|
Nu esti logat.
Avort-4#58 2010-08-07 08:50:35
Re: avorteu una cand mi-am inceput viata sexuala de asta am hotarat pt.pastile si nu pt.prezervativ sa fiu sigura ca am cele mai putine sanse de a ramena insarcinata.nu cred ca o femeie care face avort topaie de bucurie dupa interventie iar dupa ani se bucura,ca sunt si femei care fac pe banda rulanta asa ceva este partea a2a dar nu vb aici despre ele.asa cum cred ca a nu te protaja cand esti activa/activ sexual este lipsa de responsabilitate si sa aduci pe lume un copil cand nu ai ce sa ii dai sa manance si nimeni sa te ajute este lipsa de responsabilitate.dar lasand toate astea la o parte cred ca intr-o situatie de genul asta si cam in toate problemele noastre ar trebui sa facem ceea ce noi vrem si simtim:vrei sa faci avort,il faci .nu vrei iar nu faci.motivele pt.care iei una dintre aceste decizii nu ar trebui iar sa intereseze pe nimeni decat pe cel care a luat decizia.nu de alta dar vb de motive subiective si sunt sanse foarte mari ca noi sa nu le intelegem.eu una nu pot sa zic ca sunt antiavort,inteleg ca din multe motive intr-o anumita perioada din viata ta nu poti sa aduci pe lume un copil.o decizie de genul asta trebuie luata dupa ce te gandesti foarte bine iar ea sa fie respectata de cei din jur pt.ca e a ta si daca te lovesti cu capul de paragul de sus asta e ai invatat ceva din toata treaba asta. Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-08-07 08:51:38) #59 2010-08-07 09:25:28
Re: avortam tot evitat s mai comentez l topicul acesta dar park totusi nush cv park nu m lasa. eu sn prof pt inv primar si prescolar. predau d 5 ani d knd am terminat liceul. am cunoscut o multime d persoane fiekre cu kte o poveste. acum predau l o gradinita din buc. am 25 d copilasi in grupa. 17 au doar kte un parinte p motiv d divort, nerecunoscut, nici makr un kz p motiv d deces. offf din acestia 17, 11 au probleme psihice, mai mare sau mai mici, depinde d trauma p kre o traieste fiekre. am o fetita kre in fiekre zi knd plek d l gradi m intreaba dak a fost cuminte k doar asa o s vina mami s-o vada. alta sp colegilor in fiekre zi k si ea are tata dar ?este plekt in franta mereu?. am o fetita kre sta doar cu mama si in fiekre zi s trezeste plangand s aseaza in fund si m striga p mine. aqm vreo saptm m-am intalnit tot cu un copil d l mine si-mi povestea k mami a plekt dupa tati sa-l aduk inapoi. mama copilului fiind mai mik dekt mine, despartita d tata kre nici nu a recunoscut copilul acum plekta d aksa p motiv k nu mai suporta situatia si k nu s mai intelege cu parintii. mai am o fetita, tatal este director l nush c firma si un pic alcoooolic,un piiic mai mult, mama chiar sp k a pastrat copilul pt k a zis k este pakt sa nu-l tina, doamna respectiva lucreaza k avokt, ultima data knd am vazut fetita era tunsa d tatal ei pt k nush c prostie facuse ... asta apropo d eduktie. si astea sunt doar kteva kzuri p kre le-am intalnit. e pakt s faci o intrerupere d sarcina knd aceasta a aparut intr-un moment in kre nu esti sigura d viitor, dar nu este pakt s facem copii cu handikp, nu este pakt s aducem un copil p lume si s asteptam aloktia lui k s avem bani d paine. mai am o fetita kre l fel are doar mama tot din motiv d separare, o mama kre vine s-o ia undeva p l 8-9 seara si o aduce undeva l 6 dim dekt o baga p poarta, in fiekre zi l domn copilul s pune cu fata in sus isi ridik picioarele l piept isi baga mana in pijamale si incepe sa-si miste genunghii sus-jos si tot asa undeva pn l 10-15 min. deci este pakt s faci o intrerupere d sarcina dar nu este pakt sa-ti nenorocesti copilul. aici fiekre sp km cum ar proceda el. respect parerea fiekruia si decizia dar nu inteleg d c s tot da atatea sfaturi contra-intrerepere. bine o anumita pers nu ar face k are ce sa-i ofere copilului dar nu poti da un sfat (atat d insistentsi cu atata sustinere) unei alte persoane fara sa-i cunosti exact situatia. sau mai era varianta cu adoptia tot in locul unei intreruperi. si adoptia si tinerea unei sarcini intr-o anumita situatie in kre nu exista un viitor sigur pt copil aduce probleme copilului. ink o data sp o intrerupere este o experienta groaznik p kre n-o uiti kre t termina kre are un miliard d amprente in minte si sufletul tau, dar dekt s aduc un copil p lume si s zic acum vad cum o s m descurc si s risc s ajunga copilul meu unul din kzurile d mai sus prefer s m chinui si s port eu paktul asta toata viata. Offline #60 2010-08-07 09:39:15
