homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Griji dupa avort-3

#39 2011-05-17 08:46:38

Georgivlas
New member
Inregistrat: 2009-01-06

Re: griji dupa avort

Sunt terminata. M-am dus sa fac avortul la o varsta mica, ca am crezut ca problemele sunt mai mici. Simt ca inebunesc. Ma uit la test si nu-mi vine sa cred. Saptamana trecuta doctorul mi-a dat tratament care nu ar merge la o sarcina. Ce ma fac? Oare testele de sange dau erori? Nici nu stiu de ce intreb. La noi in oras nu exista nici macar laborator de analize.

#40 2011-05-17 08:54:31

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

si daca ti-a tras deja afara un piciorus al copilului de ai sangerat asa ce te faci?sper ca esti constienta ca daca intradevar esti insarcinata nu poti pastra aceasta sarcina. Vezi sa nu dai in septicemie daca nu iei antibioticul ala

in caz ca nu stiai avortul indiferent de metoda presupune ciopartirea copilului pana nu mai ramane nimic si din cate stiu eu se incepe cu sfaramarea capului, ia cauta si tu pe youtube poate iti dai seama ce ai facut

numai si numai doctorul cu ecografia si analizle de sange in fata iti poate spune daca esti sau nu insarcinata

#41 2011-05-17 09:18:49

Georgivlas
New member

Daca ai fi citit primele mele postari, ai fi vazut ca sarcina era foarte mica, deci nu cred ca se poate pune problema de maini si picioare. Nu am cum sa pastrez acest copil,daca el mai exista intr-adevar. Nu e vorba ca nu vreau sa merg la medic. Pe de o parte ma mir ca e posibil asa ceva, pe de alta sunt speriata. El mi-a prescris saptamana trecuta un tratament contraindicat in sarcina.

#42 2011-05-17 09:26:10

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

daca te-ai fi informat mai bine ai fi aflat ca la 5 saptamani de sarcina fatul nu se poate vedea la ecografie abdominala, se vede la cae intravaginala dar doar sacul embrionar , deci clar sarcina ta a fost mult mai mare

cat despre tratament, ce te-ai fi asteptat sa iti dea antibiotic care sa fie propice unei sarcini? tu realizezi ce spui? pai din moment ce ai facut avort clar ca orice pastila ti-ar dat e contraindicata in sarcina

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#43 2011-05-17 09:31:17

sleeping_beauty
Addicted member

http://www.copilul.ro/sarcina/saptamani … a2587.html

si subscriu si eu la ce a scris ingeras, nu se face avort la o luna de sarcina, majoritatea doctorilor il practica intre 2-4 luni (da 4 luni chiar si mai mult daca le dai "dreptu`")

oricum la 5 saptamani deja incepe sa se dezvolte ca si fiinta umana

Publicitate

loading...

#44 2011-05-17 09:34:24

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

Georgivlas...eu zic sa te calmezi...
citesc acum posturi din urma...deci acum 5 sapt ai facut un avort...sarcina avea doar 5 saptamani atunci, da? prin aspiratie cumva a fost avortul? ti-a dat ceva antibiotic dupa?
Iar acum dupa 5 saptamani, ai facut un test de sarcina si a iesit pozitiv? Eu stiu ca dupa un avort, sau o pierdere de sarcina - testele de sarcina ies pozitive timp de inca vreo luna. Posibil, datorita acestui lucru sa iti fi iesit testul pozitiv acum.
Asa cum ti s-a mai spus: mergi la medic.
Mergi sa faci o ecografie intravaginala (transvaginala), la un alt medic decat cel la care ai facut avortul. Ii spui ca in urma cu 5 sapt ai facut un avort si sa vada ce ai acolo uter, ovare tot...si de ce mai ai probleme.
puss
Menstruatia ti-a venit dupa avort? Ca ea vine intre 4 si 6 saptamani, si abia dupa prima menstruatie de dupa avort, un test de sarcina iese negativ! Dar simptome de sarcina mai ai? Adica greata, ameteli, etc?

