homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?-3

#39 2011-04-14 10:02:03

Karren
Full member
Inregistrat: 2010-01-13

Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?

cred ca sunt una din singurele persoane care si-a urmat visul artistic.

in clasa a 5a am luptat importiva mamei pentru a intra intr-un liceu de arta.mi-a placut mult arta si desenul desi cand eram la gradinita ma pasiona ideea de a devenii arheolog. inca mai am aspiratii spre asa ceva intr-un fel (imi place istoria si ideea de a calatorii si a descoperii). in clasa a 8a iarasi am luptat sa intru la sectia 'arhitectura' convinsa de parinti ca plastica nu duce mai nicaieri. nu regret ca am dat la arhitectura absolut deloc. ma bucur ca mi-am urmat visul indiferent ce au zis cei din jur si inca mai zic .

momentan fac pregatire intensiva la bucuresti pentru arhitectura pentru UAUIM. merg in fiecare weekend la bucuresti si desenez aproape zilnic. cred ca partea cu , calatoritul ma incita cat de cat si pot sa zic ca nu prea ma plictisesc in viata care o am. smile

Our love
Vreau varaaaa hjarta

#40 2011-04-14 17:48:20

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Bravo tie smile
Eu am ales ce "trebuia" in loc de ce am "vrut".
Oricum, cand am indraznit sa ii spun mamei ca eu oricum voi face si faculta de publicitate si media cand termin managementul, a inceput sa urle ca mai bine imi retrag dosarul si ma duc de vanzatoare daca asa sta treaba forgetit Cand nu are cine sa te inteleaga si mai ales cand nu ai puterea sa te impui, situatia e trista...

Ca sa fiu on topic, mi-am ales cariera pe criterii financiare. Un manager bine pregatit castiga bine, o contabila care stie meserie la fel.

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2011-04-14 17:49:07)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#41 2011-04-14 19:40:55

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Felicitari celor faceti ceea ce va place.
Mie nu imi place nici ceea ce fac,nici ce studiez  lol
De asemenea,am ales totul pe criterii financiare.

#42 2011-04-14 19:54:57

Maria19
New member
Inregistrat: 2009-12-29

k?reste esti la balneofiziokinetoterapie la bucuresti?big_smile M-ar interesa si pe mine si as vrea sa dau anul asta, sper sa am timp sa invat pentru admitere sad.Cum este pe acolo?Cam ce materii faci?Si daca stii cumva cam cate locuri sunt...nu gasesc mare lucru pe internet.

#43 2011-04-14 21:17:46

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Sunt in alt centru universitar. In Bucuresti am vrut sa dau dar s-au ivit niste probleme si nu am mai dat acolo. Sunt in anul 1. Peprimul semestru am avut ca materi fiziologie, fiziopatologie, anatomie, psihologie si psihomatica, informatica medicala, patologie chirurgicala, patologie medicala si cam ata, parca asa. Acum pe semestrul 2 am anatomie, din nou patologiile, ortopedie, orl, neurologie, igiena si sanatate publica. Cam astea sunt materiile. Imi plac laboratoarele in mod special, pt ca mergem in spital, unde, de obicei sunt medici rezidenti dornici sa impartaseasca. Eu zic ca daca te atrage domeniul e cea mai buna alegere pe care puteai sa o faci. Noua ne spun profii ca e nevoie de noi si suntem cautati, unii chiar ne-au zis sa nu ne facemk griji ca nu primim parafa pt ca meseria noastra e f buna. Eu te sfatuiesc sa suni si sa intrebi. Stiu ca anul trecut in Bucuresti erau 20 de locuri la fara taxa si 40 la taxa, parca asa tin minte. App, daca vrei cartea de bio de la bucuresti, o am pe cea de anul trecut si pot sa ti-o vand ca diferente nu sunt oricum big_smile Bafta la bac si bafta si la admitere. Sper ca sti ca trebuie sa inveti din manualul editurei Corint wink

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

Publicitate

loading...

#44 2011-04-14 22:06:45

Maria19
New member

Merci mult de raspuns! Eu am dat bacul anul trecut, suntem de o varsta big_smile Acum sunt la medicina veterinara, e fain si aici dar nu ma mai vad deloc un medic veterinar,nu ma mai abitioneaza cu nimic, nici nu prea stiu ce sa fac....M-am gandit sa imi schimb facultatea si m-a atras kineto, mai ales ca imi place destul de mult medicina si as vrea sa profesez in domeniul asta. Vad ca sunt destul de putine locuri...Despre ce carte de biologie e vorba?Grilele de la medicina sau care?Am gasit pe site din ce carti trebuie sa invat, nu este foarte mult, cel putin la chimie mi se pare foarte putin( probabil m-am obisnuit cu cat aveam de invatat la veterinara lol ).Crezi ca daca ma apuc din mai de grile si de invatat ca lumea imi ajunge timpul?