Re: avortNu am citit restul topicului, dar Gyn, ce povestesti tu acolo se intampla din vina parintilor...Aici nu mai e vorba de faptul ca parintii au sau nu bani sa creasca un copil, e vorba de problemele lor de cuplu sau de viata si de faptul ca nu stiu sa isi creasca sau chiar sa isi iubeasca copilul. Cred ca destule dintre noi am crescut cu un singur parinte dar daca acel unic parinte a stiut sa comunice, a stiut sa se implice suficient in viata copilului sau, atunci acel copil, desi a resimtit intr-o anumita masura lipsa celuilalt parinte, e un copil normal... Offline #61 2010-08-07 09:43:36
Re: avortam dat si exemple d copii cu probleme kre au si mama si tata si locuiesc impreuna. nu am vr s evidentiez faptul k un singur parinte nu-si poate creste copilul cum trebuie. am vrut s evidentiez c inseamna o sarcina tinuta intr-un moment nepotrivit. in special p ideea e pakt s fac intrerupere d sarcina. il tinem acum k e pakt s nu-l tinem, vedem c facem. poate o avea copilul noroc. am auzit si varianta asta cu norocul. Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 09:51:38) Offline #62 2010-08-07 09:56:58
Re: avortBun, si daca faci un copil intr-un moment nepotrivit nu il iubesti? Pentru ca a-ti traumatiza copilul cu vorbe de genul:" doar daca esti cuminte vin sa te vad/iau" inseamna sa nu il iubesti sau sa nu stii sa fii mama...Ori daca nu stii sa fii mama cu un copil facut intr-un moment nepotrivit , nu vei sti niciodata. Adica tu crezi ca o femeie si-ar putea iubi mai mult sau mai putin copilul in functie de momentul in care acel copil apare in viata ei?? Eu sincer, nu cred asa ceva. Ori iti iubesti copilul si atunci nu faci din motivele tale de nefericire si motivele copilului tau de nefericire indiferent cand l-ai facut, ori nu esti capabila sa iti iubesti copilul indiferent de momentul in care il faci. Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-08-07 09:59:20) Offline Publicitateloading...
#63 2010-08-07 10:05:11
Re: avorteu cunosc femei kre au afirmat k da, acum nu-si mai doresc copilul. k le-a tinut in loc d la nush c dracu scoala ramasa neterminata, d l libertate. exact este kzul fetitei kre a sp k mami s dus sa-l aduk p tati inapoi. doar k femeia respectiva a zis k nu mai poate k nu mai vrea acest copil acum. Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 10:21:17) Offline #64 2010-08-07 11:20:09
Re: avortSubscriu la ce ai spus happy! ...ai foarte mare dreptate...eu spre exemplu am crescut fara tata complet si cu mama vazuta doar in week end...deci numai cu bunica...si despre asta am avut o copilarie extraordinar de fericita, nu as schimba absolut nimic la ea si nu am niciun fel de regret ...iar din punct de vedere psihic eu spun ca sunt destul de intreaga la cap...am terminat prima generala, prima liceul, sunt la o facultate destul de grea, am acum destule probleme si foarte grele si inca nu m-am gandit sa ma omor, o relatie destul de stabila si echilibrata...deci faza cu parintii nu este neaparat definitorie...important e felul in care stii sa inlocuiesti lipsa unui parinte, si cum stii sa ii faci copilului tau viata fericita...si oricum ideea era de a face avort sau nu... Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-08-07 11:22:03) O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #65 2010-08-07 11:21:44
Re: avortEu nu stiu cum vezi tu sau alte persoane lucrurile, dar din punctul meu de vedere, copilul MEU, indiferent ca s-a nascut ptr ca mi l-am dorit sau in mod accidental, indiferent de motivele pentru care am pastrat acel copil, e copilul MEU si mi se pare logic si firesc sa il iubesc si sa nu imi vars frustrarile pe el. Eu nu m-am legat despre cat e de moral sau nu sa faci avort. Nu am fost pusa in situatia asta, prefer sa ma abtin. Eu m-am legat de ceea ce ai spus tu privitor la copiii nascuti doar pentru ca e pacat sa faci avort sau din mai stiu eu ce motive. E copilul tau, cum poti sa il iubesti mai putin doar pentru ca a venit intr-un moment nepotrivit?? Eu nu pot sa concep o granita in iubirea unei mame sau a unui tata fata de copiul sau. Ok, poate nu ti l-ai dorit dar l-ai pastrat , e al TAU, cum poti ca mama sa iti iubesti mai putin copilul doar pentru ca nu ai terminat nu stiu ce scoala. Poti fi frustrat tu, vis-a-vis de tine, dar nu vad de ce mi-as face copilul sa auda atatea bazaconii. Ca sa nu mai spun ca daca vrei, iti poti continua si scoala si poti avea o viata normala cu sau fara copil. Si cunosc cazuri concrete. Offline #66 2010-08-07 11:26:05
