homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Banii, bata-i vina!..

#1 2009-12-30 21:53:59

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

banii, bata-i vina!..

Familia mea are o mare problema. Si nu prea gasesc o cale de scapare..
Despre ce e vorba?
Familia mea: parintii si 3 fete. Tata, singur la parintii. Parintii lui au un apartament de 2 camere. Noi locuim intr-unl cu 4 camere.
A, sora cea mijlocie, s-a casatorit acum 2 ani cu V.
C, sora cea mare, s-a casatorit acum 1 an C.
Boon. Cand V si A au hotarat sa se casatoareasca ai mei le-a zis ca nu o sa stea nimeni in apartamentul cu 2 camere, ei nu pot sa o ajute foarte mult pe A pentru ca mai au 2 surori, iar ea era  inca la medicina, deci studenta. O sa o ajute, dar nu extraordinar de mult(i-au dat 70 mil la nunta si si-a luat prin casa) Drept urmare, parintii lui V au luat un ap cu 3 camere pentru A si V prin imprumut bancar, la care parintii lor platesc banca, iar V plateste dobanda.

Anul umrator s-a casatorit si C cu C. chestia e ca ei nu aveau unde sa stea si pana la urma ai mei au cazut de acord sa stea in ap de 2 camere. C si C au bagat bani in ap, l-au renovat total, si si l-au mobilat.

Acum, V zice ca toate 3 surorile au drept in ap de 2 camere, si cum C sta in el, trebuie sa ne despagubeasca, pe mine si pe A. Vazand ca timp de un an C si C nu au le-au dat niciun ban, au venit la ai mei si le-a zis ca nu vrea sa ie luat de fraier, ca A are dreptul la ap ala, si ca trebuie sa fie despagubita, ca nu trebuia sa stea nimeni in ap acolo, ca asa le-a zis lui V si A cand s-au casatorit.

C si C nu au de unde sa le dea acum cel lutin 500 de milioane, pentru ca nu le permite serviciu. C, sotul sora-mii mai are o sora. Sora-sa sta in ap in care au stat parintii lor, deci si C are dprept in ap ala,insa nu aprimit nici o despagubire.

Ai mei sunt disperati: C, fata cea mare nu poate sa ii dea bani fetii mijlocii, pentru ca nu au de unde. Au incercat sa vanda apartamentul asta cu 4 camere, sa ia unul cu 2 camere, iar castigul sa il dea in 2: o parte mie si una lui A, si asa practic suntem noi despagubite. Dar nu au reusit sa il vanda..
Sunt disperati pentru ca A sufera din cauza sotului ei. El insista sa vorbeasca cu C si sa ii ceara bani, sau sa nu mai stea nimeni acolo, pentru ca asa a fost intelegerea la inceput. Sunt disperati pentru ca fata lor nu mi vine pe la ei ca inainte, sunt disperati pentru ca s-au racit de tot relatiile intre surori, sunt disperati pentru ca nu gasesc nici o cale de scapare din situatia asta..

Stiu ca e mai usor sa privesti de afara, asta am facut eu, pentru ca e mine nu ma intereseaza partajul. Inca stau la ai mei si imi strag bani si de aceea ma gandesc ca nu o sa am nevoie de banii aia.. Dar tot nu pot sa gasesc o solutie la ce se intampla.. Puteti sa imi dati un sfat? O idee? O solutie?

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#2 2009-12-30 22:02:45

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: banii, bata-i vina!..

Pai sa ii calculeze lui A banii pe care i-a bagat in fundul ei pentru facultatea de medicina, si sa ii dea "factura" sotului (V), sa ii inchida clontul. Oricum, parintii tai au dreptul sa isi imparta ce au in ce mod vor. Nu au murit, sunt sanatosi si bine, au facut cum au crezut mai bine pentru ca toate fetele lor sa aiba destul. Nu are nici un drept V sa vina sa ceara nimic. A stiut ce si cum cand s-a casatorit cu A, ca doar nu a luat-o pentru banii aia.

