homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Griji dupa avort-5

#77 2011-05-25 22:11:34

Georgivlas
New member
Inregistrat: 2009-01-06

Re: griji dupa avort

Dupa ce doctoressa mi-a spus ca am motive de ingrijorare si pentru ca nici de la medic nu am plecat foarte increzatoare, am inceput iar sa fiu stresata. Mi-a mai spus medicul ieri ca fundul de sac douglas e gol. Ce ziceti fetelor?

#78 2011-05-26 10:04:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mergi si la alt doctor daca acesta nu te-a lamurit.

#79 2011-05-26 10:15:56

Georgivlas
New member

Nu stiu cand voi mai putea merge la un alt doctor si nu ma pot gandi decat la asta. Am vorbit si cu o prietna care e asistenta medicala si mi-a spus ca nu crede ca ar trebui sa imi fac griji dar e si ea pusa in incurcatura de testul de sarcina. Va rog ajutati-ma cu o parere, simt ca o iau razna. Chiar sa fie ceva acolo si sa nu vada? E un medic in jur de vreo 50 de ani, deci nu e un incepator. Simt ca o iau pe campii.
Si daca nu e nici extrauterina de ce testul meu iese pozitiv dupa atata timp?

Ultima oara a fost editat de Georgivlas (2011-05-26 10:16:58)

#80 2011-05-26 11:13:37

Georgivlas
New member

Probabil ca unele probleme mi le fac si pentru ca mintea mea , fiind o tipa panicoasa, creeaza tot felul de scenarii, dar nu ma pot abtine. Deci , pana acum doar testul de sarcina ma pune pe ganduri si faptul ca daca imi strang sanii iese un lichid usor lipicios si transparent. La ecografiile abdominale si la cea transvaginala medicul a spus ca nu a vazut nici un embrion pe nicaieri si nu am niciun fel de dureri abdominale sau in umar, cum am citit ca e posibil sa fie la ectopica, fundul de sac Douglas e gol. De doua zile au aparut dureri abdominale care seamana cu cele de menstruatie si creeaza mai degraba un disconfort,dar azi, pana acum nu prea au mai aparut. Nici menstruatia nu stiu cand sa o astept, daca eu la 2 saptamani jumatate dupa avort am avut sangerare asemanatoare menstruatiei care m-a tinut 2 saptamani pana la finalizarea tratamentului. In cele 2 saptamani au fost 3 episoade hemoragice puternice cu sange rosu si cheaguri foarte mari. Intre aceste episoade sangerarea a semanat cu o menstruatie normala.
Ce sa fac? Asteptarea e foarte grea!

#81 2011-05-26 11:24:19

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

Eu zic ca te panichezi degeaba. Cum ai spus si tu: pe sure check testul poate iesi pozitiv pana la 8 sapt dupa ... iar secretia, poate fi o problema a ta de sanatate, nu neaparat o urmare a avortului - ai putea sa-ti faci o eco de san, sa vezi daca e ceva acolo - edem something - sau o radiografie de sa turceasca - oricum: trebuie sa faci niste investigatii: mergi la un endocrinolog eventual...
sarcina nu mai are cum sa fie daca ti-a zis clar ca uterul e gol si fundul de sac...
sanatate:*

Publicitate

loading...

#82 2011-05-26 22:33:04

Georgivlas
New member

Partea rationala, cat a mai ramas din ea , stie ca ai dreptate; insa partea care fabuleaza domina si ma face sa nu am liniste . Ma simt epuizata fizic din cauza acestor griji. Dupa calendar, zilele astea ar cam trebui sa-mi vina CM, dar nu stiu daca va veni. Semne ar fi, dar deocamdata nimic. Ma ingrijoreaza faptul ca si doctorul la care am mers eu si doctoressa isi pun intrebari legate de test. Eu stiu ce scrie in prospectul de la Sure Check, dar nu stiu daca se aplica si pentru alte teste.Multumesc mult de sfaturi Simone.  Sper sa nu se adevereasca nimic din gandurile mele negre si sa revin cu vesti mai bune.

#83 2011-05-27 22:22:45

aphrodite
Full member
De la: a better world
Inregistrat: 2008-12-28

hello fetele! abia am reusit si eu sa intru.. (sesiuneee) smile am avut intreruperea in 9 aprilie. suntem in 27 mai si inca nu mi-a venit menstra:) mai vine? cand am fost ultima data la medic (dupa 2 sapt dupa intrerupere) mi-a zis ca totul e ok si menstra tre sa vina intre 4 si 6 saptamani. la mine insa lipseste:). am avut intrerupere cu anestezie generala ( 7 saptamani ). Zicea ceva, ca daca nu vine tre sa-mi deschida colul.. sa mai astept? Va pup

elle joue avec ton coeur hjarta

#84 2011-05-28 00:56:12

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

Eu zic ca ar trebui sa mergi totusi la doctor pentru ca au trecut mai bine de 6 saptamani si nu a aparut menstra si sa nu apara alte complicatii.
ai grija de tine puss

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#85 2011-05-28 08:10:26

Georgivlas
New member

Soriana, eu stiu ca poate fi o problema daca nu vine la cel mult 8 saptamani de la avort.

