homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?

#1 2010-09-29 18:57:33

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?

Buna fetelor, ma tot gandeam zilele astea cum de au ajuns unele persoane ce sunt, doctori,avocati, maturatori, etc. Cum ati ajuns unde sunteti acum? Si pentru cei care sunt inca la facultate, pe ce criterii ati ales?

Eu de exemplu fac informatica, si mi-am ales facultatea pentru ca informatica a fost materia care se prindea cel mai usor de mine ( a se intelege ca am ales de lene in principiu...). Acum ma gandesc ca nu am ales ce trebuia, dar ca cine stie unde ma poate duce. Nu toti care termina informatica se fac programatori, asa-i?

Cunosc persoane care au ales sa mearga intr-o anumita directie la insistentele parintilor, sau pentru ca stiau ca se castiga bine in domeniu...  Sau pentru ca erau pasionati de un subiect (asa ar fi trebuit sa fac si eu). Stiu ca sunt peroane care au ajuns sa lucreze intr-un anumit domeniu din intamplare, sua au avut noroc. Voi?

#2 2010-09-29 19:17:52

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: Cum v-ati ales cariera/viitoarea cariera?

eu m-am hotarat pe ultima suta de metri, fara sa ma gandesc prea mult si fara sa stiu prea multe despre domeniu (relatii publice)...tot liceul mi-am dorit sa merg la limbi straine, dar cand am vazut cum arata facultatea (se darama tavanul rotfl ) m-am speriat si am zis ca nu mai vreau acolo lol ....nu stiu daca voi face cariera in domeniul acesta, poate va sari iepurele din alta parte! multi oameni pe care ii cunosc lucreaza in cu totul si cu totul alt domeniu fata de cel pt care s-au pregatit, deci tot ce e posibil! cum bate vantul...nustiu

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#3 2010-09-29 19:23:26

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

eu am fost la filologie, asa ca m-am axat pe limbi straine. Franceza mi-a placut la nebunie intotdeauna, iar japoneza am ales-o dintr-un exces de zel lol M-am gandit ca se castiga bine cu o limba rara, stiama gandeam ca si ca e greu, dar nu m e chiar asa de dificila. Nu stiu daca voi reusi sa o stapanesc asa de bine incat sa fac bani din asta, si mai nou parca ma vad in invatamant peste vreo 2 ani

#4 2010-09-29 19:28:30

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

In clasa a 8-a am luat contact cu teatrul si mi-am zis ca moarta, coapta, eu asta vreau sa fac. Ai mei nu m-au lasat sa ma duc la un liceu de profil asa ca am fost la unul teoretic. Pe la sfarsitul clasei a 11-a, inceputul celei de-a 12-a, au pus si mai tare piciorul in prag si mi-au spus ca nu am ce sa fac cu facultatea asta, ca nu ma angajeaza nimeni, ca mor de foame, ca mai bine fac o alta facultate mai "serioasa" mai intai sa-mi asigur spatele si apoi ma lasa sa fac si teatrul daca o sa mai vreau.
In clasa a 10-a m-am indragostit de psihologie si era prima pe lista mea de optiuni, insa tot ai mei au fost cei care au zis sa mai am inca o optiune, sa fie, ca nu se stie niciodata, iar asa a aparut jurnalismul pe lista. Din pacate, nu m-am pregatit asa cum trebuia pentru psihologie si am intrat cu nota mica, la jurnalism stateam mai bine asa ca am renuntat la psihologie si am terminat jurnalismul la sectia de publicitate.

Ghinionul a fost ca la cateva luni dupa finele facultatii ne-a cam lovit criza si s-au dus pe campii locurile unde as fi putut sa lucrez care aveau legatura cu domeniul meu si cu ce mi-ar fi placut sa fac - si anume televiziune. Am incercat in mai multe locuri, am facut ce am putut, dar nu s-a putut smile asa ca momentan nu lucrez pe un post care are legatura cu ce am terminat insa nu as sta extrem de mult aici, convingerea mea e ca daca am terminat o facultate care nu a fost chiar apa de ploaie, daca mi-am dat silinta... sa mi-o dau in continuare si sa lucrez si in ce am fost antrenata sa faca.

