homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU-5

#77 2011-11-02 09:36:15

adriana1985
Membru
Inregistrat: 2011-11-02

Re: DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU

Buna! As vrea sa va rog sa ma lamuriti in privinta rezultatului de la PapaNicolau:
1) Valoarea diagnostica a frotiului - satisfacatoare
2) Caracterizare generala - modificari celulare benigne
3) Diagnostic descriptiv:
        1) modificari celulare benigne - cocobacili
                 modificari reactive asociate cu : e bifat atrofia (si intre paranteze e scris de mana contaceptia)

Clasa II

Va rog mult sa imi spuneti daca sunt in regula si multumesc anticipat!

#78 2011-11-02 15:42:17

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

Buna fetelor, acuma m-a sunat doctorita si mi-a spus ca au venit rezultatele de la secretii vaginale si  culturi din col.Rezultatul e foarte bun acuma astept rezultatul de la PAP care ar trebui sa vina pana pe 7 noiembrie si eu am programare marti pe 10, abia astept sa vad cum a iesit dar stau cu sufletul la gura pana atunci si sper ca lichidul acela care a iesit in endometru sa fi fost din cauza ca eram cu o saptamana inainte de ciclu( chiar azi mi-a venit, deci exact o saptamana) si sa nu mai iasa iar cand imi repeta marti eco transvaginala.Sper din tot sufletul ca marti sa vin cu vesti la fel de bune ca cele de azi.Va pup!

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-11-02 15:59:40)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#79 2011-11-02 17:40:01

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

tinem pumnii, ALIV  goodluck ma bucur de rezultatele bune de pana acum.

#80 2011-11-02 18:57:52

ALIV
Full member

Mersi mult garga! Sa dea Dumnezeu sa vin cu rezultate bune si saptamana viitoare si sa scap de griji si atata stres!

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#81 2011-11-06 10:09:22

reka
New member
Inregistrat: 2011-11-06

buna ziua!
   acuma 2 saptamani si 5 zile am stimalt un act sexual cu iubitul meu iar el a ejaculat pe pantalonii mei mai exact pe picioatul meu de indata am sters dar totusi am o nelamurire pot   ramane insarcina?
si e adevar ca spermatozoizii in contact cu aerul mor si ca pe suprafete solide nu traiesc? rodnar

Publicitate

loading...

#82 2011-11-06 10:12:47

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

nu poti ramane insarcinata, pe viitor informeaza-te; si da, spermatozoizii mor in contact cu aerul/apa, dar nu instant.
PS: asta-i un topic despre papanicolau, data viitoare posteaza la un topic mai potrivit.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#83 2011-11-06 12:48:30

reka
New member
Inregistrat: 2011-11-06

multumesc! data viitoare voi posta la un topic potrivit:)

#84 2011-11-07 13:57:50

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

doamne reka totusi net ai, pc ai, sa te loghezi pe un forum esti in stare, sa te exprimi in limba romana sa zicem ca stii iar greselile sunt din cauza emotiilor sau pentru ca te grabeai foarte tare, nu stiu cati ani ai dar daca 'simulezi' acte sexuale ma gandesc ca macar 14... vezi ca in clasa a 7-a in scoala generala inveti cum ramai insarcinata la anatomie. cum domane iarta-ma sa pui problema de sarcina cu sperma pe blugi? dar el cand se masturbeaza oara poate ramane insarcinat?...

