salutarea pt toata lumea de pe acest site. urmeaza sa imi fie cauterizata rana pe col si as fii interesata sa stiu pe ce perioada este interzis contactul sexual dupa cauterizarea respectiva si daca doar chiar atat de rau pe cum se aude? va multumesc!
Buna ziua tuturor ! D-na doctor, am o problema foarte serioasa : rana pe col uterin de ft mult tp (in jur de 1an) si nu mi s-a vindecat nici acum. Am urmat un tratament recomandat de un ginecolog de spitalul titan, dar nu a avut niciun efect. As vrea sa vin la clinica dvs. dar spuneti-mi si mie cat costa consultatia si cand as putea veni. Si inca ceva, pe langa aceasta rana mai am si o secretie vaginala urat mirositoare. va rog mult sa imi raspundeti cat mai repede pt k aceasta problema se agraveaza din ce in ce mai mult.
krysstal, doctoressa nu e medic ginecolog, ci medic de planning mergi la alt ginecolog si fa-ti examen de secretie, PAP si poate si o colposcopie, daca ai rana pe col e un topic cu ginecologi buni la "Vreau sa aflu"
salutarea pt toata lumea de pe acest site. urmeaza sa imi fie cauterizata rana pe col si as fii interesata sa stiu pe ce perioada este interzis contactul sexual dupa cauterizarea respectiva si daca doar chiar atat de rau pe cum se aude? va multumesc!
nu ai voie sa ai contacte 6 saptamani dupa cauterizare si nu te ingrijora, si daca vei avea dureri ele nu vor fi insuportabile
buna sweetygirl! stiu ca am mai vorbit despre asta
am facut cauterizare laser, a durat aprox 7-8 min (dar eu aveam o rana destul de mare), nu m-a durut aproape deloc... numai un pic pe la mijlocul interventiei am simtit o durere ca la menstruatie, deci nimic grav
m-a costat 600 lei, insa am inteles ca se plateste in functie de cat timp este folosit efectiv laserul
sunt din bucuresti si daca te hotarasti sa mergi, sa stii ca nu doare deloc si am inteles ca nici nu vor fi consecinte pe termen lung - poti sa nasti si normal, nu neaparat prin cezariana, cum am mai citit prin alte parti ; numai ca trebuie sa ai mai multa grija cu igiena...
eu inca mai fac tratament pt rana....dupa cura cu cervugid de 3 luni ...mi s-a spus ca s-a vindecat destul de mult....insa nu de tot, iar acum mi-a dat ovule cerviron, tot 3 cutii a cate 10 ovule...si dupa merg iar la control, sper sa se vindece de tot sa nu ajung la cauterizare, insa daca ajung sa fac asta, tot pt laser optez...chiar daca e mai scump.
dar la inceput tot asa mi-a zis ca am o rana destul de mare si urata, iar dupa tratamentul cu cervugid mi-a zis...ca numai e asa mare, ca s-a mai vindecat din ea si ca sa mai incerc cu tratament, poate scap de ea, //...acum sa vedem...
Am si eu niste nelamuriri, sper ca totusi e locul potrivit:
Am fost banuita intai de rana pe col, ca mai apoi sa aflu ca nu am. Am facut hpv-ul, au iesit valori normale si testul papanicolau. Acolo, a iesit totul ok, doar cu mentiunea de "frotiu inflamator nespecific". Nu mai retin termenul folosit de doctor pentru ce am eu, dar mi-a zis ca totul e bine si doar un tratament cu ovule Cervugid este necesar. 3 tablete a cate 12 pastile, cu 7 zile pauza intre. Bun, de alaltaieri l-am inceput, inainte si cu bai in ceai de musetel si secretia mea a devenit galbuie si parca acum avea si "textura" schimbata. De confort, ce sa zic, e ok, nu ideal, dar ok. Sa ma ingrijorez? Sau este doar din pricina ovulelor? Adica.. Uf! Help!
Pai da, culoarea, dar consistenta este normal sa devina altfel?
da si eu am facut tratament cu cervugid., tot 3 cutii a cate 12 avule si 7 zile pauza intre...puneam ovulul seara inainte de culcare si in ziua urmatare...se scurgea din substanta ovulului...nu are cum sa ramana acolo..probabil isi facea efectul pe timpul noptii...