Ah si, din pacate, mereu voi ramane cu nostalgia visului neimplinit in privinta teatrului...  huh

Ultima oara a fost editat de LadyPink (2010-09-29 19:29:49)

#5 2010-09-29 19:50:00

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

ca tine lady, am patit eu cu desenul. In scoala generala am avut o gramada de expozitii de pictura si desen, dar ai mei s-au gandit ca nu prea am ce face cu asta in ziua de azi si ca daca intr-adevar asta imi doresc, pot face o facultate in domeniu si mai tarziu. Si nu am renuntat la idee, as vrea sa fac o fac de arta in viitor

Publicitate

loading...

#6 2010-09-29 19:51:25

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-01-14

Pai Lady, nu crezi ca ar fi pacat sa nu-ti implinesti visul asta cu teatrul mai devreme sau mai tarziu? O viata avem..

Eu mi-am ales domeniul din placere. Mereu mi-a placut biologia, in generala mergeam la olimpiade de biologie (ce vremuri.. ) si mi s-a parut logic si normal sa fac ce-mi place.
Nu stiu daca sunt eu idealista si visatoare, dar cred ca daca exista ceva care iti place si incerci tot posibilul sa il obtii, pana la urma il obtii.
So.. keep workin big_smile

#7 2010-09-29 20:28:47

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

Eu de cand ma stiu ma visam medic.Apoi am cochetat, prin scoala generala cu ideea de liceu pedagogic / invataoare... Dar asta numai pana in clasa a7a cand am dat de anatomie la scoala si am revenit la fosta mare pasiune - medicina.. Am mers pe la olimpiade, apoi la liceu am mers la profil de chimie-bio, iar in final am dat la medicina si iata-ma acum cu facultatea terminata si in plin rezidentiat smile

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#8 2010-09-29 20:55:26

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Eu sunt inca in ultimul an de liceu. Vreau sa dau la Universitatea Media Pro, la regie. Sunt la filologie, asa ca posibilitatile imi sunt cam limitate. Dar asta e ceva ce intr-adevar mi-ar placea sa fac.

taisha, tu nu ziceai la un moment dat ca vrei la drept si apoi inm? smile

#9 2010-09-29 22:43:42

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Taisha, eu te incurajez sa-ti urmezi visul. Bine, am si o slabiciune pentru ce inseamna arta si artisti asa ca pe undeva imi inteleg sustinerea subiectiva in ceea ce te priveste smile

Alexia, ar fi intr-adevar frumos sa fac asta, ar fi ca si cum mi-as implini una dintre cele mai mari dorinte, insa am o gandire defectuoasa cand vine vorba de asta: initial mi-a suras ideea propusa de ai mei, taica-miu spunandu-mi ca ma va sustine daca imi iau licenta la jurnalism si voi vrea sa fac si teatrul, insa eu mereu m-am vazut o tanara absolventa de teatru... si prin tanara vreau sa zic 21-22 de ani. Deja la 24 mi se pare tarziu sa ma apuc de facultatea asta... si s-o termin pe la 27 de ani. Vin singura si spun ca e o gandire tampita lol insa entuziasmul mi s-a diminuat odata ce am inaintat in varsta (entuziasmul la modul "maine ma duc si ma inscriu, nu mai conteaza nimic altceva", nu entuziasmul in general in ceea ce priveste domeniul asta smile ). Incerc insa sa compensez cu cat mai multe piese vizionate big_smile

Si sunt perfect de acord cu ce spui tu vizavi de dorinta si placere, nimic nu se compara cu senzatia ca "wow, de-abia astept sa ma duc si maine la munca". Intr-o lume utopica, toti am face ce ne-ar fi cel mai drag... si ce frumos ar fi (ca doar d-aia e utopic big_smile)

#10 2010-09-29 22:59:45

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Eu imi doream jurnalism, dar nu eram asa convinsa... pana cand am descoperit ca exista comunicare si relatii publice.
Acum, ma gandeam sa ma mai apuc de o facultate (sa fie acolo tongue ), dar in alt domeniu chiar nu ma vad, asa ca probabil o sa ma lipsesc.

