Diversificarea-88
- guguluta
- Full member
- De la: Castelul lui Dracula!
- Inregistrat: 2010-04-14
Re: diversificarea
Mamici vreau sa ii dau un piure de fructe azi la pui dar nu stiu cate grame.Si daca ii dau fructe trebuie sa scot o masa de lapte?Piureul sa il fac cu un biscuit ras?
- tomina
- Hero member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2007-01-19
lili, branzica merge si cu dovlecel, cartof, ou, brocolli.
gugu, ai mai dat puiului pireu de fructe? e bine sa incepi cu un sg sortiment ca sa depistezi eventuale alergii. inca nu i-as da biscuite.
azi: mar+faina orez carne curca+ardei+dovlecel+conopida+compotel cereale cu banana
Ultima oara a fost editat de tomina (2011-02-04 13:09:11)
iubesc+Camelia+Matei
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Gugu, fara biscuiti inca...incepe cu mar copt, para coapta....sa depistezi eventualale reactii alergice.
Lili, merge cum a zis si Tomina, la voi cartof sau dovlacel ca ma gandesc ca brocolii nu i-ai dat inca
Cate zile pot tine branzica la frigider?
Ultima oara a fost editat de Andreed (2011-02-04 13:28:29)
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
mersi! nu,nu i-am dat inca brocoli,si nicio leguma de cuimparat,dar nu mai am multe resurse...
am pus cartof cu 2-3 feliute de morcov la copt;branzica se poate tine si ea putin la cuptor,spre sfarsit?
stiti ce ma gandeam?nu vreti sa facem un topic unde sa adunam retete?la cateva zile daca fiecare am pune o reteta noua,chiar si cu o pozica,s-ar aduna cateva...
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
am uitat de raport..
ieri dim mango+ banana+ portocale + biscutiti pranz ardei umplut cu vita , orez si ceapa + iaurt ( preferatul lui andu ) seara iaurt cu branzica
azi dim para, mar , iaurt, biscuiti pranz vreau spanac cu galbenus, smantana si branza si seara NU stiu
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- Juli
- Hero member
- Inregistrat: 2008-07-03
Lamuriti-ma si pe mine cate mese trebuie sa aibe un copil de 1 an jumate? Dr zice ca 3 principale si 2 gustari intre mese......aici e marea problema: pai daca dimineata bea 250 de lapte pe la 8 jumate 9, cum sa-i mai dau eu cele 3 feluri principale si 2 gustari?? ca nu vrea. Mai ales ca la culcare baga 300-350 ml lapte. Seara el nu mananca mancare. Ultima masa pe la 6-7 abia ma chuinui sa i-o dau (fiind nemancat de la 2-2:30). De culcat pe la 10-10:30 seara (asta dupa o perioada cand ne apuca 12 noaptea) Dimineata dupa lapte incerc sa-i tin o distanta pana la micul dejun, dar tot mananca putin: o felie paine cu unt, 100-150 ml iaurt, si mai nou cate un catel de usturoi. Mie mi se pare putin pt ca inainte mai lua si o felie de cascaval, ou nu prea vrea. dupa care la vreo 1 ora incerc sa-i dau un mar, sau kiwi sau o portocala/mandarina si abia mananca sau nu vrea deloc si asta de vreo saptamana. Inainte baga 2 fructe deodata fara sa comenteze. Ieri de ex a mancat mar si kiwi, azi nu a vrut nici macar mar.......
La pranz mai face figuri uneori si mananca putin. Cert e ca a inceput sa nu mai agreeze fructele Inainte manca o banana intreaga, acum abia jumate......
Deci spuneti-mi si mie la vasrta lui cam cat ar trebui sa manance un copil?? aaa, si sa nu uit, baga somnul de pranz de la 2 ore in sus, uneori imi doarme si 3 ore, 3 ore jumate......
Sa pun pe seama faptului ca-i ies dintii si maselele?? Avem cei 4 canini care ies toti o data, 2 dintre ei deja au iesit ceilalti se simt sar ina nu sa-u inaltat de la baza gingiei; jos i-au iesit 2 masele, iar sus cele 2 inca nu au iesit complet, se vad colturile iesite bine si putin din peretele maselei.
Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
azi e zi de notat in calendar dimineata mar cu putina banana la pranz.. i-am pregatit legumele cu carnita dupa reteta andreei de ieri.. adica la cuptor. a halit efectiv.. aproape 190g!!!!!unde o fi incaput atata?!
Daria Ioana - 06.08.2010
- Andreed
- Addicted member
- Site
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Juli draga, nu te mai lua dupa doctor si lasa copilul in pace!
