homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Avort-4

#58 2010-08-07 08:50:35

daenarys
Vizitator

Re: avort

eu una cand mi-am inceput viata sexuala de asta am hotarat pt.pastile si nu pt.prezervativ sa fiu sigura ca am cele mai putine sanse de a ramena insarcinata.nu cred ca o femeie care face avort topaie de bucurie dupa interventie iar dupa ani se bucura,ca sunt si femei care fac pe banda rulanta asa ceva este partea a2a dar nu vb aici despre ele.asa cum cred ca a nu te protaja cand esti activa/activ sexual este lipsa de responsabilitate si sa aduci pe lume un copil cand nu ai ce sa ii dai sa manance si nimeni sa te ajute este lipsa de responsabilitate.dar lasand toate astea la o parte cred ca intr-o situatie de genul asta si cam in toate problemele noastre ar trebui sa facem ceea ce noi vrem si simtim:vrei sa faci avort,il faci .nu vrei iar nu faci.motivele pt.care iei una dintre aceste decizii nu ar trebui iar sa intereseze pe nimeni decat pe cel care a luat decizia.nu de alta dar vb de motive subiective si sunt sanse foarte mari ca noi sa nu le intelegem.eu una nu pot sa zic ca sunt antiavort,inteleg ca din multe motive intr-o anumita perioada din viata ta nu poti sa aduci pe lume un copil.o decizie de genul asta trebuie luata dupa ce te gandesti foarte bine iar ea sa fie respectata de cei din jur pt.ca e a ta si daca te lovesti cu capul de paragul de sus asta e ai invatat ceva din toata treaba asta.
eu una cred ca o femeie intr-o situatie de genul asta trebuie ajutata sa isi dea seama de ce vrea ea cu adevarata si atunci intreaga problema(nu imi place sa zic ca un copil e o problema dar alt cuvant la ora asta nu mi-a venit in minte) este rezolvata.
ianna,eu zic sa te gandesti f bine la ce vrei tu,daca esti sau nu pregatita sa iti asumi responsabilitatea unui copil.

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-08-07 08:51:38)

#59 2010-08-07 09:25:28

gyn
Full member
Inregistrat: 2009-07-31

am tot evitat s mai comentez l topicul acesta dar park totusi nush cv park nu m lasa. eu sn prof pt inv primar si prescolar. predau d 5 ani d knd am terminat liceul. am cunoscut o multime d persoane fiekre cu kte o poveste. acum predau l o gradinita din buc. am 25 d copilasi in grupa. 17 au doar kte un parinte p motiv d divort, nerecunoscut, nici makr un kz p motiv d deces. offf din acestia 17, 11 au probleme psihice, mai mare sau mai mici, depinde d trauma p kre o traieste fiekre. am o fetita kre in fiekre zi knd plek d l gradi m intreaba dak a fost cuminte k doar asa o s vina mami s-o vada. alta sp colegilor in fiekre zi k si ea are tata dar ?este plekt in franta mereu?. am o fetita kre sta doar cu mama si in fiekre zi s trezeste plangand s aseaza in fund si m striga p mine. aqm vreo saptm m-am intalnit tot cu un copil d l mine si-mi povestea k mami a plekt dupa tati sa-l aduk inapoi. mama copilului fiind mai mik dekt mine, despartita d tata kre nici nu a recunoscut copilul acum plekta d aksa p motiv k nu mai suporta situatia si k nu s mai intelege cu parintii. mai am o fetita, tatal este director l nush c firma si un pic alcoooolic,un piiic mai mult, mama chiar sp k a pastrat copilul pt k a zis k este pakt sa nu-l tina, doamna respectiva lucreaza k avokt, ultima data knd am vazut fetita era tunsa d tatal ei pt k nush c prostie facuse ... asta apropo d eduktie. si astea sunt doar kteva kzuri p kre le-am intalnit. e pakt s faci o intrerupere d sarcina knd aceasta a aparut intr-un moment in kre nu esti sigura d viitor, dar nu este pakt s facem copii cu handikp, nu este pakt s aducem un copil p lume si s asteptam aloktia lui k s avem bani d paine. mai am o fetita kre l fel are doar mama tot din motiv d separare, o mama kre vine s-o ia undeva p l 8-9 seara si o aduce undeva l 6 dim dekt o baga p poarta, in fiekre zi l domn copilul s pune cu fata in sus isi ridik picioarele l piept isi baga mana in pijamale si incepe sa-si miste genunghii sus-jos si tot asa undeva pn l 10-15 min. deci este pakt s faci o intrerupere d sarcina dar nu este pakt sa-ti nenorocesti copilul. aici fiekre sp km cum ar proceda el. respect parerea fiekruia si decizia dar nu inteleg d c s tot da atatea sfaturi contra-intrerepere. bine o anumita pers nu ar face k are ce sa-i ofere copilului dar nu poti da un sfat (atat d insistentsi cu atata sustinere) unei alte persoane fara sa-i cunosti exact situatia. sau mai era varianta cu adoptia tot in locul unei intreruperi. si adoptia si tinerea unei sarcini intr-o anumita situatie in kre nu exista un viitor sigur pt copil aduce probleme copilului. ink o data sp o intrerupere este o experienta groaznik p kre n-o uiti kre t termina kre are un miliard d amprente in minte si sufletul tau, dar dekt s aduc un copil p lume si s zic acum vad cum o s m descurc si s risc s ajunga copilul meu unul din kzurile d mai sus prefer s m chinui si s port eu paktul asta toata viata.

