homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU-7

#115 2011-11-18 10:15:08

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

Re: DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU

Chiar acum am cautat informatii despre chisturi luteale sau de corp galben si am gasit chiar pe forumul nostru un post al doctoressei unde spunea cum ca aceste chisturi de corp galben sunt functionale pentru ca inseamna ca ovarul e functional de moment ce a avut loc ovulatia in urma careia s-a format acest corp galben, deci ar putea fi tratat cu anticonceptionale, totusi cand am fost la doctorita am intrebat daca e se poate trata cu anticonceptionale si mi-a spus ca nu pt. ca nu e vascularizat si are o consistenta fluida,densa.Eu am sa scriu exact ce e scris pe foaia de la ecografie si as vrea tare mult ca cineva sa lase link doctoressei sa-mi raspunda sa ma mai linistesc putin.
              Examen ecotomografic facut cu sonda de 7,5 MHz a detectat un corp uterin normoversoflex, de dimensiuni si aspect normale cu ecostructura miomediala dizomogena ca pentru usoara fibroza difusa.
              Endometru de 8 mm cu ecostructura regulara sincronizat cu perioada ciclului.
              Anexa drepta cu dimensiuni marite cu ecostructura disomogena cu prezenta (in interiorul sau) de o formatiune ovarica, ipocogena, uniloculara, cu pereti regulari, cu continut fluid, dens si putin corpusculat cu dimensiuni 27/31mm.Aceasta formatiune nu rezulta vascularizata la examenul color Doppler
             Anexa stanga normal cu ecostructura omogena, regulara, in interiorul caruia se gaseste 1 folicul de 11/13 mm.
             Douglas: Falda fluida in Douglas de 15 mm.Se recomanda markerii Ca 125, Ca19.9, CEA si un nou control ecografic in primele zile dupa menstra.
             Corp uterin:diametrul longitudinal   73 mm
                              diametrul anteo-posterior  41 mm
                              diametrul latero-lateral 37 mm
                              endometru 8 mm
                              anexa dreapta 40/26 mm
                              anexa stanga 29/17 mm
Va rog din suflet lasati link doctoressei.Doctoressa as vrea sa stiu daca am motive de ingrijorare si daca acest chist e functional, adica daca se poate trata cu anticonceptionale si inca ceva, mi-a dat sa fac HCG-ul sa fim siguri ca nu e sarcina extrauterina (cum as putea fi insarcinata de moment ce am avut ciclu si de atunci n-am avut contact sexual cu sotul meu) si de ce mi-a dat sa fac acei markeri, eu am intrebat-o daca a vazut ceva suspect, vreo tumoare ceva si mi-a spus ca nu, mi-a dat sa fac doar sa vada care sunt valorile, adica ca o analiza de rutina (insa m-a speriat ingrozitor cand mi-a spus ca va trebui operat).Momentan sunt in afara tarii si as astepta 3 saptamani pana vin in tara sa merg sa vad si parerea altui medic, ce ziceti as pute sa astept 3 saptamani sau e prea mult?Tin sa mentionaz ca am menstra foarte regulata, curge destul de putin cam 2 zile si-un pic si nu am dureri nici la menstra nici in afara ei.Exista posibilitatea ca acest chist sa se rupa, sa se elimine, daca da, care sunt pericolele?Doctoressa va rog din suflet, astept raspunsul dvs.Multumesc anticipat.

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-11-18 10:23:27)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#116 2011-11-18 18:26:36

ALIV
Full member

Cum as putea face sa ajunga acest mesajul de mai sus la doctoressa, as vrea sa-l citeasca si sa-mi spuna parerea ei.Am trimis un mesaj la una dintre moderatoare dar cred ca nu l-a citit ca nu mi-a raspuns inca.Sau poate intra moska si-mi spune ea despre ce e vorba.

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#117 2011-11-19 11:08:31

ALIV
Full member

Fetele, as vrea si eu o parere de la voi in legatura cu rezultatul de la ecografie, as vrea sa stiu daca-i vorba de un chist functional si cat de grava e situatia mea?

#118 2011-11-19 18:34:33

ALIV
Full member

wave vreau macar o parere de la cineva care se pricepe sa interpreteze rezultatul meu de la ecografie sa stiu daca e un chist functional si daca e un rezultat bun sau e ceva grav.Multumesc!!!

#119 2011-11-21 09:23:39

ALIV
Full member

ajutor!!!!!

