homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 4-92

#1730 2011-02-16 12:53:29

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 4

eu nici nu mai cumpar jucarii. am la cabinet o gramada. si maia duc acasa , cand se satura le aduc inapoi, avem de toate. pana si cuburi de cauciuc care se pun unul peste altul si construim, stau pe jos cu ea si coinstruim. ea le baga in gura, le roade, ca sunt f bune pt gingii. eu cinstruiesc si ea se uita rade si papa cuburile.

ultima atractie pt ea sunt niste animale de plus , care se baga in maini si apesi pe botic si fac exact ac animalul acela. este f atrasa de ele. am cateva la cabinet, tot i le aduc pe rand. sunt f scumpe in schimb. 80 lei unul. acum avem acasa un catel si o broasca. si le bag in maini si fac piese de teatru. vb amnimalele intre ele, si ea radeeeeeee.

eu iis cot jucariile pe rand si e atrasa de ele ceva timp. daca nu le vede ujn timp, apoi este interesata. duopa ce se plictiseste scot alta.

avem si un xilofon de lemn, f fain. dar cu ala bate cu betele numai in prexenta mea. ca sa nu se loveasca.

qavem mingi de plaja , ii plac. ne jucam cu ele,ii vin in cap, dar sunt moi. nu doare. baloane.

avem o chitara care apesi pe cate un buton si canta ca un alt instrument-pian, xilofon, harpa etc.

de astae avem noi. avem papusi care apasate pe burtica scot zgomote diverse, canta., zic mama tata. eu i le arat pe rand si ea e interesata mereu de acte ceva nou. adica nou, pe care nu l-a vazut de ceva timp

si noi avem pasiune pt sticle, tuburi de crema, cutii de carton, telefon mobil, telecomanda, ne place sa stam in geam, sa punem mainile pe geam, buzele pe geam.

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1731 2011-02-16 12:56:37

LaviG
Insomniac member
Inregistrat: 2009-08-13

wave heelo mamici

Si noi dormim bine noaptea, aseara s-a culcat la 22 si s-a trezit la 4 pt tatzi, dupa care la 8 smile
Afara stam vreo 1h-2h, depinde smile

Fetele ce aspirator nazal imi recomandati inafara de batista bebelusului ???
Are vreo 2 mucusori cateodata si nu vreau sa-i pun batista pt atat  disperat

va pupammmmm

Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010 hjarta

#1732 2011-02-16 13:08:47

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

de la cate luni pot folosi batista bebelusului?

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#1733 2011-02-16 13:17:08

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Pe ea scrie ca se poate folosi de la inceput. Eu am folosit-o numai cand a fost racit...in rest am o pompita obisnuita de mana.

#1734 2011-02-16 13:27:58

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

exact , ce a zis ruxxy, asa am folosit si noi...si mai nou nu mai folosim nici pompita de mana, ci ii fac niste,, festile,, big_smile (asa le zice sotul meu ) , adica rasucesc bine o compresa sterila o indoi, ii pun pe ea ser fiziologic si i-o bag in nas, cat pot si o rasucesc , scot 1-2 mucuti, adica cat are si e super...pompita nu am mai folosit-o cred ca de vreo 3 luni, iar batista bebelsuului doar o data la 5 luni cand a avut multi mucuti

9 ani de copilarie ....

Publicitate

loading...

#1735 2011-02-16 13:38:34

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

neatza fetele.
eu am inceput sa ii dau noaptea ceai in loc de laptic.
bea la 2-3 noaptea putin ceai si apoi pe dimineata laptic.
insa se trezeste f tarziu, zilele trecute ce s-a trezit la 9:30, azi a  baut laptic la 7 si apoi s-a mai trezit la 11.
si nu e prima data cand se trezeste la 11.
oare o fi rau daca ii dau ceaiut sa nu-i tina de foame?
sa trec inapoi pe laptic ori de cate ori plinge noaptea???
nici nu stiu ce sa mai fac.
coco, bafta la eco, o sa fie bine. tinem pumnii.
puss  puss  puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1736 2011-02-16 13:45:57

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Mai fetele baiatul meu e cam mutulica.... neutral
Am avut rabdare, am zis las' ca vedem peste 1 luna, 2 3, dar are 1 an jumate  sad
Si nu zice prea multe. Am citit ca intre 50-100 cuv pana la 2 ani...pai eu numar pe degete cate stie...fff putine: mama, tata, caca, apa, nenea, kaka (inseamna catel), ana, papa, ars (cand ceva il frige, sau gaseste cabluri, stechere), muu (zice la vaca), a-ha (la magar), cocos si atat.
In rest balmajeste pe limba lui: papate, acusa, atus si alte chestii de genul asta.
Intelege ce-i spun, stie de ochi, gura, nas, par, cap, genunchi, cot, degete, picior, etc, le arata, ma pune sa i le spun dar zice numai "aa", si daca nu-i zic nimic ridica vocea ca si cum ar vrea sa planga "aaa-aa".
Il intreb "ce e asta" si nu zice nimic, doar la cele care poate sa vb (vaca, catel, tigru, magar, cal) si sa le imite. Pe celelalte e mut, dar daca-l intreb unde e pisica de ex, stie.

