Avort-5
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
Re: avort
asa e viata andu...nedreapta
Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-08-07 15:52:34)
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- gyn
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-31
cine vrea sa inteleaga ce am de spus intelege oricare ar fi scrisul. atunci knd mi-ai spus sa scriu normal am scris. asa sunt invatata sa scriu de la mess. imi cer scuze ca nu ati inteles ce am vrut sa spun. m-as apuca sa editez ce am scris dar sunt sigura ca-i in zadar.
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
- ianna17
- New member
- De la: Caransebes
- Inregistrat: 2010-06-06
imi vine sa plang la ce tot scrieti aici,scrieti adevaruri dureroase si in adancul sufletului te ranesc pt ca trebuie sa iei o decizie importanta
• De-ai privi adânc în ochii mei • Ai vedea ce-nsemni pentru mine • As renunta la toate pentru noi • Nu pentru iubire •
- mio25
- Full member
- Inregistrat: 2010-07-29
draga mea mie nu-mi este teama de lume ci de faptul ca daca l-as dat spre adoptie in nici 24 de ore l-as cere innapoi la asta ma refer.ptr ca nu as putea sta fara el nici macar o secunda .
regrete? eu nu am regrete,dar ce urasc cel mai mult la tine ,e faptul k inca te mai iubesc
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Pai ...
1. E posibil ca unele persoane sa se simta "rusinate" (pe acelasi principiu ca si daca fac sex si nu sunt maritata se va uita lumea ciudat la mine) pentru ca l-au dat.
2. Inca este in dezbatere la nivel mondial daca se numeste "ucidere" sau nu avortul. Unii oameni considera ca fatul este o persoana si atunci vorbim de ucidere, altii considera ca fatul devine o persoana abia in momentul in care este nascut si atunci nu se pune in discutie uciderea. Dar este o discutie care tine strict de etica.
3. Cum am zis mai sus, in Romania principiul de "avort" este pus sub semnul moralitatii si al religiei. Inclusiv ideea ca eu ii rapesc lui o sansa intra in moralitate. Probabil ca vor dura ani buni pana cand lumea va fi in stare sa ia o decizie lasand aceste domenii "primitive" in spate. Inexistenta unor decizii rationale este si motivul pentru care exista "parinti", pentru care unii copii ajung sa cerseasca, sa moara de foame, sa devina delincventi sau sa moara prin spitale din lipsa banilor care sa le ofere o gama de servicii medicale buna.
Dar vad ca exista ideea ca "unde mananca 3 guri poate manca si a 4a" si "un copil nu e atat de greu de intretinut", sau "iti da Dumnezeu". Totusi, vad ca prea putini isi pun problema ca nu vor avea cu ce sa-l creasca la modul de sa ii ofere un trai decent (iar prin decent eu nu inteleg ca ii dam ceva de mancare), nimeni nu isi pune problema ca, dat fiind ca nu exista bani suficienti cat sa cresti un copil cum trebuie, ce se va intampla in momentul in care se va imbolnavi (ca mai exista si cazuri).
Prea putina lume se gandeste la situatia in care in ziua de azi, daca nu iti termini tu facultatea cum trebuie (particularele sunt excluse), nu prea ai sanse sa te angajezi pe undeva - iar cu un copil nu prea poti face fata la nivelul care este intr-o facultate.
Am si un caz mai concret: o fata de 20 de ani a nascut in februarie un baietel foarte frumos. E casatorita, tot tacamul. Primul an la Drept, la stat. Ea face fata facultatii pentru simplul motiv ca nu ea creste copilul, ci parintii ei. Si au o situatie materiala foarte buna, nu s-ar pune problema vreodata de bani, iar ea oricum isi vede de facultate ca si pana atunci. L-a trecut pe lapte praf, ca sa nu se trezeasca din 4 in 4 ore sa ii dea de mancare, iar parintii il cresc. In asemenea cazuri, da.
Dar si ea a recunoscut ca daca nu ar fi avut bani si parinti disponibili, ar fi trebuit sa abandoneze facultatea. Si i-ar fi fost extrem de greu.
