Diversificarea-2-92
- stefany
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-07-22
Re: Diversificarea-2
blueeyes a scris:blueeyes a scris:Azi de dimineata a papat jumate de castron de branzica calcica cu mar, restul l-am halit eu
A papat legumele fara discutii, chiar ar mai fi vrut! Nu-l inteleg, initial le-a refuzat cu lacrimi, i-am dat tzitzi, apoi le-a halit si pe alea...
Camy, eu nu sunt de acord cu tine. Inteleg ca nu toata lumea are acces la pui de tara, insa poate macar sa incerce, te duci in piata si intrebi taranii, imposibil sa nu gasesti unul care e dispus sa-ti vinda pui. Sau cumperi online, e 107 ron kilul de piept de pui dezosat (bio), sau gasesti si anunturi cu pui de casa, iei un kil din acela, iti ajunge o luna intreaga si macar nu bagi chimicale si hormoni in copil Sau daca nu se poate, macar sa-i dai din cand in cand borcanel, chiar si alea sunt mai bune decat 'puiul' din comert...
In fond si la urma urmei nu e vorba de tinut sub clopot de sticla, e vorba de SANATATEA copilului, macar in primul an sa nu manance chimicareli, ca dupa, sigur nu scapa... Esti ceea ce mananci, nu degeaba se zice asa Si deja medicii raporteaza cazuri de copii cu cancer sau fetite cu sani la 4 ani, din cauza hormonilor mancati din pui/carne din comert.
LE: object permanence: http://en.wikipedia.org/wiki/Object_per … Permanence Pe scurt: bebe tine minte un obiect/persoana, chiar daca nu-l vede in momentul acela.
Sunt de acord cu tine Blue,din pacate asa este Asta cu ''esti ceea ce mananci'' ar merita un topic separat Uite aici un link super interesant,ne vizeaza si pe noi dar si pe cei mici in ceea ce priveste alimentatie,chimicale,E-uri etc.Poate ati auzit de Dr.Menci http://www.doctormenci.ro/?s=copii
Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat
- camyelenbebe
- Hero member
- De la: Bucurestiul minune
- Inregistrat: 2009-01-11
blueeyes a scris:blueeyes a scris:Azi de dimineata a papat jumate de castron de branzica calcica cu mar, restul l-am halit eu
A papat legumele fara discutii, chiar ar mai fi vrut! Nu-l inteleg, initial le-a refuzat cu lacrimi, i-am dat tzitzi, apoi le-a halit si pe alea...
Camy, eu nu sunt de acord cu tine. Inteleg ca nu toata lumea are acces la pui de tara, insa poate macar sa incerce, te duci in piata si intrebi taranii, imposibil sa nu gasesti unul care e dispus sa-ti vinda pui. Sau cumperi online, e 107 ron kilul de piept de pui dezosat (bio), sau gasesti si anunturi cu pui de casa, iei un kil din acela, iti ajunge o luna intreaga si macar nu bagi chimicale si hormoni in copil Sau daca nu se poate, macar sa-i dai din cand in cand borcanel, chiar si alea sunt mai bune decat 'puiul' din comert...
In fond si la urma urmei nu e vorba de tinut sub clopot de sticla, e vorba de SANATATEA copilului, macar in primul an sa nu manance chimicareli, ca dupa, sigur nu scapa... Esti ceea ce mananci, nu degeaba se zice asa Si deja medicii raporteaza cazuri de copii cu cancer sau fetite cu sani la 4 ani, din cauza hormonilor mancati din pui/carne din comert.
LE: object permanence: http://en.wikipedia.org/wiki/Object_per … Permanence Pe scurt: bebe tine minte un obiect/persoana, chiar daca nu-l vede in momentul acela.
poate par paranoica dar de unde stiu eu cu ce hranesc taranii respectiv orataniile din curte?
cu borcanelele pentru copii eu am o problema .....i-as da doar in cazul in care n-ar manca nimic din ce-i fac eu in casa
in mare parte si eu sunt de acord cu tine dar pana la o limita....adica nici nu-i dau toate cacaturile de pe piata dar nici nu cad in extrema cealalta sa ii tin cont la orice si multam lui D-zeu conform analizelor Tudor este foarte bine ( in final asta ne intereseaza pe toate, sa fie copii sanatosi)
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. .... Tudor ....11/03/2010 si Matei 21/6/2012 http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
blue, ms de lamuriri (iti dai sema aca daca nici nu stiam ce-i aia, nici nu am urmarit cand le-a dezvoltat cris )
camy, aici era vb de pb care nu apar in analizele curente (de tip dereglari hormonale peste ani etc). ref la borcanele, aceeasi pb o am si eu, dar e posibil ca ce-i faci tu sa fie mai plin de prostii decat ele.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
vai blue,ce pretentii are tatal tau eu m-as bucura sincer sa aiba nemurile mele asa doleante de la copchil sa revenim:pot sa-i dau lui albert pepene rosu?si cum anume?blenduit?
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Sincer, eu ii iau Mariei din comert carne penttru ca nu am incredre in carnea de la taranii de la piata si nici din alta parte nu am de unde sa primesc carne. Ii cumpar de la un magazin unguresc, aduc carne proaspata, e galbena ca si cea de casa.
Ultima oara a fost editat de Andreed (2011-07-29 10:02:59)
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- ddunia
- Hero member
ce borcanele ii dai,garga?