Publicitate

loading...

#120 2011-11-21 13:03:27

ALIV
Full member

Vreau sa-mi raspumda cineva, doctoressa sau moksha sau oricine stie sa interpreteze corect rezultatul de la ecografie (l-am scris cu cateva mesaje mai sus) as vrea sa stiu daca e un chist functional si sa stiu daca situatia mea din urma ecografiei e grava sau nu? In situatia mea as mai putea astepta 3 saptamani pana vin in Romania sa merg la medicul pe care-l cunosc? sau e o situatie urgenta?

#121 2011-11-21 13:30:34

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ALIV a scris:

ajutor!!!!!

Iarta-ma te rog insa nu am putut intra pe forum(am avut un examen de dat)
Asadar, e posibil ca acela sa fie un corp galben care inca nu a involuat...mie imi lipsesc niste date, pe care fie nu le-ai scris tu, fie nu am avut eu rabdare sa citesc suficient de in urma(cum ar fi prima zi a ultimei menstruatii si data ultimului contact sexual). Faptul ca femeia s-a mai gindit si a luat in calcul posibilitatea sarcinii nu mi se pare deloc in neregula(si daca presupun ca i-ai zis ca nu ai facut sex cu sotul in ultimele X zile, e dreptul ei sa se indoiasca si sa verifice, desi iarasi, eu una nu stiu ce i-ai zis si ce nu)
Oricum, as repeta ecografia dupa menstra, care vine atunci cind corpul galben involueaza...deci e foarte posibil ca formatiunea de pe ovar sa dispara
Si in orice caz nu m-as panica asa, preventiv, doar fiindca mi s-au recomandat niste analize...medicii prin alte tari sunt mai precauti, in curind vor fi si cei din Romania la fel....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#122 2011-11-21 13:52:39

ALIV
Full member

Doctoressa ultima zi a menstruatiei a fost 2 noiembrie si pot sa pun mana-n foc ca nu-s insarcinata, nu stiu cand a fost ultimul contact sexual pentru ca in ultima perioada am facut destul de rar tinand cont de situatia mea, de stresul pe care-l am, totusi daca ar fi sa fie corp galben de 3 cm e posibil ca la urmatoarea menstra sa se reabsoarba? Si daca nu, atunci ce fel de chist ar fi, functional sau nu avand in vedere ca doctorita a spus ca nu e vascularizat si ca in interior are un continut dens?Si cum e posibil ca acum 3 saptamani nu era si acum e de 3 cm? E posibil?Multumesc anticipat!

#123 2011-11-22 10:01:38

ALIV
Full member

wave

#124 2011-11-22 15:52:46

ALIV
Full member

Doctoressa poate va mai faceti timp sa-mi raspundeti la mesajul de mai sus.Multumesc.

#125 2011-11-23 11:32:07

ALIV
Full member

doctoressa poate imi raspundeti si la mesajul de mai sus si vreau sa va mai intreb daca in aceasta perioada pot sa fac dragoste cu sotul meu sau in timpul contactului sexual exista posibilitatea sa se sparga chistul? De cateva zile vad ca in partea dreapta simt asa ca niste sagetaturi usoare de cateva ori pe zi, cred ca e tot din cauza chistului, important e sa fie functional si sa se poata trata cu anticonceptionale.

#126 2011-11-23 11:50:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

poti sa faci linistita, nu se sparge chistul. chisturile se sparg atunci cand cresc ele prea mult (de la 6-7 cm in sus), nu de la un contact sexual. ce ai tu e prea mic ca sa se sparga si eu nu cred ca e chist smile. si daca ar fi, nu m-as complica sa incerc sa-l tratez. de fapt asta si fac smile - am un chist endometriozic ce variaza intre 3 si 4 cm si daca m-as fi luat dupa vreo 2 medici as fi bagat AC de mai rau imi faceam (nici nu ajuta la tipul de chist pe care il am si risc sa imi afecteze si nodulii de la sani).

ALIV, eu am invatat din toate experientele pe care le-am avut cu medicii pt diverse probleme, ca unele problemute chiar nu trebuie tratate. un chist mic, o dereglare fina de ciclu fac parte din modul de functionare al organismului nostru (care nu e masinarie, e normal sa mai iasa din tipare) si daca incercam sa tratam micile imperfectiuni, riscam sa dam in probleme mai grave.

eu cred ca si intepaturile pe care le simti sunt mai degraba induse de faptul ca te gandesti mereu ca ai un chist acolo. sincer, imi pare rau ca te-a panicat doctorita asta pt ceva ce nici nu cred ca exista. uite de ce nu e bine ca "medicii prin alte tari sunt mai precauti" neutral.