Prin alte tari ... in afara de fetele care raman ele insarcinate oarecum "inconstient" (nu iau AC, nu folosesc prezervativ, le doare undeva), o mare parte din ceilalti oameni incearca sa asigure un viitor copilului. Intr-adevar, sunt cu totul alte conditii: alte salarii, alte asigurari medicale, dupa ce termini o facultate din primele 16 ai 97% sanse sa te angajezi, e cu totul altceva. Dar sunt putini aceia care merg pe ideea "lasa ca vad eu cum ma descurc". Daca isi dau seama ca e posibil sa nu ii poata asigura acelui copil un viitor cum trebuie, aleg sa nu il faca.
Eu am ramas socata de ce inseamna mentalitatea arhaica la noi in tara cand acea fata de ... 10 ani parca? fusese violata de unchiul ei si ramasese insarcinata. Si rahatul de comisie de la noi nu voia sa ii dea acceptul pentru avort, desi este un caz clar de avort. SI urmaream reactia oamenilor care spuneau ca "e pacat; daca asa s-a intamplat, e voia lui Dumnezeu" sau "daca au cu ce sa-l creasca, sa-l tina". Acei oameni sunt dobitoci in sensul de dictionar, adica nu gandesc, ci se ghideaza dupa principii arhetipale. Daca esti dobitoc si nu iti pui problema de consecinte, de faptul ca acel copil este posibil sa iasa cu malformatii datorita rudeniei de sange, ca acea fata va ramane cu sechele, ce poti cere de la tara asta?
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Ayra, depinde...daca vrei poti sa cresti si un copil si sa faci si facultate. Am o prietena care a ramas insarcinata in anul 1, s-au ocupat de copil doar ea si sotul, sot care nu si-a luat concediu de paternitate, si a terminat bine mersi si facultatea si masterul, iar acum e si prof titular. Si nu s-a tarait prin facultate nu stiu cati ani sau mai stiu eu ce. I-a fost putin mai greu la inceput, in prima sesiune in care avea si bebe, dar s-a straduit si a reusit.
Dar, bineinteles fiecare isi cunoaste limitele si stie ce poate. Si nu sustin, doamne fereste, ca o data ramasa insarcinata, orice persoana trebuie sa aduca copilul pe lume. Mai ales daca ne referim la cazurile expuse de tine, cu familii care isi trimit copiii la cersit, etc. Dar cu foarte mare usurinta mi se pare ca am ajuns sa spunem ca ok, am ramas insarcinata, am un job dar nu sunt multumita de el, vreau altul mai bun, sau am doar o garsoniera nu un apartamanent, gata, motive suficiente sa renunt la copil Dar , din nou, fiecare actioneaza asa cum crede de cuviinta si fiecare duce atat cat poate
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
mio25 a scris:draga mea mie nu-mi este teama de lume ci de faptul ca daca l-as dat spre adoptie in nici 24 de ore l-as cere innapoi la asta ma refer.ptr ca nu as putea sta fara el nici macar o secunda .
si daca-l avortezi esti sigura ca nu-l mai poti cere inapoi peste 24 h... asta e diferenta, nu?
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
Ayra am scris de la bun inceput ca nu incerc sa fac pe nimeni sa se razgandeasca in a pastra sau nu un copil. Pe mine m-a uimit usurinta cu care se explica moticvele unui avort in detrimentul adoptiei. . Atat. Si inca nu sunt lamurita de explicatii! Tu explici de ce aleg unele sa faca avort, cat de greu traiesc acei copii saraci de care tara noastra e plina din pacate. Asta nu este subiectul nostru aici. Cat priveste faptul cand putem vb despre fat ca persoana... pai daca mie ca persoana imi bate o inima in piept acum la 29 ani, unui fat incepe sa-i bata pe la 7 saptamani in burtica. Si atunci intreb : cu ce sunt eu mai diferita decat el? Cu faptul ca sunt in afara uterului? Ce ne garanteaza noua ca acel copil (care are organe functionale perfect inca din burtica inclusiv creier care este capabil sa retina glasul parintilor) nu are simtul realitatii inca din burtica si e perfect constient de ceea ce se intampla? Daca ai sa cauti pe net ai sa vezi filme cu avorturi facute sub ecografie si ai sa vezi cat de agitat este acel fat cand incepe procedura. Pt mine asta e dovada suprema ca acel copil e perfect constient ce se intampla cu el si ca stie inca de-acolo ce-i aia frica... . Cred ca preferam mai degraba sa facem avort decat sa ne arate lumea cu degetul pe strada si ca n-are nicio legatura cu "n-as suporta sa-l creasca alta" . Gandeste ca tu nu ai amintiri pana pe la 3-4 ani de viata, dar asta nu inseamna ca n-ai trait anii aia. Nu-mi sariti in cap, repet ca aveti dreptul sa faceti ce vreti , nu am dreptul moral de a judeca pe cineva, numai ca aveti grija :orice operatie are un risc de complicatii. Asa ca si avortul poate avea urmari din cele mai grave... pana la urma niciun doc nu-ti poate garanta reusita, indiferent de cat de priceput ar fi.
