homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Make-up artist

#1 2010-11-24 07:38:09

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

make-up artist

Datorita momentului interesant economic in care ne aflam ma gandeam la o reprofilare tongue am o prietena care a terminat un curs de make-up artist si ea mi-a dat ideea.
eu cu machiajul ma joc de peste 6 ani, nu ar fi ceva la care sa nu ma pricep, ma gandeam sa ma bag la un curs si ulterior sa ajung sa profesez in acest domeniu.
dap, schimbare majora de la contabilitate, HR si limbi straine nu? lol
eh ideea este ca sunt relativ costisitoare cursurile, dar iti dau toate ustensilele, produse, pensule etc asta daca faci la o scoala mare. daca te bagi la un curs normal de machiaj nu iti dau nimic, dar si pretul este mult muuult mai mic.
in paralele ma gandeam sa fac si pentru unghii false, pe unghii normale nu am probleme, imi fac toate prietenele, sora, mama tongue si astfel sa pot oferi servicii complete tongue

ma gandeam ca as putea ajunge la lucrez la o revista, o televiziune..

voi ce spuneti? aveti vreo opinie, stiti pe cineva in domeniu sau poate chiar voi tongue as vrea sa adun mai multe pareri inainte sa ma inham la o chestie de asemenea anvergura si stres financiar

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#2 2010-11-24 08:26:35

-=-baby_pink-=-
Insomniac member
Inregistrat: 2009-07-30

Re: make-up artist

si mie mi-ar place in viitor sa fac un curs de make`up,dar nu e asa usor sa iti gasesti un loc unde sa profesezi,mai ales la o revista sau ceva in domeniul televiziunii

•Trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea,dar esti responsabil pentru ceea ce devii! •

#3 2010-11-24 08:32:53

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

e fain da inainte sa te gandesti la profesat in televiziune sau reviste trebuie sa te bucuri daca prinzi un loc intr-un salon de cosmetica ...nu e descurajare, ci e o gandire realista

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#4 2010-11-24 08:36:24

coraline
Addicted member

decat salon de cosmetica mai bine nicaieri tongue intr-adevar asta ar fi privirea de ansamblu, revistele etc, realizarea finala.
dar la cat de "bine" sunt platite si la ce orare sunt in saloanele de cosmetica mai bine ma las pagubasa. ma gandeam ca ma bag pe cont propriu sau dau interviuri la case de moda, firme cu produse cosmetice.
bine este o idee, nici nu stiu daca voi ajunge sa o pun in practica din cauza costurilor foarte ridicate si a concurentei mari, dar din cate am auzit de la cine face asta daca iti  creezi portofoliul de clienti esti "realizata" tongue

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#5 2010-11-24 09:26:11

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

da, am auzit si eu despre cursuri de astea... pai eu iti urez bafta big_smile dar, vorba lui pink, sunt cam multi make up artisti in zilele noastre, cam greu gasesti un locsor pe undeva... dar oricum daca iti place macar faci ceva de placere si ai acolo o diploma la indemana big_smile

Publicitate

loading...

#6 2010-11-24 09:27:13

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

E destul de greu ce vrei tu, cred ca pentru inceput tot intr-un salon ajungi.
Eu am lucrat cu produse cosmetice, am si curs de make-up dar faptul ca stau intr-un oras mic m-a tras in jos...

#7 2010-11-24 09:48:59

coraline
Addicted member

mersi mult lady puss
ehe pana sa am 3500 euro pentru curs mai e ceva tongue chiar si cu rate, ar trebui sa conving pe cineva sa ma ajute.
rruxxy sad imi pare rau.. cred ca tot ce tine de industria modei este foarte cerut acum, piata este ultra saturata.
daca tot sunt economist de meserie, ma pun sa fac prospectiuni de piata rotfl analiza cost beneficiu big_smile big_smile

mi-ar placea foarte mult sa ma ocup de machiaj, de manichiura dar desi imi place mult, daca nu e de viitor sau trec ani multi pana la amortizarea costurilor investite, mai bine ma potolesc tongue

#8 2010-11-24 10:00:42

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

3 500 euro!!!!!!!!! mai bine iti iei o masina la mana a doua big_smile serios ... mi se pare cam mult cesafac

#9 2010-11-24 10:20:54

coraline
Addicted member

aia e varianta ieftina lol cursurile de machiaj sunt foarte scumpe. daca vrei sa le faci pe cele intr-adevar bune, diploma recunoscuta international bla bla bla dai si 7000 euro deci oferta de 3500 e chiar ieftina tongue

#10 2010-11-24 10:28:25

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

coraline a scris:

decat salon de cosmetica mai bine nicaieri tongue intr-adevar asta ar fi privirea de ansamblu, revistele etc, realizarea finala.
dar la cat de "bine" sunt platite si la ce orare sunt in saloanele de cosmetica mai bine ma las pagubasa. ma gandeam ca ma bag pe cont propriu sau dau interviuri la case de moda, firme cu produse cosmetice.
bine este o idee, nici nu stiu daca voi ajunge sa o pun in practica din cauza costurilor foarte ridicate si a concurentei mari, dar din cate am auzit de la cine face asta daca iti  creezi portofoliul de clienti esti "realizata" tongue