#45 2011-04-14 22:26:48

Melita
Hero member

Asta inseamna sa nu mai faci nimic altceva, numai sa inveti zi si noapte. Daca ai ambitie, cred ca da. Din cate am inteles s-a intrat cu note foarte mici. Mie cel putin la chimie mi-a fost greu, in liceu nu facusem decat a 9-a si a 10-a, dupa prima pregatire la chimie am venit acasa plangand dar nu m-am  lasat big_smile

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#46 2011-04-14 22:50:36

Maria19
New member

Pai m-am uitat pe site si la chimie sunt numai 3 capitole de invatat :aminoacizi,proteine si zaharide neutral Si eu am facut tot filologie.

#47 2011-04-14 23:33:57

Melita
Hero member

Mie una nu mi-a fost usor. Asa 3 capitole cum sunt, le-am luat de la 0 si aveam de invatat la 5 materii obligatorii (cele de bac si admitere) plus prostiile alea de competente, plus materiile celelalte ca nu le poti ignora, mi-a fost destul de greu dar pana la urma am reusit sa inteleg. Si la alea 3 capitole nu ai numai teorie, nu e ca la bio, ai probleme si nu sunt asa simple tongue

Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-04-14 23:35:04)

#48 2011-04-14 23:39:25

Maria19
New member

Da, asa e, a fost naspa ca era si bacul.Pai la chimie pica in grilele alea si probleme?Pana la urma ai cartea cu toate grilele care se dau la bucuresti?Cam cate grile sunt in cartea aia?La examen pica grilele care sunt in carte,nu?Sau sunt la prima vedere? Scuze ca te bombardez cu intrebari dar am cam intrat in panica lol

#49 2011-04-14 23:46:46

Melita
Hero member

Da, in mare parte, cam 90% sunt probleme. Am cartea cu grilele de la bio care arata ca un  caiet studentesc de 360 de pagini. Asa este si cea de la chimie dar partea proasta la ea este ca trebuie sa cauti tu problemele pt ca nu sunt puse pe capitole. Si nu, nu iti pica grilele care sunt in carte, pica in genul ala sau asemanator, cu alte cuvinte sunt la prima vedere. Mai sunt si cuvinte inversate, dar au un stil de a le roti...trebuie sa fi foarte atenta si sa nu te grabesti.

Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-04-14 23:47:09)

#50 2011-04-15 00:24:27

Maria19
New member

offf doamne...cred ca o sa o dau in bara rau de tot neutral Cu cat vinzi cartile alea?

#51 2011-04-15 10:33:43

Melita
Hero member

O am decat pe cea de bio si o dau cu 30 lei, la facultate e 50 lei. Eu zic sa te axezi mai mult pe bio ca de acolo sunt cele mai multe intrebari si ai sanse sa intri daca le faci pe cele de bio corect. Repet, trebuie sa fi foarte atenta la grile pt ca sunt facute la cuvant (adica pun un cuvat sau il scot sau ii pun intentionat o litera in plus sau in minus) si poti foarte usor sa gresesti daca nu esti atenta. Eu zica ca daca te pui serios pe invatat si lasi restul deoparte cluburi si alte alea, ai sanse de reusita, mai ales ca ai trecut printr-o sesiune si ai avut de invatat atata... Sti cum e, incercarea moarte n-are. Ce te costa sa incerci?...

Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-04-15 14:59:36)

#52 2011-04-15 17:48:13

Maria19
New member

Probabil o sa o iau de la tine, dar momentan nu am deloc bani.Mi-am luat manualul de biologie azi si e ok, multe chestii deja le stiu pentru ca le-am facut anul asta la veterinara big_smile Multumesc mult de ajutor kram

#53 2011-04-15 23:51:13

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

coraline a scris:

Imi place sa lucrez cu lumea, sa am contact mereu cu ceva nou, sa nu ma plafonez.

