homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Relocare cu serivicul-11

#191 2011-08-24 07:51:14

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Re: relocare cu serivicul

da kath e cum spune annabel, stau o luna acolo, 11 aici, acelasi salariu. conditii acolo: cazare, mic dejun, transport.

eram fericita la inceput, in februarie, cand m-am angajat, ca in sfarsit aveam job, insa pe parcurs lucrurile s-au deteriorat destul. de 2 luni ma plang eu mai mult lol insa de pe atunci imi dadusem seama ca nu era ce imi promisesera. initila se psune aca e un post usor de operator facturi cand de fapt....e contabilitate in toataregula cu toate riscurile aferente.

deteriorarea maxima e faptul ca ma obliga sa stau un an. munca este grea, nesatisfacatoare, salariul este mic. initial speram sa fie majorari mai dese, asa cum mi-au promis la interviu, dar de fapt eu m-am angajat in februarie cu un salariu si se va majora, nu se stie cu cat, in septembrie 2012.

nu am ce bani sa pun deoparte lucrand in romania pe fix acelasi salariu. mi se pare absurd sa ma treaca pe ceva muult mai greu, sa ma si plimbe cu relocatul si sa nu vad nici 10 lei in plus la salariu.

orele suplimentare se echivaleaza cu timp liber. timp liber pe care ti-l iei cand nu ai treaba, ceea ce inseamna niciodata. inchiderea de luna dureaza 2 saptamani cand nu poti lipsi, in restul de 2 saptamani te pregatesti pentru inchiderea de luna. deci ...

Ultima oara a fost editat de coraline (2011-08-24 07:59:45)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#192 2011-08-24 08:20:37

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

dar de la firmele la care ai fost la interviuri n-ai primit nici un raspuns? sad

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#193 2011-08-24 08:39:42

halla
Full member
Inregistrat: 2007-07-23

coraline a scris:

daca nu vreau sa plec in italia dar vreau sa raman angajata - act aditionat 1 an, daca nu platesc 500 euro.

E legala chestia asta? Eu nu inteleg pe ce baza iti cer 500 euro daca pleci de la ei atat timp cat nu iti ofera nici un beneficiu care ar trebui rambursat.

#194 2011-08-24 09:10:26

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

asta mi se pare si mie cel putin dubios, exact ce zice halla

#195 2011-08-24 09:18:15

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26

coraline, am citit nedumerirea ta si sincer daca as fi in locul tau as risca si mi-as da demisia, eu m-as gandi ca daca imi gasesc ceva ce imi place intre timp, pt ce sa le platesti lor 500 de euro in cazul asta care de altfel nu se stie nici cat de legal este, cum spunea cineva mai sus.
daca nu iti place ce faci mereu vei fi stresata si timpul liber se va transforma in stres pt ca te vei gandi numai la asta, si eu am fost pusa in situatia de a alege, sa ma leg de un serviciu stresant si cu bani putini sau sa mai stau fara, am ales a doua varianta.
iti doresc mult succes si gandeste-te bine, vb cu parintii, cu iubitul.

Publicitate

loading...

#196 2011-08-24 09:22:47

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

halla a scris:

coraline a scris:

daca nu vreau sa plec in italia dar vreau sa raman angajata - act aditionat 1 an, daca nu platesc 500 euro.

E legala chestia asta? Eu nu inteleg pe ce baza iti cer 500 euro daca pleci de la ei atat timp cat nu iti ofera nici un beneficiu care ar trebui rambursat.

perfect punctat!
clauzele astea de reziliere sunt destul de frecvente, se uzeaza insa de ele doar atunci cand ai beneficiat de scolarizare pe banii firmei, de vreun training mai costisitor prin alte tari sau de alte beneficii de genul asta. in cazul tau chiar nu vad nicio cheltuiala e care s-o fi facut firma cu tine...
parerea mea este sa discuti exact cu ei si sa vezi de ce ar trebui sa accepti clauza asta, asta in ideea in care nu vei pleca in Italia. sau sa conditionezi eventual semnarea actului aditional de o marire de salariu/alte beneficii.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#197 2011-08-24 09:30:45

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

exact, ea nu a beneficiat de niciun curs de la ei...altii care s-au angajat o data cu ea, da, au fost scolarizati, probabil au facut un act aditional valabil pt ei

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-08-24 09:38:21)

#198 2011-08-24 19:13:45

coraline
Addicted member

nu am nici un raspuns yoyo sad cica saptamana viitoare la sfarsit imi spun, pai e prea tarziu, eu pe 5 ar trebui sa plec sad

cica actul aditional + 500 euro ar fi pentru ca intru pe proiect nou si asadar voi avea de invatat cate ceva, eu voi fi singura ca va invata niste chestii (suntem putine, vreo 3 fiecare va avea partea ei de treaba) asadar nu vor ca eu sa plec.

