homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O poveste...-3

#39 2010-05-21 17:46:52

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: O poveste...

Chamomile, nu stiu, parerea mea e ca e mult prea devreme dupa abia 2 luni de relatie sa faci asemenea compromisuri ... La modul ca da, problema poate fi pusa si in sensul ca te lasi de fumat din dragoste pentru el, ceea ce, pana la urma, poate fi considerat un gest frumos, dar avand in vedere faptul ca practic o faci din considerente religioase ( nici macar pentru ca asa ai considera ca e bine pentru plamanii tai ), deja mi se pare .. mult. Si tocmai prin prisma ideii pe care am zis-o mai sus. E prea repede ...

Si fortez un pic nota si spun ca e o relatie oarecum atipica ( nu in sensul peiorativ al cuvantului, ci ca si fapt in sine ) - ei bine, parerea mea este ca nici in cazul unei relatii intre 2 indivizi de aceeasi religie ( daca tot suntem la nivelul asta al discutiei ), deci una, sa zicem, comuna, obisnuita, nu e ok sa se faca compromisuri ATAT de repede ... Pentru ca abia apuci sa cunosti persoana respectiva - esti sigura ca vrei sa renunti la obiceiurile tale vechi dupa doar 2 luni de relatie ?

Acum .. nu stiu cat de mult tii tu la religia ta, cat de multi crezi efectiv in Dumnezeu, cu alte cuvinte, daca esti o crestina mai mult sau mai putin ferventa. In cazul in care nu-i asa, ei bine, poate prea mult n-o sa fie in defavoarea ta sa te lasi influentata de ei, dar fii sigura ca mai devreme sau mai tarziu te vor " obliga ", te vor determina, vor incerca sa te convinga sa treci la baptism ... Evident, e alegerea ta, poate lucrul asta chiar nu te deranjeaza, dar daca tu crezi in Dumnezeu samd, nu stiu cat de ok si usor o sa fie pentru tine sa rezisti la insistentele lor ...

Si nu vreau sa vorbesc in necunostinta de cauza, dar din cate stiu, sectantii se casatoresc in principiu intre ei, in sensul ca fie isi aleg o sotie, respectiv un sot din cadrul aceleiasi secte, fie isi conving viitorul partener sa se converteasca la secta lor. Nu cred ca accepta sa formeze familii mixte, cum e cazul is aici, gen un ortodox si un baptist ... Poate nici nu te gandesti la casatorie inca - ar fi si prematur, de altfel - important e sa stii ca nu e usor, important e sa fii pregatita sa accepti un alt regim de viata ( daca e cazul, evident ) sau doar sa fii suficient de realista incat sa constientizezi ca, asa cum am zis, nu-i chiar usor ... Multa bafta ! smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#40 2010-05-21 17:55:55

vanilleeis
Hero member
Inregistrat: 2010-02-16

offtopic: ma contraziceam odata cu cineva ... Martorii lui Iehova se incadreaza la secta sau religie ? smile

If you take it personal, that's ok! wink

#41 2010-05-21 17:57:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

secta, zic eu

#42 2010-05-21 18:01:01

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Martorii lui Iehova sunt secta toata ziua smile
si eu care nu sunt in tara tot dau de iei .. acum cateva saptamani mi-au batut la usa ... nu stiu ce m-au intrebat dar era dimineata si nu imi bausem cafeaua sa ma dezmeticesc si se vedea ca nu e ok sa vorbeasca cu mine .. cand i-am vazut cu pliantele mi-am dat seama instantaneau ca sunt martofii ... m-au intrebat daca nu vreau un pliant si le-am spus ca poate sa mi-l dea dar o sa il arunc la gunoi ..

#43 2010-05-21 18:11:18

vanilleeis
Hero member

ok smile am mai citit pe net atunci si pe unele site`uri gaseam ca sunt secta, pe altele zicea ca nu.. nu stiam cum e pana la urma.
si da, e enervant cand vin la usa si nu mai tac bang

Publicitate

loading...

#44 2010-05-21 20:57:27

kdeea
Platinum member

Chiar, din ce religie / secta fac parte negri aia pe care ii vedem in filme si care canta in biserica si bat in palme gen " yea, Jesus is with us " etc ? lol

#45 2010-05-21 21:07:09

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Eu am asa o oroare de o relatie cu o persoana de alta religie. Nush, stiu ca e o prostie dar eu nu as putea sa umblu cu o persoana de alta religie pentru ca de aici mereu vor aparea discutii. Cand mai eram cu unu altu si imi zicea ca e alta religie deja ridicam o bariera intre noi si stop lol Cred ca ar fi cea mai mare pedeapsa pentru mine: sa ma indragostesc de-un turc rotfl

#46 2010-05-21 21:44:56

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

_Summer_ a scris:

Eu am asa o oroare de o relatie cu o persoana de alta religie. Nush, stiu ca e o prostie dar eu nu as putea sa umblu cu o persoana de alta religie pentru ca de aici mereu vor aparea discutii. Cand mai eram cu unu altu si imi zicea ca e alta religie deja ridicam o bariera intre noi si stop lol Cred ca ar fi cea mai mare pedeapsa pentru mine: sa ma indragostesc de-un turc rotfl

nu e o prostie deloc tongue

#47 2010-05-21 21:59:31

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Nu o prostie da e o prejudecata si nu e tocmai okey dar am si eu voie sa am si eu pasarelele mele, nu ? rodnar

#48 2010-05-21 22:12:54

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Al meu nu e ortodox, e protestant nepracticant lol Spre ateu as putea spune, dar daca ar fi fost religios, m-as fi convertit no problem. Atata timp cat religia lor nu spune sa omor pe mine, nu ma intereseaza. Oricum toti ne rugam la acelasi Dumnezeu. Cat despre regulile lor mai stricte, pot spune ca nu mi se par atat de rele. Nu mi se pare rau s anu ai voie sa fumezi, sau sa te imbraci ca o panarama, sau sa treci din pat in pat.

