dar cica-i prea devreme pt dintisori....se umfla si se desumfla pana sparge (din auzite).....

voi ce ziceti ????

p.s. mi-am luat pompa de la Avent, tre sa ma obisnuiesc un pic cu ea dar e f faina....diseara cred ca-i fac biberon dupa baita sa vedem daca doarme

Ultima oara a fost editat de daniele_co (2010-07-03 15:32:47)

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2649 2010-07-03 16:41:16

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

maryland a scris:

kata cica asa eram eu...fi-miu nu are treaba dar eu cica daca vb dar nu cu mine faceam urat. imi povestea mama ca citea cu voce tare ca sa cred eu ca imi vb....dar cica ma prindeam si faceam scandal

aly am vazut ca ziceai de Andu ca are hidrocel....mie lui petru mi-a dat sa-l dau cu lioton gel de 3 ori pe zi si pana la 4 luni i-a trecut

nu s'a iritat? ma gandesc ca sta in pampers cu pipi?....o sa incerc si eu atunci, mie imi spusese de lasonil dar nu mai se fabrica....

din ce citesc vad ca baietii au inceput sa faca figuri

katami si andu dc nu sunt si cu mintea la el ..urla, daca ma gandesc bine serile astea ma uitam la tv cand el a facut crizele , la noapte o sa incerc sa ma concentrez pe el sa vad ce iese

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2650 2010-07-03 17:41:46

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

puss burtici si mamici

Exista cumva vreo lista cu lucrurile necesare nou-nascutului in primele saptamani/luni? Eu am incercat sa caut pe forum si nu am gasit nimic asemanator...  nustiu  Ma gandesc la hainute, pampersi, chestii din farmacie, cosmetice etc., de care ai nevoie in primele sapt/luni dupa ce se naste bebe...

Ultima oara a fost editat de blueeyes (2010-07-03 17:42:04)

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#2651 2010-07-03 17:54:08

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu listuta asta o am:
http://forum.anticonceptionale.ro/t1525 … acasa.html

si parca mai circula una dar nu cred ca am salvat-o

LE am gasit-o si pe cealalta, dar este cu lucruri necesare in spital. o postez totusi:
http://forum.anticonceptionale.ro/p1568 … l#p1568195

#2652 2010-07-03 18:10:22

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Oooo, multumesc frumos, gargarita rita!  puss

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#2653 2010-07-03 20:48:16

katami
Platinum member

daniele, bafta si voua, sa treaca. eu zic ca suna a dinti... pot iesi si mai devreme, sa stii

ally, tot observ ca baietii nostri au cam aceleasi belele smile

acu ce sa zic... sincer nu chiar ma plang de situatia asta, sunt constienta ca aveam nevoie de un tratament-soc pt anumite pb ale mele... si mi-l ofera cris pe de moca lol pb e ca nu vreau sa sufere el daca eu nu ma descurc uneori sad

aaa... u am uitat sa va zic ca am descoperit cauza revenirii scandalului de seara dupa aproape 2 sapt de liniste: crisul cel ne-cacacios (i se stabilizase scaunul la 4-5 zile, consistenta perfecta, eram multumiti) a facut azi caca ok dim... si unul dintr-ala naspa, apos, cum facea demult... seara grater si colicii de rigoare pe langa grater SPER sa fie de la niste caise mancate de mine ieri si nu sa-i revina caca apoasa si durerile de burtica sad

Ultima oara a fost editat de katami (2010-07-03 20:54:07)

#2654 2010-07-03 20:56:44

ally_na
Hero member

asa este ...cunosc senzatia....si eu aveam nevoie sa ma oblige cineva sa devin mai toleranta si mai rabdatoare, cu Andu reusesc nu 100 % dar reusesc , poate ma invata asa sa fiu altfel si cu cei apropiati mie, imi irosesc prea mult rabdarea si toleranta la facultate cu studentii, incat acasa , fata de cei apropiati imi vars tot oful sad, dar acum cu piciul e altfel parca putin tongue
sper sa fiu o mam buna si sa ma ierte cand gresesc

