homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme cu mama...-3

#39 2010-05-15 22:11:00

ioana_marinescu
Full member
Inregistrat: 2008-02-25

Re: probleme cu mama...

nu e regula casei. daca era, ma supuneam. pana acum ne lasa singuri in camera ore in sir. pana acum ma striga sau cel mult ciocanea. habar nu am ce a apucat-o. si nu e genul de persoana care sa fie impotriva sexului. sau cel putin nu din cate stiu eu. de asta nu inteleg reactia si de asta nu inteleg de ce a dat buzna.
in ceea ce il priveste pe el: voi v-ati cere scuze de la cineva care nu va da nici buna ziua?

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#40 2010-05-15 22:16:22

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

in cazul in care el vine la mama ta in casa si i-o trage lui fii=sa....eu zic ca ar trebui nustiu

#41 2010-05-15 22:19:08

ioana_marinescu
Full member

hai ma, imi cer scuze ca i-am tras-o promit sa nu mai fac neutral

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#42 2010-05-15 22:22:08

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

de ce te incapatanezi sa ai ceva impotriva mamei tale ? este foarte intelegatoare, chiar ai o mama super ok  ... in pui mei el nu are o pereche de oo sa isi ceara scuze ?

#43 2010-05-15 22:24:08

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Da' cu ce a gresit el? Ca nu inteleg ce aveti cu bietul om. Facusera asta si inainte. De multe ori. Mama ei era ok cu asta. Acum de ce sa-i ceara scuze? Ce sa-i spuna? Ce a zis ioana? "Buna ziua, doamna X, imi cer scuze ca mi-am bagat organul in fiica dumneavoastra pentru a enspea oara" ? E prea de tot...

Publicitate

loading...

#44 2010-05-15 22:27:06

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

pentru orice a gresit ... nu conteaza ce a gresit ... e evindent ca mama ei e suparata pe el .. Puii mei wild ..cate o data imi aduc aminte ca asa am fost si eu si nu m-a dus nicaieri aroganta asta ...

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-05-15 22:29:52)

#45 2010-05-15 22:33:50

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Dar nu e aroganta. Asta nu intelegeti si ma deranjeaza. Cand nu gresesti cu nimic de ce sa-ti ceri scuze? Cei care gresesc cu adevarat de ce nu-si cer niciodata scuze? De ce sa-ti ceri scuze cand n-ai facut nimic rau doar pentru a gadila orgoliul cuiva? Suntem o generatie de oameni slabi si supusi... o generatie de animale. Suntem pusi sub jug si arsi cu fierul incins si cand zice un superior sa sarim, noi sarim ca cretinii. Mi se pare gresit. Puteti sa-mi ziceti ca sunt aroganta, razvratita, rebela, ca o sa ma schimb si asa mai departe dar eu in continuare voi afirma cu tarie ca nu sunt animalul din lesa nimanui. Nicio persoana nu ar trebui sa-si asume rolul asta.

#46 2010-05-15 22:40:10

ioana_marinescu
Full member

maine dimineata vine iar. Saracul imi e mila de el sad om vedea ce putem sa rezolvam. va pup noapte buna puss

#47 2010-05-15 22:54:44

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

WildChild11009 a scris:

Puteti sa-mi ziceti ca sunt aroganta, razvratita, rebela, ca o sa ma schimb si asa mai departe dar eu in continuare voi afirma cu tarie ca nu sunt animalul din lesa nimanui.

Wild nu o sa spuna nimeni ca esti cum ai spus tu. Toate am avut varsta ta, si toate am fost asa. Cand o sa mai cresti o sa iti dai seama ca scopul scuza de multe ori mijloacele. Atata timp cat esti intr-o situatie din care pur si simplu nu poti iesi (aka, esti copil nu ai de unde face rost de bani deci trebuie sa te intelegi bine cu parintii) iti mai calci pe inima si ceri scuze.