Iar despre convertiri... ce pot spune, am avut prieteni baptisti, adventisti, ba chiar am mers in tabere organizate de bisericile lor, si serios de a incercat cineva sa ma converteasca. Singurul lucru pe care a trebuit sa il fac a fost sa ma rog inainte de masa (cea ce eu nu faceam in general). Mai mult, stiind ca eu seram dintr-o familie mai putin dusa pe la biserica, nu m-au pus niciodata sa ma rog cu voce tare cum faceau ei, ca sa nu ma faca sa ma simt prost.

Cred ca e rau sa ii bagati pe toti in aceasi oala.

#49 2010-05-21 23:29:05

kdeea
Platinum member

Pill, si pana la urma te-ai convertit ? Sau esti ( inca ) ortodoxa ?

#50 2010-05-21 23:59:56

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

kdeea, ce motive as avea sa ma convertesc? tocmai am scris ca al meu e aproape ateu, si ca oamenii aia nu au incercat sa ma converteasca in nici un fel. SUnt ortodoxa, si sunt sigura ca asa voi ramane, asta daca nu voi descoperi adevarul intr-o alta religie.

#51 2010-05-22 00:08:59

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

_Summer_ a scris:

Nu o prostie da e o prejudecata si nu e tocmai okey dar am si eu voie sa am si eu pasarelele mele, nu ? rodnar

pai ai!!! ca si eu o am pe asta  lol

#52 2010-05-22 11:27:08

kdeea
Platinum member

PillBlast a scris:

kdeea, ce motive as avea sa ma convertesc? tocmai am scris ca al meu e aproape ateu, si ca oamenii aia nu au incercat sa ma converteasca in nici un fel. SUnt ortodoxa, si sunt sigura ca asa voi ramane, asta daca nu voi descoperi adevarul intr-o alta religie.

Da, asa-i, acum am citit mai atent primul tau post smile

#53 2010-05-22 12:49:08

Chamomile
Full member
Inregistrat: 2010-05-19

Scuze ca am lipsit:)
    Merci mult de sfat kdeea! Am ajuns si eu impreuna cu voi la concluzia ca nu-i prea bine ce fac si ca sigur nu vreau sa imi las religia pentru el si ca n-as putea in veci sa ma obisnuiesc cu regulile si cu stilul lor de viata... (N-o mai consider pe mama dusmanul meu in toata povestea asta). Cat de curand ne vom desparti... Mai bine acum decat atunci cand lucrurile vor evolua probabil intre noi.
    Ieri am trait un moment oarecum penibil lol Pe care tin sa vi-l povestesc chicot Ieri, ne-am intalnit si mi-a zis sa vin cu el pana acasa sa-si ia portofelul ca l-a uitat. Zis si facut smile Doar ca singuri fiind el a sarit ca un leu flamand pe mine... Am inceput sa ne sarutam, etc. In toiul acestor momente, apare mama lui si suna la usa. Bine ca a fost incuiata! Totusi, patul era ca dupa razboi, eu nu mai stiam cum sa-mi aranjez parul... S-a uitat ca la urs la mine cand a intrat lol

"Sex relieves tension - love causes it."  ~Woody Allen

#54 2010-05-22 12:50:29

vanilleeis
Hero member

si a zis ceva ? chicot

#55 2010-05-22 12:57:26

Chamomile
Full member
Inregistrat: 2010-05-19

De fata cu mine nu lol Era foarte happy... "Vai! Ai venit la noiii! Ce ma bucur!" si etc. L-am intrebat pe el daca a zis ceva si a zis ca n-a zis nimic, doar ca ma cam indoiesc chicot Totusi, am aparut eu acolo pacatoasa sa-i spurc casa, vorba vine..

"Sex relieves tension - love causes it."  ~Woody Allen

#56 2010-05-22 13:00:02

vanilleeis
Hero member

da lol de asta ma gandeam ca o fi sarit cu gura, daca nu cand erai tu, macar pe el sa`l fi luat la 11 metri chicot

#57 2010-05-22 13:00:12

kdeea
Platinum member

Chamomile, ideea e sa iei decizia asta .. pentru ca asa crezi TU ca e mai bine, pentru ca asta e ceea ce vrei TU sa faci, nu neaparat pentru ca am zis noi ca e mai complicat and stuff smile Adica no, sper ca ce am zis a constituit cel mult o opinie in plus la parerea ta deja formata. Ti-am zis, ideea e sa stii de dinainte ce te-ar putea astepta si in functie de asta sa te gandesti daca asa e sau nu mai bine pentru tine. Bafta ! smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.