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- gargarita
- Moderator
ddunia, de la hipp i-am dat pana acum
- Papucica
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-06-30
Azi la 10.00 a papat 1/2 de para cu 2 masuri de cereale, sa vedem ce facem la pranz...
- katami
- Platinum member
ddunia, poti sa-i dai pepene rosu
garga, io cand aud de fructe+lapte nu prea vad burticile de bine, nu stiu ce sa zic... cred ca mai degaba alea-s pb decat cartofii...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
legat de discutia cu carne bio si nebio, eu una sunt pt bio cand exista posibilitate si pt asta cred ca faci tot posibilul sa ai carne cat mai eco sau bio...eu am sursa sigura (pe ai mei care cresc in curte , dar daca nu cresteau ei luam de la vecinii care cresc, dar pui din astia din comert sigur nu-i dadeam decat poate din aia bio)...apropi de bio pe unde gasesti in bucuresti carne bio, eu prin supermarketurile astea mari nu prea am mai fost ca il trimit pe sot, iar cand am fost mereu pe fuga caci eram cu ana asa ca nu stateam sa studiez, la carne oriucm nu ajungema ca nu ma interesa sa cumpar....
legat de borcanele, eu sunt pt ele intr-o anumita masura, adica cand esti in deplasare, sau nu ai posibilitatea sa-i faci ceva, sigur sunt mai ok decat pui astia crescuti de pe o zi pe alta...
noi iara suntem in greva foamei, adica mananca super putin, dar doctorita mi-a zis ca sigur e de la gat si sa nu insist prea mult...asa ca ii fac si-l mananca eu
9 ani de copilarie ....
- gargarita
- Moderator
kata, lapte in fructe i-am pus de o luna si jumatate incoace caci altfel nu le mananca... n-am simtit sa fie de acolo problema.
- Papucica
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-06-30
- katami
- Platinum member
gargarita a scris:kata, lapte in fructe i-am pus de o luna si jumatate incoace caci altfel nu le mananca... n-am simtit sa fie de acolo problema.
nush, eu am digestia tare si totusi u cred ca as tolera combinatia... d-apoi ei... dar tu stii mai bine
- czuky
- Hero member
- De la: timisoara, mosnita noua
- Inregistrat: 2010-03-11
- Site
dimineata mar cu pepene si cu cereale papat aproape tot
pranz cartof cu morcov cu ceapa si pastarnac plus galbenus de ou papat aproape tot
nu va mai pot scrie nimic in gramaj deorace ieri am trantit cu cana de gramaj si mancare in ea de...gresie si a zburat tot pe pereti.Am avut ce freca dar am decis ca nu ma mai intereseaza cat manca.eu ii fac si papa cat vrea si cu asta basta.ca de fortat nu pot si nici nervi nu mai vreau sa imi fac.
Ultima oara a fost editat de czuky (2011-07-29 16:12:10)
Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010 Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu. 26+ <3
- ddunia
- Hero member
am citit ceva ff interesant in unul din blogurile trimise de katami:
NU (mai) obligati si nu (mai) pacaliti copilul sa manance! NU desconsiderati instinctele si adevaratele nevoi fizice ale copilului, pe care acesta (inca!) le cunoaste mai bine decat voi! NU il invatati pe copil sa manance nici mecanic, nici de dragul lui mami sau al lui tati sau al lui buni sau al purcelului! NU va definiti voi insiva in calitate de parinte prin cantitatea de mancare pe care o ingurgiteaza copilul! Ascultati-l pe copil si luati-l in serios, astfel il veti vatama pe termen lung, relatia cu mancarea este definitorie pentru sanatatea lui!""
- czuky
- Hero member
- De la: timisoara, mosnita noua
- Inregistrat: 2010-03-11
- Site
ddunia a scris:am citit ceva ff interesant in unul din blogurile trimise de katami:
NU (mai) obligati si nu (mai) pacaliti copilul sa manance! NU desconsiderati instinctele si adevaratele nevoi fizice ale copilului, pe care acesta (inca!) le cunoaste mai bine decat voi! NU il invatati pe copil sa manance nici mecanic, nici de dragul lui mami sau al lui tati sau al lui buni sau al purcelului! NU va definiti voi insiva in calitate de parinte prin cantitatea de mancare pe care o ingurgiteaza copilul! Ascultati-l pe copil si luati-l in serios, astfel il veti vatama pe termen lung, relatia cu mancarea este definitorie pentru sanatatea lui!""
asta e clar asa.deci am luat si decizia buna
Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010 Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu. 26+ <3
- gargarita
- Moderator
nici eu nu-s impacata cu faptul ca il pacalesc. sau il pacaleam, ca acum nu mai tine orice as face. tot ce pot face este putina distractie ca sa nu se plictiseasca cat dureaza masa dar de pacalit ca sa deschida gura nu mai merge. totusi, e cumplit de greu sa vezi cum copilul tau refuza cu inversunare sa manance si asta mereu. imi dau seama ca e oarecum egoist sa pacalesti copilul sa manance, pentru linistea ta ca l-ai hranit dar daca el chiar nu vrea sa manance , ce faci? pur si simplu te resemnezi? ce e de facut? ca nu poti sa-i explici ca e bine sa manance pt ca are nevoie de diverse din mancarea aia. de fapt poti dar... la noi n-a avut efect explicatul
- gargarita
- Moderator
140g morcov+cartof+ ceapa+lapte+cereale +ulei+ pepene galben
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|