Diversificarea-2-93
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Re: Diversificarea-2
czuky a scris:ddunia a scris:am citit ceva ff interesant in unul din blogurile trimise de katami:
NU (mai) obligati si nu (mai) pacaliti copilul sa manance! NU desconsiderati instinctele si adevaratele nevoi fizice ale copilului, pe care acesta (inca!) le cunoaste mai bine decat voi! NU il invatati pe copil sa manance nici mecanic, nici de dragul lui mami sau al lui tati sau al lui buni sau al purcelului! NU va definiti voi insiva in calitate de parinte prin cantitatea de mancare pe care o ingurgiteaza copilul! Ascultati-l pe copil si luati-l in serios, astfel il veti vatama pe termen lung, relatia cu mancarea este definitorie pentru sanatatea lui!""
asta e clar asa.deci am luat si decizia buna
de acord... io am facut prostia sa-l hranesc o perioada "pacalit"... adica in timp ce se juca... si n-am de gand s-o mai fac. acu daca nu vrea sa manance, sa n-o faca si gata (ex, azi: dim nik, pranz mar copt cu jum de piersica, seara probabil nik. dar nu imi mai bat joc de el)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- ginutza
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-09-19
de dim mar+biscuite la 12 pui+dovlecel+rosie+ardei copt+putina vanata coapta-toate fierte -papat tot, la 16 gris cu gem de caise-la 20 cereale milupa
eu nu ma pot plange de damian, papa ff bine, are ff rar zile cand nu papa la masa de la 12, dar le papa pe celelalte
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Azi dimineata: toata branza calcica cu piersici. Diseara: aproape tot piureul de legume
- Lallica
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-08-12
De acum avem si noi ce raporta: - la masa de 11 130ml suc de morcov si mar - la masa de 14 150 ml supa de legume cu morcov, dovlecel, ardei pasate ,+ ulei de masline - restul de mese intre4 si 5 masuri de lapte
Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011 https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Dimineata: iaurt cu caise si cereale Pranz: ficat de pui la cuptor cu legume Dupa masa: dovlacel cu branzica Cina: lapte daca vrea, daca nu...gris cu lapte
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- Crssy85
- Hero member
- Inregistrat: 2008-11-09
- Site
ddunia a scris:am citit ceva ff interesant in unul din blogurile trimise de katami:
NU (mai) obligati si nu (mai) pacaliti copilul sa manance! NU desconsiderati instinctele si adevaratele nevoi fizice ale copilului, pe care acesta (inca!) le cunoaste mai bine decat voi! NU il invatati pe copil sa manance nici mecanic, nici de dragul lui mami sau al lui tati sau al lui buni sau al purcelului! NU va definiti voi insiva in calitate de parinte prin cantitatea de mancare pe care o ingurgiteaza copilul! Ascultati-l pe copil si luati-l in serios, astfel il veti vatama pe termen lung, relatia cu mancarea este definitorie pentru sanatatea lui!""
Copiii mai tb si pacaliti; eu am mai scris pe aici ( bine, depinde si de copil...), dak ar fi dupa davidu meu, ar manca 3 lingurite de supik si apoi nani si ar mai manca ink 3 lingurite de iaurt dupa 5 ore, cand se trezeste ; trebuie tinut cont ca bebele sa pape la 3-4 hai 5 ore aprox 150-200 g de ceva ( iaurt, mancare, fructe...); eu eram maricica, vreao 10-12 ani si puteam sa crap de foame/sete, ca nu ma duceam la masa, stateam cu orele afara la joaca; noroc cu ai mei, ca MA PACALEAU sa mananc cat de cat... asa ca eu nu cred ca un copil stie/simte ce e mai bine pt el, dp asta d v... repet, cel putin la david asa e.
Nu mi se pare deloc egoist sa-l "pacalesti", din conra, mi se pare sa nu iei masuri... totusi, ii faci un bine ca nu-l lasi nemacat; eu nu sunt om dak el nu mananca... si nu pt "linistea mea" vreau sa manance, ci PT SANATATEA LUI.
In alta ordine de idei, fetele cu copii de 1 an jumate 2, HELP! David are 13 kg si vreo 96 cm, nu e nici gras nici slab, dar am indoieli in privita alimentatiei, pt ca mi se pare ca mananca mult si toooooooot cre de mancare; n-o fi suficient ce-i dau? Papa asa :
8 - 250 de lapt cu 4 lingurite cu varf de cereale 11 - banana sau nectarina sau 2 mandarine 12 - ciorbica/supica cu mult legume si putina zeama in care inmoi jumatate de felie de paine ( toate cam 200 g ) 17 ( ca atunci se trezeste ) - o pulpita/ciocanel + o rosie si putina telemea 19 un iaurt de 150 g si pana la 21 mai rontaie pufuleti sau cate o prajiturica sau saratele. 21.30 - 250 lapte cu 4 lingurite de cereale.
