homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU-3

#39 2011-10-14 14:33:43

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU

de ce, garga?

#40 2011-10-14 14:47:13

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

Si leziune la nivelul colului inseamna rana pe col? As vrea sa-mi raspunda si doctoressa ca vad ca e online.

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#41 2011-10-14 15:07:34

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

anca90 a scris:

de ce, garga?

pentru ca am vazut multe cazuri cu papanicolau ok dar cu leziuni pe col, diagnosticate la colposcopie.
si eu sunt unul din cazuri, am facut chiar si ERAD  nustiu

las link doctoressei

#42 2011-10-14 15:20:28

anca90
Platinum member

pt mine asta e singura metoda acceptabila de a verifica daca am sau nu rana, pt ca ectopia mea se vede ca o rana extinsa la control. cum nu imi surade sa fac cate o colposcopie anual, ma bazez pe papanicolau.

#43 2011-10-14 15:22:25

ALIV
Full member

Sa vad ce-mi spune marti la control si ce investigatii imi da sa fac si oricum asa pentru linistea mea o sa fac si o colposcopie doar ca pentru a o face va trebui sa astept pana luna viitoare ca se face pana in a-12-a zi a ciclului.Gargarita tu cum te simti, s-a inchis rana si ce simptome aveai de la rana respectiva? Aveai si tu dureri in timpul actului sexual si sangerari?Pe mine durerile nu ma sperie prea mult dar sangerarea ma sperie groaznic supa  si ma face sa ma gandesc la ce e mai rau, parca nu mai trece odata timpul sa vina ziua de marti sa stiu si eu ce se-ntampla exact cu toate ca de la un simplu control nu-mi poate spune mare lucru dar oricum o sa-i duc PAP-ul sa-l vada sa-si faca o idee si pe urma imi va spune ea ce analize sa mai fac.

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

Publicitate

loading...

#44 2011-10-14 15:29:58

gargarita
Moderator

eu nu aveam nici un simptom, Pap ok... s-a vazut cu ochiul liber ca "arata rau" colul, la colposcopie s-au pus in evidenta leziunile, am mai cerut diverse pareri si pana la urma am ales sa fac ERAD. asta se intampla acum cativa ani. am facut colposcopie la 6 luni pana acum 2 ani in vara dupa care am ramas insarcinata, am nascut... si n-am mai gasit resurse ( financiare si de timp ) pentru a repeta colpo. am facut doar Pap care a iesit frumusel foc  tongue in fine, evolutia , urmarita colposcopic, pana la momentul respectiv a fost foarte buna. scuze ca m-am intins cu istoricul meu.

#45 2011-10-14 15:38:16

ALIV
Full member

Ce inseamna ERAD? nu de alta dar vorbim 2 limbi diferite ca eu habar n-am cu ce se mananca.Tu macar nu aveai nici un simptom dar eu cum sa nu ma ingrijorez? Oricum la mine ar fi un PAP2 nu? ca n-a iesit rau.Practic eu cand am fost la control mi-a spus medicul ca am o rana pe colul uterin, apoi mi-a facut PAP-ul si dupa rezultat mi-a dat reteta despre care v-am spus si trebuia sa merg la control sa vad cum a decurs situatia doar ca eu am plecat din tara si n-am mai fost dar voi merge aici marti dimineata sa vad cat de grava e situatia.Ma rog la Bunul Dumnezeu sa fie totul bine.
            Mersi ca ai lasat link doctoressei, as vrea si parerea ei.

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-10-14 15:39:39)

#46 2011-10-14 15:46:04

gargarita
Moderator

mie asa mi se pare, ca s-ar incadra la clasa II. iar tu cred ca ai tendinta sa te gandesti muuult prea departe, iti faci mult prea multe griji.

ERAD= elecrorezectie cu ansa diatermica. se "curata" zona cu probleme printr-o mica interventie.

#47 2011-10-14 15:50:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ALIV a scris:

buna ziua doctoressa am facut un test cred eu ca e PAP-TESTUL, defapt scrie examen citologic babes-papanicolau si as vrea o parere la rezultatele obtinute.Diagnosticul doctorului e de exocervicita, adica o mica rana pe col, chiar asa s-a exprimat dumnealui.Testul suna asa
                      Satisfacator pentru evaluare este bifat
                      Nesatisfacator pentru evaluare nu e bifat nimic, nici o casuta.
                      Calitatea frotiului : celule din zona de jonctiune: prezente( asa e bifat)
                      Fondul frotiului : inflamator e bifat   celule inflamatorii e bifat cu 2 de x
                      Celule epiteliale normale: celulele bifate sunt: superficiale, intermediare si endocervicale.
                      Negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna e bifat
                      Flora: e bifat doar la bacili
                      Modificari celulare benigne nu-i bifat nimic
                      Celule epiteliale anormale nu e bifat absolut nimic nici din cele scuamoase atipice nici glandulare atipice
                      La neoplazii sau celule endometriale nu e bifat nimic.
La concluzii si recomandari e scris: inflamatie nespecifica.Medicul mi-a dat tratament cu ovule Cervugid 12 zile pe luna timp de 3 luni, mi-a mai dat Biseptrim cate 2 patile la 12 ore timp de 10 zile pe luna tot pentru 3 luni si mi-a mai spus ca 6 zile pe luna sa fac spalaturi cu Tantum Rosa tot 3 luni consecutiv.Cele 3 luni au trecut si ar trebui sa merg la un nou control doar ca eu nu mai sunt in tara si as vrea sa merg aici la Roma doar ca daca merg sigur imi repeta iar pap-testul ca ei nu dau retete dupa rezultatele altor medici.Eu vin in tara la inceputul lunii decembrie si ma intreb daca e bine sa astept pana atunci si sa merg la medicul meu in Romania sau imi recomandati sa merg aici la Roma.Vreau sa va mai spun ca dupa contactul sexual uneori (depinde de pozitie si de intensitatea lui) curge putin sangr, defapt usor roziu cu toate ca la fondul frotiului nu mi-a iesit hemoragic.Tin sa mai precizez ca leucoreea nu este abundenta si nici urat mirositoare ( poate trebuie sa va spun si varta mea, am 29 de ani si un copilas).Deoarece am terminat cele 3 luni de tratament am inceput sa folosesc ovule cu Monofemina 2 (le iau de 7 zile) si as vrea sa incep si CarpiconS( bineinteles nu vreau sa folosesc concomitent ambele tratamente, ci ma gandeam sa folosesc fiecare cate 1 saptamana) doar ca pe prospectul de la CarpiconS nu specifica daca se pot folosi si intavaginal si va rog sa-mi spuneti cum se folosesc in cazul meu, pentru rana pe col?. In speranta ca nu v-am plictisit cu lung-metrajul meu, va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!

