homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU-2

#20 2011-10-11 22:23:38

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

Re: DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU

Ce mai inseamna si asta? Adica nu pot sa spun ca n-am mai auzit dar nu stiu exact ce-i si in ce consta.Daca trebuie, am s-o fac, nu-i problema dar oricum analiza secretiei vaginale si culturi din col , precum antibiograma si antifungigrama trebuie sa le fac pentru a afla cauza acestei inflamatii.Am dreptate, am inteles bine?

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#21 2011-10-12 10:18:49

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

da, ai inteles bine.
colposcopia reprezinta vizualizarea colului uterin prin intermediul unui microscop. microscopul (colposcopul) ramane la exterior, deci nu te deranjeaza cu ceva. ce e neplacut, e ca dureaza mai mult decat o consultatie obisnuita si e posibil sa simti dupa un doscomfort ce poate dura pana la o zi dupa ce ai facut colposcopia. daca esti suspecta de rana pe col, trebuie facuta si investigatia asta.

gargarita a scris:

iar medicii... de multe ori sunt zgarciti in a recomanda analize pacientei, habar n-am de ce.

si eu am observat asta. medicul meu de exemplu nu mi-a recomandat niciun fel de analiza prenatala, desi a vazut ca in trecut am avut streptococul si deci erau sanse mari sa il am din nou. probabil se gandesc ca avem bugetul limitat, ca deja a fost scumpa consultatia... cine stie?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-12 10:20:51)

#22 2011-10-12 11:09:31

ALIV
Full member

Mersi mult Anca 90, am sa fac tot ceea ce e necesar numai sa fie bine.Cat despre medici, s-ar putea sa fie cum spui tu ca se gandesc la costurile consultatiilor si la bugetul redus al omului de rand dar asta nu scuza faptul ca ei sunt obligati sa te informeze cu privire la tot ceea ce ai de facut, adica la toate investigatiile necesare care sa le permita sa puna un diagnostic corect si in consectinta sa poata sa-ti dea un tratament corect.Altfel cum iti stabileste diagnosticul, dupa ce se ghideaza? Ce face, iti da un tratament pe presupuse? Din pacate asa se intampla si de asta de multe ori din cauza medicilor din ceva banal, netratat cum trebuie ajungi sa te alegi cu ceva grav.Cand tu ca pacienta spui medicului ca nu-ti permiti sa faci anumite analize, asta e problema ta dar poate nu toata lumea are probleme financiare asa ca medicul nu trebuie sa mearga de la inceput pe ideea ca poate n-ai bani.Colposcopia trebuie facuta doar in anumite zile? binenteles in afara celora cand ai menstruatie.

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#23 2011-10-12 11:16:20

anca90
Platinum member

de acord cu tine! tummenupp

da, colposcopia se face imediat dupa menstruatie, la 1-2-3 zile dupa ce au incetat sangerarile.

#24 2011-10-12 19:28:15

ALIV
Full member

M-am interesat si vad ca intr-adevar colposcopia trebuie facuta dupa ce au incetat sangerarile menstruale dar pana in a-12-a zi a ciclului, deci nu mai tarziu.Eu maine cred ca termin cu sangerarea si cred ca pe la inceputul saptamanii viitoare merg sa fac, deci sa nu ma tem ca nu doare, nu? Dupa cate zile am rezultatul?

Publicitate

loading...

#25 2011-10-12 19:33:07

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

rezultatul ii ai pe loc. se fac niste constatari pe baza a ceea ce se vede la colposcop, ca la echografie de exemplu. nu se trimite nimic la laborator ca sa fie nevoie sa astepti smile
nu doare, disconfortul as zice ca este foarte mic (sunt subiectiva, desigur).

#26 2011-10-12 19:59:43

ALIV
Full member

OK maine imi fac programarea pentru inceputul saptamanii viitoare si ne mai auzim maine, va anunt pe cand sunt programata ca atunci cand am rezultatul sa va dati cu parerea.Va multumesc pentru raspunsuri, mi-au fost de mare ajutor ca eram in ceata rau de tot.Va doresc o seara placuta tuturor.Pe maine!

#27 2011-10-12 20:26:54

gargarita
Moderator

mult succes!

#28 2011-10-12 22:43:12

ALIV
Full member

Mersi mult Gargarita.Noapte buna! Ne "auzim" maine.

