homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardnerella vaginalis-4

#58 2006-12-11 18:30:18

Ioa
New member
Inregistrat: 2006-12-04

Re: gardnerella vaginalis

atunci e normal ca doamna candida sa persiste atat desi am facut nenumarate tratamente. E o urmare a infectiei cu trichomonas sau o proasta administrare a problemei?
atat inseamna cam 1 an

#59 2006-12-12 12:30:20

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

La prima analiza a iesit Garnerella. Dupa un tratament si dupa 11 zile din prima zi de menstruatie, in urma observarii unei secretii albe, fluida si mirosind a peste (?) am efectuat o noua analiza. Rezultatul este urmatorul:celule epiteliale poligonale-frecvente, celule epiteliale rotunde-rare,celule cu aspect de "clue cell"-frecvente, leucocite-rare,trichomonas si levuri absente, prezenti bacili si cocobacili Gram variabili cu aspect microscopic sugestiv de vaginoza bacteriana. Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora microbiana patogena.
Cam in ziua a 18-a din prima zi de ciclu a disparut mirosul si secretia. In iulie am facut o cauterizare de rana pe col si de atunci au aparut aceste probleme. Iau Yasmin de vreo 7 luni (cu pauza din vara), ma spal intravaginal rar, partenerul e unul singur...cam atat. Sper sa puteti sa-mi dati o interpretare a rezultatului si ceva indrumari ce ar trebui sa fac in continuare. Multumesc mult pentru ajutor.

#60 2006-12-12 12:36:32

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Ioa, candidoza este o problema care apare si reapare. E posibil sa fie vorba si de o gestionare deficitara a problemei insa uneori e pur si simplu rebela la tratament. Incercarile de refacere a lactobacililor si in general a florei si Ph-ului vaginal normal par sa dea mai multe rezultate dect tratamentele antimicotice repetate.

Nana.lili, fa un test pentru chlamidia.

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#61 2006-12-12 12:56:52

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Puteti sa-mi spuneti ce anume din rezultatul la analiza v-a dus la aceasta concluzie? Fara prea mare legatura cu intrebarea, dupa cate stiam eu barbatii au semne clinice, mai putin femeile, prietenul meu nu are nici un semn. Testul pentru clamidia se face tot din secretie sau din sange? Unde ar fi cel mai bine de facut testul (ca la Medicover am dat 550.000 si consider ca m-au pacalit suficient).

#62 2006-12-12 13:28:22

Al Pacino
Administrator

nici barbatii nu e musai sa aiba semne clinice. M-a dus la concluzia ca ar fi bine sa faci si un test de chlamidia faptul ca e cea mai frecventa infectie cu transmitere sexuala la tineri. Testul se poate face si din secretie si din singe. Fa-l unde vrei tu

Publicitate

loading...

#63 2007-02-28 20:25:40

alexandravlad
New member
Inregistrat: 2007-01-22

am fost acum 2 zile la medic si am aflat ca am candida si gardnerella. mi-a dat metronidazol pastile de 3 ori pe zi, pimafucin crema, ovule klion si pliculete septovag pentru spalare intravaginala. Mi-a spus sa ma spal cu ele inainte de introducerea ovulului (adica in fiecare zi). din cate am citit aici, acest lucru nu e foarte indicat. ce fac? continui cu spalarea cu septovag in fiecare seara? si e normal sa simt usturime dupa introducerea ovulului (noaptea trecuta am avut o senzatie destul de urata de usturime si nu stiu daca e normal sau nu)

#64 2007-02-28 20:53:36

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

senzatia de usturime e destul de normala...in ceea ce priveste spalarile doctoressa nu le recomanda...uita te pe prospectul de la ovule si dak acolo scrie ca spalarile sunt interzise atunci opreshtele...dak nuh...urmeaza sfatul medicului si s ar putea sa ti treaca...

happy with him...inlove with him...puss

#65 2007-03-14 09:00:33

ronamina
New member
Inregistrat: 2006-11-01

draga doctoressa eu am spus mai demult ca am fost la 2 doctori pana acum si mi au dat trei tratamente pt gardnerella asta dar nu mi-a trecut iar ultima data cand am fost mi a zis doctorul sa ma obisnuiesc asa ca am luat cele mai bune combinatii de medicamente si nu mi a trecut ,deci trebe sa ma obisnuiesc cu ea, iar eu nu pot ca ma ustura cateodata la contact s. si am o acurgere urata si eu nu am fost asa pana acum. tratamentul care nu l am luat este metronidazol pastile cu ovule metronidazol si apoi spalaturi cu tantum rosa. va rog sa imi ziceti cate zile trebe luat si cum ? ca m am saturat sa ma tot duc la "control" si sa le tot dau cate 40 lei si eu tot asa ma simt, si mai imi si zice sa ma obisnuiesc asa.....nu pot trebe sa treaca cu ceva.