Si intre toate mesele/gustarile astea, el tot cere de mancare, fura paine de pe masa si papa cate un colt intreg, imi cere ciorbica, imi cere rosii, si dak i-as da, ar manca ( am probat... ); eu zic ca mananca destul de mult pt varsta lui... voi ce parere aveti?
Mc
Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2011-07-30 11:32:11)
Fericita mamica de Davidutz, din 19.11.2009 si Cezarel, din 29.10.2011
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
eu una nu am ajuns inca la varsta lui, dar sincer cred ca e un pic cam mult...eu as scoate cereale din laptele de dimineata sau seara, daca nu pe amadoua ,macar la o masa, pt ca manaca si paine intre, deci e suficient fainos as zice...
de kg nu mai zic nimic, ca in comparatie cu ana noi suntem mult in urma ( nu ma plang asta e felul ei si o las asa), noi mai mult ca sigur ca nici la 2 ani nu vom ajunge la 13kg....
cu mancatul eu sunt si nu prea sunt de acord cu pacalitul, inclin mai mult spre NU, eu de la inceput nu i-am dat anei jucarii sau chestii sa o distraga sa manace, de tv nici nu se pune problema sa manance in fata lui...a mancat putin dar na a mancat, in ultima vreme e adevarat ca ii mai dau una alta de pe masa sa se preocupe ( servetele, carnetel, lingurite, capace) si asa mai mananca, dar cred ca usor usor renuntasm si la astea, oricum cu asteam mai scot 2-3 lingurite in plus, asa ca mare branza nu fac....
e adevarat ca nici nemancat nu-l poti lasa, dar daca mananca putin inseamna ca atata ii e lui necesar...
noi zilele astea foarte prost am nmacat, nici nu prea am ce raporta, eu ii fac , dar ea ia cateva lingurite si gata...dar asta e, laptele il bea , desi si la asta a inceput sa mai lase in biberon ceea ce nu facea inainte, toate le pun pe seama starii ei cu gatutul sin ultimele 2 zile si a caldurii.....
o sa mergem peste cteva zile la tara si sper sa manance mai ok, vom sta mai mult pe afara, si poate o sa ne facem mai multa pofta de mancare
9 ani de copilarie ....
- geasiemi06
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-21
buna,eu pana acum ii dadeam sa manance cu jucarie,ii le schimbam cand se plictisea si asa manca portia,de cateva zile e fascinata sa duca ea la gurita,ii dau un coltuc de paine,ia frimituri din el duce la gurita,ii mai dau un biscuite sau lingurita sa o bage in castronelul cu mancare si o duce la gurita cat poate si ea...nici eu nu eram de acord cu jucariile,dar ca sa pape ce sa fac... iar de cantarit nu ma pot abtine,sunt obsedata de cantitati
Ultima oara a fost editat de geasiemi06 (2011-07-30 14:12:25)
Alexia-Ioana 25 august 2010
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Crssy85 a scris:dak ar fi dupa davidu meu, ar manca 3 lingurite de supik si apoi nani si ar mai manca ink 3 lingurite de iaurt dupa 5 ore, cand se trezeste ;
In alta ordine de idei, fetele cu copii de 1 an jumate 2, HELP! David are 13 kg si vreo 96 cm, nu e nici gras nici slab, dar am indoieli in privita alimentatiei, pt ca mi se pare ca mananca mult si toooooooot cre de mancare ; n-o fi suficient ce-i dau? Papa asa :
8 - 250 de lapt cu 4 lingurite cu varf de cereale 11 - banana sau nectarina sau 2 mandarine 12 - ciorbica/supica cu mult legume si putina zeama in care inmoi jumatate de felie de paine ( toate cam 200 g ) 17 ( ca atunci se trezeste ) - o pulpita/ciocanel + o rosie si putina telemea 19 un iaurt de 150 g si pana la 21 mai rontaie pufuleti sau cate o prajiturica sau saratele. 21.30 - 250 lapte cu 4 lingurite de cereale.
Si intre toate mesele/gustarile astea, el tot cere de mancare, fura paine de pe masa si papa cate un colt intreg, imi cere ciorbica, imi cere rosii, si dak i-as da, ar manca ( am probat... ) ; eu zic ca mananca destul de mult pt varsta lui... voi ce parere aveti? :
parerea mea e ca te contrazici
Ultima oara a fost editat de katami (2011-07-30 14:23:35)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- camyelenbebe
- Hero member
- De la: Bucurestiul minune
- Inregistrat: 2009-01-11
crysule facand comparatie cu ce mananca Tudor nu mi se pare mult....eventual intre mese da-i tot fructe sa rontaie ca a renunte la paine/saratele/biscuiti
ieri
7 lapte cu cereale 300 ml ( 2 cupe de cereale) 10 banana 12 iaurt+nectarina+cereale 16:30 pilaf cu pui 19 iaurt cu 2 biscuiti 21 lapte cu cereale 350 ml ( 3 cupe de cereale) rontaiala mere
azi
7:30 lapte cu cereale 300 ml 10 iaurt+branza 12 supa de pui cu taitei 16:15 mamaliga cu branza si smantana
gustarea va fi tot in jur de 7 si ii dau banana iar diseara lapte cu creale
kata vis-a-vis de discutia cu borcanelele ai dreptate ca uneori ce facem noi in casa poate fi mai daunator pentru copii decat borcanelele din comert dar in cazul meu eu sunt obsedata sa vad ce pun in oala ......din cauza asta cumpar extrem de rar ceva din magazin ce as putea face eu in casa dulceata/compot/muraturi/prajituri,etc
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. .... Tudor ....11/03/2010 si Matei 21/6/2012 http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
Si eu cred ca te contrazici Crisule...pacalit papa David asa?Daca da,ce pacaleli folosesti? Poate ai vrut sa zici k la inceputuri era asa cu 3 lingurite si gata ca la ce bine papa acum...nu te poti plange
Ultima oara a fost editat de ddunia (2011-07-30 17:07:51)
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- blueeyes
- Platinum member
David a papat azi tot Dar tot, tot, tot!