offtopic cora puss si cu managementul poti sa lucrezi cu oameni. poti sa iti deschizi tu ceva de genul si sa fii cea care are control asupra tuturor chestiilor. sa iti faci o afacere, sa fii si administrator (manager) si muncitor (ca ceilalti) e cel mai indicat. nu trebuie sa ai neaparat studii, ci talent. firmele cauta parte practica, doar invatamantul cauta partea teoretica. vad multa lume din jurul meu care nu are nevoie neaparat de studii ca sa faca ceea ce viseaza. Chiar si eu. Desi am 20 de ani, mi-am deschis de 2 ani un SRL. ne ocupam cu incaltaminte de dama  applause  si totusi lucrez si cu oameni si comunic cu ei, organizez... pff.. e minunat.
la mine acum e problema cu facultatea, din anul 2 trebuie sa aleg specializarea sad inainte ma tenta management, dar cred ca mai mult decat ceea ce stiu acum cu tot cu notiunile de conta si altele invatate in anul I si din experienta nu am nevoie sa stiu.

Ma tenteaza sa imi aleg  economie generala/politica sau informatica economica pentru ca imi plac enorm chestiile astea (pe langa chestiile cu organizarea, comunicarea etc), dar mi-e frica sa nu imi para rau mai incolo. Mi-e frica sa ma rezum la un singur "drum", batatorit de aceleasi chestii de rutina... as vrea sa urmez toate specializarile lol toate imi par potrivite pentru capacitatile mele... in fond mi-e frica sa aleg ceva ce nu imi poate dezvolta capacitatile. stiu ca am potential, deci trebuie sa il sustin.

big_smile

ce parere aveti?

Ultima oara a fost editat de hai_faiv (2011-04-15 23:54:59)

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#54 2011-04-16 00:10:25

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

Intrebare : "Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?"

Raspuns : GRESIT! rotfl

am facut o fac si un master intr-un domeniu..
acum lucrez in management , lucru care nu imi place de nici o culoare..

Sa nu te astepti sa te salut!

#55 2011-04-18 03:16:13

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

fetele care faceti faculta de asistente medicale, puteti da mai multe detalii, va rog? big_smile

Ultima oara a fost editat de Scarlet_Autumn (2011-04-18 03:16:28)

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#56 2011-04-18 10:21:05

deea_si
Full member
Inregistrat: 2008-10-15

Maria19 a scris:

Merci mult de raspuns! Eu am dat bacul anul trecut, suntem de o varsta big_smile Acum sunt la medicina veterinara, e fain si aici dar nu ma mai vad deloc un medic veterinar,nu ma mai abitioneaza cu nimic, nici nu prea stiu ce sa fac....M-am gandit sa imi schimb facultatea si m-a atras kineto, mai ales ca imi place destul de mult medicina si as vrea sa profesez in domeniul asta. Vad ca sunt destul de putine locuri...Despre ce carte de biologie e vorba?Grilele de la medicina sau care?Am gasit pe site din ce carti trebuie sa invat, nu este foarte mult, cel putin la chimie mi se pare foarte putin( probabil m-am obisnuit cu cat aveam de invatat la veterinara lol ).Crezi ca daca ma apuc din mai de grile si de invatat ca lumea imi ajunge timpul?

esti in Bucuresti la veterinara? la stat? nu stiu unde ai avut de invatat muuulta chimie..  intr`adevar se face chimie 4 semestre, dar e putin de invatat si lucruri esentiale si simple.. nici mie nu mi-a placut chimia din facultate, dar sa stii ca profele de la MV sunt f de treaba la examen. imi pare rau ca vrei sa renunti la MV smile (mie imi place foarte mult big_smile ) bafta cu kineto !

*Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying.
*Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume hjarta
*16.04.13 - cea mai frumoasa zi

#57 2011-04-18 11:59:25

Maria19
New member

Da, la Bucuresti la stat sunt big_smile Nu ma refeream neaparat la chimie, ziceam ca in general avem destul de mult de invatat si cand am vazut ca pentru admitere sunt doar 3 capitole mi s-a parut foarte putin.Oricum acum fac biochimie si ma termina neutral nu inteleg mare lucru.La laborator intradevar sunt niste profe foarte dragute hjarta, in general profii sunt foarte de treaba aici. Ma bucur ca iti place foarte mult, dar facultatea asta chiar nu mi se potriveste mie sad oricat am visat si am vrut aici.
Eu m-am cam si demoralizat cu anatomia, mi se pare imposibil sa stiu anatomia la perfectie la 7 specii neutral Mai ales la primul colocviu la oase, unde am invatat o gramada, stateam in laborator de dimineata pana seara, l-am picat cu brio cu 3 pe linie  lol .A fost groaznic.

Ultima oara a fost editat de Maria19 (2011-04-18 12:02:46)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.