#48 2010-05-15 23:04:19

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Sau poti sa lasi apele sa se calmeze si usor-usor totul va reveni la normal. smile Si eu depind de parinti, si eu am fost pusa in situatia in care am ramas fara bani si alte lucruri din cauza lui G., dar nu mi-am calcat pe inima/orgoliu/demnitate si uite ca totusi lucrurile s-au rezolvat. Nu stiu alti parinti cum sunt dar ai mei recunosc cand gresesc. Nu din prima, dar recunosc. Presupun ca ma bucur de niste parinti extraordinari. smile

#49 2010-05-16 03:02:59

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Ce legatura are faptul ca e parinte cu lipsa de bun-simt?

Adica daca ei platesc intretinere, eu sunt sclav si ma supun? In situatii de genul de mai sus, ori isi cere mama scuze, care mi se pare cea mai normala situatie, nu ca mama, dar ca persoana cel putin, ori le lasi sa treaca de la sine.

Dar nu iti calci pe orgoliu si iti lezezi personalitatea, tu negresind cu nimic, doar pentru ca mama e prea ingusta la minte si un orgoliu prost indreptat. Odata ce creezi un precedent, va continua, pentru ca exista un punct de reper.

Si nu e vorba deloc de varsta aici - 16 ani sau 25 de ani, este vorba de principiu si de idee in sine. In momentul in care inchizi o usa, trebuie sa iti respecta intimitate, din acel bun simt. Ca daca tu intri peste ea cand si-o trage cu taica-tu, ea trebuie sa isi ceara scuze ca face sex? Sau tu, ca nu bati la usa inainte?

Din motive de genul asta nu se va face niciodata educatie sexuala in scoli fara ca lumea sa susoteasca si sa fie pudica, sexul va fi privit ca pe ceva tabu si vor fi la bts-uri si la avortui fara numar.

Iar cand esti copil, depinzi de ei, nu ai de unde sa faci rost de bani si esti intr-o lupta de orgolii ... incerci sa te tii ferm pe pozitie, mai ales cand ai dreptate. Macar sa te pregatesti pentru viata.

#50 2010-05-16 11:35:32

be_happy
Platinum member

Faptul ca o problema nu e discutata nu inseamna ca ea nu mai exista. Cel mai bine e sa comunicati. Chiar daca ar rezulta o cearta, va trece dar asa ar putea mocni mult si bine.

Si sincer nu vad nici cum si-ar cere scuze mama ei: " Draga, scuza-ma ca am intrat peste tine in timp ce v-o trageati in casa mea, cu mine in casa"

Eu una nu as fi deloc mandra daca la 16 ani as fi facut sex cu mama mea in casa sau as fi fumat in prezenta ei. Da, stie ca fumez, nicio problema, e viata mea, stie ca mi-am inceput viata sexuala, ok,  dar din respect ptr ea nu as face aceste lucru in prezenta ei ( sau cu ea in casa) la o varsta atat de frageda.

#51 2010-05-16 11:41:48

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Din moment ce nu o deranjeaza cu nimic, nu vad de ce n-as face ceva. smile Ea isi vede de treaba ei, eu de a mea. Cat despre fumat... comunicarea intre noi s-a imbunatatit mult de cand fumam impreuna. Si totusi, acum ce propui? Sa facem programari cine si cand iese pe balcon astfel incat sa nu nimerim in acelasi timp? Si daca intra cand fumez eu ce sa fac? "Mama, e randul meu, du-te inpoi in casa si mai asteapta vreo 5 minute" ? E ridicol. Mi se pare o tampenie cum percepeti voi respectul. Respectul meu fata de mama se manifesta prin increderea si afectiunea pe care i le port. O respect pentru ca sunt sincera cu ea in toate aspectele. O respect prin faptul ca ii spun totul si ca nu ii ascund nimic, oricat de rau ar fi acel lucru. O respect prin faptul ca stiu ca in ea am o prietena care ma intelege si care imi poate da tot timpul o opinie obiectiva. Nicio mama nu vrea sa fie vazuta ca un drac de catre proprii copii. Fiecare mama vrea sa-i fie confidenta fiicei sale pentru ca este un nivel foarte bun al unei relatii sanatoase si frumoase din categoria 'mama-fiica'. Dar... exista oameni si oameni. Ma bucur ca mama nu face tot posibilul sa ma indeparteze. Ma bucur ca a stiut cum sa-mi castige increderea totala. Ma bucur ca nu imi face crize de om isteric din motive tampite smile Si ma bucur ca nu e ca mamele care v-au facut pe voi sa confundati notiunea de respect cu cea de frica.