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
- gyn
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-31
AyraBlack a scris:Pai ...
1. E posibil ca unele persoane sa se simta "rusinate" (pe acelasi principiu ca si daca fac sex si nu sunt maritata se va uita lumea ciudat la mine) pentru ca l-au dat.
2. Inca este in dezbatere la nivel mondial daca se numeste "ucidere" sau nu avortul. Unii oameni considera ca fatul este o persoana si atunci vorbim de ucidere, altii considera ca fatul devine o persoana abia in momentul in care este nascut si atunci nu se pune in discutie uciderea. Dar este o discutie care tine strict de etica.
3. Cum am zis mai sus, in Romania principiul de "avort" este pus sub semnul moralitatii si al religiei. Inclusiv ideea ca eu ii rapesc lui o sansa intra in moralitate. Probabil ca vor dura ani buni pana cand lumea va fi in stare sa ia o decizie lasand aceste domenii "primitive" in spate. Inexistenta unor decizii rationale este si motivul pentru care exista "parinti", pentru care unii copii ajung sa cerseasca, sa moara de foame, sa devina delincventi sau sa moara prin spitale din lipsa banilor care sa le ofere o gama de servicii medicale buna.
Dar vad ca exista ideea ca "unde mananca 3 guri poate manca si a 4a" si "un copil nu e atat de greu de intretinut", sau "iti da Dumnezeu". Totusi, vad ca prea putini isi pun problema ca nu vor avea cu ce sa-l creasca la modul de sa ii ofere un trai decent (iar prin decent eu nu inteleg ca ii dam ceva de mancare), nimeni nu isi pune problema ca, dat fiind ca nu exista bani suficienti cat sa cresti un copil cum trebuie, ce se va intampla in momentul in care se va imbolnavi (ca mai exista si cazuri).
Prea putina lume se gandeste la situatia in care in ziua de azi, daca nu iti termini tu facultatea cum trebuie (particularele sunt excluse), nu prea ai sanse sa te angajezi pe undeva - iar cu un copil nu prea poti face fata la nivelul care este intr-o facultate.
Am si un caz mai concret: o fata de 20 de ani a nascut in februarie un baietel foarte frumos. E casatorita, tot tacamul. Primul an la Drept, la stat. Ea face fata facultatii pentru simplul motiv ca nu ea creste copilul, ci parintii ei. Si au o situatie materiala foarte buna, nu s-ar pune problema vreodata de bani, iar ea oricum isi vede de facultate ca si pana atunci. L-a trecut pe lapte praf, ca sa nu se trezeasca din 4 in 4 ore sa ii dea de mancare, iar parintii il cresc. In asemenea cazuri, da.
Dar si ea a recunoscut ca daca nu ar fi avut bani si parinti disponibili, ar fi trebuit sa abandoneze facultatea. Si i-ar fi fost extrem de greu.
Prin alte tari ... in afara de fetele care raman ele insarcinate oarecum "inconstient" (nu iau AC, nu folosesc prezervativ, le doare undeva), o mare parte din ceilalti oameni incearca sa asigure un viitor copilului. Intr-adevar, sunt cu totul alte conditii: alte salarii, alte asigurari medicale, dupa ce termini o facultate din primele 16 ai 97% sanse sa te angajezi, e cu totul altceva. Dar sunt putini aceia care merg pe ideea "lasa ca vad eu cum ma descurc". Daca isi dau seama ca e posibil sa nu ii poata asigura acelui copil un viitor cum trebuie, aleg sa nu il faca.
