homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insarcinata la 14 ani-10

#172 2011-10-04 22:14:27

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

Re: Insarcinata la 14 ani

Nu cred ca e motiv de lauda ca a lasat o fata insarcinata. Asta nu arata ca e bun de "săm?nţă" sau ca e cine stie cat de expert la pat. Ar trebui sa ii fie rusine de fapta facuta. De ce sa tragi doar tu toate?? Ati fost 2 in seara aia, 2 sa fiti si acum. Dar e clar ca ti-e frica de reactia lui (de a te parasi poate) sau de ce va spune anturajul lui. Nu cred ca tu vei fii cea barfita intr-un caz de genul, ci pur si simplu el va fi aratat cu degetul "uite-l pe ala care era sa devina tatic la 15 ani". Nu te mai invinovati, mama ta te sfatuieste de bine. Daca tii la el, spune-i ca sa poata invata din greseli. Data viitoare cand poate o sa faceti sex (e posibil sa se intample)...si o sa ii ceri sa o faceti protejat, el iti va da peste nas "nu...ca nu o sa se intample nimic..nici data trecuta  nu ai patit nimic". Si uite asa trebuie sa inghiti niste murdarii si niste minciuni, adevaruri ascunse...si sa treci prin poveste ca o oarecare, o fata care nu are nimic de spus. Arata ca esti fata inteligenta. Daca o sa ajunga sa spuna parintii tai de chestia asta, o sa se ajunga urat.

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#173 2011-10-04 22:31:34

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Daca tu crezi ca le-ar pspune prietenilor, nu ii spune, si explica-i si mamei tale de ce nu ii spui. Si daca nu ai incredere sa ii spui asa ceva fara sa te-auda tot "targul" atunci clar nu prea vad ce fel de iubit iti e.

#174 2011-10-04 22:33:19

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Nefeli, foarte bine ca i-ai spus mamei. O sa te ierte, suntem toti oameni si gresim.
Cat despre prieten, trebuie sa stie si el. Este un lucru mult prea serios. Ce baiat te paraseste la prima greutate in viata chiar nu merita atentia ta. Daca ai sentimente mai puternice pentru el, crede-ma pe cuvant ca o sa iti treca, sunteti copii iar relatia cu el e o mica gluma pe langa un avort.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#175 2011-10-04 22:35:18

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

felicitari ca ai avut taria sa-i spui mamei tale. chiar daca vei avorta, el trebuie sa stie. macar pentru viitor sa-i fie si lui lectie de minte ca nu poate sa fie atat de iresponsabil.

#176 2011-10-04 22:44:24

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

@kathrynn
Nu se simte mama vinovata.Este concentrata sa rezolve problema fetii si o sa o traga la raspundere mai tarziu dupa ce s-au linisit apele. big_smile

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

Publicitate

loading...

#177 2011-10-04 23:00:57

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

antonefeli a scris:

Cred ca dupa "experienta" asta o sa treaca ceva timp pana cand o sa mai pun gura pe alcool. Acum am rezolvat problema cu mama,dar ce fac cu prietenul meu? Nu as vrea sa-i spun,dar totusi nici nu pot sa-l privesc in ochi cand stiu ca sunt insarcinata si el nici macar n-are habar... Mama a zis ca ar trebui sa-i zic,dar chiar nu stiu ce sa fac sad

nefeli..abia incepi sa absorbi "viata sociala" si crede-ma ca alcoolul este doar un accesoriu care te poarta spre greseli. sa ai grija ca de acum inainte, sa fii atenta la metodele de contraceptie, pentru ca aceasta greseala se poate repeta din nou, foarte usor si fara alcool. este corpul tau si trebuie sa ai grija de el. pacat ca trebuie sa treci prin asa ceva la o varsta atat de frageda..
ai procedat ft bine ca ai vorbit cu mama ta, ea te va sfatui cum sa procedezi si de acum inainte. trebuie sa gandesti ca orice s-ar intampla, parintii tai vor fi mereu alaturi de tine, chiar daca in primele momente nu vor reactiona foarte bine.

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#178 2011-10-04 23:58:46

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Nu esti obligata sa ii spui prietenului tau ... eu tzi-as sugera sa nu ii spui daca asta este ce simti...