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-07 13:58:49)

#85 2011-11-07 14:55:40

ALIV
Full member

Buna fetelor, adineauri m-a sunat doctorita si mi-a spus ca a venit rezultatul de la PAP si ce credeti? Rezultatul e foarte bun, am o mica infectie a spus ca-i aceeasi care a iesit si la celelalte analize, respectiv la secretii vaginale si analiza din colul uterin si a ramas ca maine sa merg sa-mi dea reteta.Am intrebat daca trebuie sa mai fac colposcopie si a spus ca nu-i nevoie.Acuma tot ce mi-as dori e ca in momentul in care imi va repeta oco transvaginala sa nu-mi mai iasa acel lichid in endometru care na.. ma gandesc ca poate ultima data a iesit pentru ca eram inainte de ciclu.Maine  va spun ce infectie mi-a iesit si ce reteta mi-a dat.Oricum sunt foarte fericita si nu stiu cum sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru asa o veste buna.In sfarsit stresul in care am stat vreo 3 saptamani a luat sfarsit astazi dance .Va multumesc tuturor celor care ati fost langa mine cu ganduri bune si cu mesaje de incurajare! Ne auzim maine, pana atunci puss

#86 2011-11-08 08:53:26

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

adriana1985 a scris:

Buna! As vrea sa va rog sa ma lamuriti in privinta rezultatului de la PapaNicolau:
1) Valoarea diagnostica a frotiului - satisfacatoare
2) Caracterizare generala - modificari celulare benigne
3) Diagnostic descriptiv:
        1) modificari celulare benigne - cocobacili
                 modificari reactive asociate cu : e bifat atrofia (si intre paranteze e scris de mana contaceptia)

Clasa II

Va rog mult sa imi spuneti daca sunt in regula si multumesc anticipat!

pare o usoara infectie(cocobacilii aia)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#87 2011-11-08 13:41:43

ALIV
Full member

dance e totul ok, acuma am venit de la doctorita si am luat rezultatele si reteta si la analiza de secretie si culturi de col mi-au iesit doar germeni comuni iar la PAP mi-a iesit doar flora cocica(nu stiu daca zic bine, nu ca am uitat romaneste dar pur si simplu sunt termeni medicali cu care nu am mai avut de a face).Mi-a dat tratament cu ovule 6 zile pe luna timp de 3 luni dupa care vin iar la control sa vedem cum se prezinta rana, daca s-a mai inchis.Practic ovulele sunt cicatrizante si au si rol antiinflamator.In rest eco intravaginala n-am facut pentru ca doctorita a spus sa lasam pe saptamana viitoare, caci fiind la putine zile de la terminarea ciclului s-ar putea sa nu ma fi curatat bine si sa mai existe acel lichid in endometru asa ca pentru a fi sigura m-a programat pe saptamana viitoare cand sper sa-mi spuna ca nu mai e nimic ca sa nu mai fie nevoie sa fac acel control(nu stiu cum se cheama) practic e o telecamera care ti-o introduce in colul uterin si vede despre ce e vorba, adica daca e sange sau mucus, am intrebat daca e dureroasa si mi-a spus ca un pic doare.A facut cineva, cum e? chiar e dureroasa?

#88 2011-11-08 14:56:37

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

deci te-ai speriat degeaba smile.
la video-colposcopie te referi? daca da, nu doare, e doar un discomfort pe care il simti din cauza ca dureaza mai mult decat un control obisnuit.
ce ovule ti-a dat? le iei imediat dupa ciclu?

#89 2011-11-08 17:08:41

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu cred ca la histeroscopie s-a referit. nu stiu cum este la capitolul durere...

ma bucur ca esti ok, Aliv. bafta cu tratamentul si te asteptam in continuare cu vesti bune smile

#90 2011-11-08 17:53:26

ALIV
Full member

Da Anca m-am speriat degeaba.Ovulele se cheama Finderm Forte, nu stiu daca sunt si la noi in tara, si da, le iau imediat dupa ciclu.
          Garga, da la histeroscopie s-a referit si as vrea sa stiu, in caz ca trebuie s-o fac, daca doare si in ce consta, se face cu anestezie sau cum?Poate stie cineva sa-mi spuna.

#91 2011-11-09 10:12:10

anca90
Platinum member

hmm, asta din cate am auzit e destul de neplacuta hmm dar nu vad de ce ar fi nevoie sa o faci.