Re: avortGyn dar nu putem generaliza...stiu cazuri de cupluri ce si-au dorit copii nespus de mult, si care aveau toate conditiile sa ii cresca...si totusi au ajuns niste radati prin definitie...deci astea nu sunt niste argumente ca sa alegem sa nu ii oferim sansa de a ne demonstra ca efortul nostru nu a fost in zadar Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-08-07 11:35:35) O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #67 2010-08-07 11:37:11
Re: avort
De acord, dar avand in vedere ca azi se fac copii pe banda rulanta pentru ca nu exista "protectie", nu se foloseste, ii doare-n fund ... iubirea deja ajunge sa nu mai intre in ecuatia asta. Sunt femei care nu dau doi bani pe faptul ca este copilul LOR. Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-08-07 11:38:40) Offline #68 2010-08-07 11:42:04
Re: avorteu nu m refeream l mine happy, am sp k stiu kzuri d astfel d femei kre acum regreta decizia d atunci. si normal k nu generalizez kzurile d pers kre-si cresc copiii singuri. si sunt sigura k tot asa exista si femei kre regreta faptul k nu au pastrat sarcina si au ales intreruperea. Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 12:07:46) Offline #69 2010-08-07 12:45:26
Re: avortNici eu nu ma refereal la tine Gyn. Foloseam un "tu" impersonal, fara sa fac referire la vreo persoana anume.. Offline #70 2010-08-07 13:12:48
Re: avortexact d parintii acestia vb si eu. tocmai din kuza asta am dat si exemplul acela cu femeie kre acum s razgandise si nu mai vr copilul. aici vr si eu s ajung. atunci knd a ramas a zis l fel k multe alte femei: nu as face intrerupere d sarcina pt nimic in lume orikre ar fi situatia. si a ramas insarcinata exact knd si-a dorit mai putin si acum kuta scuze. fata kre a deschis acest topic l inceput a sp l inceput k ea nu vr s fak intrerupere, apoi mai jos l kteva randuri scrie k d fapt nu vrea s s lege chiar d l 17 ani apoi la alte kteva randuri scrie k are d gand s fuga s nu mai fak intrerupere. imi pare cunoscut kzul asta cu acum vreau copil, acum nu mai vreau copil. si aici majoritatea pers posteaza k nu ar face o intrerupere pt nimic in lume. probabil d-aia s decis si ea s fuga s nu mai fak intreruperea. dak parintii ei n-o sustin, iubitul ar vrea dar ea pn l urma a zis k nu vrea s s lege d l 17 ani nush cum i s poate da sfatul: e alegerea ta, dar eu n-as face o intrerupere in orice situatie as fi. in situatia ei cred k toate am alege intreruperea d sarcina. s ai 17 ani, s nu accepte parintii, s nu ai bani, s nu lucrezi si nici s nu fi sigura k de fapt asta vrei. Ultima oara a fost editat de gyn (2010-08-07 13:16:13) Offline #71 2010-08-07 14:45:49
Re: avort
scuza ca te contrazic smart lady dar ti se pare mai uman sa-l dau de langa mine?dupa cel porti in pantec 9 luni de zile ,dupa ce vorbesti cu el timp de 9 luni ,dupa atata timp de asteptare sa-l strangi la piept si sa-i vezi fata mai poti sa-l dai??? Ultima oara a fost editat de mio25 (2010-08-07 14:47:20) regrete? eu nu am regrete,dar ce urasc cel mai mult la tine ,e faptul k inca te mai iubesc Offline #72 2010-08-07 14:53:00
Re: avortPai...daca nu l-ai da de langa tine chiar de ai sti ca ai manca pamant...nu e acelasi lucru cu nu ai face avort chiar daca ai sti ca ai manca pamant? Pentru mine e cam acelasi lucru, daca sunt dispusa sa nu renunt la el dandu-l spre adoptie, atunci acelasi lucru il pot face si ca sa nu fac avort. Offline #73 2010-08-07 15:42:48
Re: avortCe m-as bucura daca ati scrie si voi in limba romana ca sa va pot urmari... 17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune! Offline #74 2010-08-07 15:44:18
Re: avortlucky am rugat-o si eu pe gyn sa scrie ca lumea...dar se pare ca nu ne-am inteles O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #75 2010-08-07 15:47:21
Re: avortEu am ajuns sa nu ma mai chinui sa descifrez... 17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune! Offline #76 2010-08-07 15:50:47
Re: avortchiar mai inainte citeam topicul deschis de deeea1989 si zice ca este insarcinata dar nu poate pastra bebele pt ca este posibil sa se nasca cu probleme din cauza unui tratament ....si ma gandeam ce ciudata este viata...ea care si-l doreste cu adevarat nu il poate avea si fetele de aici care au un bebe sanatos nu il pastreaza ca nu si-l doresc...sau din diferite probleme....chiar aiurea faza asta Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata! Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|