Retete in imagini - 7-19
- Scarlet_Autumn
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-09-04
Re: Retete in imagini - 7
Am primit 2 reţete de prăjituri bune-bune de la mama unei colege şi le-am ?ncercat pe am?ndouă.. sunt yummyy
Prajitura sumege (ciocolata de casa)
6 oua , 600 grame de zahar (atentie cum il folosesti ;eu l-am pus odata tot la blat), 1 1/2 margarina Rama ( o margarina si jumatate ),300 grame nuca macinata,400 grame lapte praf, vanilie, 3 linguri de cacao (poti sa pui si mai mult dupa gust si depinde de culoarea ei). Albusurile se bat spuma cu 300 grame de zahar, se adauga nuca macinata (+ eventual 1 lingura de faina eu nu prea pun; mi se pare ca ies foile mai moi) ) . Se fac 2 foi coapte in tava tapetata cu hartie de copt . Cand se scoate din cuptor se desfac cu un cutit marginile blatului de tava; dupa racire, fiind un blat crocant, se zdrobeste foaia cand vrei sa o dezlipesti. Hartia se dezlipeste cand umpli foile (de pe cea care ramane baza nu este necesar sa o dezlipesti decat cand tai prajitura). Odata racita, foaia trebuie sa fie crocanta, nu lipicioasa. Asta tine de copt; te prinzi pe rand cum sa dai focul; eu nu il dau f. iute si o tin in cuptor 30 minute. Reusita tine f. mult de foi . Crema: Galbenusurile se amesteca cu 300 grame de zahar, vanilie si cacao. Se amesteca bine, apoi se aseaza pe abur, se adauga margarina pe rand pana se face un sirop bine legat si cald (amesteci tot timpul ca se prinde de vas ).Ultimul adaugat este laptele praf dr. Otker.(385 gr. pun eu ca asa-i pachetul si-i bine - are desenat pe pachet bucati de ciocolata de casa).Crema se tine pe aburi pana se incorporeaza laptele praf si devine consistenta. Nu se taie niciodata si nu iese niciodata la fel, dar e buna oricum, nu este o crema pretentioasa, un fel de ciocolata de casa. Crema se pune calduta intre foi (pastrezi cateva linguri din ea si o tii pe aburi sa fie pt. ornat). Prajitura se orneaza cu un pic de crema peste care se poate pune ciocolata rasa, nuci taiate, alune (dar prajite ), ornamet de ciocolata din magazin.Cand ai crema prea groasa pt ornat mai adaugi un pic de margarina (la cald pe aburi) si o pui din loc in loc pe blat si asa incerci sa o intinzi ca nu-i ceva f. cremos, e o crema mai densa.Eu uneori o dau cu furculita si arata ca un trunchi de copac si apoi rad ciocolata.
Prajitura inghetata BLAT I. 8 albusuri se bat cu 8 linguri de zahar, iar apoi se adauga 8 linguri de faina si se coace in tava tapetata cu hartie de copt. II. 300 ml. lapte se fierb cu 3 pliculete de zahar vanilinat care se toarna fierbinte peste blatul caldut scos din cuptor (se inlatura incet hartia de copt cand se poate pune mana,adica cand nu e extrem de fierbinte, si ridici blatul sa intre lapte si sub el). Nu se lasa blatul insiropat in tava de aragaz pt ca primeste gust de metal . Se poate muta gata insiropat relativ usor cu mainile sub el sa ramana tot cu fata in sus. CREMA Se pun 1,5 l lapte la fiert cu 2 plicuri zahar vanilinat. Intre timp, intr-o oala mai mare, se freaca galbenusurile cu 8 linguri cu varf de zahar, un praf de budinca de vanilie si 6 linguri de faina de calitate (linguri rase). Atentie ! respecta ordinea sa nu faci cocoloase. Cand laptele fierbe, se toarna peste galbenusurile, treptat si se fierbe crema inca 10 - 15 minute. Dupa racire (sa fie un pic calduta nu f. rece ca se taie crema) se adauga un pachet de margarina Rama facut spuma. Crema se toarna peste blat in gramajoare mici din loc in loc si se intinde usor peste blat, se adauga un strat de frisca si ciocolata rasa.
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.