Deci... am ales ceea ce mi-a placut si am considerat ca mi se potriveste. Eu in "sufletul meu" lol as fi vrut sa fiu dr, dar ma depaseste total, nu imi place nustiu oricum, as vrea la un moment dat sa lucrez intr-un spital in domeniul relatiilor publice
Dar bineinteles, dorinta cea mare ramane sa lucrez in publicitate big_smile

offtopic Dea, unde ai facut CRP?

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#11 2010-09-29 23:04:01

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

in cazul meu pot sa spun ca meseria m-a ales pe mine ....am fugit ca de dracu de facultatea care am terminat-o lol ...cand era cu admiterile am incercat la cateva facultati si nimic, am picat la toate ...pana la asta (a fost ultima optiune) la care am dat examen si am intrat cu bursa printre primii ....nu pot sa spun ca nu imi placea ceea ce se facea, doar ca eu mereu am fost mai pe latura artistica ....mereu m-am visat designer, pictorita, actrita .... pentru am imbina ambele ar fi trebuit sa urmez arhitectura (pe care sigur o voi face in viitor dar mai intai trebuie sa strang niste banuti) .... asa ca am terminat facultatea, care m-a ales ea pe mine, printre primii ....
am vrut sa intru in industrie si nu m-au primit lol ...asa ca iar meseria m-a ales pe mine lol pentru ca angajatorii m-au contactat pe mine si mi-au propus job-ul ....si imi place ceea ce fac ....e greu dar mereu incitant si ma forteaza sa ma autodepasesc pe mine

poate in viitor voi ajunge si la stadiul sa aleg eu ce sa fac (arhitectura)dar pana atunci mamultumesc cu altceva ce imi place

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#12 2010-09-29 23:07:20

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

LadyPink a scris:

Intr-o lume utopica, toti am face ce ne-ar fi cel mai drag... si ce frumos ar fi (ca doar d-aia e utopic big_smile)

eu m-as plictisi intr-o lume utopica ...azi vreau ceva, maine vreau altceva ....deci nimic nu m-ar multumi  forgetit  ....ca sa fiu multumita intr-o lume utopica ar insemna sa renunt la gandurile si ideile mele ...deci nu  smoke2

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#13 2010-09-29 23:07:22

Emm
Hero member
De la: mama de acasa
Inregistrat: 2009-02-05

eu... pana in clasa a 7a am tinut-o una buna ca eu dau la medicina, dar m-am razgandit cand profesoara nu m-a ales pt o olimpiada, eram una din cele mai bune din clasa, dar nu avea incredere in mine si si-a trimis preferatele. clasele 5-8 le-am facut la colegiu si dupa aceea n-am mai vrut sa raman acolo, nu-mi placeau profesorii, asa ca am optat pt un liceu economic. acum imi doresc din suflet sa intru la drept smile cred eu ca mi se potriveste cel mai bine si ai mei sunt de aceeasi parere. sper sa nu ma razgandesc....

Seasons come and go, but I will never change and I’m on my way

#14 2010-09-29 23:15:00

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Si eu imi doream sa dau la medicina, dar m-au cinvins de ai mei ca nu e de mine. Cand au zis ca sunt 7 ani de invatat, si rezidentiat in care nu castigi mai nimic mi s-a luat de medicina lol Eu vroiam sa zbor din cuib cat mai repede rotfl

#15 2010-09-29 23:20:14

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Eu nu ii inteleg pe parintii care ii impun "copilului" o anumita facultate neutral
Pana la urma, nimeni si nimic nu iti asigura un job 100% sigur si un salariu de vis...