#3 2009-12-30 22:11:00

majestik
Addicted member

Da, asa zic si ai mei. A stiut V cand a luat-o ca nu ii pot oferi f multe. Dar acum sa nu te gandesti ca au lasat-o de izbeliste: ii dadeau pe fierare luna niste bani(1 milion+bonuri de masa, intre 5 si 10), primea si de la bunicul, la fel, lunar, si ea avea si bursa wink
Nu e problema ca a bagat bani in "fundul" ei pt faculate, pentru ca el chiar nu a facut lucrul asta lol E suparat ca ai lui au facut imprumut in banca, platesc rate, pentru ca in ap de 2 camere nu va sta nimeni, si acum, hop-yop, sta sora-mea C, fara nici o rata, fara nici o grija roll Gandirea lui.

#4 2009-12-30 22:13:43

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

Are si V partea lui de dreptate. neutral Adica daca n-au vrut sa-i lase pe ei in apartamentul ala, corect era sa nu stea nimeni. Sau cum, stau dupa simpatii? Dar poate sa astepte si el pana cand C si C vor avea o situatie care sa le permita sa ii despagubeasca. Are unde sa stea, sa fie sanatos, nu pateste nimic daca mai asteapta.

#5 2009-12-30 22:14:04

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

ooffff! din punct de vedere legal V. are dreptate, doar ca din ce i se cuvine lui A si tie s-ar scadea costurile renovarii. doar ca, pentru a se pune problema asa ar mai trebui indeplinite 2 conditii: parintii vostri sa nu mai fie ( Doamne Fereste! ) si A. sa aiba pretentiile astea. V. nu are nici o calitate sa ridice clontul.
cale de rezolvare: comunicarea. atat parintii tai cat si tu si surorile tale sa ii explice frumos dar FERM ca problemele astea se vor rezolva in timp si ca nu au intrat zilele in sac.
este extrem de urat din partea lui ca se baga in familia voastra si ca baga zazanie intre sora ta si voi si strica relatia ei cu parintii. urat! ar trebui sa ii fie rusine!

Ultima oara a fost editat de lucia05 (2009-12-30 22:14:35)

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

Publicitate

loading...

#6 2009-12-30 22:20:33

Kleo
Insomniac member
Inregistrat: 2007-12-26

Hmmm..nasoala treaba Majestik.Pe de o parte are un pic dreptate si V....de ce C a fost privilegiata si lor li s-a zis nu?Pe de alta parte se pune problema si ca parintii lui i au ajutat mai mult ca ai tai.Dar la o adeq, care i problema lui?Apartamentele sunt ale parintilor tai, ei au dreptul sa decida ce fac cu ele.Pot sa se vanda si sa nu dea un ban nimanui sau va pot ajuta pe fiecare.E cam nasoala treaba.
O idee ar fi fost sa va mutati u si parintii tai in cel de 2 camere si ei(2 fam) in cel de 4.Dar fiecare vrea casa lui.E de inteels ca V s a suparat ca cand aua vut ei nevoie s-a spus nu, dar la fata nr 2 au cedat si pe deasupra parintii lui platesc si rata la casa lui V.Dar totusi nu e vina surorii tale....Ce o sa se intample daca peste 1 an dl B(sotul tau) vrea si el parte la casa parintilor tai(ca ai si u dreptul)?
Eu spun ca cel mai usor ar fi sa incerce sa l vanda pe cel cu 4 camere (dl V poate astepta),parintii tai si poate u sa se mute in apartamentul de 2  camere, iar ce se ia pe cel mare sa se imparte la 3 in mod egal.Asa raman si ai tai cu casa, fiecare primeste parte egala si cum se descurca mai incolo e treaba lui(app de problemele avute de C).
E cam aiurea cu fratii.Am o prietena a carui frate i-a zis acum 2 ani : u oricum la anu te mariti si pleci,alde tata pleaca la tara si eu raman aici.Iti dai seama cum s-a simtit.Iar fratii mamei se cearta pe o casa darapanata de maxim 20 mil....mama le-a zis ca pot sa i dea foc,pe ea nu o intereseaza.Eu sunt singura, dar nus tau eu in baza k o sa mi ramana casa de la ai mei(au 42,respectiv 45 de ani) si la tara sigur nu se muta.Asa ca mai bine trag frumos tare si incerc sa mi iau eu 4 pereti si un acoperis.
App,V e singur la parinti?