#179 2011-10-05 08:19:08

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Foarte bine ai procedat! Bravo nefeli! Daca nu vrei nu ii spune prietenului tau. La varsta asta sunteti ca picati din luna si toata lumea barfeste si de astea wink . Lasa-l asa! wink Mult succes pe mai departe!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#180 2011-10-05 09:21:30

Darcy
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-11

antonefeli a scris:

Il cunosc de aproape 2 ani (mai precis de pe la jumatatea clasei a 7-a). La inceput nici nu ne salutam,el nefiind cu mine in aceasi clasa,dar aveam cunostinte comune. Prin clasa a 8-a,pe la sfarsit il ruga pe un prieten care era in clasa cu mine sa-mi ceara numarul de telefon,sa-i faca cunostiinta cu mine etc. Impreuna suntem din a doua zi,dupa ce am "facut-o".Cu mine se comporta foarte frumos,dar are si multe fite. De avut incredere nu prea am,pentru ca sunt sigura ca daca ii voi spune acest lucru le va spune baietilor din anturajul lui cu care este foarte bun prieten. Nu cred ca va avea puterea sa tina acest lucru secret.

acum ce clasa esti?

Cap patrat cu minte-n colturi

#181 2011-10-05 09:24:04

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

prietenul tau este tatal copilului si are tot dreptul sa stie, ati participat amundoi la conceperea lui

#182 2011-10-05 10:18:31

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

ba sa-i zica smile poate va intelege ca de acum inainte n-ar fi rau sa aiba 2-3 prezervative in buzunar, just in case.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#183 2011-10-05 10:45:40

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

antonefeli, ai procedat foarte corect spunandu-i mamei tale adevarul! Sa nu-ti para rau ca ai facut asta, mama ta e cea mai in masura sa te sprijine in problema asta. E de datoria ei sa-ti fie alaturi pentru ca esti copilul ei indiferent de greseala pe care ai facut-o. Ce conteaza acum e sa indrepti greseala asta, si, cel mai important, sa inveti ceva din ea! Sa inveti in primul rand sa te protejezi eficient, pentru ca un act sexual nu presupune numai o sarcina nedorita ci mult mai mai mult, un risc destul de mare de a contracta o boala grava!
Si eu sunt de parere sa nu-i spui neaparat prietenului tau. Daca el n-a fost suficient de matur incat sa stie ca e nevoie de protectie, eu consider ca nu e destul de matur sa inteleaga sau sa accepte ce a facut. S-ar putea sa te trezesti ca maine-poimaine afla toata scoala iar asta n-ar fi deloc in avantajul tau. Daca mama ta e de parere ca ar trebui sa stie si el poate n-ar fi deloc o idee rea sa ia ea legatura cu parintii lui. Dar cea mai buna solutie este sa discuti despre asta cu ea si sa-i spui temerile tale legate de informarea baiatului.

Si putin  offtopic Am asistat pana acum fara sa intervin la discutiile despre avort, asumarea responsabilitatii si pastrarea copilului. Imi pare rau s-o spun, insa unele pareri exprimate pe aici au fost absolut la fel de iresponsabile ca si actiunile fetei. Dincolo de convingeri religioase, de angoase proprii, de experiente traumatizante sau de alti factori subiectivi care ne influenteaza pe fiecare dintre noi si care sunt fundamentul parerilor si ideilor noastre ar trebui sa intelegem situatia in sine si s-o privim obiectiv. Un copil de 14 ani este un copil, e impotriva tuturor legilor firii sau bunului-simt sa aiba, la randul lui, un copil! Un copil de 14 ani este inapt din punct de vedere moral, social, ba poate chiar si fizic, sa aduca pe lume si sa creasca un alt copil - indiferent de cat de dur ar suna. Aici este vorba de o greseala care poate fi indreptata acum si din care probabil ca protagonista va acumula o experienta care s-o fereasca pe viitor de asemenea probleme. A pastra un copil la varsta asta ar insemna perpetuarea greselii respective in locul indreptarii ei. In cazul de fata nu-si mai au locul si rostul judecatile de valoare aplicabile unui adult si nici alte argumente de ordin moral sau religios. E gresit sa ramai insarcinata la 14 ani si e la fel de gresit sa pastrezi copilul ala nedorit! "Fanatismul" asta anti-avort e inutil si primejdios aici si ma duce cu gandul (cum bine a punctat cineva in topic, n-am retinut exact cine) la vremurile in care mii de femei s-au nenorocit pe viata din cauza regimului care le lua dreptul de a decide asupra propriului corp.
Mai trist este faptul ca majoritatea nici macar n-ati trait vremurile alea, ati imprumutat insa niste conceptii extrem de rigide si de lipsite de obiectivitate....