#2655 2010-07-03 21:05:08

katami
Platinum member

mda, eeexaaact buga

#2656 2010-07-03 21:37:53

maryland
Sr. member

daniele eu stiu o fetita careia i-au dat primii dinti la 3 luni...acum la 6 luni are... 6 dinti

ally nu s-a iritat...il ungeam si il ung si acum f bine si orricum il schimbam des ca el avea o reactie urata la urina ca era f acida dar de la lioton nu a facut nimic
acum face destul d mult la olita

Ultima oara a fost editat de maryland (2010-07-03 21:39:10)

#2657 2010-07-03 22:00:29

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Daniele, or fi dintii sau o fi mazarea... stiu ca mazarea da dureri de burtica si se introduce mai tz in alimentatia bebelului - pe la 9 luni parca. Sau.. mai sunt si toame.. au perioade din astea... vor trece wink.

Fetele, bebeii vostri cat dorm? David sta treaz 2-3 ore, apoi nani aprox o ora; din cauza asta nu prea pot sa merg cu el in parc... de ex se trez la 12, papa, pana ne fatzaim si ne pregatim noi, se fac 2 ore si pica de somn, plange.. ajungem in parc si doarme 20 min, adik f putin si apoi nu mai adoarme deloc din cauza galagiei... sad ; ca o concluzie, noaptea doarme 8 ore, iar ziua vreo 5; azi, pt ca am fot in parc, a dormit in total doar 2 ore si mi-a marait o gramada in parc..............

Kata, nush ce sa zic, David sta si singur destul de mult, nu cerseste atentie; bine, are perioade.. dar de regula il pacalesc cu jucarii; ii dau lta jucarie la fiecare 10 min sau cand cere el big_smile ; lasa ca trece.. or sa vina vremuri cand nici nu ne mai baga-n seama, o sa vezi tongue

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2658 2010-07-03 22:06:47

katami
Platinum member

exact, crssy... de aia nu ma plang rotfl intrebam doar de curiozitate

al meu doarme noaptea cam de la 9 la 7, cu 1-2 treziri scurte pt alimentat cu carburant. iar ziua... cam 1 ora pe la 11, o ora pe la 3-4 si jum de ora pe la 6. orele sunt aproximative, dar are cam 2 somnuri mai lungi si 1 scurt sau min 2 mai lungi pe zi.

5 ore ziua e ff fmult, esti norocoasa. cris doarme cam 3. iar in parca rupe cele mai faine somnuri.

Ultima oara a fost editat de katami (2010-07-03 22:08:00)

#2659 2010-07-03 23:00:24

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

ce noroc sa va doarma copii atat in parc ...eu de 2-3 luni nu stiu cum e sa doarma mai mult de 30 min afara  wink ..deja m-am obisuit...ei dorm dupa masa de pranz 2ore (f rar 3) dim si seara cand iesim in parc 30 min, iar daca stam in casa 1 ora...noaptea somn total (21-07)

kata si ally ce greu treb sa fie pt voi...sa speram ca se vor linistit si vor veni seri mai placute  par ...kata, draga mea, cris e un mic tiran din cate vad eu  chicot ... te iubeste si vrea sa atentie numai pt el, baietii sunt posesivi  tongue

daniele si eu zic ca tot de la dinti are starea asta  puss

Ultima oara a fost editat de fleurette (2010-07-03 23:01:30)

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2660 2010-07-04 00:10:11

ally_na
Hero member

andu doarme de la 22.30-23.00 pana la 8-9 cu 2 treziri ( hai rar 3 ), apoi  ( afara ) un somn de o ora in jur de 11, apoi somn de 2-3 ore in jur de 14-15 si eventual 30min max o ora pe la 20.00....dar rar asta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.