Buna fetelor, Eu sapt viitoare imi fac o cauterizare. Am o rana micuta pe col dar care ma supara de mai mult de un an, asa ca doctorita mea a zis sa o "eliminam". As vrea sa fiu pregatita psihic pentru interventia asta, asa ca va rog sa-mi spuneti cam cat costa, in ce consta, cum sunt zilele de dupa, in ce consta tratamentul de dupa si tot asa, ce considerati voi ca e mai important. multumesc!
dar pt ce ai nevoie sa faci spalaturi, nu le poti evita? eu am facut incepand cu a 2-a sau a 3-a zi dupa pt ca asa mi-a zis doctorita, dar ea e obsedata de spalaturi, daca as repeta experienta, nu m-as mai uita in gura ei si nu le-as mai face. ideea e ca nu am patit nimic de la spalaturi, colul si-a revenit frumos.
Mi-a spus ca e nevoie pentru ca sa se vindece colul si in acest timp sa nu mai fie prezenta secretia aia pe care o aveam pana acum, pentru ca nu cumva sa intretina rana. Nu am avut nicio infectie pe care sa o tratez, dar am avut o secretie abundenta, de care abia astept sa scap.
in lipsa unei infectii, ne putem gandi la o hipersecretie a glandelor colului, din cauza ranii. si eu am avut. dar ai facut toate analizele ( ex secretie, culturi, mycoplasma, ureaplasma, chlamidia) ? daca ti-au fost recomandate spalaturile, eu zic sa le faci. ce doctor ti-a facut cauterizarea?
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-02-20 12:22:33)
Da, am facut toate analizele de care ai spus, plus HPV si au iesit toate negativ. Asa mi-a spus si doctora, de o hipersecretie a glandelor colului , din cauza ranii. Spalaturi trebuie sa fac cu Femigin B. Off, au trecut 3 sapt jumatate de la cauterizare, abia astept sa treaca tot si sa scap.
Dupa astea 6 saptamani mai trebuie sa fac spalaturi?
Ultima oara a fost editat de blair (2010-02-20 13:10:44)
trebuie sa le faci,dar pentru igiena proprie...nu pt a trata ceva anume deci 1-2 spalaturi pe saptamana si dupa contactul sexual. sau daca vrei sa asculti parerea acelor doctori care nu recomanda spalaturile intravaginale poti sa nu te speli deloc...(sau doar dupa contactul sexual)
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous"
Nu stiu cum voi face. Faza e ca dupa un an de cand mi-am inceput viata sexuala, timp in care nu am facut absolut nicio spalatura (pentru ca nu prea stiam eu cum sta treaba ) , nu am avut nicio infectie. Si am folosit si ac, si prezervativ in anul asta.
eu zic ca spalaturile trebuie facute doar la sfatul medicului, nu pt igiena, vaginul stie sa se curete si singur. pentru persoanele predispuse la candidoza, da, poate fi benefic spalatul dupa contact, daca nu se foloseste prezervativ.
Buna, Am o problema care ma framanta rau de tot. Ieri am mers la medic pt un control deaorece banuiam ca sunt insarcinata, fapt care mi-a fost confirmat , sarcina de 2 saptamani.Nu-mi doream copilul dar daca s-a intamplat asta e...,mai am o fetita de 8 ani.Medicul a descoperti insa ca am o rana pe col,nu s-a putu pronunta pana ce nu-mi fac analizele,acum 2 ani am facut testul PAP care a iesit cu urmatorul rezultat: Frotiu satisfacator pentru evaluare, componenta endocervicala/transformare prezenta. Interpretare: Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau pentru malignitate PAP II Frotiu moderat inflamator, discret citolitic. Intrebarea mea este daca e bine sa pastrez acest copil,nu vreau sa fac intrerupere decat daca acest lucru afecteaza sanatatea mea si nu am de ales.
Buna, Am o problema care ma framanta rau de tot. Ieri am mers la medic pt un control deaorece banuiam ca sunt insarcinata, fapt care mi-a fost confirmat , sarcina de 2 saptamani.Nu-mi doream copilul dar daca s-a intamplat asta e...,mai am o fetita de 8 ani.Medicul a descoperti insa ca am o rana pe col,nu s-a putu pronunta pana ce nu-mi fac analizele,acum 2 ani am facut testul PAP care a iesit cu urmatorul rezultat: Frotiu satisfacator pentru evaluare, componenta endocervicala/transformare prezenta. Interpretare: Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau pentru malignitate PAP II Frotiu moderat inflamator, discret citolitic. Intrebarea mea este daca e bine sa pastrez acest copil,nu vreau sa fac intrerupere decat daca acest lucru afecteaza sanatatea mea si nu am de ales.
Pai..papul este ok, nu? Ai o inflamatie moderata si doar atat, negativ pentru orice fel de leziune. Nu cred ca iti va afecta in vreun fel sanatatea aceasta sarcina, dar asta trebuie sa hotarasti impreuna cu medicul de familie si ginecologul, in contextul tuturor analizelor.