Eu am ramas socata de ce inseamna mentalitatea arhaica la noi in tara cand acea fata de ... 10 ani parca? fusese violata de unchiul ei si ramasese insarcinata. Si rahatul de comisie de la noi nu voia sa ii dea acceptul pentru avort, desi este un caz clar de avort. SI urmaream reactia oamenilor care spuneau ca "e pacat; daca asa s-a intamplat, e voia lui Dumnezeu" sau "daca au cu ce sa-l creasca, sa-l tina". Acei oameni sunt dobitoci in sensul de dictionar, adica nu gandesc, ci se ghideaza dupa principii arhetipale. Daca esti dobitoc si nu iti pui problema de consecinte, de faptul ca acel copil este posibil sa iasa cu malformatii datorita rudeniei de sange, ca acea fata va ramane cu sechele, ce poti cere de la tara asta?
bv
- AyraBlack
- Sr. member
be_happy a scris:Dar, bineinteles fiecare isi cunoaste limitele si stie ce poate. Si nu sustin, doamne fereste, ca o data ramasa insarcinata, orice persoana trebuie sa aduca copilul pe lume. Mai ales daca ne referim la cazurile expuse de tine, cu familii care isi trimit copiii la cersit, etc. Dar cu foarte mare usurinta mi se pare ca am ajuns sa spunem ca ok, am ramas insarcinata, am un job dar nu sunt multumita de el, vreau altul mai bun, sau am doar o garsoniera nu un apartamanent, gata, motive suficiente sa renunt la copil Dar , din nou, fiecare actioneaza asa cum crede de cuviinta si fiecare duce atat cat poate
Intr-o foarte mare masura, le inteleg pe acele persoane. Nu inseamna ca nu isi doresc un copil sau ca il iubesc mai putin.
Eu una, daca nu as avea parintii cu o stare materiala buna, nu as alege sa fac un copil pana cand nu voi avea cateva mii de euro puse deoparte (asta pe langa un salariu bunicel), ca sa stiu ca in situatia in care, doamne fereste, se imbolnaveste, sa nu ma apuc sa cersesc pe la prieteni si sa ma uit cum imi moare copilul in spital pentru ca eu nu am bani sa il duc in alta parte sa il tratez. Ce-i drept, eu sunt mai precauta de felul meu in tot ceea ce fac si chiar daca asta este o sansa de 1% sau mai putin, prefer sa nu mi-o asum. ( oricum nu as face un copil pana in 30 de ani)
Iarasi, nu as face un copil daca as sta intr-o garsoniera si stiu clar ca nu voi avea bani sa imi cumpar un apartament in cel mult 5 ani. Ca deja la 4 ani un copil e mare si nu mi se pare mie normal sa ne inghesuim 3 oameni intr-o camera de 40 de mp si fiecare sa se calce pe coada. Sau sa imi faca copilul 8-9 ani si sa nu am unde sa-l culc si sa ne inghesuim pe acolo - de aici deriva si o viata intima deficitara care poate duce la destramarea unei familii.
E destul de usor sa zici ca au mijloacele minime pentru a creste un copil si ca ar trebui sa il tina. Si da, sunt anumite cazuri fericite cand lucrurile evolueaza bine, se fac bani, prospera, si se dezvolta familia foarte frumos. Dar iarasi este un risc pe care ti-l asumi. Ca poate nu se intampla asta. Poate ca nu ii vei putea oferi copilului un trai decent peste 5 ani, desi acuma poti. Pentru ca te-ai gandit ca din salariu, indemnizatie si ce mai primesti tu de pe la parinti, reusesti. Dar nu tot timpul se poate face acest lucru.
Mergand pe rationamentul de mai sus, multe femei aleg sa faca un avort si sa faca un copil mai incolo nu pentru a le fi lor mai bine, ci pentru a ii putea oferi unui copil tot ce ii trebuie, incercand sa cladeasca cat mai bine siguranta zilei de maine. Din punctul meu de vedere, acele femei ar trebui admirate, pentru ca sunt suficient de puternice sa ia o decizie care poate pe moment pare subreda, dar care se va dovedi benefica.