#60 2010-08-07 09:39:15

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Nu am citit restul topicului, dar Gyn, ce povestesti tu acolo se intampla din vina parintilor...Aici nu mai e vorba de faptul ca parintii au sau nu bani sa creasca un copil, e vorba de problemele lor de cuplu sau de viata si de faptul ca nu stiu sa isi creasca sau chiar sa isi iubeasca copilul. Cred ca destule dintre noi am crescut cu un singur parinte dar daca acel unic parinte a stiut sa comunice, a stiut sa se implice suficient in viata copilului sau, atunci acel copil, desi a resimtit intr-o anumita masura lipsa celuilalt parinte, e un copil normal...
Daca ne luam dupa cele spuse de tine, nu am mai face niciodata copii pentru ca nimeni nu ne poate garanta ca vom trai suficient in asa fel incat acel copil sa ajunga la maturitate cu ambii parintii, nimeni nu poate garanta ca o relatie care la momentul actual e minunata si de durata nu se va distruge in cativa ani...Si atunci, unde e logica? Stam cu drobul de sare ca maine s-ar putea sa ma paraseasca prietenul/sotul si nu imi mai aduc pe lume copilul??

Nu judec pe nimeni, fiecare face cu al sau copil ce doreste...Dar daca tu ca mama esti suficient de inteleapta iti poti creste copilul fericit chiar ci singura...Si copiii care provin din familii perfect normale si cu o situatie financiara normala isi petrec cea mai mare parte a timpului la gradinitia sau cu bunicii ptr ca parintii muncesc...Si nu e o tragedie petrnu ei...

#61 2010-08-07 09:43:36

gyn
Full member

am dat si exemple d copii cu probleme kre au si mama si tata si locuiesc impreuna. nu am vr s evidentiez faptul k un singur parinte nu-si poate creste copilul cum trebuie. am vrut s evidentiez c inseamna o sarcina tinuta intr-un moment nepotrivit. in special p ideea e pakt s fac intrerupere d sarcina. il tinem acum k e pakt  s nu-l tinem, vedem c facem. poate o avea copilul noroc. am auzit si varianta asta cu norocul.