Avind in vedere faptul ca singerezi la contactul sexual eu una as merge acolo sa repet testul Babes Papanicolau si sa urmez apoi pasii ce se cer urmati...automedicatia nu o recomand in nici un caz

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#48 2011-10-14 16:28:29

ALIV
Full member

Multumesc pentru raspuns doctoressa, oricum voi merge aici si am sa fac tot ce trebuie dar ma intreb daca pot repeta PAP-ul mai repede de 6 luni, eu am abia 4 luni la inceputul lui noiembrie.E posibil ca PAP-ul sa nu fi fost bine facut sau de ce sa-l repet?

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-10-14 17:21:12)

#49 2011-10-14 19:24:39

ALIV
Full member

Fetelor astept raspuns la ultimul meu mesaj, daca nu am un raspuns de la doctoressa, atunci macar va am "aproape" pe voi.Ce ziceti? este indicat sa repet PAP-ul asa de repede si de ce sa-l repet? e posibil sa nu fi iesit bine cel pe care l-am facut acum 3 luni jumatate?

#50 2011-10-16 11:09:24

ALIV
Full member

E cineva pe aici?

#51 2011-10-17 10:13:55

anca90
Platinum member

tu stii cel mai bine cata incredere ai in laboratorul care a facut analiza si in doctorul care a recoltat proba.

ti s-au dat mai multe sfaturi, alege si tu ce crezi de cuviinta smile.

#52 2011-10-17 10:38:32

Anna82
Full member
Inregistrat: 2009-02-14

Date clinice:
Date clinice:
UM: Durata ciclului: Sarcina: NU, Postnatal: NU, Postmenopauza: NU, Obezitate: NU, HTA: NU, Diabet: NU, Leucoree: NU,
Metroragii: NU, Hemoragii postmenopauza: NU, Cauterizari: NU, Contraceptie (numele medicamentului utilizat): NU
Motivele recomandarii frotiului:
SISTEM BETHESDA 2001
Satisfacatoare pentru evaluare: DA, celule endocervicale prezente: DA; absente: NU,
Nesatisfacator pentru evaluare: NU
I
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna: DA
Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili: NU, Gardnerella: NU, Actinomicete: NU,
Virus herpes simples: NU, Altele
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU,
Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II
Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU
III
Anomalii ale celulelor epiteliale: NU,
Cel. scuam.:
-Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: NU ,
-Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt-ASC-H: NU
-LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU -cu atipii HPV: NU,
-HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU, cu suspiciune de invazie: NU.
-Carcinom cu celule scuamoase: NU.
Cel. Gland:
-Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU, endometriale: NU, glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU.
-Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU, glandulare: NU
-Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU
-Adenocarcinom endocervical: NU, endometrial: NU, extrauterin: NU, fara alta specificatie: NU
IV
Alte neoplasme: NU
V. Recomandare
O noua prelevare: NU De urmarit evolutia: citologic: DA ( dupa tratament), colposcopic: NU, biopsie urgenta: NU, examen bacteriologic: NU
Descriere citologica
Frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale . Polimorfonucleare frecvent .

ma poate ajuta cineva cu o interpretare...pana ajung la doctor smile

#53 2011-10-17 11:16:01

anca90
Platinum member

e ft bun rezultatul.

#54 2011-10-17 11:22:27

ALIV
Full member

anca 90 medicul e cotat foatre bine si clinica la fel, ce sa spun?.....inainte de a merge la el am intrat pe internet si am citit doar cuvinte de lauda de la multe fete, doar ca era vorba despre nastere, nu despre tratarea bolilor.Dar continui sa ma intrb, un PAP poate sa nu fie bine facut? Eu credeam ca nu prea e important cine ti-l face, ci cel ce ti-l citeste, si-ti da tratamentul sau nu-i asa?

#55 2011-10-17 11:31:59

anca90
Platinum member

conteaza ft mult unde faci analizele. daca personalul e plictisit ori nemultumit de salariu, daca nu are chef sa faca analiza sau o face neglijent, superficial, daca asistenta de la receptie uita sa duca proba sau o pierde, etc., poti primi un rezultat fals.

eu raman la parerea ca cel mai bine astepti sa vezi ce zice doctorul maine si nu-ti mai faci atatea scenarii si ganduri.

#56 2011-10-17 11:43:06

Anna82
Full member
Inregistrat: 2009-02-14

Frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale . Polimorfonucleare frecvent ....asta ma ingrijoreaza

#57 2011-10-17 11:49:01

ALIV
Full member

Ai dreptate Anca 90, ne auzim maine si va spun ce mi-a spus doctorita.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.