#45 2011-05-17 10:18:33

Georgivlas
New member

Simone.. in sfarsit o voce calda. Eu am facut avortul la 2 saptamani de intarziere a menstruatiei. Cand m-am dus la medic, acesta a spus ca s-ar putea sa fie cam mica sarcina si ca nu poate face avortul decat daca se vede la eco. Mi-a facut o ecografie abdominala, s-a vazut si a facut avortul prin aspiratie, cred, pentru ca se auzea un aparat facand un zgomot puternic. Atunci nu mi-a dat niciun tratament si nici nu m-a chemat la control. Nu am sangerat decat un pic in dupa-amiaza aceea si apoi nimic timp de 2 zile. Dupa 2 zile a inceput un spotting, o scurgere de culoare maronie si redusa cantitativ. Dupa 2 saptamani jumate, am inceput sa sangerez rosu aprins si am crezut ca mi-a venit menstruatia. Am avut in perioada asta de menstra 3 episoade de sangerare abundenta cu cheaguri mari. Dupa o saptamana speriata ca aceste episoade hemoragice apareau din senin, iar intre ele parea menstra fireasca, m-am dus la doctor, care m-a consultat si mi-a zis ca e din cauza uterului meu retrovers, care aduna sange acolo si il elimina in aceste episoade. Ni mi-a mai spus nimeni pana la el ca am uterul retrovers. Mi-a dat tratament pentru oprirea sangerarii: ergomet, etamsilat, vitamina k, amoxicilina , flamexin, clorocalcin. Nu era sigur ca aceea era si menstruatie , pentru ca a spus ca e cam devreme la 3 saptamani de la avort. Astazi am facut un test de sarcina care s-a pozitivat. De la avort nu am mai avut contact sexual, pentru ca tot timpul am avut fiespotting , fie sangerare. Tratamentul de saptamana trecuta l-am terminat si sangerarea s-a incheiat de tot. Semne de sarcina ... in urma testului mise pare ca le am. Nu mai am sanii mariti si durerosi. Grtuei, varsaturi, nu am avut la nici o sarcina. Ce crezi? Mi-am facut programare dar pana dupa - amiaza parca sunt 100 de ani.

#46 2011-05-17 12:21:39

simone11
Full member

2 saptamani de intarziere a menstruatiei, asta inseamna sarcina de 5-6 saptamani. sper ca nu gresesc. Iar avort prin aspiratie se face intre 5 si 7 saptamani. La avortul prin aspiratie (IPAS ar trebui sa scrie pe fisa pe care ti-a dat-o medicul, daca ti-a dat vreuna) de regula nu prea ai cum sa faci greseli. Aspiri fatul/embrionul...cureti putin cu cureta, si gata. Nu prea are ce sa ramana acolo. La 2 -3 saptamani nu avea cum sa vina menstruatia. Menstruatia vine de regula dupa 5 saptamani (intre 4 si 6 saptamani), vine normal, doar cu ceva dureri in plus. Ceea ce cred ca ai avut dupa 2-3 saptamani, acele sangerari, este endometru. In sarcina endometrul se ingroasa, pentru a o putea tine. Dupa avort, cam la 2 saptamani, acest endometru se elimina in sangerari multiple, din cate stiu eu, si sper sa nu vorbesc prostii. Au fost mai abundente si ai crezut ca e menstruatie, din cauza faptului ca endometrul a fost destul de gros...zic eu. Oricum, ideea este ca atunci s-a eliminat ce mai era+endometrul; si acum la 5 saptamani dupa sa te astepti la menstruatie.
Daca era sa mai ramana ceva, pana acum faceai infectie, febra, frisoane...Deci, stai linistita. ca esti bine.
Este bine ca nu ai avut contacte sexuale, pentru ca nici nu sunt recomandate pana la prima menstruatie. Si sa te protejezi de acum, caci este riscul destul de mare sa ramai din nou dupa un avort.
Succes la programare si te asteptam cu vesti.