Sa-mi fac griji? Sau sa mai astept?

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#1737 2011-02-16 13:49:25

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

juli, eu nu mi-as face griji, mai stiu muuulti asa. au doar ritmuri diferite de dezvoltare.
si, sincer... ncii pe al meu nu-l vad vorbind prea curand, la cum se arata (mama, tata, pa lol )
dar mutulica CLAR nu pot sa-i zic rotfl rotfl2 se audeeeee rotfl2

carra, io nu-s pe lp, dar chiar daca as fi, i-as da lapte cat vrea si cand vrea, noaptea included. dar mai vezi pareri de la mamicile pe formula

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1738 2011-02-16 13:54:35

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

merci katami.
stiu ca zicea si crssy ca noaptea sa le mai dam laptic, dar stau sa ma gandesc ca mai bine ii dau laptic - e mai consistent.
si asa fontanela e inca f mare, calciu nu prea avem, dinti nu.
deci o sa renunt la ceaiutul de noapte.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1739 2011-02-16 13:59:44

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

A papat fata mea 150 ml...nici mai mult nici mai putin(si s-a pus ca de obicei la somnu de amiaza).Mai astept cateva zile sa vad daca chiar si-a scos masa de 5-6 dimi ... sa vad daca vrea mai mult in timpul zile. Pana acuma nu a vrut nici la 9:30 nici acuma la 13:30 nustiu .aaaaa am uitat sa va zic ca ea avea 5 mese cu aia de 5-6 dimi... acuma i-au ramas 4. E prea putin? dar ea nu cere mai des...papa la 4 ore...rar la 3ore juma.
Juli esti scumpa rau  dumbom  puss cum sa fie mutulica  dumbom  apai inseamna ca daca al tau zici ca e mutulica (si zice atatea dumbom ) eu am fost mutulica mutulicilor  lol  ca nu am zis nimic pana la 2 ani  lol  M-a dus mama la dr. ca zicea ca ori is muta ori am ceva probleme sus  lol  S-a convins pana la urma ca eram doar incapatanata si am vorbit cand am vrut eu, si inca recuperez aia 2 ani  lol  lol 
O sa vorbeasca el mai multe cand o avea chef wink  puss

#1740 2011-02-16 14:08:05

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

cp, carra

vezi ca ti-am zis la diversif de dinti... e de bine ca inca nu are big_smile

noi fugim afara, va tzucam

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1741 2011-02-16 14:11:30

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

lol dana mersi de incurajare. Ai fost tare! Deci sa inteleg ca o sa vina vremea cand o sa-i zic sa mai taca din gura ca ma doare capul  rotfl2
Si al meu are o personalitate......de nervi s-a zgariat pe nas, daca se supara, arunca pe jos tot ce gaseste.
Dar cand vad ca altii copii vb mai mult si reusesc sa se faca intelesi, cad pe ganduri, ca la noi pana reusesc eu sa inteleg ca "aa-aa" inseamna ca vrea pixul, caietul, telecomanda, etc......
ieri ii ziceam "ana si repeta dupa mine, apoi am incercat "papusa" si ne-am blocat la "pa-pa"

big_smile

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#1742 2011-02-16 14:18:18

dana82
Hero member

juli  lol  cam asa ceva... mama si acuma imi zice ca vorbesc prea mult  lol  noroc ca sotului ii place lol
maiiiiii  sm  nu mai stresa copilu  dumbom  tu vorbeste numa cu el normal si el o sa repete si o sa zica cuvintele normal cand o sa fie pregatit(eu asa zic)
Aaaaa si de exemplu: am 2 nepoate(3 de fapt da aia de 3 luni nu se pune lol - in discutia asta) una de 3 ani , una de 2...pe aia de 2 ani o intelegi mai bine ca pe aia de 3. Cea de 3 inca le poceste tare de tot..si-a mai revenit dar tot pocit e  lol  da e scumpa...cu timpul isi revine de tot mai ales ca de cand a inceput cu gradi si-a dat drumu mai tare si mai corect la vorbire...
Fiecare bebel e diferit. Daca nu vorbeste pana la 3-4 ani deloc atunci mi-as face griji  lol