#86 2011-05-29 09:30:17

Georgivlas
New member

Fetelor, sunt disperata! Va spusesem acum vreo 4 zile ca simt dureri asemanatoare celor menstruale si ma bucuram dandindu-ma ca scap de probleme. Menstruatia nu a venit, dar secretia obisnuita pe care o avem toate a venit maronie. Semnele de menstra au disparut si ele si revin doar sporadic. Nu stiu ce sa fac si incotro sa merg. Mi-e teama si de rezultatul pozitiv al unui test de sarcina.

#87 2011-05-29 09:55:53

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

secretia aia maronie este defapt o picatura mica de sange care s-a oxidat pana la iesirea din vagin, o sa vina si menstra in cateva zile, serios acuma incearca si tu sa nu te mai gandesti la asta, ocupa-ti timpul cumva, iesi la soare...fa ceva care te relaxeaza

#88 2011-05-29 18:33:26

Georgivlas
New member

Sa recapitulam:
1. ultima menstra - 5 martie;
2. urmatoarea menstra intarzie cu 2 zile - test de sarcina pozitiv;
3. chiuretaj 12 aprilie - medicul spune ca se vede la eco abdominala, deci poate face curetajul;
4. 2 zile dupa curetaj nu se scurge nimic, dupa care incepe spotting pentru 2 saptamani;
5. la 2 saptamani si 4 zle dupa avort vine ceea ce eu am crezut ca e primul ciclu. Nu s-a oprit pt. 2 saptamani. Dupa o saptamana de la inceperea acestuia am fost la doctor,pentru ca in acea saptamana mi s-a intamplat de 3 ori sa am hemoragii, puternice cu cheaguri mari, Sangele avea culoarea rosie,iar intre acele episoade parea sa fie menstra obisnuita din toate punctele de vedere (sange rosu in cantitati normale). Doctorul mi-a recomandat etamsilat, ergomet, vit K, augmentin, clorocalcin, flamexin. Dupa inca o saptamana s-a oprit cu acest tratament. Medicul a zis ca nu poate fi sigur ca aceea e menstra, dar ca hemoragiile le-am avut din cauza uterului meu retroversat.
6. La o saptamana dupa oprirea sangerarii si 5 de la avort, am facut untest de sarcina care a iesit pozitiv.
7. Am mers la doctor care mi-a facut o eco abdominalasi mi-a spus ca uterul e gol.
8. La inca o saptamana si 6 dupa avort repet testul si iese tot pozitiv. Ce-i drept, una din liniute era mai decolorata decat cealalta.
9. Merg la doctor si cer o eco intravaginala. Mi-a facut si una abdominala si una intravaginala, ca nu cumva sa fie pe undeva o extrauterina. Mi-a spus ca nu se vede nici urma de embrion pe nicaieri, fundul de sac douglas e gol. Simteam niste dureri asemanatoare celor menstruale si ar fi trebuit sa-mi vina la sfarsitul asta de saptamana menstra, dar nu a aparut si nici dureri nu prea mai sunt. Pe absorbantul meu zilnic se vede ceva maroniu, dar e modificata mai degraba culoarea secretiei obisnuite modificata,nu cred ca e vorba de o alta scurgere. Colac peste pupaza, am mai observat lasfarsitul saptamanii trecute ca daca imi strang sanii, iese din sfarcuri un lichid.
      Mi-e si teama sa mai repet testul de sarcina. Mi-e teama si ca ma voi trezi insarcinata cu un monstru peste catva timp si n-o sa mai pot face nimic, va fi prea tarziu. Nu stiu ce sa mai fac.

#89 2011-05-29 19:54:15

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Georgivlas a scris:

Mi-e si teama sa mai repet testul de sarcina. Mi-e teama si ca ma voi trezi insarcinata cu un monstru peste catva timp si n-o sa mai pot face nimic, va fi prea tarziu. Nu stiu ce sa mai fac.

Cum poti sa zici asa ceva si sa mai si dormi noaptea? spranceana Intre tine si copilul pe care te straduiesti din rasputere sa-l omori (sau deja l-ai omorat) cred ca stim cu totii care e monstrul  acklad

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#90 2011-05-29 20:01:07

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

blue, zicea monstru( ma rog, cam mult spus, poate prea mult) in sensul ca a facut intrerupere si poate a mai ramas ceva ce se poate dezvolta anormal, zic eu
nu cred ca e cazul sa condamnam, pentru ca o sarcina poate fi o intamplare nedorita, important e sa invatam din greseli si sa nu perseveram.