- blueeyes
- Platinum member
Bravo Stef! LA noi e cam invers - daca e dulce, nu ne prea place...
- Crssy85
- Hero member
- Inregistrat: 2008-11-09
- Site
Gagici, pai am prezentat situatia exact asa cum e ; deci eu am grija ca el sa pape 150-200 la masa, adik la 3-4 ore; asa cum am mai zis, dak nu l-as pacali ( pacalit inseamna ca-i dau o jucarie, ceva ), ar manca 3 lingurite. Problema e ca dupa aceste 150-200 g, inca cere!! Deci hai sa zicem ca fac ca el, da? Il las sa manance 3 lingurite de ciorba, apoi el se duce la sertarul cu paine si mananca un colt de acolo; apoi deskide usa la camara si cere pufu si mananca juma de punga, apoi incepe sa urle prin casa, fara sa vada bananele "mama bananaaaaaaaa"; deci cam asa s-ar desfasura "mesele" lui. Dar pt ca itervin eu cu pacalitul, mananca asa cum ( consider eu ca ) trebuie si TOT MAI CERE paine, pufuleti, banane, covrigi etc etc etc........... de asta eram curioasa ce si cat papa bebeii vostri... dilema mea e ca nush dak sa-i mai maresc portia de paine sau de cereale... de ce tot cere de mancare? Mi se pare ca mananca mult.
Camy, pai si tudor papa cam ca si david.... da' al tau face scandal ca mai vrea si aia si aia si aia intre mese/gustari?
Adina, stai linistita ca fetele sunt mai finute , la 2 ani o sa aveti 11-12 kg probabil, ceea ce e f bine; 13 kg zicea dr noastra ca e greutatea obisnuita la 2 ani PT BAIETI. Ana mi se pare destul de pufoasa, cate kg are?
Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2011-07-31 15:21:11)
Fericita mamica de Davidutz, din 19.11.2009 si Cezarel, din 29.10.2011
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
azi: 80g pepene galben+ piersica+ cereale 100g morcov+ pastarnac+ardei+ ceapa+ fffff putin pui+ulei+cereale+ lapte+para.
Cris, eu as zice ca David e mai degraba pofticios, nu ca nu s-ar satura la mesele principale
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
cris pai ana are la 1 an 8.600kg, pare in poze dar in realitate nu e chiar asa, desi sunt multe mamici in parc care imi zic ca arata bine (asta se intampla cand erau eu mai stresata ca e slabuta si mai intrebam cate o mamica cu copil de varsta anei cate kgf are, acum nu mai intreb, nu ma mai stresez asa mult, cat mananca e bun mancat)
garga eu zic ca are dreptate, david e pofticios,....
noi ieri am sarit peste 2 mese ca sa zic asa, am fiost si la botez, acolo a mancat 1/2 de borcanle de 190 gr de legume cu pui combinat cu niste somon de acolo ( tare bun era somonul, la aburi asa mhhhhhhhh),,,,i-a placut la nebunie somonul si mai ales ca il dadeam din furculita, fascinata de-a dreptul, si sapt trecuta i-am dat pastrav pr prima oara primea peste si tare mult i-a placut, deci tind sa cred ca ii place, o sa -i fac mai des)...si in rest nu tu iuart, nu tu fructe(pardon a baut 1/2 de cana de suc de morcovi,para si 2 caise), doar laptele de dimineata si seara...asta bun, ce a mancat e bun mancat, la botez a mancat la niste lipie( care chiar ca era delicioasa, proaspat scosa din cuptor, toata lumea o lauda)..si cam asta a fost pe ziua de ieri....
9 ani de copilarie ....
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
Daria Ioana - 06.08.2010
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Noi iar am scazut sub 8 kg...nu mananca mai nimic..lapte nu mai bea deloc mancare jumatate de portie, in schimb alearga toata ziua si nu are pic de stare. Sincer nu stiu de unde are atata energie.,,
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|