Fibroadenom mamar-2
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: fibroadenom mamar
si eu zic sa duci folia pana la capat.
ioana_marinescu a scris:si eu stiu ca sunt contraindicate Anca, dar de ce ar vrea doctoressa sa ne faca rau? de ce ne-ar minti pe forum ca nu ii iese nimic eu la asta ma gandesc cand zic ca poate totusi se pot lua in continuare
niciun doctor nu face rau cu buna stiinta. si totusi, exista atatia medici care prescriu retete gresite. nu e vb de rea intentie, ci de experienta si cunostintele medicale ale fiecaruia.
eu raman la parerea ca pt afectiuni ale sanilor, in primul rand tb consultat un senolog, apoi endocrinologul sau oncologul (dupa caz), abia apoi un ginecolog sau medic de planning.
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Atunci linisteste-te si fa asa cum ti-a spus. Nu te ingrijora, fibroadenoamele nu sunt o chestiune grava. Trebuie intr-adevar urmarite, tinute sub control. Si daca medicul chiar iti recomanda operatia, nu te speria, nu e o operatie grea.
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
pt ioana_marinescu
ti-am trimis ceva pe mail... daca nu ajunge vezi si in spam
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- ioana_marinescu
- Full member
- Inregistrat: 2008-02-25
giiiiirls i am back!
well gata ecografia. scrie asa: imagine nodulara hipoecogena, caractere foarte probabil benigne, bine delimitate 25/23/16 localizata in cadran inferointern 5-6 aspect de fibroadenom. control ecografic la 1 an
doctorul a zis sa il las in pace si sa nu ma mai sperii, vedem peste 1 an. M-a inveselit, era foarte optimist si vesel. ce spuneti? a zis ca e cam mare, dar totusi nu e grav.
And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
ioana_marinescu a scris:giiiiirls i am back!
well gata ecografia. scrie asa: imagine nodulara hipoecogena, caractere foarte probabil benigne, bine delimitate 25/23/16 localizata in cadran inferointern 5-6 aspect de fibroadenom. control ecografic la 1 an
doctorul a zis sa il las in pace si sa nu ma mai sperii, vedem peste 1 an. M-a inveselit, era foarte optimist si vesel. ce spuneti? a zis ca e cam mare, dar totusi nu e grav.
eu zic sa il asculti intocmai, dar ca sa te linistesti ar fi bine sa te mai vada un ginecolog - inca unul - ca sa fii sigura.
eu sunt de aceeasi parere cu domnul ecografist, punand cap la cap toate informatiile pe care le-ai furnizat.
- mykutza
- Moderator
- De la: noi de acasica :X
- Inregistrat: 2008-03-28
daca are doar 2,5 cm lasa-l in pace...bine adika nu-l lasa de tot monitorizeaza-l ,da nu e de scos...eu l-am scos pe al meu cand ajunsese la 4.5 cm.. nu ti-a dat nimic unguent de durere?
Sa nu te astepti sa te salut!
- anca90
- Platinum member
ce ti-a spus doctorul de la ecograf legat de anticonceptionale? la cealalta doctorita ai mai fost, cu rezultatul?
- ioana_marinescu
- Full member
- Inregistrat: 2008-02-25
doctorul de la ecograf a zis ca nu apare de la anticonceptionale, dar POATE sa creasca mai rapid de la ele. A fost cv de genu faci cum crezi. La gineco ma duc cam miercurea viitoare, ca vine PAP-ul greu de tot asa de mult asteptati si voi? 10 zile lucratoare adica 2 sapt?
And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow
- anca90
- Platinum member
ioana_marinescu a scris:vine PAP-ul greu de tot asa de mult asteptati si voi? 10 zile lucratoare adica 2 sapt?
pe aici dureaza atat doar la cabinetele care trimit proba in bucuresti, la micomi. altfel, in cateva zile e gata (maxim o sapt.)