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-05-16 11:42:15)

#52 2010-05-16 12:06:43

Neverbe
Full member
Inregistrat: 2007-04-18

Wild, imi doresc sa fi avut si eu o relatie asa de buna cu mama... Dar din pacate nu toate mamele sunt asa. Nu e ok sa dai buzna peste doi oameni fara sa bati la usa mai ales daca stii ca sunt un cuplu, fie ca sunt sau nu din familie, fie ca e sau nu casa ta... Totusi nu cred ca mama ioanei vrea sa auda asta de la fiica ei. Daca evita si discutiile... Las-o sa se linisteasca, o sa-i treaca. Cat despre scuze, Wild are dreptate, sa iti ceri scuze cand ai gresit e un semn de responsabilitate si maturitate, sa iti ceri scuze cand nu ai gresit e umilitor. S-a intamplat, ai doar 19 ani, nu se astepta sa ramai virgina pana la maritis, sunteti de 9 luni impreuna, probabil isi imagineaza ca s-a trecut de nivelul cu tinutul de mana si privit apusul de soare. Daca nu vrea sa vorbeasca, gata, las-o asa si o sa-i treaca cu timpul.

Everybody's gotta end up somewhere, I'm just taking my time to get there, And it looks like freedom and it smells like fun, But it feels like being on the run...

#53 2010-05-16 12:12:27

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

in mod normal, as spune ca, atata timp cat exista riscul sa fii surprins de un membru al familiei in ipostaze nu tocmai decente, e bine sa te abtii de la facut "prostii". insa, daca spui ca pana acum mama ta batea la usa inainte sa intre, faptul ca acum n-a mai facut-o ma cam duce cu gandul la ce a zis wild, si anume ca era pusa pe cearta si a cautat un motiv intemeiat.
si eu sunt de parere ca nu aveti de ce sa va cereti scuze, cu atat mai putin prietenul tau. totusi, pt o perioada, ati putea sa va intalniti numai la el sau prin oras. evita sa-i pui fata in fata pt ca nici unul nu iese cu bine din situatie. mama ta se enerveaza, el se supara ca nici nu-i este raspuns la salut, deci se creeaza o atmosfera nu tocmai placuta.

bebe V., soarele si luna

#54 2010-05-16 12:22:32

rogvaiv
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-08-04

Eu cand eram singura acasa cu prietenul maica'mea m-a sunat ca e la usa si "nu-si gaseste cheile"  lol  Si eu sunt de parere ca mama ar trebui sa-si ceara scuze, sunt majori cu totii, nu cred ca ioana ar fi intrat tropaind peste maica-sa si taica-su in dormitor.
Si eu am fost prinsa in fapt, de fapt mama a  batut la usa si eu, panicata, am zis :ocupat!  big_smile  Si, ca sa vezi, nu mi-a facut scandal ci a zis ca oricum e constienta ca se ajunge la sex si prefera sa ma stie in siguranta decat cine stie pe unde  smile