#29 2011-10-13 16:26:44

ALIV
Full member

Buna fetelor, m-am programat pentru marti dimineata la 10:30 la un medic ginecolog, am cerut colposcopie si doamna care era la fisier mi-a spus ca doar medicul poate sa-ti spuna ce trebuie sa faci si ce nu, a spus sa astept sa vad ce-mi spune doctorita.Deci eu practic merg la un simplu control si o sa duc si PAP-ul si vom vedea ce analize imi va cere sa fac.Mi-e foarte frica de ce-ar putea sa-mi spuna, la cate boli sunt acuma....totusi stau si ma gandesc ca daca era ceva grav iesea la PAP TEST nu-i asa? Bine au PAP-ul l-am facut in vara, deci nu-i recent, l-am facut in iulie, dar ma gandesc ca poate tratamentul care l-am facut n-a fost bun si poate rana s-a agravat, pe de o parte abia astept ziua de marti, iar pe de alta parte mi-e o frica de numa-numa.

#30 2011-10-13 16:36:28

gargarita
Moderator

ceva  grav nu rezulta din Pap-ul tau, linisteste-te smile

#31 2011-10-13 16:52:43

ALIV
Full member

Mersi mult si eu ma gandeam la asta ca sa ma incurajez dar frica exista fara sa vreau, vorba lui Creanga "as lasa-o eu dar nu ma lasa ea pe mine" asta e, sper ca atunci cand merg la medic sa-mi dea vesti bune si sa-mi spuna ca se poate trata, asta-i tot ce as vrea sa aud.

#32 2011-10-14 10:27:14

ALIV
Full member

Totusi ma intreb de ce am sangerari la contactul sexual? Bine, nu va ganditi ca-mi curge sange siroi dar dupa, cand ma sterg lichidul e rosiatic.Si contactul trebuie sa fie foarte usor ca altfel daca e mai profund ma doare.Ma intreb daca  poate fi ceva grav cu toate ca PAP-ul a iesit bine.Vi s-a mai intamplat asa ceva? Poate fi vorba doar de reactia ranei de pe col?Doar am facut tratament 3 luni cu Biseptrim, Cervugid si spalaturi cu Tantum Rosa, inseamna ca tratamentul a fost in zadar de moment ce nu simt nici o ameliorare, dimpotriva chiar mi-e frica sa nu se fi agravat si mai tare si sa fie vorba de ceva grav?

#33 2011-10-14 10:52:42

anca90
Platinum member

da, sangerarea la contact poate fi de la rana. ranile pe col trec destul de greu cu tratament, adesea se ajunge la cauterizare/vaporizare.

#34 2011-10-14 10:59:41

ALIV
Full member

Dar odata ce am facut PAP-ul si a iesit bine (repet l-am facut in luna iulie) poate fi vorba de ceva grav?(nu mai zic la ce ma refer ca ma si tem sa pronunt) adica se poate sa ai ceva grav care sa nu poata fi descoperit PAP-ul si sa trebuiasca o alta analiza? Daca as sti ca-i de la rana m-as mai linisti dar asa pana marti cand merg la medic nu stiu cum sa-mi stapanesc frica.Stiu ca ranile se trateaza mai greu dar mi-e frica sa nu fi generat in altceva.Ce parere aveti?

#35 2011-10-14 11:34:13

anca90
Platinum member

nu a degenarat in nimic, stai linistita. e de la rana. ce ma surprinde pe mine e ca doctorul ti-a spus ca ai rana, dar din papanicolau rezulta doar inflamatie, scrie clar ca nu ai rana. ori nu s-a facut recoltarea din zona afectata, ori nu e bun rezultatul, ori chiar nu ai rana, dar atunci nu stiu de unde provin sangerarile. sper ca nu te-am incurcat mai tare. ai rabdare pana marti si nu te mai gandi la lucruri grave, chiar nu e cazul.

#36 2011-10-14 11:38:06

ALIV
Full member

Pai pe rezultatul PAP-ului scrie inflamatie nespecifica si ma intreb daca asta inseamna rana pe col? Daca n-ar fi rana atunci de ce am sangerari si dureri in timpul contactului sexual? de la ce ar putea fi?

#37 2011-10-14 12:03:55

anca90
Platinum member

"Negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna" inseamna ca nu ai rana. "inflamatia nespecifica" nu e rana.
legat de ultimele doua intrebari, am scris mai sus ca nu stiu sa raspund. roaga-l marti pe doctor sa te lamureasca.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-14 12:04:11)

#38 2011-10-14 14:26:09

gargarita
Moderator

eu nu mai pun de mult semn de egalitate intre "negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna" si lipsa unei leziuni la nivelul colului.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.