#92 2011-11-09 12:53:23

ALIV
Full member

supa neplacuta? cum adica? mai dezvolta un pic ca sa stiu la ce sa ma astept in caz ca va trebui s-o fac.Se face cu anestezie, e dureroasa, dureaza mult? Ma intrebi de ce ar trebui s-o fac, pai...asa cum probabil ai citit in mesajele mele, inainte de ciclu cu vreo saptamana am facut o eco transvaginala si a vazut un pic de lichid in endometru, atunci doctorita a spus ca-i normal atata timp cat urmeaza sa-mi vina menstruatia dar a spus ca vrea sa mai repet o data aceasta eco transvaginala la o saptamana dupa ciclu sa vada daca mai este acel lichid si daca este sa fac aceasta histeroscopie sa vada daca e sange sau e mucus si sa stie ce tratament sa-mi dea.Dar oare de la eco transvaginala nu se poate vedea in ce consta acel lichid?Doctorita a spus ca mai mult ca sigur cand vom repeta eco nu va mai fi nimic, acel lichid fiind acolo doar pentru ca eram inainte de menstra, dar vrea sa se asigure ca e asa, nu sa mearga pe poate, de aceea saptamana viitoare urmeaza sa merg din nou la ea.

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-11-09 12:54:44)

#93 2011-11-09 13:42:09

anca90
Platinum member

nu stiu sa iti spun mai mult, pt ca nu am facut. am citit doar ce au scris alte persoane care au facut interventia asta. mie mi se pare ca te complici prea mult. ai vazut ca si medicul se asteapta sa nu mai gaseasca nimic la urmatoarea ecografie, deci nu prea are rost sa te gandesti de pe acum ca vei face histero...
sfatul meu e sa o lasi mai moale cu grijile astea, pt ca risti sa dai in altele daca te stresezi atat de mult plecand de la niste presupuneri. astea sunt maruntisuri, e ca si cum dentistul ti-a descoperit o carie si te-a mai programat o data pt plomba. nu merita atata stres, pt ca iti faci mai mult rau cu panica asta decat problema in sine, care cel mai probabil nici nu exista. fii mai degajata si relaxata, pt ca daca tu te simti bine, atunci si corpul tau functioneaza sanatos!

#94 2011-11-10 10:30:18

ALIV
Full member

Asa e Anca, ai dreptate, daca gandim pozitiv cu siguranta si corpul nostru functioneaza mult mai bine.La mine a fost foarte greu in saptamanile astea cand am facut controale si PAP-ul si a trebuit sa astept rezultatul la fiecare si a fost un stres maxim dar acum chiar am terminat cu stresul si grijile dar am intrebat asa ca sa stiu in caz ca ar trebui sa fac si aceasta histeroscopie, imi place sa fiu informata si sa inteleg cat mai bine cum functioneaza un anume lucru.Apropo cand mi-a facut eco transvaginala mi-a spus ca am uter fibromatos dar ca nu am nici un fibrom, mi-a spus ca nu se da tratament pentru asa ceva si ca practic exista 2 tipuri de uter: tanar si fibromatos.Stiu ca cel fibromatos e predispus la fibroame dar totusi as vrea sa stiu daca exista ceva preventiv care sa impiedice formarea de fibroame.As vrea sa va mai intreb daca in timpul tratamentului cu ovule pentru rana de pe col sunt indicate relatiile sexuale? Ma gandesc ca poate nu-s neaparat contraindicate dar s-ar putea sa fie mai bine daca n-ar avea loc macar in timpul acestor 6 zile.Ce ziceti, ce parere aveti?

#95 2011-11-10 10:53:25

anca90
Platinum member

da, e ideal sa eviti contactele in timpul tratamentului cu ovule. daca chiar nu se poate, macar sa fie cu prezervativ. dar 6 zile trec repede.
despre prevenirea fibroamelor uterine, nu stiu sa iti spun nimic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.