qed

#55 2010-05-16 12:23:13

be_happy
Platinum member

Wild, s-ar putea sa ti se para ciudat, dar am o relatie foarte buna cu mama mea. Faptul ca nu am fumat niciodata in prezenta ei nu m-a indepartat absolut deloc de ea.  Pot foarte bine sa comunic cu ea la un suc, la o cafea, la o plimbare, sau pur si simplu in pat stand de povesti.
Cred ca ultimul om de care imi e frica pe lumea asta e mama mea rotfl Dar o iubesc atat de mult incat nu as fi vrut sa fie ingrijorata ca fiica-sa fumeaza de la o varsta prea frageda. Ce e drept nici nu imi trecea prin cap sa fumez la 16 ani smile A avut ea grija sa ma ajute sa elimin stresul prin alte metode, mai sanatoase, la fel cum a avut grija sa ma indrepte spre alte pasiuni decat fumatul smile

Dar ma rog, suntem off topic.

Oricum, fiecare apreciaza in felul lui notiunile si nu trebuie sa crestem toti in acelasi mediu. Deci nu ar trebui sa convingem pe nimeni ca e mai bine cum procedeaza familia lui sau nu. Daca tu esti fericita asa, foarte bine! Nu inseamna nici ca asa e ideal, nici ca asa e gresit smile

Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-05-16 12:26:43)

#56 2010-05-16 12:32:14

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Bun... dar ia situatia mea, nu pe a ta, in calcul: mama imi spune "Hai la o tigara". Ca ii face placere sa fumam impreuna. Ca asa facea si ea cu mama ei. Si pentru ca e mai fun in 2. Eu ce sa-i spun? "Nu, mama, prefer sa te refuz, dar stai linistita ca e din respect pentru tine"? ... in fine. Fiecare cu ideile lui.
Cat despre frica...da, era vorba de frica, cel putin in cazul ioanei (si al altora, dupa ce replici am vazut pe aici). Cand ai o relatie cu mama cam cum am eu, nu ai de ce sa te ascunzi, de ce sa te limitezi la sange, de ce sa stai pe ghimpi. Cand ajungi sa-ti pui bariere in orice doar ca sa eviti reactia mamei, se numeste frica. Ca atunci cand  esti la inchisoare si stai in banca ta uitandu-te in toate partile ca altfel sigur iti f*te cineva una peste ceafa. smile Daca ajungi sa iti bati joc de prietenul tau facandu-l sa bata mult drum prin ploaie pentru 20 minute, doar pentru ca stii ce reactie de om isteric are mama, se numeste frica. smile Dar ma opresc aici. Tare as vrea sa vad cum ati reactiona daca v-ati duce la prieten acasa, mama lui ar intra peste voi cand ati fi intr-un cadru mai intim si dup-aia v-ar considera/numi curve si v-ar da afara din casa... chiar as fi curioasa ce chef de cerut scuze ati avea voi smile

#57 2010-05-16 12:48:30

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu ma crucesc cand vad ca toate o sfatuiti sa nu isi ceara scuze. Pai daca as fi patit eu asa ceva, imediat imi ceream scuze. Avei incuietoare, foloseste-o, asteapta pana dorm parintii, pana pleaca din casa.

Eu de craciun cand am venit cu prietenul (cu care locuiesc de un an) acasa in vacanta nu am facut nimic cu el pentru ca mi-era sa nu intre mama peste noi, sau sa auda ceva. Parerea mea e ca sexul nu "arde" atat de tare incat sa nu poti rezista pana gasiti un moment in care sunteti singuri acasa.

Si ca sa fiu si eu putin offtopic cu fumatul, ambii stiu ca fumez, dar se prefac ca nu stiu. Mi-a spus tata ca nu vrea sa ma vada fumand, nici unul nu fumeaza, dar amandoi au incercat cand erau de varsta mea. Mi-a spus ca e sigur ca voi renunta la obicieiul asta, dar pana una alta, sa il fac cand nu sunt acasa.

Oricum, pana la urma sunt sigura ca fiecare suntem educate altfel, si respectul pentru parinti e privit altfel.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.