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-08-08 15:12:23)
- be_happy
- Platinum member
Pe principiile enumerate de tine nu voi face un copil niciodata. Pentru ca cel putin in urmatorii 5 ani nu imi voi permite nici macar o garsoniera, ci doar un apartament cu chirie. Si nici cele cateva mii de euro puse deoparte. Si din pacate ca mine sunt destule familii. Si nu iti imagina ca sunt vai de capul meu sau mai stiu eu cum. Am terminat o facultate amandoi, ne sustin si familiile, el are un job, etc. Dar prea putine persoane reusesc pana la o varsta ok cele pe care le-ai spus tu.
- AyraBlack
- Sr. member
Stiu, putine persoane reusesc, realitatea este cu totul alta pentru ca traim in tara in care traim.
Eu doar am spus ca inteleg rationamentul acelor femei care aleg sa nu faca un copil din motivele enumerate mai sus - iar in principal este siguranta zilei de maine, cu tot ceea ce implica.
Adica se naste intrebarea inevitabila: ce faci daca atunci cand ai un copil apartamentul in care stai cu chirie nu va mai fi disponibil pentru ca chiriasul se razgandeste? Sau doamne-fereste tatal isi pierde slujba din te miri ce motive si 2 ani nu are unde sa se angajeze si nu ai nici sprijin din exterior? Sau ce faci daca se imbolnaveste copilul si iti trebuie 10000 euro ca sa il salvezi?
Da, eu sunt extrem de precauta. Pentru ca nu vreau sa ajung, chiar si ipotetic, intr-o situatie de mai sus. Daca as fi doar eu in situatiile astea, eu m-as descurca, pentru ca eu pot indura. Un copil de 2 ani nu are de ce sa treaca prin asta. Nu are de ce sa se duca in parc, sa tanjeasca dupa nu-stiu-ce-masinuta si eu sa nu i-o pot oferi pentru ca am de platit chirie sau rate. Eu una nu vreau asta. Si ca mine sunt multe alte femei, care prefera sa faca un copil atunci cand au totul aranjat - de aceea poate ca si varsta de a face copii s-a impins inspre 30+ de ani; pentru ca atunci esti capabil sa ai o stabilitate financiara.
Din pacate in Romania, acest lucru e mai greu de atins decat pare. Pentru ca la noi nu conteaza daca ai o facultate, daca esti destept sau altceva. Foarte mult tine de relatii, de pile, de invarteli, de noroc ... ca mai sunt si cazuri in care daca te omori muncind si invatand ajungi ceva ... sunt prea putine. Dar ma uit ca sunt din ce in ce mai multe familii care cresc mai greu un copil - pentru ca toate au crescut ca pret - si una este ca din 2 salarii sa platesti chirie, mancare, intretinere, haine (pentru ca la 2 persoane adulte poti face sacrificii), dar legat de un copil nu poti face sacrificii (sa zici ca ii iei un lapte mai prost pentru ca e mai ieftin, sau sa ii iei haine second-hand ca sa faca cine stie ce boli, sau ca il duci la un medic prin spital ca cine stie ce sa mai ia si de-acolo). Statul nu te ajuta deloc, pentru ca una este sa ai indemnizatie de 500-800 euro, daca nu si mai bine, si alta e sa ai 600 de ron (care sunt doar tigarile pentru 2 persoane pe o luna). Bataie de joc efectiv.
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
...si uite asa, bifand rand pe rand din lista de "prioritati" si "conditii", intr-o tara in care trebuie sa muncesti pe branci ca sa razbati undeva, asta in cazul in care refuzi sa stai cu mana intinsa la usa parintilor, am ajuns sa fac un copil numai la 36 de ani... Sincer, este cel mai mare regret al meu si anume faptul ca am asteptat pana acum.
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- be_happy
- Platinum member
Normal, si eu imi doresc sa ii ofer copilului meu tot ce e mai bun, si aici ma refer la educatie, acces la servicii medicale bune, camera lui, etc...Dar cred cu tarie ca un copil poate fi fericit si fara cele mai scumpe sau de firma haine sau fara cele mai scumpe jucarii...
Da, nimeni nu isi doreste sa isi creasca copilul in chirie, de altfel, eu cred ca atat astept, sa imi permit un apartament cu macar doua camere fie el si prin credit. Dar ca unul dintre parinti poate ramane fara job asta se poate intampla oricand si peste 10-15 ani...
Si ma intreb , oare daca un copil ar putea avea capacitatea de a alege, ce ar prefera? Sa fie ucis, sau o viata decenta dar sa stie ca e iubit?
