|
Nu esti logat.
Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?-4#58 2011-04-18 19:12:02
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?
Da, e enorm de invatat!!! Daca simti ca nu ti se potriveste facultatea, sa renunti cat mai repede, pentru ca daca acum ti se pare greu ( intr-adevar, anatomia e chin, mai ales anu I ) sa vezi ca prin anii III-IV e si mai greu, mult mai mult de invatat ( anul III mi s-a parut cel mai greu, si e o cumpana.. a renuntat cam o treime din colegi..) *Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying. *Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume *16.04.13 - cea mai frumoasa zi Offline #59 2011-04-18 21:10:01
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Pe primul semestru am facut cu X teroareee.Acum fac cu Y , care mi se pare super Oricum decizia e cam luata, mai trebuie sa vorbesc cu ai mei...aici e naspa Ultima oara a fost editat de Maria19 (2011-04-20 18:35:09) Offline #60 2011-04-18 23:52:03
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Maria, si eu ma aflu cam in aceeasi situatie cu a ta. Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great. Offline #61 2011-04-19 11:19:14
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Exaaaact La ce vrei sa dai?Ma bucur ca s-a rezolvat cat de cat la tine.Probabil si ai mei o sa accepte la un moment dat, dar stiu sigur ca o sa imi scoata ochii mult si bine, ca eu am tinut neaparat sa ma duc aici.Dar tocmai asta e faza, eu nu reget absolut deloc ca am dat la veterinara si nu il consider un an pierdut, chiar ma bucur ca am incercat.Daca nu incercam macar, regretam toata viata.Mai e faza ca eu am fost la buget si acum cel putin un an trebuie sa fiu la taxa la cealalta facultate, ceea ce e cam naspa pentru ei O sa ma apuc de munca dupa admitere si o sa strang eu macar o parte din bani, ca sa nu mai aud fel de fel de discutii Offline #62 2011-04-19 16:02:20
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Aoleu, ce faci cu anatomia? Crezi ca la o singura specie te descurci? Nu e asa simplu nici aici, din cotra, eu zic ca e mai greu ca pana la urma un animal e un animal, nu reusesti sa-l faci bine, e suparator dar unui om daca ii gresesti din punct de vedere medical e dezastruos. ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline Publicitateloading...
#63 2011-04-19 18:06:43
Intr`adevar daca stai sa te gandesti, e mai grav sa gresesti in medicina umana decat in veterinara, dar ea se referea ca e muuuuult mai mult de invatat la 7 specii foarte diferite ca si anatomie. *Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying. *Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume *16.04.13 - cea mai frumoasa zi Offline #64 2011-04-19 18:14:59
Nu exagerezi deloc ... eu as fi in stare sa dau in judecata un veterinar daca i-ar face ceva gresit cainelui meu ... probabil as merge mult mai departe de atat, cred ca nu ar mai profesa in viata lui in meseria asta Offline #65 2011-04-19 19:48:12
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?In orice meserie este responsabilitate, mai multa sau mai putina, dupa caz. Stiu la ce te refei si sunt total de acord cu tine, si eu iubesc animalele foarte mult si sufar pt ele, dar munca (,) cu omul este altceva, eu cred ca implica mai mult. Nu stiu cum si ce e la medicina veterinara, dar gandeste-te ca in meserias de kinetoterapeut vine la tine un pacient dupa un accident si 8 operatii si pt ca nu sti ce sa-i faci bajbai si strici tot ce s-a muncit, ba mai mult, ramane traumatizat pe viata. Vroiam sa-i spun sa nu se culce pe ideea ca o sa-i fie mai usor sau ca e mai putin de invatat, poate o fi dar e si mai multa responsabilitate. ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline #66 2011-04-19 21:24:13
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?inca nu sunt sigura daca raman in tara sa fac faculta sau merg dincolo.. nu stiu sigur. vreau doar sa imi placa ceea ce fac (si eu as fi regretat daca nu incercam, chiar credeam ca "that's my thing") si atunci voi fi motivata sa merg mai departe. vreau sa ma gandesc bine la asta.