#127 2011-11-23 14:45:22

ALIV
Full member

Anca ai dreptate in ceea ce spui dar sunt ingrijorata ca mi-a zis ca nu trece cu anticonceptionale si nu e vascularizat (deci eu ce sa- inteleg ca-i vorba de un chist organic?).Totusi daca ar fi sa nu se reabsoarba, s-ar transforma in chist organic sau functional?

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-11-23 14:45:47)

#128 2011-11-23 15:21:01

anca90
Platinum member

nu, un chist nefunctional nu se va transforma niciodata intr-unul functional. incearca sa te linistesti si sa lasi deoparte grija asta pana ajungi in tara.

#129 2011-11-23 15:50:48

ALIV
Full member

Anca stiu ca unul functional nu se transforma intr-unul nefunctional si viceversa, eu am vrut sa-ti dai cu parerea strict in cazul meu, adica daca ar fi sa nu se reabsoarba acest corp galben ce ar fi? functional sau organic?

#130 2011-11-23 16:31:26

anca90
Platinum member

a, functional. practic asa se formeaza chisturile functionale.

#131 2011-11-23 17:02:29

ALIV
Full member

Asa am citit si eu ca astfel de chist e functional si asa am citit si pe undeva un mesaj de-al doctoressei noastre de pe forum cum ca odata ce s-a format la ovulatie(semn ca ovulul e functional) atunci si chistul e tot functional, mi se pare logic.Acuma na..ti-am spus ca doctorita unde am fost eu mi-a spus ca nu e vascularizat si ca in interior are o consistenta fluida,densa(nu stiu daca aste-a criterii dupa care se stabileste daca un chist e functional sau nu???) si mi-a spus ca nu se reabsoarbe cu anticonceptionale.Ma gandesc acuma ca daca era vreun alt tip de chist, in afara celui de corp galben care se poate forma de la o luna la alta, l-as fi avut si prima data cand mi-a facut ecografia, daca s-a format in vreo 3 saptamani cred ca nu poate fi decat corp galben si atunci e functional.Intr-adevar la prima eco n-am simtit nimic ciudat in partea dreapta, in schimb ultima data cand mi-a facut eco am simtit o durere foarte mica.

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-11-24 12:14:27)

#132 2011-11-28 19:45:57

ALIV
Full member

Buna tuturor, am cateva zile de cand nu mai simt nici o durere atunci cand apas in partea dreapta si-s tare multumita, ma gandesc poate s-a reabsorbit chistul respectiv.Ieri mi-a venit menstra si astept sa treaca sa pot continua acele ovule pentru cicatrizarea ranii de pe col dar ce sa spun, ma simt foarte bine, nu mai am dureri nici la contactul sexual, nici n-am mai sangerat si-s multumita, poate macar ovulele care mi le-a dat doctorita astea is bune si poate au inceput sa-si faca efectul de moment ce am facut dragoste fara sa am sangerari sau dureri, oricum e un semn bun  dance Pe 11 decembrie ajung in Romania si stiu o doctorita foarte buna care face ecografii si voi merge sa-mi fac sa vad daca mai e acel chist in partea dreapta.Bine aceasta doctorita nu e ginecolog dar nici nu-i neaparat sa fie nu-i asa? In cazul chisturilor unde se vede mai bine daca exista vreun chist si ce natura are(functional sau organic) la ecografia interioara sau cea exterioara(cred ca se vede mai bine la cea interna dar daca eu fac una exterioara cat e de sigura?)E posibil ca un chist de corp galben de 3 cm sa se reabsoarba de la o menstruatie la alta ( de exemplu sa se formeze luna asta si luna viitoare la urmatoarea menstra sa dispara) e posibil?

#133 2011-11-29 10:51:36

anca90
Platinum member

e mai buna ecografia transvaginala (interioara) si ar fi bine sa fie facuta de un ginecolog. de exemplu, pe mine m-a speriat degeaba un medic radiolog ft bun, care la ecografia abdominala si pelvina a vazut "microchisturi" in loc de "foliculi ovarieni" perfect normali.
daca intr-adevar ai un chist de 3 cm, nu cred ca se resoarbe singur intr-o luna. ramane de vazut.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.