nu vr s m inteleaga cineva gresit am sp si mai sus kteva randuri parerea mea despre intreruperea d sarcina. s intampla, eu am ramas cu tot cu ac-uri. e clar k dak luam pastile nu vr un copil, undeva tot eu am gresit si consider k platesc cu varf si indesat k am o intrerupere in minte si-n suflet o viata intreaga. deci dak acum in momentul acesta nu-mi doresc un copil este clar k nu am c sa-i ofer, dak totusi in aduc p lume asta inseamna k el plateste pt greseala mea. pt k el sufera o viata intreaga k eu nu am c sa-i ofer. cineva sp mai sus k poate s gasesc cv banuti pt cresterea lui, nu in bani sta toata cresterea unui copil. adevarat ai nevoie s d bani dar dak u k si femeie k si amma nu esti pregatita sa-l aduci p lume copilul acela clar are d suferit.

Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 09:51:38)

#62 2010-08-07 09:56:58

be_happy
Platinum member

Bun, si daca faci un copil intr-un moment nepotrivit nu il iubesti? Pentru ca a-ti traumatiza copilul cu vorbe de genul:" doar daca esti cuminte vin sa te vad/iau" inseamna sa nu il iubesti sau sa nu stii sa fii mama...Ori daca nu stii sa fii mama cu un copil facut intr-un moment nepotrivit , nu vei sti niciodata. Adica tu crezi ca o femeie si-ar putea iubi mai mult sau mai putin copilul in functie de momentul in care acel copil apare in viata ei?? Eu sincer, nu cred asa ceva. Ori iti iubesti copilul si atunci nu faci din motivele tale de nefericire si motivele copilului tau de nefericire indiferent cand l-ai facut, ori nu esti capabila sa iti iubesti copilul indiferent de momentul in care il faci.
Si hai sa fim seriosi ca stiu si vad destule femei care sustin ca si-au dorit copilul pe care il au dar il bruscheaza fizic si il streseaza psihic...

L.E: Eu nu te judec pe tine ori pe altcineva care a facut sau intentioneaza sa faca un avort. Eu am spus doar ca parintii care isi traumatizeaza copiii ar fi facut asta indiferent de moemntul in care ar fi avut copilul acela, potrivit sau nepotrivit, pentru ca varsta sau cariera ori un partener alaturi nu te invata sa fii mama in adevartul sens al cuvantului.

Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-08-07 09:59:20)

Publicitate

loading...

#63 2010-08-07 10:05:11

gyn
Full member

eu cunosc femei kre au afirmat k da, acum nu-si mai doresc copilul. k le-a tinut in loc d la nush c dracu scoala ramasa neterminata, d l libertate. exact este kzul fetitei kre a sp k mami s dus sa-l aduk p tati inapoi. doar k femeia respectiva a zis k nu mai poate k nu mai vrea acest copil acum.

si nu este vb k m judek cineva p mine sau p altcineva kre a facut intrerupere sau vrea s fak. este vb k prea s insista l faza cu paktul. nu, nu si nu. nu s face intrerupere k e pakt, nu conteaza situatia, nu conteaza absolut nimic dekt k este pakt. majoritatea kzurilor astea d mai sus au l baza un astfel d inceput. am ramas insarcinata, trebuie s n mutam impreuna treb s tinem copilul, e pakt s faci avort. aha dar peste ktiva ani knd copilul ala deja este nenorocit at nu mai este pakt. este clar k din momentul in kre ai spus nu fac intrerupere k este pakt, inseamna k asta este clar motivul pt kre tzi sarcina. deci ai face un avort k nu este momentul pt copil, dar totusi nu fac pt k este un pakt.

Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 10:21:17)

#64 2010-08-07 11:20:09

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Subscriu la ce ai spus happy! ...ai foarte mare dreptate...eu spre exemplu am crescut fara tata complet si cu mama vazuta doar in week end...deci numai cu bunica...si despre asta am avut o copilarie extraordinar de fericita, nu as schimba absolut nimic la ea si nu am niciun fel de regret ...iar din punct de vedere psihic eu spun ca sunt destul de intreaga la cap...am terminat prima generala, prima liceul, sunt la o facultate destul de grea, am acum destule probleme si foarte grele si inca nu m-am gandit sa ma omor, o relatie destul de stabila si echilibrata...deci faza cu parintii nu este neaparat definitorie...important e felul in care stii sa inlocuiesti lipsa unui parinte, si cum stii sa ii faci  copilului tau viata fericita...si oricum ideea era de a face avort sau nu...

