homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-154

#2908 2010-07-17 12:57:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

e normal, adina smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2909 2010-07-17 13:25:54

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

adina eu pe tudor l-am imbracat exact cum eram si eu.....daca tu ai bluza cu maneca lunga la fel ii dai si ei......manutele si picioarele reci o sa le mai aiba cateva sapt de acum inainte......sughite ca nu a dat tot aerul afara.....daca vrea da-i o gurita de apa si isi va reveni ( tudor nu vroia apa din biberon si ii dadeam cu seringa putin...noi ziceam " iar sughita, iar il inecam" )....nu mai intra in panica din orice, observ-o pe ea si fa lucrurile sa fie bine pentru amandoua...va pupam

nico aceeasi problema referitor la laptele de vaca o am si eu.....aseara am gasit pe net un dr pediatru care dadea sfaturi referitor la alimentatia bebeilor...zicea ca fara lapte de vaca pana la 1 an dar putem iaurt si branza de casa ( adica tot din acelasi lapte de vaca).....se contrazicea clar....lapte nici eu nu-i dau pana la 1 an dar branza si iaurt ii fac ca mai bine bag lapte de care stiu eu decat sa cumpar din comert

Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2010-07-17 13:30:02)

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2910 2010-07-17 14:25:58

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Eu sunt tare necajita..astazi nu mi-a mancat mai mult de 50 ml la fiecare masa..nu stiu ce are supa
Poate sunt de vina si picaturile pe care trebuie sa i le dau, eu le amestec cu laptic, alta solutie nu am.
Trebuie sa ia Fier, si Polyvital cate 3 picaturi si mi se pare mai ok sa le pun in lapte dar cred ca voi incerca cu pipeta

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2911 2010-07-17 14:37:58

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Daca ii place suzeta, cumpara-i de la Mothercare un dispozitiv pentru administrarea mediamentelor.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2912 2010-07-17 14:43:51

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Andreed, nu este indicat sa pui vitaminele ca Polyvital-ul in laptic, nu se asimileaza cum trebuie si mai ales ca tu de exemplu ii faci 100 ml de laptic si ea papa 50 ml, cum iti dai seama cate picaturi a inghitit mititica? Dai-le cu pipeta sau cu seringa dupa masa in nici intr-un caz inainte de masa. Fierul dai-l tot cu pipeta sau cu lingurita.Nu i le mai pune in laptic. Stiu ce vorbesc, crede-ma. Polyvitalul are un gust si un miros oribil, incearca tu si ai sa vezi.

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-07-17 14:44:14)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

Publicitate

loading...

#2913 2010-07-17 14:47:02

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

nico12345 a scris:

Andreed, nu este indicat sa pui vitaminele ca Polyvital-ul in laptic, nu se asimileaza cum trebuie si mai ales ca tu de exemplu ii faci 100 ml de laptic si ea papa 50 ml, cum iti dai seama cate picaturi a inghitit mititica? Dai-le cu pipeta sau cu seringa dupa masa in nici intr-un caz inainte de masa. Fierul dai-l tot cu pipeta sau cu lingurita.Nu i le mai pune in laptic. Stiu ce vorbesc, crede-ma. Polyvitalul are un gust si un miros oribil, incearca tu si ai sa vezi.

Asa o sa fac, nu o sa ii mai pun nimic in laptic. Acum sa vedem daca accepta cu lingurita daca nu ramane pipeta, sper sa inghita cum trebuie

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2914 2010-07-17 14:50:26

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

puss  Vigantol-ul cum il dai? Dai-le la fel. Vezi ca se va stramba tare yikes , a mea se inrosea, se facea ca se inneaca, facea destul de urat, sa nu te sperii. par

Fetelor, ce mancarica mai papa puii vostri de 6 luni sau ce au mancat pe la varsta asta?