Keep trying! Maybe you'll succeed!

#7 2009-12-30 22:29:52

Monica999
Hero member
Site

Apai daca V e singur la parinti e mitocan rau! Ma scuzi majestik dar asa mi se pare. Pai parintii tai evident ca trebuiau sa se gandeasca si la celelalte doua surori, si nah, cand a fost nevoie sa dea unde era nevoie. Au voie daca vor sa vanda apartamentele si sa dea foc la bani daca vor si sa ramana ciuciu la toti daca asa vor ei. V nu are nici o treaba sa ceara nimic.

#8 2009-12-30 22:32:55

majestik
Addicted member

Fiametta, sunt total de acord cu tine. Da, are dreptate, ca si eu as fi suparata..Dar uite ca nu vrea sa mai astepte.. nustiu
Lucia, apartamentul este pe numele parintilor tatalui meu.. Da, el nu are dreptul sa zica nimic, de-aia o baga la inaintare pe sora-mea A sa se duca sa vb cu C si cu C sa le dea bani hmm
Nici mie nici alor mei nu le place cum s-a ajuns, dar chestia e ca atunci cand trec ai mei pe acolo, sau cand se intalnesc surorile si cumnatii intre ei, totul e ok, nu e carta sau altceva..
Noi, eu si ai mei, ne gandim ca au intrat zilele in sac pentru ca a crescut rata, sau dobanda (nu situ sigur) la banca, pe de-o parte si pe de alta parte, ca fratele lui V vrea sa se casatoreasca, ai lui trebuie sa ii ia ap si aluia, si uit-asa ii grabesc si pe ei..
Dya20, ai mei au incercat sa vanda ap asta de 4 camere dar nu au reusit,,ei tot incearca. Ei asta vor sa faca: sa imparta castigul in 2 ca C nu mai are nevoie wink
Din fericire, l-am pus pe al meu in tema, si mi-a zis ca noi nu facem obeictul lol El are deja cas ridicata, si cu banii nosttri o sa o ducem la bun sfarsit smile Fara banii alor nostri. Nu vrem alta..situatie din asta hmm

#9 2009-12-30 22:37:33

majestik
Addicted member

Pill, poti sa ii zici cum vrei lol Faceti abstractie ca sunt de ai mei, poate era mai bine sa zic ca era o prietena si nu eu, cea de-a 3 fata wink
C putea sa stea cu ai mei sau cu soacra-sa, dar nu vroia sub nici o forma cu soacra-sa!! Iar mama a zis ca de ce sa stea cu ei, cu parintii mei, cand pot sa stea acolo, si cu timpul o sa dea ea, C, bani despagubire si noua, lui A si mie.
Dar uite ca V vrea sa grabeasca lucrurile hmm

C, sotul, nu a vorbit cu ai lui, ca daca vorbea cu ai lui, poate miscau si aia ceva roll Si banii pe care sora lui C,sotul trebuia sa ii dea lui ajungeau la V. Dar nu dom'ne, ce sa discut cu ai mei sau cu sora-mea ca mi-e frica! roll

#10 2009-12-30 22:44:25

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

maje...si eu tot solutia zisa mai sus o vad: ai tai sa se mute in ap cu 2 camere dupa ce reusesc sa il vanda pe cel cu 4 camere si banii sa vi-i imparta in mod egal. sotul surorii tale ar trebui sa stea in banca lui si sa se trezeasca pt ca nu se vinde in cateva zile un apartament si nu are nimeni sute de milioane sa ii dea lui peste noapte.
  si eu mai am 2 frati, tocmai de asta mi-am zis ca fac cu sotul si nunta, si sper sa reusim sa ne luam si un apartament mai tarziu fara impartiri si chestii din astea. nu am nici o pretentie de la ai mei ca destul mi-au dat pana acum, din partea mea n-au decat sa lase lor ce au

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#11 2009-12-30 22:46:15

Monica999
Hero member
Site

Eee, complicata treaba, acu inteleg ca vrea si V, mai ales daca au inca de tplatit rata, dar putea sa explice frumos, eventual sa ii ceara lui C sa ajute la rata apartamentului lor decat sa ii influenteze pe ai tai sa vanda acum cand au scazut preturile apartamentul. Eu nu as face asta in locul alor tai. Trebuie sa se gaseasca o cale de mijloc pana trece criza imobiliara.