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-08-07 11:22:03)

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#65 2010-08-07 11:21:44

be_happy
Platinum member

Eu nu stiu cum vezi tu sau alte persoane lucrurile, dar din punctul meu de vedere, copilul MEU, indiferent ca s-a nascut ptr ca mi l-am dorit sau in mod accidental, indiferent de motivele pentru care am pastrat acel copil, e copilul MEU si mi se pare logic si firesc sa il iubesc si sa nu imi vars frustrarile pe el. Eu nu m-am legat despre cat e de moral sau nu sa faci avort. Nu am fost pusa in situatia asta, prefer sa ma abtin. Eu m-am legat de ceea ce ai spus tu privitor la copiii nascuti doar pentru ca e pacat sa faci avort sau din mai stiu eu ce motive. E copilul tau, cum poti sa il iubesti mai putin doar pentru ca a venit intr-un moment nepotrivit?? Eu nu pot sa concep o granita in iubirea unei mame sau a unui tata fata de copiul sau. Ok, poate nu ti l-ai dorit dar l-ai pastrat , e al TAU, cum poti ca mama sa iti iubesti mai putin copilul doar pentru ca nu ai terminat nu stiu ce scoala. Poti fi frustrat tu, vis-a-vis de tine, dar nu vad de ce mi-as face copilul sa auda atatea bazaconii. Ca sa nu mai spun ca daca vrei, iti poti continua si scoala si poti avea o viata normala cu sau fara copil. Si cunosc cazuri concrete.

#66 2010-08-07 11:26:05

x_ynna
Addicted member

Gyn dar nu putem generaliza...stiu cazuri de cupluri ce si-au dorit copii nespus de mult, si care aveau toate conditiile sa ii cresca...si totusi au ajuns niste radati prin definitie...deci astea nu sunt niste argumente ca sa alegem sa nu ii oferim sansa de a ne demonstra ca efortul nostru nu a fost in zadar wink

LE: si am mai spus...NU e vorba de pacat...NU e vorba despre Dumnezeu aici...pentru ca daca as sti ca o sa fie un copil bolnav de vreun sindrom sau de vreo malformatie ceva as alege si eu avortul ca sa nu il mai chinui...ar avea din start o viata nefericita...deci unde e Dumnezeu aici?...dar acesta ar fi SINGURUL caz...in rest...daca te-ai hotarat sa faci sex inseamna ca esti suficient de matur incat sa iti asumi si responsabilitatile care le implica...n-am zis pacat ci am spus ca acelui copil i se ia din prima orice sansa de a deveni cineva si lui nu ii cere nimeni parerea...

despre asta vorbeste toata lumea aici...nu inteleg unde vezi tu ca se spune de Dumnezeu si de pacat?!

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-08-07 11:35:35)

#67 2010-08-07 11:37:11

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

be_happy a scris:

Eu nu stiu cum vezi tu sau alte persoane lucrurile, dar din punctul meu de vedere, copilul MEU, indiferent ca s-a nascut ptr ca mi l-am dorit sau in mod accidental, indiferent de motivele pentru care am pastrat acel copil, e copilul MEU si mi se pare logic si firesc sa il iubesc si sa nu imi vars frustrarile pe el. Eu nu m-am legat despre cat e de moral sau nu sa faci avort. Nu am fost pusa in situatia asta, prefer sa ma abtin. Eu m-am legat de ceea ce ai spus tu privitor la copiii nascuti doar pentru ca e pacat sa faci avort sau din mai stiu eu ce motive. E copilul tau, cum poti sa il iubesti mai putin doar pentru ca a venit intr-un moment nepotrivit?? Eu nu pot sa concep o granita in iubirea unei mame sau a unui tata fata de copiul sau. Ok, poate nu ti l-ai dorit dar l-ai pastrat , e al TAU, cum poti ca mama sa iti iubesti mai putin copilul doar pentru ca nu ai terminat nu stiu ce scoala. Poti fi frustrat tu, vis-a-vis de tine, dar nu vad de ce mi-as face copilul sa auda atatea bazaconii. Ca sa nu mai spun ca daca vrei, iti poti continua si scoala si poti avea o viata normala cu sau fara copil. Si cunosc cazuri concrete.