- laura88
- New member
- Inregistrat: 2007-04-09
buna ,
si eu am probleme cu fibroadenoamele. am fost operata acum 1 an si jumatate, iar acum 1 an mi-au mai aparut inca 2 la acelasi san. iau laurina de 3 ani si medicului care mi-a facut ecograful , oncologului si endocrinologului nu le-am spus ca i-au AC pt ca eram cu maicamea care a insistat sa intre cu mine in cabinet . medicul ginecolog care mi-a prescris AC mi-a spus ca nu e din cauza lor, plus ca am mai fost la un medic ginecolog de la stat si maicamea a intrebat-o daca ar trebui sa iau AC pentru ca "am"(aveam ciclu prelungit ) , dar atat dansa cat si medicul care mi-a facut ecograful au zis ca sa mai astept sa vedem cum evolueaza fibroadenoamele si apoi poate o sa imi dea AC. deci in concluzie nici unul dintre doctorii la care am fost nu erau impotriva AC daca ai fibroadenom mamar. aaa si inca ceva, endocrinologul a zis ca nu se stie 100% de ce apar fibroadenoamele mamare, desi unii doctori sustin sus si tare ca sunt pe baza hormonala si ca AC sunt de vina de obicei.
si inca o veste proasta : nu exista tratament profilactic , asa ca nu se poate spune ca e de la AC , ca atunci rezolvarea ar fi sa renunti si gata nu mai faci, insa sunt o gramada care nu iau AC si tot fac.... eu nu renunt la AC, parca nu sunt dispusa sa am iar dureri si menstruatie abundenta care sa dureze si cate 9 zile , si in final sa nu rezolv nimic.
Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-01-21 23:50:34)
- anca90
- Platinum member
da-mi voie sa fac un rezumat: la un an si jumatate (=3-1,5) de cand ai inceput sa iei laurina, ai fost operata de fibroadenom, ai facut intre timp altele, dar nu, toate astea n-au nici cea mai mica legatura cu AC
afla ca laurina e ft concentrata in estrogen, iar fibroadenoamele tale cresc si se nasc din exces de estrogen. este adevarat ca nu toate fibroadenoamele au cauza hormonala, insa atunci cand apar atat de des (cum e cazul tau), cam iese din discutie orice alt factor.
ai facut o mare greseala ca nu le-ai zis medicilor la care ai fost ca iei laurina. nu degeaba ti s-a spus "sa mai astept sa vedem cum evolueaza fibroadenoamele si apoi poate o sa imi dea AC". nu, concluzia pe care tb s-o tragi nu e cea pe care ai dedus-o tu. daca AC ar fi fost precum vit C si chiar nu ar fi avut niciun efect asupra fibroadenoamelor, atunci iti spuneau de pe atunci: "ia fata AC fara nicio grija".
e trist ca unele copile isi risca sanatatea de dragul unor placeri de moment si se ascund de parinti (=oameni cu experienta, care le pot da un sfat bun), crezand ca le stiu pe toate si se pot descurca singure la varsta lor .
daca vrei sa iei in considerare niste sfaturi prietenesti: 1. nu te mai du la ginecolog pt prescriptie de anticonceptionale sau afectiui ale sanilor, ca majoritatea sunt pe langa in domeniul asta 2. avand in vedere situatia ta, ar fi bine sa discuti cu un endocrinolog, sa iti schimbe macar laurina aia pe un contraceptiv mai echilibrat, cu o compozitie mai normala de estrogen (indicat ar fi sa renunti complet la AC pt ca sanii tai sunt vulnerabili la ele)
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-01-22 10:56:53)
- laura88
- New member
anca , nu te supara ca intreb, dar ce studii ai in plus fata de doctorii care mi-au spus ca nu exista date concreta ca fibroadenoamele sunt provocate de AC sau ca acestea le influenteaza? adica nici un medic nu s-a pronuntat clar ca sunt pentru sau impotriva AC tocmai pentru ca exista date contradictorii. mai mult medicul endocrinolog a zis : " nu se stie de ce apar fibroadenoamele asa ca restul medicilor spun ca sunt pe baza hormonala , dar nu au nici o dovada , si totusi ne trimit noua pacientii ca sa faca ceva totusi". mi-am facut si ecografie la tiroida si analiza prolactina si au fost ok, deci deaia a exclus problema hormonala.
si pe langa asta pe forum la fiecare mesaj de genul asta doctoressa a spus ca se pot lua AC fara probleme, si dansa daca nu este sigura de ceva nu se pronunta si spune clar ca nu poate da un "verdict". ce interes ar avea sa ne incuraje sa luam AC daca ar putea provoca dezechilibre hormonale? mai mult stiu ca medicii dau AC pentru cele cu probleme hormonale , nu doar pentru protectie.
Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-01-22 11:58:19)
- anca90
- Platinum member
dupa cum am spus, am vrut sa iti dau un sfat prietenesc. daca tu preferi sa te lovesti de pragul de sus si sa mai faci cateva operatii pana iti dai seama ca nu a fost un sfat rau, e alegerea ta.
si in medicina, ca in orice domeniu, procentul de doctori cu adevarat buni, e ft mic. de asta nimerim cel mai adesea la medici mediocri, care practica medicina ca pe un job oarecare, care nu pun pasiune in ceea ce fac si nu au dorinta de cercetare. am dat si eu peste medici care m-au pus sa fac analize de tiroida si nivel de prolactina, analize care n-au relevanta pt fibroadenoame. sunt analize standard date de endocrinologi ca sa scape de tine.
si punctual:
laura88 a scris:ce studii ai in plus fata de doctorii care mi-au spus ca nu exista date concreta ca fibroadenoamele sunt provocate de AC sau ca acestea le influenteaza?adica nici un medic nu s-a pronuntat clar ca sunt pentru sau impotriva AC tocmai pentru ca exista date contradictorii.
nu am studii, am o experienta in spate si opiniile confirmate ale unor medici. datele contradictorii apar tocmai pt ca nu toate fibroadenoamele au la baza o cauza hormonala. cand ele apar sub administrarea de AC, e evident de ce natura sunt.
laura88 a scris:mai mult stiu ca medicii dau AC pentru cele cu probleme hormonale , nu doar pentru protectie.
pt anumite pb hormonale, nu pt orice dereglare. in plus, aceste "tratamente" functioneaza doar atata timp cat sunt luate. deci nu elimina cauza, ci o ascund.
laurina e un contraceptiv puternic si chiar de nu aveai pb cu sanii, te sfatuiam sa il schimbi.
- laura88
- New member
m-am dus la unii din cei mai buni medici din cluj , nu am fost la medici mediocri. nu am vrut sa fiu prea agresiva in raspunsul meu dar mi se pare ca ai facut niste afirmatii prea increzatoare avand in vedere ca totusi nu ai calificarea necesara, afirmatii pe care medici foarte buni din cluj , cu un bagaj de cunostiinte si multa experienta, nu au putut sa le faca ...
referitor la ce ai spus mai sus "laurina e un contraceptiv puternic si chiar de nu aveai pb cu sanii, te sfatuiam sa il schimbi" , am tot cautat pe net si uite ce am gasit :
"Laurina este un contraceptiv oral combinat. Fiecare comprimat filmat contine o cantitate mica din doi hormoni feminini. Acestia sunt desogestrel (un progestogen) si etinilestradiol (un estrogen). Datorita dozelor mici de hormoni, Laurina este considerat un contraceptiv oral cu doza scazuta. Intrucat cei doi hormoni sunt combinati in doze diferite in comprimatele filmategalbene, rosii si albe, Laurina este considerat un contraceptiv oral trifazic".
nu tin neaparat sa te contrazic , as vrea sa te cred, si daca as sti ca laurina e cauza nodululor mei , nu doar ca as renunta la acest tip de AC, ci as renunta de tot la AC, insa uite si tu ce date contradictorii exista. tu de ce spuneai ca este un contraceptiv puternic si cu concentratie mare de estrogen ? m-am uitat si la alte prospecte de AC si nu am gasit vreunul cu concetratie mai mica de 0,03 cat are laurina. deci cu ce as putea sa-l schimb?
Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-01-22 15:03:42)
- anca90
- Platinum member
logest de ex, are 0,02 mg etinilestradiol si nu e singurul (http://forum.anticonceptionale.ro/p1081 … l#p1081532).
comprimatele galbene de laurina au 0,035. nu inteleg de ce ai tonul asta acid. eu am vrut sa te previn, atata tot.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-01-22 15:22:25)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|