#66 2007-03-14 09:48:30

esa
New member
Inregistrat: 2007-03-14

Buna, tuturor! Nici nu stiu ce ar trebui sa spun mai intai... pentru ca este prima data cand scriu pe un forum... Mai bine o sa spun ce mi s-a gasit in urma unui cito test pe data de 09.11.2006
Ex Citobacteriologic - secretie vaginala:
Levuri, Trichomonas- absente
celule epiteliale pavimentoase superficiale relativ frecvente, leucocite foarte rare, flora microbiana moderate, bacili gram negativi si cocobacili gram variabili (Gardrenella like)
Cult.: Frecvente colami bacili e-coli.
Lama I: Pv. cu flora cocica, mici placarde de epiteliu endocervicale-metaplaziate, discret discaniotice, si intermediare, citoliza inflamatorie
AGUS
Sunt anumite cuvinte pe care nu le-am inteles din cauza scrisului doctorei... :"> Sincer sunt disperata! grater
Primul tratament care mi-a fost recomandat era cu Metronidazol 2 sau 4 pe zi (nu mai tin minte) si Cervucid, bineinteles ca nu l-am urmat. Am mers la alt doctor si mi s-a dat sa iau Fasigin o zi si 10 ovule Flagyl primele 3 zile, iar de la al 4-lea ovul la interval de 2 zile... practic a 3-a zi de la ultimul... Contact sexual am avut pe la sfarsitul tratamentului in zile in care nu puneam ovulele.
A urmat o raceala... sau cel putin asa credeam atunci pe la sfarsitul tratamentului...  si am urmat un tratament cu Nolicin nu am mai avut probleme... pana cum...
Ultimul pe care-l fac este Poligymax si Cerviron timp de 10 zile. Acest tratament trebuie sa-l repet timp de 3 luni. Am inceput tratementul pe 20 februarie si ieri am inceput al doua repetare pentru ca am inceput sa am aceleasi simptome: usturime cand urinez si dupa… o usoara mancarime… iar in timpul contactului si in general o secretie abundenta si mirositoare…
Doctoressa, te rog, sa-mi spui cat de grav este ce mi s-a descoperit. Si prietenul are cateva simptome si nu stiu unde ar trebui sa mergem pentru el sa faca analize. Ce fel analize trebuie sa faca?
Multumesc Doctoressa pentru rabdarea de a citi mesajul meu. :”>

In mama lui D-zeu suntem noi, in mana noastra este increderea.

#67 2007-03-14 10:20:27

Al Pacino
Administrator

ronamina, o alta varianta de tratament e cu clindamicina. E antibiotic, nu il poti lua fara reteta, deci tot trebuie sa mergi la medic. Sincer iti recomand sa repeti analiza de secretie
esa, e vorba despre o infectie vaginala destul de serioasa si destul de rebela la tratament. Nu stiu ce simptome are prietenul insa un examen de secretie uretrala ar fi necesar.

#68 2007-03-14 11:03:14

esa
New member

Doctoressa ce inseamna destul de rebela la tratament? Citind pe forum zilele astea de abia acum am realizat cat de grava este situatia pentru ca nici un doctor nu mi-a spus in fata cat de garva este situatia...poate ultima doctora care a fost destul de speriata...
Sa inteleg ce este candida si gardnerella? Ce clasa se da la acest rezultat? Intreb pentru ca nu s-a scris clasa I sau II... III cum am vazut pe forum la testul papanicolau
Prietenul simte o usoara mancarime si usturime cand urineaza... dar simptomele nu s-au prea manifestat decat acum si foarte rar... La ce clinica particulara (buna) poate sa faca examenul de secretie uretrala?
La cat de grava este infectia sa inteleg ca am de luptat nu gluma! Pot sa scap de aceasta infectie?
Multumesc pentru promptitudine Doctoressa! smile

#69 2007-03-14 11:23:46

Al Pacino
Administrator

poti sa scapi de infectie, evident, cu rabdare si tratament adecvat.
mie candida nu imi reiese de nicaieri, dar vad gardnerela si e. coli
AGUS e o clasificare mai veche, dupa sistemul Bethesda si in principiu inseamna modificari celulare glandulare....ma rog, cita vreme nu ai inteles toate cuvintele deci nu mi le-ai zis iar eu nu am vazut buletinul de analiza....nu pot spune mai mult

#70 2007-03-14 13:10:11

esa
New member

Eu am scris tot de pe foi... nu stiu daca am descifrat textul corect. Asta era! Multumesc pentru sfaturi!

#71 2007-03-14 19:32:24

ronamina
New member

doctoressa te rog sa imi zici cum sa iau tratamentul cu metronidazole pastile si ovule.  apoi stiu ca trebe sa fac spalaturi cu tantum rosa 10 zile.

#72 2007-03-14 22:43:17

esa
New member

Doctoressa, medicul nu mi-a spus clar cum sa fac acest tratament... mi-a spus doar sa le iau timp de 10 zile si sa repet de 3 ori tratamentul... Eu iau dimineatza 1 ovul poligymax si seara 1 ovul cerviron. Nu fac spalaturi pentru ca la poligymax scrie ca nu trebuie sa fac, iar la cerviron ca da... Este ok daca le iau asa si daca nu fac spalaturi? Ar trebui sa iau ceva "pe gura" in perioada asta? sad

#73 2007-03-15 15:30:58

Al Pacino
Administrator

fetelor, medicul care v-a recomandat tratamentul sunt convinsa ca a scris si reteta....el trebuia sa va zica si cum sa luati tratamentul...cum sa dau eu indicatie de tratament pe ce produse a recomandat altul????

ronamina, ovulele se pun intravaginal seara, timp de macar 6 zile(de regula). pe gura, metronidazol se ia cite 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

esa, ovulele se pun seara, de regula, altfel curg din vagin si le pui cam degeaba, deci eu as opina ca 10 zile poliginax si apoi alte 10 zile cerviron. Daca medicul tau nu ti-a zis sa iei nimic pe gura, nu lua

#74 2007-03-19 19:34:54

ronamina
New member

multumesc mult doctoresa. nu stiu de ce am incredere in tratamentul cu metronidazol dar cred ca imi va face bine.te pup o sa revin sa iti zic cum ma simt. apropo stiu ca trebe sa ia si logodnicul meu . el tot ca si mine sa ia pastilele tot cate una de 3 ori pe zi? te rog sa mai imi zici si asta

#75 2007-03-20 12:23:52

Al Pacino
Administrator

la fel ca tine

#76 2007-03-20 19:31:18

ronamina
New member

ms

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.