De acord, dar avand in vedere ca azi se fac copii pe banda rulanta pentru ca nu exista "protectie", nu se foloseste, ii doare-n fund lol ... iubirea deja ajunge sa nu mai intre in ecuatia asta. Sunt femei care nu dau doi bani pe faptul ca este copilul LOR.

Sunt "parinti" (eu ii numesc animale si ratati, dar trecem peste), care in loc sa ii asigure unui copil un trai mai bun, isi cumpara lor plasme, tv, telefoane si alte cacaturi de genul. Sunt tot "parinti" care isi arunca copiii in strada pentru simplul motiv ca s-au saturat de ei si i-au enervat cu ceva si nu au chef sa ii mai creasca.

Sau o mama singura, care da peste un tip, se indragosteste de el si pune copilul pe planul 15 (caz concret). De ce mai faci un copil atunci?

Toate "femeiustile" care fac un copil strict ca sa il lege pe "boul" ala cu bani de langa ele, crezi ca dau doi bani pe copilul ala? Nu, copilul ala este mai mult sau mai putin doar garantul lor pentru viata fiananciara pe care si-au dorit-o.

Asadar, daca acel copil ar putea prin vreo minune a tehnologiei (de fapt la varsta avortului inca e in discutie daca este o persoana sau nu, fiinta sau nu), sunt in dubii ca ar alege o astfel de viata.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-08-07 11:38:40)

#68 2010-08-07 11:42:04

gyn
Full member

eu nu m refeream l mine happy, am sp k stiu kzuri d astfel d femei kre acum regreta decizia d atunci. si normal k nu generalizez kzurile d pers kre-si cresc copiii singuri. si sunt sigura k tot asa exista si femei kre regreta faptul k nu au pastrat sarcina si au ales intreruperea.

ideea mea era urmatoarea, am sp asa: Majoritatea kzurilor (nu toate) d copii cu probleme, traume au l baza o astfel d decizie ?am ramas, asta este fie ce o fi, nu fac intrerupere k este pakt?.

poi chiar u ai spus k ?l copilul kre practic moare nu s gandeste nimeni?? si cineva sp k ?cum sa-ti omori copilul? aici nu este vb d dumnezeu si d pakte? cum as putea s m gandesc l copilul kre moare dak nu k l un pakt? cum as putea s m gandesc altfel l fraza asta?

cineva sp mai sus k deja nu mai crede k exista dumnezeu doar s s gandea l intrerupere. iar nush cine tot mai sus sp cv tot d dumnezeu.

si nu inteleg nici chestia cu ?i s refuza orice sansa?. c sansa dak eu nu am c sa-i ofer? cine sa-i dea o sansa dak nu eu?

Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 12:07:46)

#69 2010-08-07 12:45:26

be_happy
Platinum member

Nici eu nu ma refereal la tine Gyn. Foloseam un "tu" impersonal, fara sa fac referire la vreo persoana anume..

Ayra, bine scris parinti intre ghilimele...Da, din pacate exista si acele categorii de persoane...