si eu am fost la buget. asa se intampla la toate facultele, intri la taxa la cealalta faculta, chiar daca la prima - fiind la buget - ai renuntat? Ultima oara a fost editat de Scarlet_Autumn (2011-04-19 21:25:18) Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great. Offline #67 2011-04-19 23:15:41
Corect, ai si tu la fel de multa dreptate, eu imi sustin ideea ca la med vet e mult mai mult de invatat, pentru ca speciile de animale sunt diferite intre ele din multe puncte de vedere ( schelet, sistem digestiv, cardiovascular etc) si nu prea exista, cel putin in Romania, specializari, asa ca medicul veterinar trebuie sa stie cam despre orice specie, altfel proprietarul considera ca nu esti bun.. *Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying. *Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume *16.04.13 - cea mai frumoasa zi Offline #68 2011-04-19 23:18:15
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?In niciun caz nu ma gandeam ca e mai usor, dar asa macar stii anatomia cap coada la perfectie daca iti dai silinta si esti interesat.Aici oricat am vrut sa invat, poate m-am si demoralizat de multe ori, dar inveti mult mai superficial totul la 7 specii si la un moment dat o sa ai senzatia ca ceva nu se mai leaga. Offline #69 2011-04-19 23:56:29
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Ai inteles gresit. Nu privesc altfel si in niciun caz inferior. Eu la sat am o microferma si am avut grija de animale si am. Facem inclusiv injectii si vaccinuri la purcei si uneori stiam ce afectiune cu ce medicament se trateaza (asta acum vreo 3-4 ani se intampla). venea medicul veterinar si imi spunea ce si cum se face. Si nu numai. Ingrijit iepuri, vitei, pui si alte cele. ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline #70 2011-04-21 12:20:47
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Banuiesc ca inca nu s-au afisat locurile cu taxa si buget, adica eu nu am gasit nimic pe net.Totusi am gasit de la admiterea de anul trecut "FMAM, alte specializari - 50 buget, 24 taxa" sper ca e vorba de fiecare specializare si nu ca sunt 50 de locuri la buget la toate specializarile , adica mi se pare imposibil. Offline #71 2011-04-21 18:00:43
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Suna la secretariat si intreaba ca asa pe site... Nu le actualizeaza cum trebuie Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-04-21 18:01:21) ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline #72 2011-05-03 13:22:07
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?Da, pai sunt 30 de locuri la buget anul asta pentru toate specializarile , dar cica pica foarte multi si abia se ocupa locurile.Eu zic ca intru, dar in ultima vreme ma cam ingrijoreaza o chestie: dupa facultate eu credeam ca ies balneofiziokinetoterapeut, dar am intrebat la secretariat si tipa mi-a raspuns ca dupa aceasta facultate ies doar asistent de kinetoterapeut. Nu inteleg ce facultate trebuie sa faci pana la urma pentru a fi balneofiziokinetoterapeut si nu asistent Asa e si la tine k?reste? Offline #73 2011-05-15 18:44:10
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?eu sunt trista am realizat ca unde muncesc e o mare porcarie. din punctul de vedere al firmei este ok, se poarta cu angajatii ireprosabil. insa ca si salarii si promovare este un mare fas. cu ce te-ai angajat mori, eventual o promovare o data pe an (maxim) si atunci ti se mai dau inca 1-2 milioane si alea brute, dupa ce se retrage impozitul ramai cu ...nimic. fete care muncesc de 4 ani au 20 de mil. Ultima oara a fost editat de coraline (2011-05-15 18:45:06) Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny Offline #74 2011-05-15 21:19:15
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?cora din pacate asa va fi peste tot... Sa nu te astepti sa te salut! Offline #75 2011-05-15 22:29:11
Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?da ET poate ma vedeti ingrata sau mai stiu eu cum... dar ma simt dezamagita myku, sunt convinsa de asta, din pacate abia acum am realizat asta. si daca plec...tot la ceva de genu voi da. e trista partea cu banii, desi stiu ca nimeni nu are in momentele astea si nu spun ceva nou. insa si mai trista e partea cu orele suplimentare si munca foarte munca, taskuri peste taskuri, vorba unei colege "ca un tren pe care il incarci si incarci si incarci pana explodeaza". si dintre toate multinationalele aici sunt cele mai mici salarii. Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny Offline #76 2011-05-16 10:08:28
inseamna ca exista loc de mai bine. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|