#47 2011-05-17 22:28:00

Georgivlas
New member

Am fost la medic. Mi-a facut o ecografie abdominala si mi-a spus ca in uter nu exista nimic si ca nu isi explica de ce testul a iesit pozitiv. Poate iesi pozitiv o luna dupa avort, mi-a spus, dar despre acesta nu a stiut ce sa-mi spuna . Oricum deci mi-a zis ca uterul e gol si ca se vad doar pe partea dreapta niste chisturi.

#48 2011-05-17 22:46:24

Georgivlas
New member

Si acum, ca m-am mai linistit, un mesaj pentru SLEEPING_BEAUTY.Legat e tonul tau de azi, "mai femeie" poate esti tu. Daca poti folosi un ton rezonabil, posteaza, daca nu, poate ar fi mai bine sa te abtii. Poate ai stat tu si langa mine si ai vazut daca mi-am luat antibioticul sau nu. Si ca sa vedem cine judeca lucrurile mai drept, nu cred ca se pune la 4-5 saptamani problema de manuta sau piciorus la fat. E cam greu sa extragi doar mana sau piciorul la dimensiunile pe care le are el atunci.Am impresia ca te-am cam calcat pe coada azi si poate ar trebui sa-mi cer si scuze.
As vrea sa o intreb si pe ANGEL_SWEETY, daca are cumva pregatire medicala in domeniul obstetrica-ginecologie, de stie ea ca o sarcina nu se vede la eco abdominala la 5 saptamani. Se vede si ar trebui sa mai intrebi, eventual un medic. Crezi cumva ca nu stiu, macar cu aproximatie, cat avea sarcina mea?
Deci fetelor, cine pune aici intrebari sau vrea un raspuns rapid, chiar daca uneori nu e unul avizat, nu cred ca trebuie calcat in picioare.  Mai mult respect, va rog!

#49 2011-05-17 22:58:00

sleeping_beauty
Addicted member

daca jignirile noastre te-au facut sa mergi la doctor eu ma declar multumita wink am o problema cu femile neglijente cu corpul/sanatatea lor nu cu cele care avorteaza ca sa iti intre bine in cap "mai" (fara femeie)

ma bucur ca esti bine si m-as bucura si mai tare daca ar fi prima si ultima oara cand recurgi la aceasta "metoda" contraceptiva

#50 2011-05-17 23:50:30

simone11
Full member

Georgi, ma bucur tare mult ca esti bine! Cum a spus si medicul, o luna dupa avort iese pozitiv testul....k sunt 3 sapt ca sunt 5 tot o luna e pana la urma...o sa fie bine.
La 5 saptamani de sarcina nu se vede sarcina efectiv, cred ca la asta se referea angel, se poate vedea doar un sac embrional, ceva genul...dar nu sarcina. Nu stiu sa explic, dar e corect si ce spui tu - ca se vede, si ce spune angel - ca nu se vede. Din alt punct de vedere la fiecare.
Ai grija de tine, Georgi:*
si, trateaza chisturile alea!

Ultima oara a fost editat de simone11 (2011-05-17 23:51:45)

#51 2011-05-18 08:35:57

Georgivlas
New member

SLEEPING_BEAUTY sa fii om civilizat e mare lucru si nu jignirile m-au trimis la doctor. Deci, poate ar trebui sa-ti schimbi strategia. Sa fii vulgar nu e o solutie, cel putin nu functioneaza cu toata lumea.

#52 2011-05-18 08:40:51

sleeping_beauty
Addicted member

Georgivlas a scris:

SLEEPING_BEAUTY sa fii om civilizat e mare lucru si nu jignirile m-au trimis la doctor. Deci, poate ar trebui sa-ti schimbi strategia. Sa fii vulgar nu e o solutie, cel putin nu functioneaza cu toata lumea.

poate te incadrezi tu in categotia mentionata de tine, si nu mai striga la mine (caps look) ca este interzis de regulament sa tipi pe forum

#53 2011-05-18 09:02:34

angel_sweety
Platinum member

Georgivlas a scris:

As vrea sa o intreb si pe ANGEL_SWEETY, daca are cumva pregatire medicala in domeniul obstetrica-ginecologie, de stie ea ca o sarcina nu se vede la eco abdominala la 5 saptamani.