da ioana, multi au venit o data cu mine si au avut act aditional, eu nu pentru ca nu am facut nici un curs. dar acum..desi nu va fi un curs propriu zis, voi demara un proiect nou si nu vor sa ramana in pom. de inteles poate si pentru ei, dar la mine cine se mai gandeste...?

am vorbit cu mama... mi-a spus ca ea se gandeste la ea, ca nu ar putea sa plece de unde e daca ar vrea ca ne are de crescut. ca nu stie daca imi voi gasi in alta parte si poate iar stau mult pana dau de ceva. eu tot vreau sa razbesc de una singura, ea imi spune ca e greu si ca nu crede ca voi reusi.
al meu spune sa plec, sormea la fel, mama .... gandeste din prisma ei, ca trebuie sa suport cam orice pentru ca sunt la patron si nu am ce face.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#199 2011-08-24 19:42:45

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Am inteles, acum, cora, n-am citit bine unde ai scris ca pe o luna.

Sincer, mi se pare putin demoralizatoare atitudinea mamei tale, ar trebui sa te incurajeze in vreun fel sau altul.
Pe de alta parte, in ultimul timp a devenit foarte greu sa-ti gasesti un job dupa cum vad in jurul meu, asa ca poate de aceea are ea atitudinea mai prevazatoare. Stii vorba aia sa nu dai cioara din mana pe vrabia de pe gard.
Din cate stiu eu, daca iti dai demisia dintr-un loc, nu poti beneficia de somaj, doar daca esti dat afara, asa ca daca pleci, din ce o sa traiesti, daca nu vrei sa tot ceri de la ai tai?

daca am inteles bine, orice faci, tot trebuie sa mai ramai in firma minim un an, daca nu - platesti despagubiri. chestia asta e foarte nasoala, intr-adevar, dar eu sincer nu cred ca as pleca din firma si as si pleca in Italia. poate sunt si influentata de situatia unei prietene care nu-si gaseste job de mai bine de un an de zile, dar m-as gandi si ca imi ofera niste cunostinte in plus, ceva in plus de adaugat la CV (am observat din experienta ca da foarte bine la un interviu  sa ai perioade petrecute in strainatate, la studii sau munca in domeniu) si poate asa o sa poti apoi sa iti gasesti un job mai mult.

Tin minte ca ziceai intr-un post ca nu vrei copii, de maritat nu te grabesti, esti tanara, asa ca poti linistita sa-ti construiesti incet-incet o cariera, daca nu din jobul asta, macar foloseste-te de el pentru urmatorul  wink

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#200 2011-09-07 23:15:17

coraline
Addicted member

va zic doar atat: regret ca m-am dus. ar fi trebuit sa am tupeul sa imi dau demisia.

#201 2011-09-07 23:19:59

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

cora,ce se intampla? ce ai patit? nu e ok acolo?

#202 2011-09-07 23:20:41

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

dar ce s-a intamplat asa grav?

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#203 2011-09-07 23:25:33

coraline
Addicted member

nu e nimic ok aici, e ff nashpa. foarte nashpa. nu am acum forta sa mai povestesc, insa regret ca am venit.

#204 2011-09-07 23:30:22

*joy*
Insomniac member

si ce te retine sa iti dai demisia? ai semnat vreun contract,trebuie sa ii despagubesti in caz ca renunti?

#205 2011-09-07 23:33:09

coraline
Addicted member

culmea, nu am semnat inca actul:)) desi am semnat o tona de hartii, nu am vazut actul aditional printre ele. sa fi fost cu un asterisc pe undeva? nu cred chicot

#206 2011-09-07 23:37:35

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

am si eu o intrebare legata de munca, dar nu are legatura cu topicul.
eu am carte de munca(dar nu lucrez ci ca figurez ca am grija de tata) si m am angajat, si din salariu imi opresc 7 mil care merg la stat, plus ca imi impoziteaza si bonurile. asta ins ca imi face carte de munca? ca mama zice k trbuie sa le zic ca am deja, ca nu pot avea 2 cart in acelasi timp

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#207 2011-09-07 23:41:42

*joy*
Insomniac member

Pai,daca ai deja o carte de munca,nu iti mai face inca una  lol  Si da,trebuie sa le zici ca ai deja,si sa fii atenta cate ore pe saptamana lucrezi legal unde te-ai angajat,sa nu cumva sa depasesti 24h/zi cumulate de la ambele  lol

Iar treaba cu impozitele...iti vor fi impozitate ambele salarii  smile

#208 2011-09-08 08:18:29

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

nu se mai opereaza cu carti de munca tongue trebuie sa mergi sa iti scoti cartea de munca, pt ca se aplica amenzi in caz ca nu o faci.

cora, m-am gandit eu ca nu-ti merge bine... te-am visat de 2 ori si erai suparata  supa

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#209 2011-09-08 19:47:43

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

de unde sa o scot? daca renunt la chestia cu tata, e ok, mai trebuie sa le spun ceva?

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.