homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardnerella vaginalis-5

#77 2007-03-20 21:44:26

dani_ela
Membru
Inregistrat: 2007-03-19

Re: gardnerella vaginalis

Buna tuturor! Am si eu o problema. Mi-am facut analizele pt ca am fost racita si de la diverse antibiotice am inceput sa nu ma simt prea bine. Doctorita de la gineco mi-a spus ca am <vaginita micotica, gardnerella si herpes>. Mi-a prescris Meclon fiola vaginal, spalaturi cu betodine(eu foloseam sapun, gel}, zanocin 10 zile, lomexin crema, flucovim, tinizol, lomexin din a 11 a zi dupa 10 ovule cloramfenicol si ginofort in a 12 a zi. Problema mea este ca racesc f.f. repede. Mi-a mai dat si isoprinosine, tratament pt 3 luni, cate 10 pastilute, pauza 20 zile.Si in final, ca tot iau putine medicamente, mi-a dat sa fac vaccinul IBC, pentru combaterea mai multor bacterii. O parte din pastilute le ia si partenerul meu. E bun tratamentul sau nu? Si herpesul simplex cum se ia?Si inca ceva: cu ce ne afecteaza spalaturile dese? Te rog doctoressa, raspunde-mi. Multumesc.

#78 2007-03-21 11:40:00

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dani_ela, herpesul ii iei prin contact sexual de la partener.
spalaturile exagerat de frecvente(intravaginale) si mai ales cu sapun sau gel, deregleaza flora microbiana vaginala. Rezultatul: gardnerella si candida
nu vad nici un tratament pentru herpes pe lista asta(o fi inclus in vaccinul acela, despre care, recunosc, nu stiu nimic)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#79 2007-03-24 21:37:27

ronamina
New member
Inregistrat: 2006-11-01

draga doctoressa sa iti spun ce am patit. cand mi am pus un ovul de clotrimazol  m am zgariat putin pe col nu ma durut de loc dar am simtit ca m am agatat cu unghia putin. acum eu te rog sa imi zici daca crezi ca ar fi o problema, nu ma doare deloc dar parca nu sunt linistita si am vrut sa iti cer parerea. ms mult (cred ca sunt absurda dar asta am patit si vreau sa stiu daca poate sa imi faca probleme chestia asta sau daca se va "vindeca" singura mica rana, asta in cazul in care ar fi vorba de o rana.)

#80 2007-03-24 22:01:46

lya06
Full member
Inregistrat: 2006-12-11

Am urmat eu cu sotul meu urmatorul tratament pt gardenella vaginalis: metronidazol 250mg pastile 2 la 12 ore, iar eu 10 ovule klion d, unul pe seara timp de 10 zile. Insa nu am suportat sa stau langa el pur si simplu si exact inaintea ultimului ovul am intretinut relatii sexuale cu el. Si pe ultimul nu l-am mai pus (ca in prospect scria ca e interzis sexul). Cam dupa o saptamana supriza: o secretie alba, mai groasa decat gardenella, mie mi se pare a fi candida (am mai avut si stiu cum se manifesta). Dar totusi e mai ciudata, putin granulata pe penisul sotului. Chiar am ghinionul sa dau din gardenella in candida, sau mi-a reaparut gardenella? Multumesc mult fetelor

#81 2007-03-24 22:02:55

andrutza
Vizitator

vreau si eu sa stiu daca la garnerella vaginalis te mananc putin la intrare in vagin, ca eu am observat ca am o usoara mancarime cand ma ating acolo parca ma gadila ceva si la testul de secretie mi-a iesit o vaginita nespecifica.

Publicitate

loading...

#82 2007-03-24 22:05:27

lya06
Full member

eu am avut asa ceva dar nu aveam pic de mancarimi. probabil ca depinde de la persoana la persoana, ca la controlul ginecologic doctorul (cand am descoperit-o) m-a intrebat de mancarimi.

#83 2007-03-24 23:12:36

ronamina
New member
Inregistrat: 2006-11-01

eu sincer am avut mancarimi dar numai cateodata, alta data nu ma manca deloc

#84 2007-03-25 22:35:14

dani_ela
Membru
Inregistrat: 2007-03-19

Multumesc pentru raspuns doctoressa. Vaccinul pe care mi l-a dat se numeste IBC de la Imunostimulator Bacterian cu Candidina IBC 10 fiole a 0.3 ml fiecare si nu cred ca este pentru herpes simplex. Medicamentele pe care vi le-am enumerat mi le-a dat, altceva nimic. Inca iau tratamentul pe care vi l-am spus data trecuta si ma simt mai binisor. Herpesul simplex cum se manifesta si ce imi recomadati sa iau pentru tratarea lui? MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU RASPUNSUL DVS.