am tot stat si m-am gandit daca se merita sa iti raspund sau nu, totusi, in primul rand aici nu tipam una la alta, urletele le faci singura in oglinda
in al doilea rand nu sunt medic dar sunt insarcinata in 10 saptamani si stiu ce vorbesc, oricum chiar ai impresia ca m-as fi obosit sa iti raspund doar asa ca sa ma aflu in treaba ? aici pe forum nu ti se va raspunde de un medic ginecolog, asa ceva gasesti doar in cabinet

iar simone are dreptate in ceea ce ti-a explicat, de fapt daca ai fi citit mesajul meu cum trebuie ai fi inteles dar se vede ca nu te-ai obosit
sanatatea propie ti-o pastrezi asa cum vrei, eu iti doresc doar multa minte , avortul nu e metoda de contraceptie, si ca sa inchei, in clipa in care tu ai facut avort copilului ii batea inima

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti

#54 2011-05-18 09:50:35

Georgivlas
New member

Legat de CAPSLOCK, l-am folosit sa fie evident pentru cine sunt mesajele. Si daca vreodata "va obositi" sa fiti civilizate si deci sa respectati regulamentul, raspundeti, daca nu, lasati mesajele pentru cele care au rabdare si calm. Printr-o sarcina am trecut si eu, deci experienta ta de 10 saptamani nu-ti da dreptul sa te crezi si licentiata in ginecologie. Respectul pentru cei de pe forum cred ca este de asemenea mentionat in Regulament.

#55 2011-05-18 10:25:06

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

georgivlas, daca testul de sarcina ti-a iesit pozitiv inseamna ca in corp mai ai inca hormoni de sarcina, nu ca mai esti insarcinata. te sfatuiesc si eu, ca si fetele, sa iei tratamentul ala, sunt antibiotice si antiinflamatoare menita sa evite o infectie. si mergi la un eco, pentru linistea ta.
te rog nu eticheta.

sleeping te rog nu mai fi asa agresiva... nici eu nu sunt de acord cu avortul dar nu le judec pe cele care il fac...

#56 2011-05-18 10:34:04

sleeping_beauty
Addicted member

dar nu am judecat-o pt avort, insa o judec ca nu are grija de corpul ei, in loc sa piarda 2 zile cu intrebari inutile era mai bine sa mearga la doctor din prima. Daca doamne fereste avea resturi in uter si facea septicemie ce facea? zau daca am o problema ca a facut avort, e problema ei ce face cu propriul corp

aici nu mai este vorba de o intrebbare gen am uitat pilula sau si-a dat drumul in mine, e vorba de o fapta care putea sa aiba niste consecinte nasoale

in fine voi incerca sa pastrez distanta fata de astfel de topicuri ca si pana acuma ca din cate vad unii nu vor sa fie ajutati si cand se vad cu tot fundul in barca incep sa atace persoanele care le-au vrut binele  roll

eu personal daca faceam avort si sangeram mai mult de 3 zile fugeam urgent la doctor

#57 2011-05-18 10:34:53

angel_sweety
Platinum member

Georgivlas a scris:

Legat de CAPSLOCK, l-am folosit sa fie evident pentru cine sunt mesajele. Si daca vreodata "va obositi" sa fiti civilizate si deci sa respectati regulamentul, raspundeti, daca nu, lasati mesajele pentru cele care au rabdare si calm. Printr-o sarcina am trecut si eu, deci experienta ta de 10 saptamani nu-ti da dreptul sa te crezi si licentiata in ginecologie. Respectul pentru cei de pe forum cred ca este de asemenea mentionat in Regulament.

imi spui si mie te rog unde naiba te-am jignit eu ? eu ti-am spus parerea mea nimic mai mult, e treaba ta daca ai vrut sa o iei de buna sau de rea , nici nu te-am judecat , nici criticat , asa ca te rog frumos incearca sa iti masori cuvintele, in primul rand nu am spus ca sunt laureata in ginecologie si nici o fata de aici care ti-a raspuns nu e , erau doar sfaturi
urmatoarea data in care incerci sa ma etichetezi iti voi da raportare

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.