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#184 2011-10-05 10:51:12

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

alinda  tummenupp jos palaria, si eu am citit tot , insa cu toate ca urasc chiar si cuvantul avort , in situatia de fatza sunt perfect de acord cu tine
stau si ma gandesc cate dintre fetele care au aruncat aici cu pietre ar fi pastrat copilul "daca" ramaneau gravide la 14 ani

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#185 2011-10-05 11:07:13

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

desi nu cred o iota din povestea asta, in cazul ipotetic al unei copile de 14 ani lasata insarcinata de prietenul ei de 15 ani, consider ca baiatul ala ar trebui sa afle ce s-a intamplat, ca poate asa realizeaza si el ca urmarile sexului neprotejat nu sunt basme, se poate lovi si el de ele, nu doar altii. daca nu afla, va continua sa strambe din nas cand aude de prezervativ si se vor trezi si altele insarcinate ori cu bts. daca el afla de sarcina, exista sanse mari sa devina mai responsabil pe viitor.

#186 2011-10-05 11:10:51

sleeping_beauty
Addicted member

asta cu fanatismul e deja impinsa prea departe, la fel as putea spune si despre cele pro avort. Avortul nu ar trebui folosit pe post de metoda anticonceptionala, ar trebui sa permita legea sa fie facut doar terapeutic cand fatul e deja mort sau are grave malformatii congentitale. Nu e normal sa intretii relatii sexuale la 14 ani oricum ai da-o...sarcina nici atat...iar avortul..sub nici o forma!

#187 2011-10-05 11:17:12

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

sleep, tu refuzi efectiv sa intelegi ce am scris! Nu e normal sa intretii relatii sexuale la 14 ani, nu e normal sa ramai insarcinata la 14 ani dar e de-a dreptul anormal sa pastrezi sarcina respectiva! Aici nu vorbim pe caz general si nu a afirmat nimeni ca avortul e o metoda contraceptiva. E vorba de un copil cu copil, de o situatie absurda si nefireasca.
In ceea ce priveste afirmatia ta cum ca dreptul la avort ar trebui reglementat prin lege... no comment. Pacat ca, desi n-ai trait vremurile alea, poti sa afirmi asa ceva.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#188 2011-10-05 11:21:53

sleeping_beauty
Addicted member

nu dar a trait mama si vad in fiecare zi un om chinuit de remuscari. Avortul nu e o solutie niciodata, te mutileaza pe viata

le: cum poti aduce in vremurile noastre argumentul vremurilor traite de parinti? pe vremea aia nu erau in tara ac, prezervative, diafragme si toate celelalte metode contraceptive (pilula de a 2a zi printre ele). Mi se pare inadmisibil sa ramai insarcinata in zilele noastre atata timp cat folosesti una dintre met contraceptive de pe piata

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-10-05 11:24:49)

#189 2011-10-05 11:26:07

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

kapitulation

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#190 2011-10-05 11:37:40

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

sleeping_beauty a scris:

Mi se pare inadmisibil sa ramai insarcinata in zilele noastre atata timp cat folosesti una dintre met contraceptive de pe piata

complet de acord. dar daca totusi ai fost inconstienta si ai ramas la 14 ani, ce faci? te impusti ca ai facut o fapta inadmisibila? renunti la scoala si iti cresti copilul din te miri ce, ca daca n-ai terminat nici macar liceul, cine te angajeaza? sau nasti copilul si il duci la orfelinat pt a ingrosa randurile celor care asteapta sa fie adoptati? si pe care nu-i ia nimeni, ajung sa-ti dea in cap pe strada dupa ce fac 18 ani si ies de acolo...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.