#70 2010-08-07 13:12:48

gyn
Full member

exact d parintii acestia vb si eu. tocmai din kuza asta am dat si exemplul acela cu femeie kre acum s razgandise si nu mai vr copilul. aici vr si eu s ajung. atunci knd a ramas a zis l fel k multe alte femei: nu as face intrerupere d sarcina pt nimic in lume orikre ar fi situatia. si a ramas insarcinata exact knd si-a dorit mai putin si acum kuta scuze. fata kre a deschis acest topic l inceput a sp l inceput k ea nu vr s fak intrerupere, apoi mai jos l kteva randuri scrie k d fapt nu vrea s s lege chiar d l 17 ani apoi la alte kteva randuri scrie k are d gand s fuga s nu mai fak intrerupere. imi pare cunoscut kzul asta cu acum vreau copil, acum nu mai vreau copil. si aici majoritatea pers posteaza k nu ar face o intrerupere pt nimic in lume. probabil d-aia s decis si ea s fuga s nu mai fak intreruperea. dak parintii ei n-o sustin, iubitul ar vrea dar ea pn l urma a zis k nu vrea s s lege d l 17 ani nush cum i s poate da sfatul: e alegerea ta, dar eu n-as face o intrerupere in orice situatie as fi. in situatia ei cred k toate am alege intreruperea d sarcina. s ai 17 ani, s nu accepte parintii, s nu ai bani, s nu lucrezi si nici s nu fi sigura k de fapt asta vrei.

Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 13:16:13)

#71 2010-08-07 14:45:49

mio25
Full member
Inregistrat: 2010-07-29

smart lady a scris:

Nu ma bag in discutia " a face sa a nu face avort" ci am o anumita uimire : vi se pare mai uman sa omoram copii prin avort decat sa-i dam in adoptie? wow

scuza ca te contrazic smart lady dar ti se pare mai uman sa-l dau de langa mine?dupa cel porti in pantec 9 luni de zile ,dupa ce vorbesti cu el timp de 9 luni ,dupa atata timp de asteptare sa-l strangi la piept si sa-i vezi fata mai poti sa-l dai???
doamne nici nu vreau sa ma gandesc ca dupa atata timp de asteptare sa-l dau unei alte fam,sa-i zica unei alte femei "mama" si dupa cati va ani sa vina sa m-a intrebe "pe mine de ce nu m-ai pastrat langa tine"?de asta spun ca prefer avortul,ptr ca intr-o luna nu poti sa te atasezi atat de tare cat te atatsezi pe durata celor 9 luni de sarcina.eu nuna nu mi-as da copilul de langa mine ,de as stii ca as manca pamant.
scuzati-mi greselile.

Ultima oara a fost editat de mio25 (2010-08-07 14:47:20)

regrete? eu nu am regrete,dar ce urasc cel mai mult la tine ,e faptul k inca te mai iubesc

#72 2010-08-07 14:53:00

be_happy
Platinum member

Pai...daca nu l-ai da de langa tine chiar de ai sti ca ai manca pamant...nu e acelasi lucru cu nu ai face avort chiar daca ai sti ca ai manca pamant? Pentru mine e cam acelasi lucru, daca sunt dispusa sa nu renunt la el dandu-l spre adoptie, atunci acelasi lucru il pot face si ca sa nu fac avort.

#73 2010-08-07 15:42:48

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Ce m-as bucura daca ati scrie si voi in limba romana ca sa va pot urmari... offtopic
E un subiect interesant, dar cand se foloseste altceva decat scrisul in limba romana e extrem de greu de urmarit.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#74 2010-08-07 15:44:18

x_ynna
Addicted member

lucky am rugat-o si eu pe gyn sa scrie ca lumea...dar se pare ca nu ne-am inteles

#75 2010-08-07 15:47:21

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Eu am ajuns sa nu ma mai chinui sa descifrez...

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#76 2010-08-07 15:50:47

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

chiar mai inainte citeam topicul deschis de deeea1989 si zice ca este insarcinata dar nu poate pastra bebele pt ca este posibil sa se nasca cu probleme din cauza unui tratament ....si ma gandeam ce ciudata este viata...ea care si-l doreste cu adevarat nu il poate avea si fetele de aici care au un bebe sanatos nu il pastreaza ca nu si-l doresc...sau din diferite probleme....chiar aiurea faza asta sad

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.