#12 2009-12-30 22:53:26

majestik
Addicted member

Green, asa intentionam si noi ca si noi:gata, fara bani de la ai nostri wink
Mda, dar se pare ca nu e nimeni care sa ii zica sa stea sa astepte cumintel in banca lui hmm
Pill, el zice ca nu e de datoria lui ca sa vb cu C, ci a lui A sau a lor mei ..

#13 2009-12-30 22:56:41

pokemon
Diamond member
Inregistrat: 2006-10-06

maje puss
eu zic ca au dreptul sa ceara despagubire, la fel cum ai si tu, pentru ca asa e....corect si sunteti surori, sunteti egale. nu e corect una sa primeasca si celelalte nu!
ideea e ca trebuie un pic de intelegere in legatura cu faptul ca banii aia nu sunt scosi la imprimanta sad

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#14 2009-12-30 22:57:18

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

ei na..dar si A face chiar tot ce zice sotul? sa mai aiba rabdare ca nu intra zilele in sac. ma trezesc si eu peste noapte sa cer de la ai mei 500 milioane...de unde naiba sa scoata...ar trebui sa inteleaga la varsta lui ca nu cred ca are 20 de ani big_smile
bv maje, sper sa reusiti si voi

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#15 2009-12-30 22:58:35

Monica999
Hero member
Site

Pai atunci sa nu mai vorbeasca cu nimeni. Oricum, astea au fost propunerile mele, nu mai continui ca ma enervez. Mi se pare urat din partea lui ce face si gata.

#16 2009-12-30 23:05:06

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

deci...tata il batea daca venea cu pretentii d-astea...eu stiam ca averile si ce-or mai fii se imparat dupa decesul proprietarilor (parintilor, bunicilor), n-a cand le-o fi sorocul , la 60, 70,80 ani...
spre exempl,u mama n-a primit nimic de la fratele ei (care sta in casa parinteasca), nici un leu, bunicu nu mai este, mai traieste doar bunica (care sta cu fratele lu' mama)...dupa ce n-o mai fi ea evalueaza casa si pamanturile si le impart in 2...
si asa si noi, la cazul lui grasu ma refer, parintii lui se vor muta la tara, noi in apartamentul lor de 3 camere, sorsa la casa ei(a sotului)...dupa ce n-or mai fi batranii atunci ii vom da' bani care i se cuvin surorii lui...daca vor parintii sa-i dea, sa o ajute cu bani, ok...dar "averea" se imparte dupa...

#17 2009-12-30 23:05:21

majestik
Addicted member

poke kram
da, stiu ca au dreptul, de fapt ca avem.
intelegere din partea lui V a fost de cand s-au casatorit C cu C, adica de 1 an jumatate. El de atunci a zis ceva..asa..in dorul lelii dar acum s-a sesizat bine de tot.
green, A ce poate sa faca? nustiu rabda si inghite, asa e firea ei.. ii da dreptate lui. Si eu ii dau in parte.
Pill puss , ms de pareri.

#18 2009-12-30 23:06:37

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

cand m-am casatorit cu sotul, tatal lui i-a oferit casa lui ( o casa superba ) pt ca s-a mutat in alt oras si sunt totusi 6 frati dar toata lumea stie ca sotul e preferatul lui... adevarul ca nu stateam  nici noi bine cu banii si am facut presiuni sa accepte casa dar a spus ferm Nu pentru  ca nu o sa fie bine in familie. deja se aprinsesera scantei doar de la zvonuri smile

#19 2009-12-30 23:08:13

majestik
Addicted member

wra, nici mama nu aprimit nimic de la fratele ei, care sta in casa parinteasca, si ei ot 3 sunt wink
Si ea zice ca nu s-a pomenit la ei asa, dar vezi , ai lui V sunt altfel. Nici nu mai suna sa mai vorbeasca cu ai mei, ii si evita. Ai mei se duceau si le mai duceau  atentie de onomastici, de zile de nastere,,in ultimul timp parintii lui V pleaca de acsa. De vreo 3 ori si-au luat ai mei teapa cu treaba asta hmm

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.