#91 2011-05-29 20:57:03

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

Georgivlas a scris:

Am fost la medic. Se pare ca este si el la fel de nedumerit ca si mine de faptulca testul a iesit pozitiv si la 6 saptamani de la avort. Mi-a facut din nou o ecografie abdominala, la care nu s-a vazut nimic in uter, si mi-a facut si una intravaginala, la care iarasi nu se vedea "nici urma de embrion" ca sa-l citez. Mi-a indicat sa-mi fac BHCG, dar cred ca la asta nu pot sa recurg deoarece la noi in localitate nu mai e laborator de analize si nu pot pleca de atatea ori de la serviciu. Sper sa nu fiu atat de ghinionista incat sa am 2 sarcini concomitet, una intra si alta extrauterina, si nici sa nu se vada la niciun fel de eco.
Cat despre lichidul care iese daca imi strang sanii, este unul incolor, transparent, nu alb. De azi dimineata am inceput sa simt niste dureri asemanatoare celor menstruale. Poate vine menstra , desi sangerarea mea a incetat de vreo 10 zile doar. Medicul nu a exclus nici aceasta posibilitate.
I-am reamintit de sangerarea pe care am avut-o, de episoadele hemoragice si cand i-am spus ca sangele era rosu si au venit si cheaguri mari, a spus ca in cazul extrauterinei sangele are culoare inchisa si cheagurile sunt punctiforme.. Nu am niciun fel de durere cand stau pe sezut, m-a intrebat si asta. Daca ar mai fi fost atunci si o sarcina extrauterina , ar fi avut acum 11-12 saptamani. Medicul a spus ca si-ar fi facut simtita prezenta. In conditiile astea voi ce ziceti?
Multumesc doctoressa ca ti-ai facut timp si pentru mine!
P.S. Am citit in prospectul de la testul de sarcina Sure Check, ca poate da un rezultat pozitiv pana la 8 saptamani dupa sarcina. Eu azi am facut Barza, dar poate ca si asta e sensibil.

spranceana daca faceai ce ti-a zis dr. acum erai lamurita

.

#92 2011-05-29 21:12:06

Georgivlas
New member

in luna in care accidental am ramas insarcinata am facut o radiografie laplamani. Nu cred ca era cazul sa pastrez sarcina, si nu am expus pana acum motivul intreruperii pentru ca nu credeam ca aici esti judecat pentru faptele tale. Acesta este unul care completeaza celelalte motive pentru care am recurs la avort.

#93 2011-05-30 08:55:41

Georgivlas
New member

Mikado, ai dreptate , dar pentru ca la noi nu mai e laborator de analize, devine destul de greu. Oricum, in dimineata asta am facut un nou test de sarcina care are a doua liniuta abia perceptibila, spre deosebire de cea de saptamana trecuta care era doar mai decolorata. Stie cineva daca asta poate insemna ca nivelul de HCG e in regresie? Cat despre CM nu imi vine decat ceva maroniu, de culoarea cafelei cu lapte.

#94 2011-05-30 09:12:48

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

Georgi, pe cuvant daca stiu ce sa mai zic de situatia ta...
eu una nu vreau sa stiu motivele pentru care ai ales avortul...este alegerea ta, si este cea mai buna alegere la momentul respectiv; nu cred ca suntem aici sa judecam sau sa aratam cu degetul, ci sa ajutam...
Au trecut 6 saptamani de la avort? Ccai cam in 5-6 saptamani ar trebui sa vina menstruatia. Acea sangerare maronie de care zici este spotting, si anunta uneori menstruatia.
Eu zic sa te linistesti, sa bei un pahar de vin rosu si sa astepti menstruatia. Trebuie sa vina, si atata timp cat tu in interior nu mai ai nimic din sarcina, si nu ai facut ceva infectie sau inflamatie pana acum esti bine.
testul de sarcina din nou pozitiv...a doua liniuta abia perceptibila...inseamna ca hcg e in regresie da. peste o saptamana daca mai faci unul nu  o sa mai vezi a doua liniuta. poate pana peste o sapt o sa iti si vina menstruatia. Uneori, stresul e cauza intazierii, sa stii, asa ca incearca sa te relaxezi putin si o sa fie bine.
Lichidul acela din sani mai este?

#95 2011-05-30 11:15:54

Georgivlas
New member

Simone, si eu cred ca sunt fie o ciudatenie fie o nebuna. Maine se fac 7 saptamani de la avort. Cred ca trebuie sa consider si sangerarea de acum o luna in timpul careia am avut si hemoragii menstruatie desi era destul de repede dupa avort. Acum trebuia sa-mi vina CM zilele astea , dar poate are intarzieri. Oricum , tocmai am fost la un HCG. Dupa amiaza imi trimit rezultatul prin mail. Si eu as fi vrut ca cineva sa-mi poata spune sigur ca HCGul este in regresie pe baza testelor de sarcina, dar nimeni nu a facut asta. Mi-e teama de rezultatul de la analiza sangelui pentru ca medicul de la laborator, catuia i-am povestit in 2 cuvinte de ce vreau beta hcg mi-a spus ca ar trebui repetat peste o saptamana. Daca valorile nu ies cum trebuieo sa ma stresez inca o saptamana. Din sani mai iese acel lichid transparent, dar nu mai mult decat saptamana trecuta. Multam de grija! O sa revin cu noutati.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.