- pink_pop
- Platinum member
- De la: buc
- Inregistrat: 2010-05-31
scarlet
viata e roz si roz e lumea toata! can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
wai fetelor!
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
oai ce-i pe aici oaiii!
pipa!!!!!! vreau reteta de cheesecake de pe fb!
- Violete.Purpurii
- Diamond member
- De la: Honolulu
- Inregistrat: 2010-07-29
- mikado
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-01-29
.
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
Scarlet , ce prajituri
..be the best ...fuck the rest ))
- Violete.Purpurii
- Diamond member
da soph super, merci ... dar la sfintii aia pufosi n-am gasit reteta
- albinuta_vesela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-23
topicul asta ar trebui sa fie interzis pentru gravide
- sophie
- Addicted member
Vio, reteta era in primul post; adica asta:
Asa deci, am pus 50 g.drojdie proaspata cu 2 linguri zahar sa se topeasca. Dupa aceea 3 linguri de lapte si doua de faina ca sa se faca o maia. Am lasat-o putin sa creasca. Dupa aceea am adaugat in castron 3 oua intregi, 5-6 linguri cu zahar, 300 ml lapte caldut cu putin caimac, 2-3 linguri de iaurt (as fi pus un pic de smantana,dar nu aveam), 6-7 linguri de ulei, doua pachete zahar vanilat, coaja de portocala, un pic de esenta de rom si restul de faina (din punga de 1 kg. am pus doua linguri la maia). Faina nu am pus mai mult, dupa ce am framantat putin a iesit o coca nici tare,nici moale. Am facut o coca mai mult in joaca,am lasat-o la crescut si intr-o ora dadea afara din castron. Am luat bucatele din coca, am facut suluri pe scandura infainata, dupa aceea le-am unit sub forma de inel si le-am petrecut ca sa rezulte forma de 8. Le-am asezat in tava unsa cu margarina,le-am mai lasat la dospit si dupa aceea le-am copt in cuptorul deja incalzit. Intre timp am facut un sirop dintr-o cana de ceai (mare) cu apa si tot aceeasi cana plina cu zahar. L-am fiert 5 min. ca sa se lege. Dupa aceea am adaugat putina esenta de rom si doua linguri cu miere. Mucenicii scosi din cuptor i-am tinut putin in siropul fierbinte,i-am scos si i-am presarat cu nuca data prin masina de tocat. Mi-au iesit 22 de buc., astazi (fiind ora 18,00) au mai ramas 2-3 buc. Deci au avut succes,de fapt au iesit chiar buni si pufosi.
Eu am modificat-o un pic anul trecut: Am modificat un pic reteta, sa imi iasa mai putini [si tot mi`au iesit 13 grasi si pufosi dance ] Iti scriu decat ce am modificat: 2 oua, 200 ml lapte, fara coaja de portocala si faina cred ca am pus cam 700 g, am pus pana s-a facut o cocaa elastica. La sirop: am fiert apa cu zahar, i`am trecut cu fata prin ea, i`am dat cu miere si apoi cu nuca (pe vreo 3 cu nuca de cocos, ca mi`era lene sa mai sparg nuci
O sa fac si eu zilele urmatoare
- Violete.Purpurii
- Diamond member
- sophie
- Addicted member
eu am facut prima data anul trecut, dar chiar au iesit buni si pufosi
- Violete.Purpurii
- Diamond member
- princ3s
- Full member
- Inregistrat: 2009-03-10
Pizza
Blat din faina,sare,km 100g drojdie,margarina km 300 (topita),o cescutza de lapte,un vf de linguritza de zahar si faina kt cuprinde ptr un aluat potrivit ,am lasat la crescut 2 ore apoi l-am intins pus in tava,l-am uns cu putin bulion in care am pus piper,oregano. Am adaugat mozzarella salam,sunca,carnati,ceapa rosie,ardei,masline,ciuperci si cascaval knd am scos din cuptor
Ultima oara a fost editat de princ3s (2011-03-06 17:25:49)
Eu m-am nascut sa te iubesc ! 14+
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
ce bine arata pizza! parca ii simt mirosul in nas
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- SofySofia
- Full member
- De la: Bucuresti
Strong reasons make strong actions!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|