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-07-17 14:53:33)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#2915 2010-07-17 17:00:54

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Salutare, mamici!
Am o problema...cu alaptatul din nou. Am inceput sa-i dau direct din san, dar uneori, de cele mai multe ori, ma doare f f tare. Nu am sfarcurile formate, el nu apuca tot mamelonul, si trage efectiv de sfarc si il molfaie cu gingia lui. SImt ca mi se duce pana in creier. Si pe voi va doare la fel de tare? Nu stiu ce sa ma mai fac...in plus, sunt vesnic obosita, nu stiu cat a mancat, dupa 1h ii e foame din nou, pe scurt, de cand ii dau direct din san s-a dat si tot programul peste cap. Am devenit f irascibila, plang din orice si imi dau seama ca e din cauza lipsei de somn. In cursul zilei nu reusesc sa dorm, tot timpul intervine ceva...Daca nu gasesc allta solutie, o sa scot laptele cu pompa din nou si asta e...Voi cum v-ati descurcat cu problemele astea?

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2916 2010-07-17 18:53:51

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

am persweverat si am strans din dinti  rotfl2 ....cat despre programul de masa sau somn, din cauza alaptatului, la noi lipseste complet grater(....asa ca ramane la decizia ta daca vrei sa alaptezi sau sa te storci  smile  bafta indie

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2917 2010-07-17 19:09:31

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Andreea, picaturile nu i le poti pune direct in gurita?Eu asa fac, e mult mai comod si sigur...

Fetelor, eu i-am dat lapte de vaca; miam facut eu odata cu banana si plangea cand duceam paharul la gura, asa i l-am dat lui big_smile cam 100 ml...; si de atunci i-am tot dat cate putin cate putin; nu ii dau numai din ala, dar nci nu il evit. Nu vad ce ar putea fi asa periculos...

Indie, asta e.. da-i sa suga oricand vrea el, isi va face singurel un program, dupa o vreme; ziua, cand doarme el, LASA TOTUL si dormi si tu 2 h... ca sa rezisti puss ; e normal sa fii asa, toate suntem obosite si irascibile... cine are curaj sa spuna ca nu e? smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2918 2010-07-17 22:03:08

katami
Platinum member

indie... fa in asa fel incat sa prinda toata areola. nu exista nu se poate... cand deschide gurita, baga sanul cat mai tarela el in gura. va manca atunci corect si n-o sa mai doara deloc. mie o singura data mi-a mozolit doar sfarcul, in timp ce dormeam.... abia atunci v-am inteles, e nasol tare, nu vreau sa ma gandesc cum e cand face asa mereu....

faza cu storsul mie mi se pare si super incomoda... deloc eficienta, in timp scade prosuctia de lapte.... si din nou super incomoda (ce faci, de ex, in parc? umbli cu pompa dupa tine si copilu urla de foame?). nu stiu, mie cel putin nu mi se pare o solutie viabila....
andreea, nico are perfecta dreptate!! bafta!

crssy, ideea e ca poate face o frumusete de intoleranta la lactoza/proteina din lapte. sau alergie la una dintre astea. that's it... pe riscul tau... daca n-a facut, e f bine... dar a fost pe risc

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2919 2010-07-17 22:55:16

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

adinagrig a scris:

aaa, si inca o chestie, cand face caca, face cu zgomot...e ok? adica aud ,  bufnitura sa zic asa, big_smile nici nu stiu cum sa ma exprim, mi-a zis mama acum ca sunt gazele care nu le elimina pe gura...asa e?

a mea si acuma mai spre 2 luni face kk cu zgomot. zici ca explodeaza la ea acolo uneori.
al meu mereu rade de ea micuta ca iar si-a dat drumul. si ea are uneori asa  o fata de vaaaai ce trebuie eu sa fac si nu ma ajuta nimeeeeeni. e tare dragalasa cand face mutriza asta.
rux am luat si noi lampa de la chicco.
eu credeam ca lumineaza toata noaptea, ca o pot folosi ca lampa de veghe dar vad ca nu merge continuu decat 10 min daca nu apas alt buton.
e vreo metoda sa o fac sa lumineze toata noaptea?
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2920 2010-07-17 23:35:31

indie
Full member

Multumesc de sfaturi! Am auzit multe persoane pe care le doare...imi ia practic dublu din timp cu pompa, din punctul asta de vedere e nasol ca as putea in timpul ala sa dorm. Incomod nu e pt ca ma uit la tv sau stau pe forum wink daca plec in parc, clar iau cu mine laptic din sticluta. Eu sunt mai pudica si nu as scoate tzatza intr-un loc public sa-i dau...si daca vin prieteni pe la noi, ii dau tot din sticluta sau ma retrag intr-o camera.
Katami, tu cum ii dai din san? la o masa dintr-unul si la urmsatoarea din celalalt? ce faci daca nu se satura, sau de unde stii daca s-a saturat? dupa ce mananca dintr-un san, stai sa-l mai golesti de tot?

