homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fibroadenom mamar-6

#96 2013-04-11 17:48:16

lol3
New member
Inregistrat: 2009-02-19

Re: fibroadenom mamar

deci daca iau pilule sunt predispusa sa reapara aceste mici inflamatii?si din nou sa trec la operati..?daca nu il operez ce patesc?iar in cazul in care se face un copil ce se intampla?daca e vb  de pilule si sa fie asta cauza ca le iau de 5ani ap.. eu renunt la ele..chestia e ca nu am menstruatia regulata..la mine e o problema..si cand fac pauza aia pe mine mensta ma tine 14 zile
ca sa nu zic ca m-a tinut chiar si 2ua saptamani..cand am facut pauza si m-am lecuit.. mi-as dori niste pastile care sa regleze menstruatia dar nu pilule m-am saturat de problemele astea.. grater

Ultima oara a fost editat de lol3 (2013-04-11 17:51:51)

#97 2013-04-11 21:52:40

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

eu am fost op la 14 ani de asa ceva
nu este usor sa traiesti cu o asemenea cicatrice,,acum am mastoza fibrochistica la ambii.si este funny ca niciodata nu am luat ac..
si inca chestie dupa ce m0am operta am aflat ca nu trebuia scos..mai ales ca nu era suspect...din cate sh eu se scot doar in cauza majora!dc sunt suspecti

Ultima oara a fost editat de eva_an (2013-04-11 21:53:43)

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

#98 2013-04-11 22:41:46

myscha86
New member
Inregistrat: 2009-09-27

lol3 a scris:

cesafac  cesafac dar ramane semn.. si zici ca sa nu ma operez...sad( ce viatza de ciocolata am si eu..daca imi reapare si mie altul..? care e cauza aparitiei lor..?tu dupa operatie ai urmat tratament ceva ?regim ;ai fost la plaja?ai depus efort ca jobul meu cam ma pune in situatia sa cam depun efort in special cu mana.. supa si inca ceva cat timp ai stat in spital ca nu-l suport deloc...,si o ultima intrebare..cat timp ai stat cu bandajul la san...?doare dupa?

imi permit sa-ti raspund si eu pentru ca am trecut prin ceva asemanator. cu timpul cicatricea se mai estompeaza, nu ti garanteaza nimeni ca dupa operatie nu ti vor mai aparea neutral  o cauza exacta nu exista din pacate, asta m-am intrebat si eu mult timp si am intrebat de asemenea si medicii pe la care am fost. ca si restrictii mie mi s-a recomandat sa nu merg la plaja si sa nu consum produse care contin soia nustiu pot zice ca imediat dupa operatie am evitat sa car ceva mai greu sau sa-mi folosesc mana in exces dar am condus masina la vreo 4-5 zile de la operatie happydance  in spital m-am internat lunea si vinerea am iesit, cred ca depinde de fiecare in parte aici. wave

#99 2013-04-12 13:11:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

lol3, eu nu-ti pot spune sa nu te operezi. numai medicii care vad ecografiile iti pot da o parere pertinenta. eu ti-am spus doar ca in cazul meu, ca si al evei, operatia nu era necesara si regret ca am facut-o, cat timp acum am altul in loc. ce te pot sfatui, e sa incerci sa afli (de la doctori) daca se vede ceva suspect la fibroadenomul asta. daca nu e suspect, cum a spus si eva, nu treuie operat. pe de alta parte, daca durerile sunt suparatoare, operatia ar fi o solutie sa scapi de ele.
cauza nu e bine identificata. se presupune ca ar fi dezechilibrul hormonal. asta poate fi influentat de ceea ce mananci, de stilul de viata, de produsele cosmetice folosite. deci cam in orice ar putea sta cauza. cum spuneam in primul post, AC pot influenta sau accelera dezvoltarea fibroadenoamelor. tu insa spui ca oricum ai probleme cu ciclul menstrual, ceea ce tradeaza niste dezechilibre hormonale in organism. deci nu poti renunta la AC si e posibil sa nu fie ele cauza problemelor la sani, ci functionarea proasta a organismului dpdv endocrinologic. poate o investigatie a hipofizei, tiroidei si a nivelelor hormonale la endocrinolog ar mai elucida din mister.
ti-as mai recomanda sa incerci sa ai un stil de viata sanatos - sa excluzi toxinele din alimentatie, sa faci sport, sa reduci stresul. ce varsta ai?
legat de operatie, eu m-am internat luni si am iesit miercuri. nu mi s-a parut o operatie grea, n-am avut dureri mari, o simteam ca pe o taietura de piele. cicatricea insa a ramas, dar depinde de mana chirugului cat de urat arata. nu ai voie sa faci efort cel putin o luna dupa operatie, nu iti poti forta mana ca te doare. eu nu puteam un timp nici sa o ridic pe langa cap. nu mai retin cat am stat cu bandaj... pana mi-a scos atele, sigur am avut, pe urma nu mai stiu.
n-am urmat vreun tratament dupa operatie, nici nu am tinut regim... un ginecolog mi-a prescris AC cica pt a preveni alte fibroadenoame, si cand colo, dupa 2 ani de "tratament" cu AC, aveam alt fibroadenom in loc.
eu nu am avut vreo restrictie la plaja, am facut in continuare, insa nu topless. ala oricum nu e indicat.
cum arata nodulul tau? e simplu sau polilobulat? ce scrie pe ecografie?

#100 2013-04-12 14:37:37

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

apropo de asta
mie mi au zis k daca o sa am copilas nu o sa mai am probleme de genul(ca regreseaza)
desi nu cred bulshitul asta
o colega de facultate imi spunea ca am problemele astea ca nu fac sex des:))))lolforgetit

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

Publicitate

loading...

#101 2013-04-12 15:53:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nici eu nu cred ca mai dau inapoi fibroadenoamele deja formate si maricele, de la hormonii sarcinii ori de la alaptat. desi si mie tot asa mi s-a spus. cel mult, se regleaza organismul si nu mai faci altele iar cele mici, mici, milimetrice, pot disparea.
aia cu sexul chiar e mit smile.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-04-12 15:56:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.