Si sa nu ma intelegeti gresit: nici eu nu stiu ce as face in situatia in care nici unul dintre noi nu am avea job si nu ne-am permite nici chiria ( desi probabil stiu ca m-as proteja cu exagerata atentie) pentru ca sunt constienta ca un copil nu creste doar cu iubire.... Ma refeream doar la situatia in care avem un job relativ ok si ne permitem un trai decent.
Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-08-08 17:57:38)
- mio25
- Full member
- Inregistrat: 2010-07-29
be_happy a scris:Normal, si eu imi doresc sa ii ofer copilului meu tot ce e mai bun, si aici ma refer la educatie, acces la servicii medicale bune, camera lui, etc...Dar cred cu tarie ca un copil poate fi fericit si fara cele mai scumpe sau de firma haine sau fara cele mai scumpe jucarii...
Da, nimeni nu isi doreste sa isi creasca copilul in chirie, de altfel, eu cred ca atat astept, sa imi permit un apartament cu macar doua camere fie el si prin credit. Dar ca unul dintre parinti poate ramane fara job asta se poate intampla oricand si peste 10-15 ani...
Si ma intreb , oare daca un copil ar putea avea capacitatea de a alege, ce ar prefera? Sa fie ucis, sau o viata decenta dar sa stie ca e iubit?
Si sa nu ma intelegeti gresit: nici eu nu stiu ce as face in situatia in care nici unul dintre noi nu am avea job si nu ne-am permite nici chiria ( desi probabil stiu ca m-as proteja cu exagerata atentie) pentru ca sunt constienta ca un copil nu creste doar cu iubire.... Ma refeream doar la situatia in care avem un job relativ ok si ne permitem un trai decent.
deacord cu tine
regrete? eu nu am regrete,dar ce urasc cel mai mult la tine ,e faptul k inca te mai iubesc
- be_happy
- Platinum member
Vai dreamgirl dar nu am zis nicaieri ca un copil trebuie pastrat in orice situatii si mai ales nu am amintit de pacat. Doamne fereste. Sunt cazuri si cazuri, iar cel de care spui tu, cu un copil nesanatos, iese in afara oricarei discutii...Astea sunt situatii speciale.
Ma rog, altceva am incercat sa subliniez, dar nu s-a inteles si nici nu mai insist
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
Dreamgirl a scris:este foarte interesanta discutia voastra.ce vreau eu sa spun este ca fiecare are motivele sale pentru a face avort.nu e cum spune be_happy.asha spuneam si eu.indiferent de ce s-ar intampla nu as face avort.asta spui cand inca nu ai ajuns in situatia respectiva.cand ramai gravida desi tu nu ti-ai fi dorit acest lucru incepi sa te gandesti la mai multe.spre exemplu,eu nu am stiut ca sunt gravida,si ghinionul a fost sa ma imbolnavesc.proasta functionare a spitalelor din Romania m-a facut sa ma plimb de la un spital la altul fara sa se stie ce am,spitale in care am facut cate doua trei raze.in final,dupa ce m-am vindecat si cand am aflat ca sunt si insarcinata in doua luni si am fost in particular la controale am aflat ca din cauza razelor repetate copilul meu va supravietui maxim pana la 5 luni si este indicat sa fac avort.ce trebuia eu sa aleg atunci?sa aleg sa-l tin pt ca e pacat si sa raman traumatizata pe viata de moartea copilului care deja ar fi fost mare sau daca totusi traia sa aiba malformatii si sa se chinuie?asha un copil ar gi avut nevoie de multe ingrijiri si daca eu as fi patit ceva,cine ar fi avut grija de el?imi pare rau de circumstantele care au fost si nu am stiut ca sunt gravida,dar nu-mi pare rau ca am decis sa fac avort.am fapta pe constiinta dar in asemenea conditii nu as fi putut face altceva.
n-are legatura cu ce-a sups happy , la tine nu se pune pt ca din motive medicale n-ai putut tine sarcina ..e alta treaba
..be the best ...fuck the rest ))
- ianna17
- New member
- De la: Caransebes
- Inregistrat: 2010-06-06
nu te poti increde intotdeauna in medici!
• De-ai privi adânc în ochii mei • Ai vedea ce-nsemni pentru mine • As renunta la toate pentru noi • Nu pentru iubire •
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|