#2921 2010-07-17 23:40:49

daniele_co
Full member

Eiii kata draga, de-ar fi asa usor alaptatul pe cat spui tu, ce fericita as fi fost eu....daca-i sti cat m-am mai chinuit cu  Gab, am facut tot ce mi-a stat in putinta ca sa pot alapta fara dureri si sper nefericirea mea, le-am avut pana 6-8 saptamani...dupa s-au ameliorat si sanii s-au facut mai moi de am reusit in final sa alaptez fara probleme....asa ca ce-ai trait tu o data, eu am trait-o 24/24 vreo 2 luni si ceva....declara-te o mamica norocoasa smile  ....si crede-ma ca exista "nu se poate "  tongue

Si la mine Gab facea cacuta cu zgomot si cand il durea burtica ii exploda, ca de multe ori cand il schimbam ma facea pe mine numai de kkta rotfl.......

Cat despre alergii eu ma tot abtin la ce zic cartila, comme on fetelor, pai am 5 carti acasa si nici una nu zice la fel.....si tot nu ma pot abtine sa nu zic, ce naiba facea bunica-mea ca pe timpul ei nu exista laptele praf si a crescut 7 copii, vad ca nici unul nu a facut intoleranta la lactoza.....

Eu cred ca daca nu exista alergii in familie, putine sanse sunt bebele sa le aiba....

Ultima oara a fost editat de daniele_co (2010-07-17 23:42:13)

It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !

#2922 2010-07-18 00:06:41

katami
Platinum member

indie, eu cu pompa suntem dusmani lol asa ca nu golesc nik din ce nu goleste crisu. oricum nu exista "golit de tot", sanul produce lapte non stop...

ii dau dintr-un san, simt cand se enerveaza ca scade fluxul (mai ales pt ca am mult lapte si, se pare, reflex de ejectie hiperactiv, adicatelea tasneste laptele din tzatzi, de aia cupilu meu are colici si la 6 luni sad - asta apropo de cat de usor e sa alaptezi, daniele lol si nu cred ca exista "nu se poate" tongue ). Si atunci il trec la tzatza nr 2. Se pare ca asa e corect si nu sa ii dai din ambele tzatze la o masa, cum zic pediatrii (decat daca nu se satura cu una, evident). Si corpul se adapteaza la stilul asta de alaptat... la mine a fost super usoara trecerea fata de stilul "tras din fiecare tzatza cate un pic". Asa, copilul are acces la diferite tipuri de lapte.... la inceput colostrul care il hidrateaza, apoi lapte mai consistent care il hraneste si ii ofera aport proteic si, spre final, lapte gras care ii tine de foame. Daca schimbi tzatza prea repede... e ca si cum ii dai 2 cani cu apa... se umple stomacul, dar nu ii tine de foame. Si ti se pare ca "nu ii ajunge laptele tau"... si iaca asa ajungem la completarea cu minunatul lapte praf neutral

pai imi dau seama ca se satura cand NU MAI VREA TZATZA smile uneori asta se intampla in 5-10 min, alteori intr-o ora sau chiar 2 (asta cu 2 ore seara sau in puseele de crestere). Uneori sta cate jum de zi nemancat (incerc eu sa-i dau si intoarce capul), alteori la jum de ora imi roade tricoul. Totul tine de semnalele transmise de el smile

Si cum tii sticla aia cu lapte in parc... sa nu se strice? Adica in iasi sunt acum 35 de grade, nu prea vad cum ai putea sa cari sticla de acasa (in ideea in care stai afara mult, jum de zi, de exemplu.... sau o zi intraga). Mie mi se pare mult prea complicat, n-as putea sa am grija ei... noroc ca in tzatze nu se acreste laptele lol

Chiar radeam azi cu sotzoiul... avem in iasi 3 parcuri "aliniate".... urcand cu cris si parcurgandu-le treptat, am laptarit in fiecare, in vreo 2 locuri diferite... ma gandeam cum ar fi sa treaca unii la deal si la vale si, in fiecare, sa dea iar de mine cu tzatza afara lol
pe mine subiectul alaptare chiar ma pasioneaza si am de gand sa studiez mai mult tema... sunt acum in cautari, va mai povestesc si voua pe masura ce gasesc chestii faine.

daniele, si eu credeam ca asta cu alergiile e "de fitze"... pana mi-a dat Doamne Doamne copchil alergic neutral care in prima zi de diversificare, cu fructe... s-a umplut de pete rosii pe tot corpul la nici 2 min de cand a mancat smile si care au trecut in alte 5 min. asa ca.... un adevar exista in chestiile astea. evident, fara sa o dam in paranoia........