Pai saracul, cum sa manance din 2 in 2 ore? incearca in loc de fructe sa ii faci suc din fructe. A mea azi a baut laptele d edimineata ( 300 ml ) si apoi a mancat jumatate de toast. Acum, am ardeii umpluti pe foc si o sa ii dau sa pape in jumatate de ora... in rest... nu mai vrea nici iaurt, nici fructe. si o las in pace ca are f multa energie, e sanatoasa si asta e tot ce conteaza. De ce s-o fortez?
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- liliana83
- Hero member
la noi nu au avut succes legumele cu branzica;erau putine feliute de morcov si 2 cartofi mici si a iesit asa o pasta lipicioasa nu stiu cum sa zic...i-am pus cateva picaturi de lamaie si a mancat cateva lingurite... zi-mi si mie sanca cum ai procedat exact
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
la15- papat tot spanacul cu dovlecel galbenus si branza.halit tot si repede
vedem diseara cu iaurtul
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
si noi astazi 10:30 mar cu cereale (eveniment, de mult n-am mai papat la 10:30 ci doar duc pina acuma) 2 pm: urlat de mama focului de foame, dat morcov+spanac+ cartofior+ unt+galbenus - papat destul de bine. acuma vedem pe seara cred ca avem laptic cu cereale, ca sa nu fie 3 mese diversificate.
Ultima oara a fost editat de carra_verona (2011-02-04 16:30:15)
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- Andreed
- Addicted member
- Site
Liliana, branzica nu trebuia neaparat s ao pui la cuptor, ci doar cartofii si ce ai mai pus pe langa. Branzica doar la blenduit.
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
azi numa copii papaciosi. love hai ca incet incet isi revine si anastasia. o fi fost si raceala de vina lili pai am procedat in felul urmator: o bucatica dintr-o pulpa de pui am dat-o intr-un clocot pe aragaz. intr-un vas de yena mic am pus rondele de morcov, de pastanac si de cartof dulce. am ascuns si carnita aia fiarta printre ele.. am pus apa pana la jumate cativa stropi de ulei de masline si sub capac 40 de min la cuptor la 180 de grade
Ultima oara a fost editat de sanca (2011-02-04 16:52:40)
Daria Ioana - 06.08.2010
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Love foarte bine faci ca nu o fortezi. Am vb cu pediatrul lui Carol si cu educatoarele ei si mi-au zis si ei ca bb stiu cat sa manance. Nu trebuie fortati caci atunci cand vad ca te agiti sa ii hranesti mai tare se incapataneaza si nu mananca. Mi-a zis sa ii dau mancare si daca nu vrea sa o las asa. In cateva zile o sa se invete si o sa manance. Eu cica faceam o grseala: ii dadeam cereale (finger food) intre mese si ea era deja satula.
Ieri a mancat la gradinita (din ceea ce i-am trimis eu):paste spelt cu sos de rosii, usturoi si busuioc+ budinca de spanac (reteta de la Rozik, cu smantana). Mar si banana (din astea nu stiu cat a mancat)+toast cu iaurt Seara cateva linguri de paste si un pic de iaurt
Azi dimineata: 150 ml de iaurt cu doua tipuri de cereale. O sa incerc mai incolo un pic de suc de fructe (marar la lingura daca nu mai mult)
La pranz vreau sa ii dau peste fiert si,apoi, pus un pic la cuptor cu un sos si legume langa.
Seara...ma mai gandesc.
Si mereu alaptez. Ziua de 2-3 ori si noaptea ca si Ally_na la 3 ore.
Mai adaug: un OU!!!! cu paine. Nu-mi vine sa cred.
p.s Kata cum am un pic de timp, o sa iti trimit email.
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2011-02-04 17:53:01)
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Flower, m-am agitat eu dar ma agit degeaba... Azi a mancat putin, dar o lasa asa... nu prea ii dau sa manance intre mese, o las asa... si are zile cand mananca si zile cand nu mananca. Nu am ce sa ii fac... atata timp cat e sanatoasa, eu sunt fericita.
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
si noi suntem marait tare, cred ca ii mai da un dinte jos...mananca saracul , dar cu suparare , si incepe si febra 38.00 ...offffffffff
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- Andreed
- Addicted member
- Site
Azi: 10.00 cereale+iaurt 14.00 pireu de cartof dulce cu galbenus si brocolli. Am vrut sa pun branzica dar nu am avut nici calciu lactic nici lamaie
Ultima oara a fost editat de Andreed (2011-02-04 22:26:52)
- liliana83
- Hero member
neatza! Azi ce mai papati?Eu vreau branzica cu fructe si ceva cu pui...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|