#85 2007-03-26 10:52:32

Al Pacino
Administrator

lya06...sincer, pare a fi candida. diagnosticul se vA PUNE INSA PRIN EXAMEN DE SECRETIE
dani_ela, pentru herpes tratamentul e cel spus de alexia

#86 2007-03-26 18:47:51

lya06
Full member

ok mersi mult doctoressa.

#87 2007-03-26 20:57:58

lya06
Full member

S-ar putea sa ajung la ginecolog saptamana viitoare, ca sunt cam ocupata, pana atunci pot sa ma spal cu un pliculet cu tantum rosa cu irigatorul? Poate ma ajuta la ceva.

#88 2007-03-26 21:14:57

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

sincer nu styu dak te ajuta...mai bine puneti nishte iaurt...

happy with him...inlove with him...puss

#89 2007-03-27 18:03:24

lya06
Full member

ok

#90 2007-03-28 12:25:07

andrutza
Vizitator

Doctoressa daca am fost diagnosticata in urma testului de secretie cu vaginita nespecifica, pe foaia de rezultat acest diagnostic este pus la punctul de celuralitate complementara impt, doctorul nu mi-a pomenit nimic de garnerella, dvs. mi-ati spus ca de cele mai multe ori vaginita nespecifica e garnerella, cum trebuie sa am grija de igiena mea intima? Pt ca am inteles ca aceasta infectie se face fie datorita spalarii in exces sau din contra....eu de obicei ma spal cam o data pe zi, la ciclu normal de mai multe ori, iar in interiorul vaginului nu ma spal deobicei, pt ca nici nu am deocamdata contacte sexuale....ce mi-ati sugera sa ma spal mai des sau ca si pana acum?

#91 2007-03-28 12:27:38

Al Pacino
Administrator

daca nu esti virgina, spala-te in vagin macar odata pe sapt. cu apa, doar cu apa, cu degetelul. Atit, in rest, ca si pina acum.

#92 2007-03-28 12:29:37

andrutza
Vizitator

Nu prea reusesc cu degetul sa ma spal bine pt ca am unghii si mi-e teama sa nu ma ranesc, as putea sa folosesc irigatorul sau nu e indicat?

#93 2007-03-28 12:32:05

Al Pacino
Administrator

foloseste-l...insa poti si sa iti tai unghiile pina la o lungime acceptabila. asa nu te vei ranii

#94 2007-04-04 17:43:09

raluca_gabriela
Membru
Inregistrat: 2007-04-04

In urma testulul Papanicolau am fost diagnosticata cu gardnerella. Ceea ce ma nelamureste pe mine e ca in aceeasi zi in care am facut testul am facut si analiza secretiilor, din aceasta reiesind ca am candida. Cum rezultatul analizei secretiilor a venit mai repede m-am tratat pentru candida. Nu mica mi-a fost mirarea cand a venit rezultatul de la papanicolau, unde nu era bifat in dreptul candidei, ci la gardnerella. Asa ca acum fac iar tratament. Mai precis Flagyl, 1 ovul/zi timp de 10 zile, Flagyl 2 comprimate/zi timp de 10 zile si spalaturi vaginale cu Cloramina.  Din cate am citit pe forum nu prea sunt indicate spalaturile in cazul gardnerellei. Dar ceea ce m-a uimit au fost datele de pe prospect, unde nu scria absolut nimic de utilizare interna, fiind indicat pentru dezinfectia instalatiilor sanitare, a gresiei, faiantei etc. Ce sa fac? Nu de alta, dar nu prea mai imi vine sa fac nicio spalatura dupa ce am citit.

#95 2007-04-05 11:22:55

Al Pacino
Administrator

Cloramina e un dezinfectant. medicii mai in virsta o recomandau pentru spalaturi vaginale. eu sunt impotriva ca sa zic asa. candida si gardnerella pot coexista. In afara de cloramina aia, tratamentul e ok. Spala-te insa in vagin inainte de a pune ovulele, eventual cu apa

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.