#2923 2010-07-18 00:15:13

indie
Full member

Katami, dar cum e cu teoria cu colicile si sa nu-i dai mai repede de 2h? trebuie sa treaca un timp intre alaptari, sa nu se amestece laptele proaspat cu ala digerat deja.
Cand am plecat cu caruciorul, am pus laptele intr-o geanta termo...n-apuca sa se strice ca il mananca in urm 2h! Eu nu ma prea plimb cu el prin parcuri, pt ca locuiesc intr-o zona cu padure si deal si am un balcon si el sta acolo toata ziua smile deci practic sta toata ziua afara. Prefer asa decat sa umblu cu el printre esapamente ca sa ajung in parc. Mai ies asa, pentru mine, sa schimb peisajul daca e...

#2924 2010-07-18 00:20:12

katami
Platinum member

teoria aia nu prea e valabila (daca cumva o stii de la mine, sorry tongue intre timp am citit mai multe si asta e ceva total aiurea. fapt care e si verificat... m-am chinuit vreo 2 luni cu faza asta cu 2 ore - si mi-am chinuit si copilul inutil grater - si colici tot a avut. diferenta e, cum am mai scris p pag trecute, ca mai urla, pe langa colici, si de FOAME neutral sau frustrare neutral )

asa ca... alaptati biologic, fetele! la cerere!!! daca vrea de 20 de ori pe zi cate 5 min sau de 2 ori pe zi cate 3 ore (exagerez)... faceti dupa ei!!! copiii nu-s ceas....

ce fain, indie drool desi eu tot l-as scoate undeva pe pamant... adica numa in balcon nu mi se pare ok. sa aiba si el contact cu iarba, copacii, pamantul etc smile

ma bag la somnic, nb!

#2925 2010-07-18 00:44:01

indie
Full member

Hmm, nu mai stiu de unde era teoria asta...dar e adevarat ca-si face el un program? Oliver dormea f mult intre mese, uneori si 5h si medicul mi-a zis sa-l trezesc la 3h, ca e prematur blabla...nu am facut asta, dar la 4h am inceput sa-l trezesc...parca de atunci e totul dat peste cap, coincide si cu perioada in care am incpeut sa-i dau de la san...faza e ca el mananca f f bine cand se trezeste, deci nu vad de ce l-as trezi EU sa-i dau...si parca tot de atunci a inceput si noaptea sa se trezeasca din nou, asta dupa ce avusese 3 nopti la rand cu trezit la 7 dimineata...deci clar ceva am gresit.
Legat de statul pe balcon, nu imi fac griji smile am curte, iarba, copaci smile si il si duc la iarba verde cu noi, la parauri, prin padure...deja am avut o tentativa de mers cu cortul, insa era prea mare umezeala si pana la urma am dormit in cabana. Mai incolo o sa-l duc mai des in parc, mai ales ca tebuie sa mai socializeze si sa nu stea doar in mediul de acasa.
Somn usor!

Ultima oara a fost editat de indie (2010-07-18 00:44:44)

#2926 2010-07-18 05:56:45

daniele_co
Full member

kata incepe mai intai cu cereale si vezi daca-ti face reactie.....apoi vegetale :morcov,dovlecel,cartof dulce.... fructe: mar, piersicam para banana....

- eu azi i-a facut piersica (dar fiarta, maine i-o fac la vapeur), cu cereale de orez + ovaz.....(mic dejun)....
- la pranz : piure de dovlecel+marcov (fiert intr-o alta apa) + orez....
- seara: aceleasi cereale + un pic de banana....
- intre mese: apa + latic

La ce ti-a facut alergie?  bafta cu diversificarea

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.