...cred ca am avut noroc cu ai mei in privinta asta, desi imi mai sugera tata cateodata sa dau la drept cesafac ;

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#16 2010-09-29 23:23:49

star.child
Full member
Inregistrat: 2009-06-29

cand eram micuta vroiam sa ma fac doctor, ca toata lumea. in generala ma gandeam sa ma fac arhitect, iar cand am ajuns la liceu eram foarte indecisa. imi placea istoria dar parca nu vroiam sa devin profesoara. spre sfarsitul clasei a 10a am avut un punct de cotitura sa zic asa, cand mi-am dat seama ca cel mai mult imi place gimnastica (eu practic gimnastica aerobica de cativa ani, dar nu la nivel de performanta. 2-3 antrenamente pe sapt, si cateva concursuri pe an). am discutat cu parintii mei, cu doamna antrenoare, si atunci am realizat ca asta imi doresc cel mai mult, sa devin antrenoare de gimnastica. stiu ca nu se castiga foarte mult, dar nu ma deranjeaza. pentru mine e mai important sa fac ce imi place, si sa fiu fericita.
chiar discutam odata cu un profesor la scoala, si el mi-a zis e chestie care chiar m-a pus pe ganduri... totdeauna sa facem numai ce ne place. chiar si tamplarie, zidarie sau mai stiu eu ce. atata timp cat faci ce iti place o sa fii din ce in ce mai bun in domeniul tau, si o sa iti fie bine.
in primavara am avut ocazia sa lucrez cu o fetita de 6 ani. am invatat-o cateva elemente, le-am pus cap la cap, si a iesit un mic exercitiu. doamna antrenoare a fost multimita de ce am facut, si a luat-o pe micuta cu noi la un concurs national. si a luat locul 2. nu pot sa va spun cat de fericita am fost; a fost cel mai frumos sentiment pe care l-am avut vreodata, sa imi vad rodul muncii. de atunci chiar numai la asta ma gandesc, de abia astept sa vina anul viitor, sa intru la facultatea de educatie fizica si sport, si sa fiu cat mai aproape de a deveni antrenoare.

Am invatat sa am rabdare, ca totul iti iese atunci cand nimeni nu te crede in stare!

#17 2010-09-29 23:27:15

deepsleep
Full member
Inregistrat: 2009-03-19

lol dar la ASE nu viseaza nimeni? Eu asta am terminat si inca nu am reusit sa imi dau seama ce am invatat acolo - daca va vine sa credeti inca nu-mi e clar ce face un economist. Mi s-a parut o prostie si o pierdere de timp (poate si din cauza ca nu a fost optiunea mea, ci am fost obligata de parinti). De lucrat nu lucrez "in domeniu" si nici nu ma vad facand asta vreodata.

#18 2010-09-29 23:39:55

dea_di
Platinum member
Inregistrat: 2008-01-16

carmen, la universitate, facultatea de litere...(bucuresti)

Ultima oara a fost editat de dea_di (2010-09-29 23:41:04)

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#19 2010-09-29 23:47:52

deyacrs
Hero member
Inregistrat: 2008-06-06

la ase am dat eu pentru ca mi-a placut in liceu economia si matematica. intotdeauna am fost pentru stiintele exacte, nu imi placea deloc sa citesc n carti , sa fac rezumate, sa comentez opere, desi culmea... ma pricepeam destul de bine la chestiile astea. acum, trecand anul 2 la ase, imi dau seama ca facultatea asta este pentru cei care nu stiu ce sa faca in viata. eu asa o numesc, cel putin si nu stiu cati ma pot contrazice. poate doar cei care sunt innebuniti dupa ase. cum aveam o profa care ne-a zis ca este innebunita dupa aceasta institutie de invatamant. stiu ca nu e timpul pierdut, dar chiar nu stiu ce voi face cu ase-ul dupa ce voi termina, drept urmare ma gandeam sa ma apuc de alta. dar alta, care? eu as vrea medicina veterinara, dar sunt cam multi 6 ani si asta ma pune in incertitudine, plus ca niciodata nu am fost asa buna la bio, chimie(ma rog, asta nu ar fi un impediment, ca pentru ceva ce imi place, as invata cu placere).
deci, eu personal, ase-ul il consider cam fara viitor sigur.
deepsleep, tu in ce domeniu lucrezi, avand aseul terminat?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.