Mai, dar gandeste-te in felul urmator. Iesi de pe "bancile scolii" nu ai profesat nicaieri, sansele sa te angajezi la o revista sau o televiziune sunt foarte mici. Iti dai seama ca vor oameni cu ani si ani experienta in make-up. Totusi , trebuie sa vi cu un portofoliu in primul rand.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#11 2010-11-24 10:36:02

coraline
Addicted member

nimeni nu a zis ca este usor, ca gata am o pensula si un ruj si ma lansez in viata. portofoliul il realizezi in timp, chiar si din timpul scolii.
pana la urma poti sa ai tone de experienta in orice domeniu si tot nu te ia nimeni   bang
tocmai ca deja 2 prietene au facut cursurile, una machiaza mirese in week-end si face 1500 lei pe saptamana, nu are timp nici sa respire, cealalata s-a bagat cu o firma de organizare evenimente (nunti, botezuri) si o cheama mereu sa le faca pe fete, face in jur de 4800 lei pe luna. e mai mult decat orice salariu normal. si asa se face si portofoliul.
si nu lucreaza la reviste, TV sau stiu eu pe unde, ci ca "freelancer". ulterior, pot sa viseze si mai sus.
eu normal ca acolo as vrea sa ajung daca m-as baga in domeniu, dar asta nu inseamna ca pe parcurs as muri de foame.
oricum ma mai gandesc, nu e batut in cuie.. era un vis tongue

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-11-24 10:37:32)

#12 2010-11-24 10:48:51

dea_di
Platinum member
Inregistrat: 2008-01-16

cora, nu stiu cum e cu make-up-ul....dar pe partea de manichiura poti sa te mai perfectionezi un pic si daca tot le faci unghiile mamei, prietenelor...roaga-le sa iti faca reclama printre cunostintele lor! daca faci treaba buna si iti stabilesti un tarif nu exagerat de mare ma gandesc ca ai putea fi solicitata si ti-ar iesi ceva banuti...
ma tenteaza si pe mine treaba asta, dar inca nu sunt f sigura pe mine...desi toata lumea imi spune ca ma pricep, mie nu mi se pare ca fac mare lucru..hmm

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#13 2010-11-24 10:51:56

coraline
Addicted member

dea pentru unghii normale tarfiul este foarte foarte mic, 15-20 lei manichiura.. o sa le zic oricum big_smile ca toate prietenele sunt abonate la mine saptamanal tongue si nici nu le cer nimic tongue

pai daca te pricepi ce te opreste? big_smile ai putea si tu sa vorbesti cu prietenele tale, colege de munca daca ai, mama ta daca are... toti sunt potentiali clienti nu? tongue

doar sa nu aiba pretentii de oja OPI lol ca din 3 sedinte de manichiura abia iau o culoare lol

#14 2010-11-24 11:03:28

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

si eu am vrut sa fac cursuri d make up dar sunt ff scumpe initial am vrut sa il fac la giulia nahmany dar sunt exagerati de scumpi dupa care am vrut aici http://www.scoaladecosmetica.ro/cursuri … fectionare dar niciodata nu am prins cand s.au facut cursurile asa ca practica e mama invataturii traiasca youtube  lol  big_smile

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#15 2010-11-24 11:07:22

dea_di
Platinum member

pai am de gand sa fac asta in viitorul apropiat! eu pana acum doar mie mi-am facut unghiile, deci intr-o prima faza o sa ma apuc si eu sa fac munca in folosul comunitatii! lol

de pus unghii false nu poti invata singura? nustiu

#16 2010-11-24 11:10:13

coraline
Addicted member

dea ba poti invata tongue dar trusa cu produsele necesare duce si la 500-600 euro luate mai ieftin. iti dai seama cesafac

adina big_smile pentru noi e super bun youtube big_smile si eu vreau sa invat machiaj pe femeie batrana de acolo, sa o fac pe mama hjarta insa din pacate pentru o cariera iti trebuie diploma grater

#17 2010-11-24 11:18:21

dea_di
Platinum member

mda...roll
oricum, eu zic sa incepi asa prin cunostinte si vezi cum merge treaba, daca merge bine poate iei in considerare si varianta cu unghiile false!

#18 2010-11-24 11:20:37

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

nu cred k iti trebuie neaparat diploma daca urmaresti you tube cred k sti povestea lui michelle phan tongue......... dar cum traim in romania sigur ne trebuie big_smile ....... pt make up unei doamne probabil trecuta d 40 d ani fondul d ten antirid face minuni nu trebuie sa ii incarci ploapele de fard si sa fie un make up din culori care nu scot ridurile in evidenta (bej/crem/piersica/roze/lila/maro/ )e un must have blush big_smile (tradafiuriu/roze/)pt k nuantele de pamantiu marouri si altele inaspresc trasaturile fetei ....etc big_smile

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#19 2010-11-24 11:39:33

mayya06
Insomniac member
Inregistrat: 2010-01-28

buna fetelor ! interesant subiect !
ma bate si pe mine gandul sa ma apuc de make up profesional  , nu prea stau bine cu timpul momentan dar ca si sursa suplimentara de venit se merita!
stiu si eu fete care castiga mult doar plimbandu-se pe la cliente ... la cat de putin timp are lumea tipa care vine acasa pt make up, coafura sau unghii e cea mai buna smile
deci mai bine va axati pe servicii la domiciliu daca va pricepeti la una alta e mult mai profitabil smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.