#1743 2011-02-16 14:20:56

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Juli nu itifa griji.eu sunt logoped si iti spun din experienta mea de 8ani, ca sunt copii care vb atat si la 2 ani. fiec copil are ritmul sau propriu,cum a zis si kata. fiec vb diferit. o sa isi dea drumul. e bine  sa vb mereu cu el. sa ii aratati, sa ii explicati. ca sa isi formeze gandirea,limbajul va exploda, isi va da drumul treptat. cei maimulti copii incep sa vb mult la gradi. conteaza si socializarea

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1744 2011-02-16 14:29:33

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

multumim mult pt urari.. acum ma pregatesc sa plec cu el.

cocofanel, eu dau un tel la dr inainte sa ajung la cabinet si ma asteapta, nu ma tine la coada. Dr respectiv a lucrat cu mami si se cunosc, deci am pile ca sa zic asa  happy

Lavi, cea mai tare inventie de scos mucisorii se cheama Vibrocil baby, e grozav, crede-ma pe cuvant!  wink  e cam scumput pt ca trebuiesc schimbate mereu capetele care se baga in nara lui bebe, insa merita toti banii.  applause
scot cu aia ce nu am reusit sa scot nici cu mama pompelor nazale, de orice tip.
mie mi l-a recomandat dr.,  se pune ser fiziologic inainte sa ii tragi secretiile cu 30 min. ca sa le inmoaie.

http://s2.youmago.ro/static/g/1/7/496771/781941_3.jpg

va puuuup am fugit!   puss  par

multumim de incurajari, mie imi e asa teama si mila de puiut, cand ma uit la el ce linistit e acum si mi-l inchipui dupa vaccin plin de lacrimi in ochi...  grater  grater  grater

#1745 2011-02-16 14:32:26

fany
Sr. member
Inregistrat: 2009-02-13

mai fetele ca tot s-a deschis subiectul sa ma plang si eu ca nici al meu nu gangureste prea mult ,cand am vazut filmuletul pus de tine dana cu alessia am ramas masca ,al meu mai are o sap. si face 5 luni si nici prin sfert nu gangureste ca a ta  si am cazut si eu pe ganduri un pic ,de vb ii vb toata ziua de ma doare si gura si capu la sfarsitul zilei ,ii cant ii spun poezii ,ii spun povesti cateodata doar inceputul ca se plicti altadata ajungem la jumatate dar niciodata nu asculta pana la sfarsit dumbom  ,asa ca nu stiu ce sa cred o fi bine nu o fi ,oare o zice ca vb eu prea mult si nu mai are rost sa vb si el  nustiu

in schim toata ziua ar vrea sa stea in fundic (bine inteles ca eu nu il las ,il mai pun asa un minut 2 nu mai mult ,azi l-am pus un pic si intre perne dar nu l-am lasat mai mult de 5 min si a facut un scandal cand nu l-am mai lasat de nu va inchipuiti ),pe burta nu prea ne place ne plictisim repede si plangem ,de jucat ne jucam cu tot felu de jucarii si cateodata ii cant un elefant si il legan asa de manute si ii place tare mult si ii mai cant si bate vantul frunzele si ii iau manutele si fac toate gesturile din cantecel si la fel ii place tare mult

Ultima oara a fost editat de fany (2011-02-16 14:36:46)

minunea din pantec acum e in brate la mami ,galusca mica si iubita
http://www.fertilityfriend.com/home/269b55

#1746 2011-02-16 14:33:28

geasiemi06
Full member
Inregistrat: 2008-05-21

buna,ce vorbarete ati mai fost,sper sa reusesc sa va citesc din urma dupa ce o culc pe alexia

Alexia-Ioana 25 august 2010

#1747 2011-02-16 14:52:12

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Nici Vlad nu e vorbaret....bombane pe limba lui cateodata. Mai nou nici mama nu mai zice lol

#1748 2011-02-16 14:54:44

dana82
Hero member

Fany  dumbom  si tu incepi dumbom  lol  maiii da fiecare baby e diferit  puss  eu zic ca Alessia e in cealalta extrema de cum am fost eu(ca vezi pe pagina anterioara ca am zis ca nu am vb nimic pana la 2 ani) Si in plus cica fetele fac mai repede unele chesti  nustiu  tot asa imi zice o prietena care are un baby boy de 7 luni. O sa vezi cand o sa-si dea drumu si a tau la "vorba" n-o sa se mai opreasca  chicot  da in nici un caz nu tre sa iti faci probleme maiiiiiiiiiiiiii dumbom  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.